Resa till Peru Chan Chan ruinstad
Resa till Peru Gocta vattenfallResa till Peru KuelapResa till Peru Inkas heliga dalResa till Peru Machu Picchu

Utforska norra Peru & Machu Picchu, 13 dagar

Prisexempel: 30 900 kr

Peru är en guldgruva för dig som är intresserad av kulturhistoria. Denna rundresa går till klassiska sevärdheter som Machu Picchu, Inkas heliga dal och Cuzco. Men ni får också se fascinerande forntida städer i norra Peru dit den stora turismen ännu inte nått. Vid kusten och i inlandet finns flera imponerande ruinstäder och sarkofager från kulturer som blomstrade före inka. Förutom en stor portion kulturhistoria får ni också fina naturupplevelser i landskapet ni färdas genom och under er vistelse i Chachapoyas i Amazonasregionen.

Utforska norra Peru & Machu Picchu

Gruppstorlek: 7–13 personer + färdledare.

Datum

6–18 oktober 2019

Detta ingår i resan till Peru

  • Flyg Skandinavien–Lima t/r med KLM.
  • Flyg Lima–Trujillo, Jaen–Cusco via Lima och Cusco–Lima.
  • All transfer.
  • Hotell 12 nätter i dubbelrum med frukost. Nedan namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Svensktalande färdledare.
  • Lokala engelsktalande guider.

Dagsprogram

6 okt: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez flygplats tar er guide emot er och ni åker med en privat minibuss till hotellet. Färden tar omkring en timme. Hotellet ligger i Limas moderna stadsdel Miraflores, i närheten av restauranger, barer och snabbköp.
Boende: Hotel Libre 3*

resa Peru Lima Upplevelse

7 okt: Lima stadsrundtur – Trujillo
Den guidade turen i Lima börjar på förmiddagen, och ni startar med att utforska Miraflores där ni bland annat ser ruinen Huaca Pucllana. Därefter beger ni er mot havet där ni besöker Parque del Amor som har en spektakulär utsikt över Stilla havet. Ni fortsätter till centrala Lima och San Martintorget, och promenerar därefter till stadens största torg Plaza Mayor. Här ligger också katedralen, regeringspalatset och stadshuset, och de ger er en aning om varför Lima har kallats Kungarnas stad. Senare åker ni till flygplatsen för att flyga norrut till Trujillo, staden med den eviga våren.
Boende: Hotel Casa Andina Standard Trujillo Plaza 3*
Måltider: frukost.

8 okt: Trujillo – Chan Chan – Solens & Månens tempel – Huanchaco
Heldagsutflykt till Trujillos största sevärdheter. Den 18 km² stora forntida staden Chan Chan ligger i Mochedalen, och är en imponerande stad byggd helt av lera. Chan Chan omfattar tio murade citadell från den gamla chimukulturen, och det anses vara Amerikas största lerstad. Chan Chan finns också med på UNESCO:s världsarvslista. Sedan besöker ni två av Perus viktigaste tempel, Solens och Månens tempel. Ni beskådar de stora templen och lär er om deras betydelse för det antika mochefolket. Ni hinner också med ett besök till den lilla strandorten Huanchaco, mest känd för sina små vassbåtar som används av de lokala fiskarna.
Boende: Hotel Casa Andina Standard Trujillo Plaza 3*
Måltider: frukost.

Resa till Peru Chan Chan ruinstad

9 okt: Trujillo – Chiclayo
Ni åker idag norrut till Chiclayo. På vägen besöker ni El Brujo i Chicamadalen strax norr om Trujillo. Detta komplex från mochekulturen är en av de mest imponerande platserna i norra Peru. Komplexet är känt för sin färgstarka väggmålning som upptäcktes på 1990-talet. Ni beskådar där de välbevarade reliefer som målats på pyramiderna med fiskare och mänskliga figurer relaterade till den kosmiska världen, mytiska djur, shamaner, krigare och mänskliga offer. Ni besöker också Caomuseet tillägnad Lady of Cao, den kraftfulla prästen vars grav hittades i El Brujo. På kvällen kommer ni till hotellet i Chiclayo.
Boende: Hotel Casa Andina Select Chiclayo 4*
Måltider: frukost.

10 okt: Chiclayo – Chachapoyas
Från Chiclayo besöker ni Tucume och Pyramidernas dal där äventyraren Thor Heyerdahl gjorde arkeologiska utgrävningar under åren 1988–1992. Ni besöker också det imponerande museet Tumbas reales de Sipán. Museet byggdes i form av en pyramid och berättar historien om mochehärskarna vars gravar upptäcktes på 1980-talet. I Sipangravarna hittades guldmasker, smycken och andra föremål från mochekulturen. Museet ger en utmärkt översikt över hur peruanska arkeologer grundligt grävde ut platsen under ett decennium. Senare på kvällen lämnar ni kusten och beger er österut med buss till Chachapoyas som ligger i en dal omgärdad av molnskog. Resan tar cirka åtta timmar, och ni anländer till hotellet under tidig morgontimme.
Boende: Hotel Casa Hacienda Achamaqui 3*
Måltider: frukost.

11 okt: Chachapoyas sarkofag
Förmiddagen är ledig för vila på hotellet. På eftermiddagen vandrar ni till en sarkofag som finns på hotellets mark. Chachapoyaskulturen begravde sina döda i mausoleer eller sarkofager i bergen för att de då ansågs vara närmare gudarna som beskyddade dem. Ni korsar en hängbro och vandrar sedan uppför berget varifrån ni har en andlöst vacker utsikt över Utcubambadalen.
Boende: Hotel Casa Hacienda Achamaqui 3*
Måltider: frukost.

Resa till Peru gruppresa Gocta vattenfall

12 okt: Goctas vattenfall
Det 771 meter höga vattenfallet Gocta är det tredje högsta i världen. Efter en bussfärd vandrar ni cirka två timmar till det spektakulära vattenfallet som omges av molnskog med träd täckta av orkidéer, lavar och mossor. Om ni har tur kan ni se djur som apor, den kända klippfågeln, kolibri och andra arter som lever i regnskogen. Efter att ni njutit av den fantastiska utsikten vid vattenfallet vandrar ni tillbaka till bussen som tar er till hotellet.
Boende: Hotel Casa Hacienda Achamaqui 3*
Måltider: frukost.

13 okt: Kuelap
Idag besöker ni Kuelapruinerna dit ni åker linbana efter en kort bussresa. På toppen av den nordöstra delen av Anderna, i Amazonas, ligger det imponerande arkeologiska komplexet Kuelap som hör till pre-inkakulturen Chachapoyas. Kuelap kallas också för norra Perus Machu Picchu. Från toppen har man en andlöst vacker utsikt över det gröna landskapet som breder ut sig med sina regnskogsklädda höga berg och dalar.
Boende: Hotel Casa Hacienda Achamaqui 3*
Måltider: frukost.

Resa till Peru Kuelap

14 okt: Chachapoya – Cuzco
Efter en tidig lunch åker ni cirka fyra timmar till Jaens flygplats för att ta ett kvällsflyg till Cuzco, via Lima. Vid ankomst till inkas huvudstad checkar ni in på ert hotell som ligger centralt mitt bland alla sevärdheter.
Boende: Hotel San Agustin El Dorado 4*
Måltider: frukost

15 okt: Cuzco stadsrundtur – Písac
Efter frukost gör ni en stadsrundtur till fots. Ni börjar med att besöka Soltemplet Korikancha, och promenerar sedan till stortorget Plaza de Armas. Ni tar även en titt på den berömda ”stenen med de 12 hörnen” som är ett exempel på inkaarkitekturens perfektion.

På eftermiddagen påbörjar ni er färd till Inkas heliga dal och Machu Picchu. På vägen besöker ni en alpackafarm där ni ser olika typer av alpacka och lamadjur, och även vicuñas. Ni kommer att lära er hur ullen från djuren är färgad på naturligt sätt, och lokala kvinnor ger en demonstration av den traditionella vävtekniken. Ni fortsätter sedan till ert hotell som ligger i den lilla staden Písac.
Boende: Hotel Písac Inn 3*
Måltider: frukost.

Heliga dalen, terrasserna i Pisac.

16 okt: Písac – Inkaindianernas heliga dal – Machu Picchu
Vid hotellet i Pisac ligger en marknad där ni kan köpa lokalt tillverkade hantverk. Senare fortsätter ni mot byn Yucay där ni äter en lunchbuffé lagad av lokalt odlade råvaror. Ni kan också passa på att testa deras ekologiska hantverksöl. Efter lunchen besöker ni Ollantaytambo som anses vara en levande museistad. Invånarna här har behållit sina förfäders traditioner och lagar. Efter att ni bekantat er med staden fortsätter ni med tåg till Machu Picchu. Under resan kommer ni att se många betydelsefulla platser i de sagolikt vackra omgivningarna. Vid ankomst checkar ni i in på ert hotell som ligger vid floden.
Boende: Hotel Sierra Andina Principal
Måltider: frukost.

Resa Peru Inkaleden

17 okt: Machu Picchu – Cuzco
Efter en tidig frukost tar ni en av de första bussarna upp till det legendariska Machu Picchu. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e.Kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare, vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden innan Hiram Bingham återupptäckte den 1911.

Ni börjar dagen med en två timmar lång guidad tur. Er guide kommer att ta er till de viktigaste platserna och berättar om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Ni utforskar Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. På eftermiddagen tar ni tåget tillbaka till Ollantaytambo och sedan buss till Cuzco.
Boende: Hotel San Agustin El Dorado 4*
Måltider: frukost.

18 okt: Hemresa
Flyg till Lima och därifrån internationellt flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person: 30 900 SEK.

Högsäsongstillägg kan tillkomma på flyget.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer ALW8. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: ALW8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Utforska norra Peru & Machu Picchu, 13 dagar”