Resa till Indien Tigersafari
Resa till Indien Golden LangurResa till Indien noshörning

Paket: Östra Indien Wildlife, 10 dagar

Prisexempel: 21 900 kr

Man behöver inte åka till Afrika för att åka på safari, även i Indien kan man hitta ett stort utbud av vilda djur. Åk på en oförglömlig resa till de indiska nationalparkerna Nameri, Manas och Kaziranga i nordöstra Indien. Här kan du rida på elefanter, gå på fågelskådning, åka forsränning och se vilda tigrar, noshörningar, fåglar, björnar och apor. Många av djurarterna är utrotningshotade och två av parkerna finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Artikelnr: SIT9 ,

Östra Indien Wildlife

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Kolkata t/r.
 • Alla flygskatter.
 • Alla transfers/transporter/inrikesflyg.
 • 9 nätters boende i dubbelrum/tält.
 • Privat program enligt nedan beskrivning, inkl. namngivna måltider.
 • Måltidsplan: frukost ingår i Kolkata och frukost, lunch och middag ingår i nationalparkerna i Nameri, Manas och Kaziranga.
 • All sightseeing och transfer som finns med i resplanen sker med ett luftkonditionerat fordon.
  I Kolkata erbjuds en luftkonditionerad bil för 2-3 personer, en luftkonditionerad minibuss för 4-6 personer eller större bussar för mer än 7 personer. I Assam sker transporten endast med en luftkonditionerad jeep.
 • Tillgång till engelsktalande reseledare från ankomsten i Guwahati dag 2 tills dess att du lämnar Guwahati med flyg dag 9.
 • Alla entrépriser vid Nameri, Manas och Kazirangas nationalparker.
 • En tur med forsränning i Nameri National Park.
 • Fyra jeepsafaris och två elefantsafaris i Kaziranga.
 • Två jeepsafaris och en elefantsafari i Manas.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kolkata 
Flyg från Skandinavien och ankomst i Kolkata. Vår representant möter dig på flygplatsen och tar med dig till ditt hotell för incheckning.

Kolkata är huvudstaden för den indiska delstaten Västra Bengal. Staden är känd som den kulturella huvudstaden i Indien och är den tredje största metropolen i landet. Då Kolkata var huvudstad under den brittiska kolonialtiden fram till 1911 så kan man än idag se många vackra koloniala byggnader som Victoria Monumentet och St. Paul’s Katedral i staden. Resten av dagen har ni fri tid.
Övernattning på hotell The Peerless Inn, lyxrum.

Dag 2: Kolkata – Guwahati  – Nameri 
Efter frukost följer vår representant er till Kolkata flygplats där ni tar flyget till Guwahati. När ni anländer till Guwahati flygplats tar vi en transfer till Nameri National Park. (Ressträcka: 255 km/restid: cirka 5 timmar.) Vid ankomsten till parken checkar ni in på campingen Nameri Eco Camp där ni övernattar i lyxtält.

Nameri National Park ligger vid foten av östra Himalaya i delstaten Assam. Parken är mest känd för sin elefanttäthet, men i parken bor även tigrar, leoparder, tre sorters hjortar, vilda hundar, vildsvin, läppbjörnar, svarta kragbjörnar och markattsapor.

Dag 3: Nameri
Efter frukost åker ni på en utflykt i Nameris National park där ni får gå på fågelskådning och ta en tur med forsränning. Nameri är fågelskådarens paradis och ett måste att besöka om man är ornitolog. Fåglar man kan se här inkluderar vitvingad skogsanka, fyra arter av näshornsfåglar, blåskäggiga biätare, pratmakare och strandpipare. Efter utflykten återvänder ni till Nameri Eco Camp där ni övernattar.

Dag 4: Nameri – Kaziranga 
Efter frukosten åker ni till Kaziranga National Park, och vid ankomsten checkar ni in på hotell Wild Grass Lodge där ni övernattar i lyxrum. (Ressträcka: 200 Km./ Restid: 3 ½ timme.)

Kaziranga nationalpark är med på UNESCO:s världsarvslista. Parken är 470 kvadratkilometer stor, och i det höga elefantgräset och på de frodiga gröna slätterna bor många vilda djur. Här kan ni se fåglar som den utrotningshotade större adjutantstorken, bengalflorikanen, Pallas havsörnar och svarthalsad stork. Men i parken bor även större djur som asiatisk elefant, asiatisk vattenbuffel, indisk noshörning och den kungliga bengaliska tigern. Efter besöket i parken har ni fri tid resten av dagen.

Dag 5 & 6: Kaziranga
Under två dagar utforskar ni Kaziranga nationalpark med jeep. Ni börjar dagarna med att utforska centrala och västra Kaziranga. Ni återvänder till hotellet för att äta frukost och lunch.
Övernattning på Wild Grass Lodge.

Dag 7: Kaziranga – Manas
Efter frukost åker ni vidare till Manas tigerreservat, och vid ankomsten till Manas checkar ni in på hotellet. (Restid: cirka 8 timmar). Manas är med på UNESCO:s världsarvslista. Det är hem för en stor variation av vilda djur så som tigrar, indiska noshörningar, dvärgsvin, sköldpaddor, borstkanin, gyllene apor och indisk elefant. Manas är också känt för fåglar som den utrotningshotade trappen bengalflorikanen. Resten av dagen har ni fri tid. Övernattning på Florican Cottage i standardrum.

Dag 8: Manas 
Efter frukost beger ni er ut på en heldags vilddjursexpedition med ett team som jobbar för att bevara djurarterna. Under resan får ni utforska den östra delen av Manas och även besöka parkens patrullerande campingplatser och bevarandecenter. En av bevarandeprojektets samordnare ger er en introduktion av deras arbete. Kvällens middag blir något man bara upplever en gång i livet då du får äta lokal mat som tillagas av byborna. Alla ingredienserna kommer från byns organiska bondgård. (Tillgängligt endast vissa säsonger och bokas efter tillgänglighet.)
Övernattning på Florican Cottage.

Dag 9: Manas – Guwahati – Kolkata
Efter frukost får ni transfer till Guwahati flygplats och flyger därifrån tidig kväll till Kolkata vilket tar drygt en timme. (Ressträcka Manas-Guwahati: 258 km/ Restid: 7 timmar).
På Kolkata flygplats möts du av vår lokala arrangör som tar med dig till hotell The Peerless Inn.

Dag 10: Hemresa
Transfer till den Internationella flygplatsen i god tid för att du ska hinna med ditt flyg hem till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person: 21 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Intern kod: SIT9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Östra Indien Wildlife, 10 dagar”