Resa till Indien Tigersafari
Resa till Indien Golden LangurResa till Indien noshörning

Östra Indien Wildlife, 10 dagar

Prisexempel: 21 900 kr

Man behöver inte åka till Afrika för att uppleva en safari. Även i Indien finns ett artrikt djurliv som man kan beskåda under en safari. Denna resa tar dig med på en oförglömlig resa till de indiska nationalparkerna Nameri, Manas och Kaziranga i nordöstra Indien. Här kan du gå på fågelskådning, åka forsränning och se vilda tigrar, noshörningar, fåglar, björnar, apor och andra djur. Många av djurarterna är utrotningshotade och två av parkerna finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Artikelnr: SIT9 ,

Östra Indien Wildlife

Detta ingår i resan till Indien

 • Flyg Skandinavien–Kolkata t/r i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Alla transfers/transporter/inrikesflyg.
 • 9 nätters boende i dubbelrum/tält.
 • Privat program enligt nedan beskrivning, inkl. namngivna måltider.
 • Måltidsplan: frukost ingår i Kolkata och frukost, lunch och middag ingår i nationalparkerna i Nameri, Manas och Kaziranga.
 • All sightseeing och transfer som finns med i resplanen sker med ett luftkonditionerat fordon.
  I Kolkata erbjuds en luftkonditionerad bil för 2-3 personer, en luftkonditionerad minibuss för 4-6 personer eller större bussar för mer än 7 personer. I Assam sker transporten endast med en luftkonditionerad jeep.
 • Tillgång till engelsktalande reseledare från ankomsten i Guwahati dag 2 tills dess att du lämnar Guwahati med flyg dag 9.
 • Alla entrépriser vid Nameri, Manas och Kazirangas nationalparker.
 • En tur med forsränning i Nameri National Park.
 • Fyra jeepsafaris och två elefantsafaris i Kaziranga.
 • Två jeepsafaris och en elefantsafari i Manas.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kolkata 
Flyg från Skandinavien till Kolkata. Vår representant möter dig på flygplatsen och tar med dig till hotellet för incheckning. Resten av dagen har ni fri tid.

Kolkata är huvudstaden för den indiska delstaten Västra Bengal. Staden är känd som den kulturella huvudstaden i Indien och är den tredje största staden i landet. Kolkata var huvudstad under den brittiska kolonialtiden fram till år 1911. Än idag kan man se många vackra koloniala byggnader som Victoriamonumentet och St. Paul’s katedral.
Övernattning på hotell The Peerless Inn, lyxrum.

Dag 2: Kolkata – Guwahati  – Nameri 
Efter frukost följer vår representant er till Kolkata flygplats för flyg till Guwahati. Därifrån åker ni till Nameri nationalpark (restid: cirka 5 timmar.) där ni checkar in på campingen Nameri Eco Camp. Ni övernattar i lyxtält.

Nameri nationalpark ligger vid foten av östra Himalaya i delstaten Assam. Parken är mest känd för sin elefanttäthet, men i parken bor även tigrar, leoparder, hjortar, vildhundar, vildsvin, läppbjörnar, svarta kragbjörnar och markattsapor.

Dag 3: Nameri
Efter frukost åker ni på en utflykt i Nameris nationalpark som inkluderar fågelskådning och forsränning. Nameri är fågelskådarens paradis och ett måste att besöka om man är ornitolog. De arter man kan se här inkluderar vitvingad skogsanka, fyra arter av näshornsfåglar, blåskäggiga biätare, pratmakare och strandpipare. Efter utflykten återvänder ni till Nameri Eco Camp.

Dag 4: Nameri – Kaziranga 
Efter frukosten åker ni till Kaziranga nationalpark (restid cirka 3,5 timmar). Vid ankomsten checkar ni in på hotell Wild Grass Lodge där ni övernattar i lyxrum.

Kaziranga nationalpark är med på UNESCO:s världsarvslista. Parken är 470 kvadratkilometer stor, och i det höga elefantgräset och på de frodiga gröna slätterna lever många vilda djur. Här kan ni se fåglar som den utrotningshotade större adjutantstorken, bengalflorikanen, Pallas havsörnar och svarthalsad stork. I parken bor även större djur som asiatisk elefant, asiatisk vattenbuffel, indisk noshörning och den kungliga bengaliska tigern. Efter besöket i parken har ni fri tid resten av dagen.

Dag 5 & 6: Kaziranga
Under dessa två dagar utforskar ni Kaziranga nationalpark med jeep. Ni börjar dagarna med att utforska centrala och västra Kaziranga. Ni återvänder till hotellet för att äta frukost och lunch.
Övernattning på Wild Grass Lodge.

Dag 7: Kaziranga – Manas
Efter frukost åker ni vidare till Manas tigerreservat som finns med på UNESCO:s världsarvslista (restid: cirka 8 timmar). Reservatet är hem för en stor variation av vilda djur som tigrar, indiska noshörningar, dvärgsvin, sköldpaddor, borstkanin, gyllene apor och indisk elefant. Manas är också känt för fåglar som den utrotningshotade trappen bengalflorikanen. Resten av dagen har ni fri tid. Övernattning på Florican Cottage i standardrum.

Dag 8: Manas 
Efter frukost beger ni er ut på en heldags vilddjursexpedition med ett team som jobbar för att bevara djurarterna. Under dagen får ni utforska den östra delen av Manas och även besöka parkens patrullerande campingplatser och bevarandecenter. En av bevarandeprojektets samordnare ger er en introduktion av deras arbete. Kvällens middag är en måltid tillagad av byborna. Alla ingredienser kommer från byns organiska bondgård. (Tillgängligt endast vissa säsonger och bokas efter tillgänglighet.)
Övernattning på Florican Cottage.

Dag 9: Manas – Guwahati – Kolkata
Efter frukost får ni transfer till Guwahati flygplats (restid cirka 7 timmar) och flyger till Kolkata (cirka 1 timme). På Kolkata flygplats möts du av vår lokala arrangör som tar med dig till hotell The Peerless Inn.

Dag 10: Hemresa
Transfer till den internationella flygplatsen och flyg till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person: 21 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Intern kod: SIT9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Östra Indien Wildlife, 10 dagar”