Resa till Indonesien Sumatra Samosir Island Lake Toba
Resa till Indonesien Sumatra MedanResa till Indonesien Sumatra Brastagi LantbrukResa till Indonesien Sumatra BrastagiResa till Indonesien Sumatra Brastagi

Det bästa av Sumatras natur och kultur, 14 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

På Sumatra får du en perfekt kombination av natur och kultur, och denna resa ger dig det bästa av båda världar. Vandra i den frodiga gröna djungeln där orangutanger lever fritt, flyt fram på floden i en gummiflotte och bada vid vackra vattenfall. Förutom unika naturupplevelser får du också många chanser att möta den lokala befolkningen och deras olika kulturer vid besök i städer, traditionella byar och vid historiska sevärdheter. Följ med på en resa full av upplevelser som ger minnen för livet!

Artikelnr: RAV2 Kategorier: , Etiketter: , , ,

Det bästa av Sumatras natur och kultur, 14 dagar

Detta ingår i resan till Sumatra

  • Flyg Skandinavien–Sumatra t/r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla transporter till och från flyg och aktiviteter.
  • Boende och måltider enligt dagsprogrammet.
  • Aktiviteter enligt dagsprogrammet. Inträden ingår om inget annat anges.
  • Engelsktalande färdledare.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Medan
Vid ankomst till flygplatsen får du transfer till hotellet. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Emerald Garden, Grand Antares Hotel eller Asean Intl Hotel
Måltider: –

Dag 2: Till Bukit Lawang
Efter frukost fortsätter resan med en stadstur i Medan. Du får bland annat besöka sevärdheter som Stora moskén, Sultanpalatset och Kinesiska templet. Sedan fortsätter resan mot Bukit Lawang med stopp vid palmolje- och gummiplantager.
Boende: Bukit Lawang Cottages eller Rindu Alam Hotel
Måltider: frukost

Dag 3: Djungelvandring i Leuser nationalpark
I dag får du vandra i Leuser nationalpark och upptäcka den tropiska regnskogens flora och fauna. Du kan bland annat se orangutanger i deras naturliga miljö, bladapor, gibbonapor och makaker. Vandringen tar cirka tre timmar. På eftermiddagen får du tid att på egen hand njuta av naturen i Bukit Lawang och promenera i byn vid hotellet.
Boende: Bukit Lawang Cottages eller Rindu Alam Hotel
Måltider: frukost

Dag 4: Heldagstur med forsränning
Efter frukost åker du med minibuss till Wampu-floden och startpunkten för forsränningen. Forsen här är lugn och under färden finns stora chanser att se fåglar och andra djur. Vi tar lunchpaus vid ett vattenfall där du kan njuta av en härlig dusch i det fria. Efter lunchen fortsätter turen till målet, och efter en kaffepaus åker du tillbaka till hotellet.
Boende: Bukit Lawang Cottages eller Rindu Alam Hotel
Måltider: frukost, lunch

Dag 5: Till Brastagi
Efter frukost reser du vidare till Brastagi. Där besöker du Lumbhini Park med dess replika av det praktfulla Shwedagontemplet och därefter fruktmarknaden. På eftermiddagen checkar du in på hotellet.
Boende: Grand Mutiara Hotel eller likvärdigt
Måltider: frukost

Dag 6: Till Samosir Island
Efter frukost åker du vidare mot ön Samosir i Tobasjön. På vägen dit besöker du bland annat en traditionell Batak Karoby, det spektakulära vattenfallet Sipiso-piso och Simalungunkungarnas palats. I Parapat går färjan över till Samosir där du checkar in på hotellet.
Boende: Toledo Inn, Tabo Cottages eller Samosir Villa
Måltider: frukost

Dag 7: Utflykt på Samosir Island
I dag blir det utflykt vid Tobasjön med bil eller färja. Turen bjuder på besök i flera traditionella Batak Tobabyar. Du får bland annat se Sidabutarkungarnas gamla gravar, kung Sialagans stenmöbler och den traditionella dansen Tor-Tor. På eftermiddagen återvänder du till hotellet.
Boende:Toledo Inn, Tabo Cottages eller Samosir Villa
Måltider: frukost

Dag 8: Egen tid i Samosir
I dag får du tid att på egen hand utforska Samosir och Tobasjön.
Boende: Toledo Inn, Tabo Cottages eller Samosir Villa
Måltider: frukost

Dag 9: Till Sipirok
Efter frukost reser du vidare till Siporok. På vägen dit får du bland annat besöka odlingar med kaffe, kryddnejlika och ananas, en traditionell marknad och varma källor. Väl framme i Sipirok checkar du in på hotellet.
Boende: Tor Sibohi Hotel
Måltider: frukost

Dag 10: Till Bukittinggi
I dag fortsätter resan till Bukittinggi. På vägen får du se apor som plockar kokosnötter och besöka en trädgård med peppar, vanilj, kardemumma och kanel. Vid ankomsten till Bukittinggi på eftermiddagen checkar du in på hotellet.
Boende: Royal Denai Hotel eller Pusako Hotel
Måltider: frukost

Dag 11: Utforska Minangkabau
Dagens tur går till Batu Sangkar i det höglänta området Minangkabau. På vägen besöker du byar och får bland annat lära dig mer om traditionella hantverkstekniker för vävning och träsnideri liksom kaffemalning. I Pagaruyung får du beskåda replikan av Minangkabaupalatset med dess ståtliga arkitektur.
Boende: Royal Denai Hotel eller Pusako Hotel
Måltider: frukost

Dag 12: Dagstur till Harau Valley och stadstur i Bukittinggi
Efter frukost går turen till den populära staden Payakumbuh. Du besöker också närbelägna Harau Valley med dess ekologiska risodlingar i terrasser och en traditionell by. Tillbaka i Bukittinggi besöker du Sianok canyon, Fort-De-Kock, museum och marknaden. På eftermiddagen återvänder du till hotellet. På kvällen får du chansen att titta på ett uppträdande med traditionell musik och dans från Minangkabau (inträde tillkommer).
Boende: Royal Denai Hotel eller Pusako Hotel
Måltider: frukost

Dag 13: Vandring till Maninjausjön
Dagens tur går till Punacak  Lawang för att vandra genom djungeln till Maninjausjön. På vägen dit stannar du till i en by för att se traditionellt silverarbete. Du vandrar sedan längs risfält och byar, och på vägen blir det kaffepaus på ett traditionellt djungelkafé. Framme vid Maninjausjön får du njuta av den vackra naturen. På eftermiddagen återvänder du till Bukittinggi.
Boende: Royal Denai Hotel eller Pusako Hotel
Måltider: frukost

Dag 14: Hemresa
Efter frukost får du transfer till Padang och flygplatsen för avresa till Skandinavien.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 20 900 SEK

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: RAV2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Det bästa av Sumatras natur och kultur, 14 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm