Resa till Ecuador Anderna
Resa till Ecuador Otavalos indianmarknadResa till Ecuador Quitos view pointResa till Costa Rica molnskogen hängbroResa till Costa Rica TukanResa till Costa Rica KapucinapaResa till Costa Rica Poas vulkansjö

Ecuador (Anderna) + Costa Rica, 18 dagar

Prisexempel: 38 900 kr

Följ med på en spännande resa till Ecuador och Costa Rica. I Ecuador reser du genom Andernas dramatiska landskap. Färden går från havsnivå till över 4 000 meters höjd och ner igen, genom de olika dalar som bildar den så kallade Vulkanavenyn. Längs vägen lär du känna Ecuadors historia och kultur. Du fortsätter sedan till Costa Rica där du får uppleva den unika naturen, floran och faunan i bland annat Arenal och Monteverde. Du avslutar med några avkopplande dagar i badorten Santa Teresa vid Stilla havet.

Ecuador (Anderna) + Costa Rica

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Detta ingår i resan till Ecuador och Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–Guayaquil, Quito–San José och San José–Skandinavien.
  • Flygskatter.
  • 7 nätters boende på hotell inkl. frukost i Ecuador.
  • 10 nätters boende på hotell inkl. frukost i Costa Rica.
  • Alla transfers (privata i egen bil, samt delade transfers i minibussar). Transporter mellan orterna på Costa Rica sker med minibuss utan guide.
  • Rundturer till sevärdheter och aktiviteter enligt dagsprogrammet nedan. Transport, guide, inträden och hyra av utrustning ingår.
  • Engelsktalande guidning på dagsturerna och aktiviteterna.
  • Nedanstående dagsprogram och måltidsplaner.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Guayaquil
Vid ankomst transfer från flygplatsen till hotellet som ligger i hjärtat av Guayaquil, framför Iguana Park och med en vacker utsikt över katedralen.
Boende: Unipark Hotel 4*
Måltider: –

Dag 2: Guayaquil – Cuenca
Efter en panoramisk stadsrundtur i Guayaquil lämnar du kusten och fortsätter till UNESCO-listade staden Cuenca i Anderna. Längs vägen får du se ett vackert landskap med odlingar av bananer, choklad, papaya, mango och ris. Väl framme i Cuenca kommer du att få se Ecuadors vackraste koloniala stad. Här får du besöka flera intressanta platser, bland annat den gamla och nya katedralen, rosmarknaden, Calle Larga och dess marknad och Broken Bridge.
Boende: Hotel Victoria 3+*
Måltider: frukost.

Dag 3: Cuenca – Baños
Resan fortsätter i dag norrut mot Baños. På vägen får du besöka inkaruinerna vid Ecuadors viktigaste arkeologiska plats, Ingapirca. Platsen kallas ofta Ecuadors Machu Picchu. Här får du se både inkaruiner och lämningar från den lokala kultur som fanns där före Inka. Här finns också en utställning om Inka. Efter detta intressanta besök fortsätter du upp till Baños.
Boende: Hotel Alisamay 3* 
Måltider: frukost.

Dag 4: Baños – Lasso
I Baños kan du som vill följa med på en cykeltur längs en naturskön rutt där du får se vackra vattenfall och ett landskap där geologin visar hur denna kontinent en gång skapades (valfri tur, ingår inte i programmet). Med lite tur kan du till och med höra och/eller se Tungurahua, en aktiv vulkan i närheten av Baños. Efter det fortsätter du upp till det lilla samhället Lasso som ligger vid Cotopaxi, världens högsta vulkan (5897 m ö.h.).
Boende: Hostería La Ciénega 4*
Måltider: frukost.

Dag 5: Lasso – Otavalo
I dag besöker du Quilotoas vackra kratersjö på 3 914 m ö.h. Beroende på solljuset ändras vattnets färg från djupt blå till turkosgrön. Att befinna sig här är en unik upplevelse då det förutom denna “lilla” aktiva vulkan också finns fyra andra berg som omger området. Med lite tur kan du se Cotopaxi, Ilinizas (norr och syd) och Rumiñahui. Efter detta besök fortsätter du norrut till staden Otavalo.
Boende: Hotel El Indio Inn 3*
Måltider: frukost.

Dag 6: Otavalo – Cotacachi
Otavalo är en liten stad, men dess invånare är beresta och har spridit sina hantverk runt om i världen. Kanske har du sett dem eller deras produkter någon gång. Invånarna i Otavalo är hantverkare och arbetar främst med textilier. På Plaza de Ponchos marknad kan man se deras produkter, till exempel ponchos, halsdukar, handskar, kjolar och byxor. Här finns också andra hantverk som trädekorationer, målningar och andra produkter. I Otavalo får du tillräckligt med tid för att gå runt och bekanta dig med denna etniska grupp. Efter det fortsätter du till Cotacachi, också känd som läderstaden för sina högkvalitativa läderprodukter. Du återvänder sedan till Otavalo och har resten av dagen fri.
Boende: Hotel El Indio Inn 3*
Måltider: frukost.

Dag 7: Otavalo – Quito
I dag reser du till Ecuadors huvudstad Quito. Quito är världens högst belägna huvudstad (2 818 m ö.h.) och är också den huvudstad som ligger närmast ekvatorn. Quitos historiska stadskärna är en av de största, minst förändrade och bäst bevarade historiska stadskärnorna i Latinamerika. Därför finns Quito också med på UNESCO:s världsarvslista. Din guide tar dig med till de viktigaste platserna som Carondelet Palace, Plaza de la Independencia, Street of the Seven Crosses, katedralen och kyrkorna La Compañía och San Francisco. Eftermiddagen är fri.
Boende: Hotel Fuente de Piedra I 3*
Måltider: frukost.

Dag 8: Quito – San Josè
I dag reser du vidare till Costa Rica. Men innan det är dags att lämna Ecuador besöker du Ekvatormonumentet 26 km norr om Quito. Detta monument visar den exakta placeringen av ekvatorn. Där finns också en utställning över Ecuadors etniska grupper, landets olika regioner och hur de influerats av ekvatorn. Efter detta transfer till Quitos flygplats och flyg till San José. På flygplatsen välkomnas du av vår lokala arrangörs representant som överlämnar dina resedokument och ordnar transfer till hotellet i San José.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 4* eller likvärdigt, alternativt Hotel Radisson San Jose 5* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 9: San José
Välj en valfri halvdags rundtur i San José med omnejd, se alternativa turer nedan. Efter turen återvänder du till hotellet.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 4* eller likvärdigt, alternativt Hotel Radisson San Jose 5* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Valbara turer dag 9

Alternativ 1: Stadstur i San José
En rundtur med bil, buss och till fots genom San José med alla de viktigaste sevärdheterna; parker, museum, universitetet, stadshuset, biblioteket, operan, konstgalleriet och mycket annat.
Vandringsskor rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 2: Irazus vulkanpark
Besök Irazuvulkanen med sina fyra kratrar. På vägen upp åker ni genom byar och farmer, och på vägen tillbaka besöker ni den vackra kyrkan Basílica de Nuestra Señora de los Ángeles.
Vandringsskor och en lätt jacka rekommenderas.
Varaktighet: cirka 5 timmar.

Alternativ 3: Dokaherrgården och städerna Grecia och Sarchi
En rundtur på landsbygden som inkluderar besök vid ett kafferosteri och gamla tempel. Du får också lära dig mer om traktens förfäders historia och deras traditioner som lever än i dag.
Vandringsskor och en lätt jacka rekommenderas.
Varaktighet: cirka 6 timmar.

 

Dag 10: San José – Arenal
Efter frukost åker du till Fortunaområdet med den imponerande Arenalvulkanen. Efter incheckning på hotellet kan du utforska området på egen hand eller ta en rundtur i trakten (ej inkluderad i priset).
Boende: Hotel Arenal Montechiari 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 11–12: Utforska Fortuna
Under dessa dagar får du åka på en valfri halvdagstur per dag i området kring Fortuna, se alternativ nedan. Efter turerna återvänder du till hotellet i La Fortuna.
Boende: Hotel Arenal Montechiari 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt
Måltider: frukost.

Valbara turer dag 11 och 12

Alternativ 1: Arenalparken
En stillsam vandring längs foten av detta fantastiska ”Eldberg”. Vandringen börjar vid vulkanens aktiva sida där man kan se nya lavaflöden och ödelagd skog och mark som sakta återhämtar sig.
Vandringsskor, solskyddsmedel, hatt och kikare rekommenderas.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

Alternativ 2: Cykeltur
Du får skjuts till Arenaldammen där cykelturen startar. Vi tar oss sedan fram på gamla vägar genom skogen och genom vulkanparken. På vägen finns chans att se mängder av olika fåglar, apor och andra vilda djur liksom ett rikt växtliv.
Solskyddsmedel, insektsmedel, jacka, kikare, kamera, badkläder och handduk rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 3:  Safariflodtur på Peñas Blancas
Upplev skogens lugn från en stillsam roddbåt på floden. Här finns chansen att se apor, sengångare, leguaner, sköldpaddor, krokodiler och mängder av fåglar. En erfaren och kunnig guide följer med på turen och berättar om skogens växter och djur.
Insektsmedel, jacka, kikare, kamera, badkläder och handduk rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 4: Guidad vandring till La Fortuna-fallen
Gömt inne i regnskogen ligger detta över 70 meter höga vattenfall som är ett måste att se! Här finns också en mängd djur och växter att se. Det går bra att bada i floden, men inte för nära vattenfallet. Vandringen rekommenderas bara för resenärer i god form.
Bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

Alternativ 5: Trädtoppsturen
Glid längs med vajrar högt uppe bland djungelns trädtoppar, en sträcka på över 3 km. Åkturen börjar vid ett 13 meter högt torn och är uppdelad i 8 etapper som är mellan 80 och 750 meter långa. Till och från susar ni fram i över 60 km/h!
Lätta kläder, långbyxor och gymnastikskor rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 6: Fågelskådningstur
Följ med på en vandring genom La Fortuna-området där du kan se tukaner, papegojor och många andra tropiska fåglar. Efter vandringen får ni möjlighet att summera och diskutera vilka fåglar ni sett under turen.
Lätta kläder med långbyxor, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

 

Dag 13: Arenal – Monteverde
Efter frukost åker du vidare till Montverdeområdet där du efter incheckning kan utforska området och hotellets bekvämligheter på egen hand.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Poco a Poco 4*eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Utforska Monteverde
Välj en av nedanstående spännande halvdagsturer i området. Efter turen återvänder du till hotellet för avkoppling.
Boende: Hotel Monteverde country lodge 3*eller likvärdigt, alternativt Hotel Poco a Poco 4*eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Valbara turer dag 14

Alternativ 1: Hängbroarna
Vandra längs med de berömda hängbroarna i Monteverde, en kombination av hängbroar och plattformar högt uppe bland trädtopparna. Denna tur låter dig komma de trädlevande djuren riktigt nära, och du får en ordentlig inblick i molnskogarnas hemligheter.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

Alternativ 2: Trädtoppsturen
Susa fram längs med en linbana bestående av 16 vajrar som erbjuder fantastiska vyer över Nicoyakusten och regnskogens vildmark. Om det är dåligt väder finns regnkläder att låna.
Vandringsskor, lätta kläder och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 3: Besök ”El Trapiche” sockerrörsplantage
Denna rundtur leds av en lokal familj som lär dig mer om Costa Ricas kultur. Utöver besök vid ett sockerraffinaderi får du också besöka ett kaffeplantage och lära dig mer om andra grödor som traditionellt odlas i trakten.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 4: Don Juan kaffetur
Denna rundtur leds av en lokal familj och räknas som en av de bästa guidade turerna i Costa Rica. Under denna underhållande tur får du lära dig mer om hur kaffe odlas och bereds. Du får också lära er mer om områdets traditioner och framtid.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

 

Dag 15: Monteverde – Santa Teresa
Välkommen till Stilla havet!
Efter frukost lämnar du Monteverde och reser vidare till badorten Santa Teresa vid Stilla havet. Väl där checkar du in på hotellet och kan se fram emot några härliga dagar vid Stilla havets stränder.
Boende: Hotel Manala 3*eller likvärdigt, alternativt Hotel Pranamar 4*eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 16−17 : Fria dagar vid Stilla havet
Spendera dagarna på stranden, åk på någon spännande utflykt eller koppla bara av på hotellet.
Boende: Hotel Manala 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Pranamar 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 18: Hemresa
Privat transfer till flygplatsen och nattflyg till Skandinavien med ankomst dag 19.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 38 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP12+CRDT14

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Ecuador (Anderna) + Costa Rica, 18 dagar”