Resa till Ecuador GalapagosResa till Galapagos jättesköldpaddaResa till Galapagos LandleguanResa till Costa Rica KapucinapaResa till Costa Rica Santa Teresa

Ecuador (Galapagos) + Costa Rica, 18 dagar

Prisexempel: 47 500 kr

Upplev två länder med några av världens mest unika natur och djurliv! Under denna fantastiska resa får du utforska magiska Galapagos säregna ekosystem och de djurarter som lever här. Du besöker Ecuadors historiska huvudstad Quito och reser sedan vidare till Costa Rica, känd för sin vackra natur och dess artrika djurliv. Här får du flera dagar själv välja aktivitet. Lugna eller fartfyllda, fokus på djur och natur eller kultur – det finns något för alla! Resan avslutas i badorten Santa Teresa vid Stilla havet.

Artikelnr: EXP13+CRDT15 , , , ,

Ecuador (Galapagos) + Costa Rica

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Detta ingår i resan till Galapagos & Costa Rica

  • Flyg Skandinavien-Guayaquil, Guayaquil-Galapagos, Galapagos-Quito, Quito-San Josè, San José-Skandinavien.
  • Flygskatter.
  • Båttransfer på Galapagos och alla övriga transfers (privata i egen bil, samt delade transfers i minibussar).
  • 7 nätters boende på hotell i Ecuador, varav 4 nätter på Galapagos med helpension.
  • 10 nätters boende på hotell inkl. frukost i Costa Rica.
  • Alla transfers (privata i egen bil, samt delade transfers i minibussar). Transporter mellan orterna på Costa Rica sker med minibuss utan guide.
  • Rundturer till sevärdheter och aktiviteter enligt dagsprogrammet nedan. Transport, guide, inträden och hyra av utrustning ingår.
  • Engelsktalande guidning på dagsturerna och aktiviteterna.
  • Nedanstående dagsprogram och måltidsplaner.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Guayaquil
Vid ankomst till Guayaquils flygplats transfer till hotellet.
Boende: Unipark Hotel 4*
Måltider: –

Dag 2: Guayaquil – Isabela
Transfer till flygplatsen, flyg till Galapagos flygplats Baltra och båt till Isabela. På eftermiddagen blir det ett kort besök på Poza de Flamingoes, Galapagos största lagun och en av de viktigaste parningsplatserna för flamingos.
Boende: Hotel Albemarle 3+*
Måltider: frukost.

Dag 3: Heldagstur till Sierra Negra
Vulkanen Sierra Negra är en av Isabelas fem vulkaner och ståtar med världens näst största krater efter Yellowstone i USA. Under turen vandrar du till kanten av den cirka 9,5 km breda kratern och går sedan över ett utomjordiskt landskap av lavafält och fumaroler. Sierra Negra är en de mest aktiva vulkanerna på Galapagos och hade sitt senaste utbrott 2005. Även om du troligen inte kommer att se några lavafloder får du möjligheten att utforska termiska källor och andra fascinerande geologiska fenomen. Utsikten härifrån är storslagen, och vid klart väder kan man även se andra vulkaner på Isabela och Fernandina.

På eftermiddagen besöker du Las Tintoreras, en grupp små öar där det finns mängder av vikar och gömda stränder. Här kan man bland annat se sjölejon, havssköldpaddor, leguaner, mantor, hajar och andra tropiska fiskar.

Boende: Hotel Albemarle 3+*
Måltider: frukost.

Dag 4: Isabela – Santa Cruz
I dag reser du vidare till Santa Cruz med snabbåt. Där besöker du Charles Darwins forskningscenter och får där se Galapagosöarna genom denna legendariska upptäcksresandes ögon. På centret forskar man om hur man kan bevara Galapagos bräckliga och säregna ekosystem. Vid besöket får du lära dig om öarnas historia och se den endemiska och inhemska floran och faunan, inklusive landleguaner och de evigt populära jättesköldpaddorna.

På eftermiddagen besöker du Las Grietas. Direkt översatt betyder “grieta” ungefär spricka eller klyfta. Las Grietas kan beskrivas som en vattenfylld spricka mellan två höga klippor som formar en kanal med kristallklart och svalt havsvatten. Här kan du njuta av en uppfriskande simtur och snorkla.

Boende: Hotel Isla Sol 3+*
Måltider: frukost.

Dag 5: Dagstur till Tortuga Bay
I dag får du njuta av en av Galapagos vackraste platser, den vita stranden vid Tortuga Bay. Man når stranden efter 40 minuters promenad genom kaktus och mangrove och välkomnas då av havsleguanerna som lever här. Vi rekommenderar varmt en snorklingstur medan du är där. På eftermiddagen får du en guidad stadsrundtur i Puerto Ayora, Galapagos största stad.
Boende: Hotel Isla Sol 3+*
Måltider: frukost.

Dag 6: Santa Cruz – Quito
Transfer till flygplatsen och flyg till Quito. Vid ankomst i Quito transfer till hotellet.
Boende: Hotel Fuente de Piedra I 3*
Måltider: frukost.

Dag 7: Stadstur i Quito och besök vid ekvatorn
Förmiddag: Stadsrundtur i Quito. Quito är världens högst belägna huvudstad (2 818 m ö.h.) och är också den huvudstad som ligger närmast ekvatorn. Quitos historiska stadskärna är en av de största, minst förändrade och bäst bevarade historiska stadskärnorna i Latinamerika. Därför finns Quito också med på UNESCO:s världsarvslista. Din guide tar dig med till de viktigaste platserna som Carondelet Palace, Plaza de la Independencia, Street of the Seven Crosses, katedralen och kyrkorna La Compañía och San Francisco. Eftermiddagen är fri.

På eftermiddagen besöker du Ekvatormonumentet 26 km norr om Quito. Monumentet visar den exakta placeringen av ekvatorn. Där finns också en utställning över Ecuadors etniska grupper, landets olika regioner och hur de influerats av ekvatorn.
Boende: Hotel Fuente de Piedra I 3*
Måltider: frukost.

Dag 8: Quito – San José (Costa Rica)
Transfer till flygplatsen och flyg till Costa Rica.

Dag 9: San José
Välj en valfri halvdags rundtur i San José med omnejd, se alternativa turer nedan. Efter turen återvänder du till hotellet.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 4* eller likvärdigt, alternativt Hotel Radisson San Jose 5* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Valbara turer dag 9

Alternativ 1: Stadstur i San José
En rundtur med bil, buss och till fots genom San José med alla de viktigaste sevärdheterna; parker, museum, universitetet, stadshuset, biblioteket, operan, konstgalleriet och mycket annat.
Vandringsskor rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 2: Irazus vulkanpark
Besök Irazuvulkanen med sina fyra kratrar. På vägen upp åker ni genom byar och farmer, och på vägen tillbaka besöker ni den vackra kyrkan Basílica de Nuestra Señora de los Ángeles.
Vandringsskor och en lätt jacka rekommenderas.
Varaktighet: cirka 5 timmar.

Alternativ 3: Dokaherrgården och städerna Grecia och Sarchi
En rundtur på landsbygden som inkluderar besök vid ett kafferosteri och gamla tempel. Du får också lära dig mer om traktens förfäders historia och deras traditioner som lever än i dag.
Vandringsskor och en lätt jacka rekommenderas.
Varaktighet: cirka 6 timmar.

 

Dag 10: San José – Arenal
Efter frukost åker du till Fortunaområdet med den imponerande Arenalvulkanen. Efter incheckning på hotellet kan du utforska området på egen hand eller ta en rundtur i trakten (ej inkluderad i priset).
Boende: Hotel Arenal Montechiari 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 11–12: Utforska Fortunaområdet
Under dessa dagar får du åka på en valfri halvdagstur per dag i Fortunaområdet, se alternativ nedan. Efter turerna återvänder du till hotellet i La Fortuna.
Boende: Hotel Arenal Montechiari 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt
Måltider: frukost.

Valbara turer dag 11 och 12

Alternativ 1: Arenalparken
En stillsam vandring längs foten av detta fantastiska ”eldberg”. Vandringen börjar vid vulkanens aktiva sida där man kan se nya lavaflöden och ödelagd skog och mark som sakta återhämtar sig.
Vandringsskor, solskyddsmedel, hatt och kikare rekommenderas.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

Alternativ 2: Cykeltur
Du får skjuts till Arenaldammen där cykelturen startar. Vi tar oss sedan fram på gamla vägar genom skogen och genom vulkanparken. På vägen finns chans att se mängder av olika fåglar, apor och andra vilda djur liksom ett rikt växtliv.
Solskyddsmedel, insektsmedel, jacka, kikare, kamera, badkläder och handduk rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 3: Safariflodtur på Peñas Blancas
Upplev skogens lugn från en stillsam roddbåt på floden. Här finns chansen att se apor, sengångare, leguaner, sköldpaddor, krokodiler och mängder av fåglar. En erfaren och kunnig guide följer med på turen och berättar om skogens växter och djur.
Insektsmedel, jacka, kikare, kamera, badkläder och handduk rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 4: Guidad vandring till La Fortuna-fallen
Gömt inne i regnskogen ligger detta över 70 meter höga vattenfall som är ett måste att se! Här finns också en mängd djur och växter att beskåda. Det går bra att bada i floden, men inte för nära vattenfallet. Vandringen rekommenderas bara för resenärer i god form.
Bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

Alternativ 5: Trädtoppsturen
Glid längs med vajrar högt uppe bland djungelns trädtoppar, en sträcka på över 3 km. Åkturen börjar vid ett 13 meter högt torn och är uppdelad i 8 etapper som är mellan 80 och 750 meter långa. Till och från susar ni fram i över 60 km/h!
Lätta kläder, långbyxor och gymnastikskor rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 6: Fågelskådningstur
Följ med på en vandring genom La Fortuna-området där du kan se tukaner, papegojor och många andra tropiska fåglar. Efter vandringen får ni möjlighet att summera och diskutera vilka fåglar ni sett under turen.
Lätta kläder med långbyxor, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

 

Dag 13: Arenal – Monteverde
Efter frukost åker du vidare till Montverdeområdet där du efter incheckning kan utforska området och hotellets bekvämligheter på egen hand.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Utforska Monteverde
Välj en av nedanstående spännande halvdagsturer i området. Efter turen återvänder du till hotellet för avkoppling.
Boende: Hotel Monteverde country lodge 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Valbara turer dag 14

Alternativ 1: Hängbroarna
Vandra längs med de berömda hängbroarna i Monteverde, en kombination av hängbroar och plattformar högt uppe bland trädtopparna. Denna tur låter dig komma de trädlevande djuren riktigt nära, och du får en ordentlig inblick i molnskogarnas hemligheter.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

Alternativ 2: Trädtoppsturen
Susa fram längs med en linbana bestående av 16 vajrar som erbjuder fantastiska vyer över Nicoyakusten och regnskogens vildmark. Om det är dåligt väder finns regnkläder att låna.
Vandringsskor, lätta kläder och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 3: Besök ”El Trapiche” sockerrörsplantage
Denna rundtur leds av en lokal familj som lär dig mer om Costa Ricas kultur. Utöver besök vid ett sockerraffinaderi får du också besöka ett kaffeplantage och lära dig mer om andra grödor som traditionellt odlas i trakten.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 4: Don Juan Kaffetur
Denna rundtur leds av en lokal familj och räknas som en av de bästa guidade turerna i Costa Rica. Under denna underhållande tur får du lära dig mer om hur kaffe odlas och bereds. Du får också lära er mer om områdets traditioner och framtid.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

 

Dag 15: Monteverde – Santa Teresa
Välkommen till Stilla havet!
Efter frukost lämnar du Monteverde och reser vidare till badorten Santa Teresa vid Stilla havet. Väl där checkar du in på hotellet och kan se fram emot några härliga dagar vid Stilla havets stränder.
Boende: Hotel Manala 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Pranamar 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 16−17: Fria dagar vid Stilla havet
Spendera dagarna på stranden, åk på någon spännande utflykt eller koppla bara av på hotellet.
Boende: Hotel Manala 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Pranamar 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 18: Hemresa
Privat transfer till flygplatsen och nattflyg till Skandinavien med ankomst dag 19.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 47 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP13+CRDT15

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Ecuador (Galapagos) + Costa Rica, 18 dagar”