Paket: Kryssning – Utforska Kuba, 8 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Kliv ombord på ett vackert och elegant fartyg och följ med på en spännande resa runt Kubas kust! Ni besöker bland annat kolonialstäderna Cienfuegos och Trinidad och det vackra landskapet i Viñalesdalen. Under resans gång finns även massor av tid till sol och bad och att utforska en undervattensvärlden fylld av färgglada fiskar och vackra koraller i Bahia de Corriente och Cayo Largo. Ni reser och bor på ett mindre kryssningsfartyg med 25 hytter där alla möjliga bekvämligheter finns. En resa med mycket sol, bad och värme men även kultur och historia!

Artikelnr: VARCRUISE01 , ,

Kryssning – Utforska Kuba, 8 dagar

Det här är en lite annorlunda kryssningsresa på ett mindre kryssningsfartyg. Själva kryssningen avgår cirka 1−3 gånger i månaden, men du väljer själv om du vill kombinera resan med fler resmål och hur länge du vill vara borta. Vi skräddarsyr din resa så att det blir som du själv vill ha det. Vi rekommenderar att kombinera kryssningen med extranätter vid någon av Kubas vackra stränder, i Havanna eller varför inte med några dagar i övriga Centralamerika. Specificera era önskemål så tar vi fram förslag åt er!

Detta ingår i vår kryssning

 • Flyg Skandinavien – Havanna t o r. Flera avreseorter är möjliga.
 • Alla flygskatter.
 • Boende i dubbelrum/hytt med privat badrum och AC.
 • Helpension ombord.
 • Kaffe, te och dricksvatten.
 • Fiske- och snorklingsutrustning.
 • Engelsktalande personal och guider.

Detta tillkommer

 • Dricks till personal och guider.
 • Frivilliga utflykter under resan.
 • Personliga utgifter.
 • Övrig dryck.

Avresedatum

Denna resa avgår 1−3 gånger per månad, april till oktober. Specificera när du vill resa när du lämnar din förfrågan.

Information om kryssningen

Ombord M/S Panorama II finns både barer, lounger och soldäck. För att underlätta när det är dags för bad finns även en plattform att bada eller dyka ifrån. Hytterna finns på tre olika däck och har AC, eget badrum och fönster.

Dagsprogram

Dag 1: Havanna, Kuba
Efter att ankomst i Havanna får ni transfer från flygplatsen till hamnen av era guider. Båten avgår cirka kl. 15.00. Innan dess går personalen igenom säkerhetsrutiner och välkomnar er med en drink.

Dag 2: Havanna
Välj mellan två frivilliga utflykter under dagen. Alternativ 1 är en guidad tur i färgstarka Gamla Havanna. Staden grundades av spanjorerna 1519 och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Alternativ 2 är en tur i inåt landet i Pinar del Rio-provinsen och Viñalesdalen, ett av Kubas grönaste och finaste områden! På kvällen njuter ni av en klassisk kubansk middag.

Dag 3: Havanna – Maria la Gorda (Bahia de Corrientes)
Även denna morgon bjuder på två olika utflykter: en vandring i Havanna och en tur till Artemisa. På den senare får du besöka den kubanska landsbygden och se kaffeplantage, träffa lokala familjer och även se de vackra vyerna kring Las Terrazzas. På eftermiddagen reser ni vidare till Maria la Gorda.

Dag 4: Maria la Gorda
Runt lunch är ni framme i den lilla staden Maria la Gorda. På eftermiddagen kan du välja att följa med på en utflykt till Guanahacabibes National Park, ett av landets största naturreservat. En spännande utflykt med mycket historia och natur! Här finns mängder av gamla kvarlämningar från Kubas urinvånare. Vill du hellre spendera dagen på stranden eller i vattnet går det bra att stanna kvar i Maria la Gorda.

Dag 5: Cayo Larga
Vid lunchtid kommer ni fram till Cayo Larga, ett område med otroliga kalkstensformationer. På eftermiddagen finns möjlighet att följa med på utflykt till ett center som föder upp havssköldpaddor. Efteråt följer ni med guiderna ut på en 2,5 timmes lång snorklingtur i det underbart kristallklara vattnet som omringar Cayo Larga.

Dag 6: Casilda/Trinidad
Tidigt på morgonen kommer ni in till hamnen i Casilda. Dagen bjuder på en frivillig utflykt till Trinidad, en historisk och vacker kolonialby som blev rik tack vare regionens sockerrör. Här finns fin arkitektur, mäktiga palats och kullerstensgator. Under utflykten hinner ni även besöka Valley de los Ingenios, dalarna där sockerrörsplantagen en gång florerade. På eftermiddagen seglar ni vidare mot Cienfuegos.

Dag 7: Cienfuegos
På morgonen finns möjlighet att besöka Playa Giron och bland annat besöka en uppbyggd kopia av en av Taino-folkets byar och en krokodiluppfödningsfarm. På eftermiddagen finns chansen att få en guidad tur i Cienfuegos och se den enda kubanska staden som grundats av fransmän. Här finns mycket historia att lära och många fina byggnader att beskåda. Middagen ikväll blir extra speciell då det är kaptenen själv som väljer mat för att tacka er resenärer.

Dag 8: Cienfuegos
Ni är framme i Cienfuegos på morgonen och åker sedan buss tillbaka till Havanna. Om du ska resa tillbaka till Skandinavien direkt eller vidare till ytterligare destinationer löser vi även transfer till flygplatsen. Vi rekommenderar att boka några extranätter i Havanna eller vid någon av Kubas vackra stränder för extra avkoppling!

Kryssningsrutt

Kuba kryssning karta Variety Cruises

 

Pris

Prisexempel per person: 25 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum/-hytt.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Artikelnr: VARCRUISE01

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Kryssning – Utforska Kuba, 8 dagar”