Resa till Panama Bocas Del Toro
Resa till Panama City Panamakanalen skylineResa till Panama Casco ViejoResa till Panama Panama CityResa till Costa Rica spindelapaResa till Costa Rica ArenalResa till Costa Rica Monteverde regnskog hängbroResa till Costa Rica Aviarios del Caribe sengångare

Panama & Costa Rica – en perfekt kombination, 15 dagar

Prisexempel: 39 900 kr

Upplev några av Panamas och Costa Ricas höjdpunkter på en och samma resa! Här får du en härlig mix av kultur- och naturupplevelser och vackra stränder. I Panama får du se Panama City, den imponerande Panamakanalen och Boca del Toros vackra skärgård. Resan fortsätter sedan till Costa Rica där du utforskar den artrika regnskogen i de två nationalparkerna Manuel Antonio och Corcovado. En tur till Arenals berömda hängande broar och ett besök på ett räddningscenter för sengångare ingår också.

Artikelnr: CRDT17 Kategorier: , Etiketter: ,

Panama & Costa Rica – en perfekt kombination

Detta ingår i resan till Panama & Costa Rica

 • Flyg Skandinavien–Panama och San José–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Panama City–Bocas del Toro i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende 14 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Hotellskatter.
 • Måltider som nämns i programmet. Exkl. dryck.
 • All transfer inom programmet. Flygtransfern är privat. Övrig transfer delas med andra resenärer.
 • Nedan program inkl. inträden.
 • Båttur i Bocas del Toro.
 • Engelsktalande guidning.

Detta ingår inte

 • Utrese- och inreseavgifter vid gränsövergången mellan Panama och Costa Rica. Avgiften betalas vid gränsen.
 • Måltider utöver de som nämns i programmet.
 • Måltidsdrycker.
 • Ev. flygplatsskatter.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Panama
Ni ankommer Panama City. En chaufför möter upp er på flygplatsen för transfer in till city där ni hittar olika restauranger, barer, affärer med mera. Ert hotell ligger centralt och det är enkelt att ta sig runt på olika sätt. Ni bor bara minuter från den historiska Gamla stan, Casco Viejo, och det är nära till den färggranna bron Calzada de Amador och den imponerande och nyligen utvidgade Panamakanalen.
Boende: Hotel Eurostars Panama City 3* eller likvärdigt, alt. AC Hotel by Marriott 4* eller likvärdigt.
Måltider: inga.

Dag 2: Panama City stadsrundtur
Tidigt på morgonen börjar er stadsrundtur i Panamas fantastiska huvudstad som grundades redan år 1519. Det är lätt att fascineras av stadens alla moderna höghus, gamla herrgårdar och grönklädda kullar. Dagens utflykt börjar vid ruinerna av Panamá Viejo (stängt måndagar), landets första bosättning som härstammar från 1500-talet. Ni fortsätter sedan till den gamla stadskärnan, Casco Antiguo som även kallas Casco Viejo. Den historiska Casco Antiguo är utsett till världsarv av UNESCO. Här finns några av stadens äldsta strukturer med många unika byggnader från kolonialtiden. Idag är området ett center för konst, design och kultur. Här finns många barer, takterrasser, restauranger och hotell.

När ni senare kör längs Calzada de Amador får du se Panama Citys fantastiska stadssilhuett. Turen fortsätter sedan till Miraflores Lockas. Här får du en första insikt i hur den berömda Panamakanalen fungerar och dess dimensioner. Ett observationsdäck ger dig en unik utsikt över slussarna och fartygen som åker igenom här på vägen mellan Stilla havet och Atlanten. Panamakanalen är en av världens viktigaste vattenvägar. Varje år passerar ungefär 14 000 fartyg kanalen, vilket är cirka 6 % av all världens handel. I det museum som finns här kommer du få veta många intressanta fakta om kanalen.
Boende: Hotel Eurostars Panama City 3* eller likvärdigt, alt. AC Hotel by Marriott 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 3: Panama City – Bocas del Toro, båttur
På morgonen transfer till inrikesterminalen för flyg upp till Bocas del Toro vid Karibiska havet. Här möter en chaufför upp för privat transfer till hotellet. Dagen bjuder sedan på en båtutflykt då ni åker längs små vattenvägar bland mangroverna. Här kan ni även skåda fåglar. Efteråt fortsätter ni till Coral Cay där du får möjligheten att prova olika sorters fisk och skaldjur på en liten restaurang (ingår inte i resans pris). Området passar också mycket bra för simning och snorkling.

Båtturen fortsätter sedan till Isla Bastimentos som omges av mangroveträsk. Här finns inga vägar eller landningsbanor, och därför kan ön enbart nås med båt. Isla Bastimentos består mestadels av djungel, så ön är det perfekta stället för den som gillar äventyr och natur. På ön finns många stigar genom djungeln, och att vandra här är det perfekta sättet att utforska ön på. Här ligger också en av Bocas del Toros mest berömda stränder, Red Frog Beach, som uppkallats efter den röda pilgiftsgrodan. För många besökare är favoritaktiviteten att helt enkelt låta kropp och själ vila med ljudet från oceanens vågor i bakgrunden. På eftermiddagen åker ni tillbaka till huvudön.
Boende: Hotel Playa Tortuga Resort 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 45: Avkoppling i Bocas del Toro
I den lilla byn Bocas del Toro på huvudön Colón kan du välja mellan många mysiga och autentiska barer, restauranger, souveniraffärer och andra affärer. Slappna av och njut av öns karibiska atmosfär. Huvudattraktionen är de många avskilda stränderna, snorkling och dykning i den färggranna undervattensvärlden, eller varför inte surfa?
Boende: Hotel Playa Tortuga Resort 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Panama Costa Rica
Efter frukost tar ni båten till Almirante på fastlandet. Härifrån fortsätter ni med buss till Guabito på gränsen till Costa Rica. Ni går över gränsen till Sixaola i Costa Rica där er privata transfer väntar på er. Ni fortsätter sedan till hotellet som ligger på Costa Ricas södra karibiska kust. När ni har checkat in på hotellet har ni ledig tid i området. Nu är det dags att njuta av ett nytt land!
Boende: Hotel La Costa de Papito 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Almonds and Corals 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Aviarios del Caribe
Efter frukost på hotellet besöker ni Aviarios del Caribe, ett skyddsområde och räddningscenter för sengångare (stängt på måndagar). Aviarios del Caribe jobbar med forskning, skydd och rehabilitering av sengångare. Ni får först en kort videopresentation om centret och om dessa små gåtfulla varelser. Ni får sedan en 45 minuter lång guidad båttur på Estrellafloden. Turen går genom den tropiska vegetationen och ni får där se mångfalden och storheten i den karibiska regnskogen. Efter båtutflykten väntar en 20 minuters promenad där ni ser sengångare i deras naturliga miljö. Här finns också fåglar, fjärilar, apor och andra arter. På slutet kan ni besöka centrets souvenirbutik där ni får möjlighet att köpa med ett minne hem och genom det även stödja centrets arbete. Efter utflykten åker ni tillbaka till hotellet.
Boende: Hotel La Costa de Papito 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Almonds and Corals 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Karibiska kusten Arenal
Efter frukost på hotellet får ni transfer till Arenals storslagna vulkanområde. Efter incheckning kan ni på egen hand utforska området.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 9: Den vackra regnskogen
Dagens utflykt går till Arenals berömda hängande broar som ligger i det 250 hektar stora regnskogsreservat i La Fortuna. Genom regnskogen löper en tre kilometer lång slinga med stigar och hängbroar. Totalt finns 15 broar som är mellan fem och 100 meter långa och hänger på olika höjd. En naturguide följer med och tar er med på en fascinerande tur i den färgglada tropiska regnskogens värld. Från broarna har man också en fantastisk utsikt över regnskogen och den respektingivande vulkanen. Tillsammans skapar det en upplevelse som är oförglömlig på riktigt. Efter utflykten återvänder ni till hotellet där ni har ledig tid resten av dagen.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Arenal – Manuel Antonio
Efter frukost checkar ni ut från hotellet och fortsätter till Manuel Antonio med minibuss. Efter incheckning på hotellet har ni ledig tid att utforska området. Nu är det dags att njuta av Stilla havet!
Boende: Hotel Verde Mar 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Parador 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 11: Manuel Antonio nationalpark
Efter frukost möter en guide upp er i hotellobbyn och tillsammans åker ni till Manuel Antonio nationalpark. Med sin stora variation av djur och växter är detta naturskyddsområde mycket populärt. Två av huvudattraktionerna är två vita sandstränder, Espadilla Sur och Manuel Antonio. Där finns även regnskog, mangroveträsk, korallformationer och öar. En erfaren guide tar er med på en pittoresk vandring då han visar och berättar om de olika växt- och djurarter ni ser. Efter utflykten får ni transfer tillbaka till hotellet. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Hotel Verde Mar 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Parador 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 12: Manuel Antonio Corcovado nationalpark
Efter frukost checkar ni ut från hotellet och åker vidare till en av resans störta höjdpunkter, Corcovado nationalpark. En minibuss kör er till hamnen i Sierpe där en båt tar er till hotellet i Corcovado. Efter incheckning kan ni utforska området på egen hand. På kvällen äter ni middag på hotellets restaurang.
Boende: Hotel Rancho Corcovado 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Aguila de Osa 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 13: Corcovado
Spendera dagen på egen hand, till exempel med att ta det lugnt på stranden eller på hotellet. Du som vill kan också göra någon intressant tillvalsutflykt (ingår ej).
Boende: Hotel Rancho Corcovado 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Aguila de Osa 4* eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 14: Corcovado – San José
Efter frukost och utcheckning åker ni båt från hotellet i Corcovado till hamnen i Sierpe. Härifrån åker ni minibuss till hotellet i San José. Efter incheckning har ni ledig tid för att utforska Costa Ricas huvudstad, eller bara ta det lugnt på hotellet.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Holiday Inn Express San José Forum 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa

Vid avtalad tid får ni transfer från hotellet i San José till den internationella flygplatsen.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 39 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på minst två personer som reser tillsammans och delar rum, lägsta flygpris och resa under lågsäsong. Priset beror bland annat på säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT17

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Panama & Costa Rica – en perfekt kombination, 15 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm