resa till kina peking beijing Himmelens tempel
resa till Kina Peking Den förbjudna stadenresa till kina peking Kinesiska murenResa till Vietnam Halong Bay kryssningResa till Vietnam Ho Chi Minh City by nightResa till Vietnam Hucbron HanoiResa till Vietnam Cu Chi-tunnlarna VietnamkrigetResa till Vietnam Mui Ne Beach

Upplev Peking & Vietnam, rundresa 15 dagar

Prisexempel: 24 900 kr

Denna resa kombinerar fyra dagar i Peking med en rundresa i Vietnam. Här får du stora reseupplevelser med inslag av både kultur, natur, sol och bad. På programmet står Kinas främsta sevärdheter som Kinesiska muren, Förbjudna staden och Himmelstemplet, men också många andra upplevelser i denna enorma stad. I Vietnam får du bland annat se Halongbuktens vackra skärgård, Hues kejserliga palats, huvudstaden Hanoi och de fascinerande Cu Chi-tunnlarna. Resan avslutas i Mui Ne där de vackra stränderna bjuder in till avkopplande sol och bad.

Artikelnr: ASI16 Kategorier: , Etiketter: , ,

Upplev Peking och Vietnam

Datum

Resan går att göra året om. Kontakta oss med önskemål om datum.

Detta ingår i resan till Kina & Vietnam

 • Flyg Skandinavien–Beijing t/r i ekonomiklass.
 • Flyg Hanoi–Da Nang och Hue–Ho Chi Minh i ekonomiklass.
 • Boende 14 nätter i dubbelrum på hotell 3*–4* inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Måltider nämnda i programmet.
 • All transfer (privat).
 • Privat båttur på Halong Bay.
 • Båttur på Parfymfloden.
 • Entréavgifter.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • 2 flaskor mineralvatten per person och dag.

Detta ingår inte

 • Visum till Kina och Vietnam.
 • Drycker och ej angivna måltider.
 • Reseförsäkring.
 • Tidig incheckning och sen utcheckning.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Peking
På Pekings internationella flygplats välkomnas du av din guide, och ni åker tillsammans till hotellet. Utforska Peking på egen hand fram till kvällens välkomstmiddag på en lokal restaurang.
Boende: Qianmen Jianguo Hotel 4*(standardrum)
Måltider: middag.

Dag 2: Peking dagstur
Efter frukosten startar ni dagens rundtur med att besöka den otroliga Förbjudna staden, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Detta kejserliga palatskomplex var hem för 24 olika kejsare som bodde och styrde här mellan år 1421 och 1924. Efter att ha utforskat det storslagna området kommer ni ut på det ökända Himmelska fridens torg som är världens största torg. Ni besöker sedan Hu Tong-området med rickshaw där ni får se lokalbefolkningens vardagsliv. På eftermiddagen besöker ni Sommarpalatset, ett annat UNESCO världsarv. Där får ni se de vackra kungliga trädgårdarna och paviljongerna som ligger i en rofylld omgivning intill en sjö.
Boende: Qianmen Jianguo Hotel 4* (standardrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

resa Kina Peking Den förbjudna staden

Dag 3: Peking heldagstur
Ni fortsätter rundturen i Peking och åker till den berömda 800 mil långa Kinesiska muren. Muren är ett av världens sju underverk och UNESCO världsarv. Ni spenderar förmiddagen med att promenera och ta bilder på denna spektakulära plats. Nästa stopp är en av Kinas största jadebutiker. Här finns över tusen olika typer av jadeprodukter i olika former, storlekar och färger. Efter lunch besöker ni Minggravarna och den fridfulla Andevägen som leder fram till området där 13 kejsare ligger begravda. Därefter åker ni till den ikoniska Olympiaparken från sommar-OS 2008. Där finns bland annat den berömda nationalstadion Fågelboet och simarenan Vattenkuben.
Boende: Qianmen Jianguo Hotel 4* (standardrum) eller likvärdigt.
Måltider ingår: frukost

Dag 4: Peking heldagstur
Ni fortsätter att utforska Peking och börjar med att besöka Himmelstemplet. Det är en av Pekings största sevärdheter och ännu ett av UNESCO:s världsarv i staden. Detta arkitektoniska mästerverk började byggas år 1406 till kejsarna av Ming- och Qingdynastierna som en plats där de kunde be om bra skördetider och annat. Ni besöker sedan en pärlbutik som säljer pärlor i alla möjliga former och storlekar. Ett bra tillfälle för souvenirshopping för den som vill. På eftermiddagen besöker ni det storslagna Lamatemplet, ett tibetanskt buddisttempel och kloster. Arkitekturen är vackert och rikt dekorerad. Där finns även en över 20 meter hög Buddhastaty tillverkad av ett enda block av sandelträ.
Boende: Qianmen Jianguo Hotel 4* (standardrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Peking – Hanoi 
Egen tid tills det är dags för transfer till flyget mot Vietnams huvudstad Hanoi. På Hanois internationella flygplats får du ett varmt välkomnande av guiden och ni åker till hotellet.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alt. O’ Gallery Premier hotel  4* (premiumrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Halong Bay

Dag 6: Halong Bay
Idag väntar en tur till Halongbukten som är en av Vietnams vackraste och mest imponerande platser. Halongbukten har utsetts till världsarv av UNESCO. Under en fyra timmar lång båttur får ni se det spektakulära landskapet med tusentals små öar som sticker upp ur det smaragdgröna vattnet. Ni utforskar grottor, öar och äter en härlig lunch med skaldjur ombord. Sen eftermiddag återvänder ni till Hanoi.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alt. O’ Gallery Premier hotel  4* (premiumrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Hanoi – Da Nang – Hoi An
Efter frukost tar ni en halvdagstur i Hanoi. Ni besöker Litteraturens tempel byggt år 1070 som inhyste Vietnams första universitet. Ni fortsätter till Hoan Kiem-sjön där Ngoc Son-templet ligger på en liten ö dit den röda träbron Huc leder. Därefter en tur med cykeltaxi i Hanois gamla kvarter. På eftermiddagen flyger ni vidare till Da Nang och åker därifrån till Hoi An.
Boende: Phu Thinh Boutique hotel  3* (superiorrum) eller likvärdigt. alt. Belle Maison Hadana Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Hoi An – Hue
Idag får ni en sightseeingtur i Hoi An. Ni besöker den berömda Japanska bron, hantverkare i deras verkstäder, det gamla vackra Tan Ky-huset, Fujians gamla samlingssal med sin utsmyckade arkitektur och pagodan Chuc Thanh från 1400-talet. Ni åker sedan vidare till den gamla kejsarstaden Hue. Under en rundtur i staden får ni se det kejserliga citadellet som utsetts till världsarv av UNESCO. Där får ni bland annat se Flaggtornet, den utsmyckade Nhon-porten, de nio kejserliga urnorna och Thai Hoa-palatset.
Boende: Rosaleen Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alt. Eldora Hotel 4* (deluxe city view rum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Vietnam Kejsarstaden hue

Dag 9: Hue  Ho Chi Minh City
På morgonen tar ni en båttur på Parfymfloden för att besöka Thien Mu-pagoden och kejsare Ming Mangs mausoleum. På eftermiddagen flyger ni vidare till Ho Chi Minh City.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alt. Harmony Sai Gon hotel 4*(premium deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Cu Chi-tunnlarna och Ho Chi Minh City stadstur
På morgonen åker ni cirka två timmar till de fantastiska Cu Chi-tunnlarna. Detta tunnelkomplex grävdes ut 1948 för att gerillan skulle kunna gömma sig för de franska luft- och marktrupperna. Under Vietnamkriget användes tunnlarna även till transport av mat och vapen, och inhyste bostäder och sjukhus för gerillasoldaterna. När man besöker de underjordiska byarna får man en större förståelse för livet i tunnlarna och vietnamesernas motståndskraft under kriget.

Efter lunch på en lokal restaurang väntar en stadstur till Ho Chi Minh Citys största sevärdheter. Ni får se flera exempel på vacker fransk kolonialarkitektur när ni bland annat besöker operahuset, Folkkommitéens hus (tidigare Hôtel de Ville), katedralen Notre Dame, huvudpostkontoret och det fd presidentpalatset. Ni besöker också Krigsminnesmuseets gripande och tankeväckande utställningar om Vietnamkriget.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alt. Harmony Sai Gon hotel 4*(premium deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: Ho Chi Minh City – Mui Ne Beach
På morgonen lämnar ni storstaden och åker drygt 2 mil till Phan Thiet och till den lilla fiskebyn och populära turistorten Mui Ne. Det solsäkra vädret och den vidsträckta, underbart vackra stranden gör Mui Ne till ett litet paradis för den som vill koppla av med sol och bad. Det finns även avlägsna, oexploaterade stränder och de berömda sanddynerna Doi Cat som man kan åka sandkälke nedför. Efter ankomsten till hotellet säger er guide farväl och lämnar er att njuta av Mui Ne på egen hand.
Boende: Lotus Village resort Mui Ne 3* (standard garden view – hill side) alt. Pandanus resort 4* (superiorrum)
Måltider: frukost.

resa Vietnam Strand bada

Dag 12–14 Mui Ne Beach på egen hand
Boende: Lotus Village resort Mui Ne 3* (standard garden view – hill side) alt. Pandanus resort 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Efter frukost åker ni till Chi Minhs flygplats och reser tillbaka till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person med 3* boende i dubbelrum: 24 900 SEK.
Prisexempel per person med 4* boende i dubbelrum: 26 900 SEK.
Enkelrumstillägg från 6 500 SEK.

Prisexemplen avser ett privat sällskap om 4 personer, i billigaste reseperioden och med lägsta flygpris. Priserna påverkas av skiftningar i valutakurserna.

Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI16

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Upplev Peking & Vietnam, rundresa 15 dagar”