Resa till Peru Machu Picchu
Resa till Peru Lima StadshusResa till Peru Colca Canyon kondorResa till Peru Titicacasjön UrosfolketResa till Peru Cusco Cuzco

Perus höjdpunkter – rundresa med Amazonas regnskog, 18 dagar

Prisexempel: 43 200 kr

Denna resa kombinerar det bästa av Perus kultur och natur. Rundresan startar i Lima och fortsätter genom Andernas mäktiga landskap. Ni besöker kolonialstaden Arequipa, den djupa Colca Canyon och Titicacasjön. Resan fortsätter sedan till Inkarikets gamla huvudstad Cuzco och Inkas Heliga dal, och inte minst till det berömda Machu Picchu. Ni beger er sedan ut i Amazonas regnskog där ni utforskar djungelns spännande djurliv. Här bor ni på en lodge som ägs och drivs av olika ursprungsfolk, och ni får också lära er en del om deras kultur.

Artikelnr: MAC5 Kategori: Taggar: ,

Perus höjdpunkter – rundresa med Amazonas regnskog

Minst 12 deltagare krävs för att den svensktalande reseledaren ska följa med på resan.

Datum 2020

29 juni – 16 juli
28 september – 15 oktober
23 oktober – 09 november

Detta ingår i resan till Peru

  • Flyg Skandinavien–Lima t/r.
  • Alla flygskatter.
  • Inrikesflyg i Peru.
  • Flygtransfer och andra transporter med buss, båt och tåg.
  • Lokala turer och aktiviteter enligt programmet.
  • Boende 16 nätter enligt dagsprogrammet.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Skandinavisktalande reseledare (vid minst 12 deltagare).
  • Engelsktalande lokala guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen får ni transfer till hotellet som ligger i Limas historiska center. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotell Sol de Oro 5*

resa Peru Lima Upplevelse

Dag 2: Lima
På förmiddagen får vi en guidad tur genom Limas historiska center. Under turen besöker vi bland annat stora torget, den imponerande katedralen, Plaza San Martin och ett museum. Vi äter lunch på Larcomars shoppingcenter med utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotell Sol de Oro 5*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Lima – Arequipa
Morgonen börjar med en kort flygresa till den eleganta kolonialstaden Arequipa på nästan 2 400 m ö.h. Staden ligger vackert omgiven av tre vulkaner som tornar upp sig som jättelika väktare över staden. Efter incheckning väntar en guidad tur till stadens historiska guldkorn, bland annat det vackra stora torget, katedralen och Santa Catalinaklostret. Vi beger oss sedan till Yanahuaratorget för att få en bra överblick över stadens vulkaniska omgivningar. Vi återvänder till hotellet där vår guide ger en kort introduktion om vår kommande expedition till Colca Canyon. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotell Katari 4*
Måltider: frukost.

resa till Peru Arequipa

Dag 4: Arequipa
Dagen är fri för egna aktiviteter och möjlighet att acklimatisera sig innan ni kommer till Anderna
Boende: Hotell Katari 4*
Måltider: frukost.

Dag 5: Arequipa – Colca Canyon – Puno
Vi lämnar Arequipa tidigt och fortsätter till Colca Canyon med buss. Färden går genom en vidsträckt och scenisk högplatå kallad altiplano, ett område som sträcker sig upp emot 4 000 m ö.h. Längs vägen passerar vi små byar och samhällen liksom stora öppna slätter där vi kanske får se lokalbefolkningen fösa lamadjur och alpackor. När vi passerar genom Aguada Blanca Vicuna Reserve får vi kanske också se den vilda vicunan.

På eftermiddagen kommer vi fram till Chivay (3 633 m ö.h.) som är porten in till Colca Canyon. Stadens silhuett domineras av de två spektakulära och högst aktiva vulkanerna Sabancaya och Ampato (6 288 m). Efter en lång dag i buss beger vi oss till Chivays tempererade bad för att koppla av och bli av med resdammet.
Boende:Hotell Sonesta 4*
Måltider: frukost, lunch.

resa Peru Colca Canyon upplevelse

Dag 6:  Puno 
Efter en tidig start beger vi oss till Cruz del Condor varifrån man har en utmärkt utsikt över en av Colca Canyons djupaste dalgångar. Härifrån har man en god chans att få se den majestätiska andiska kondoren sväva över den djupa dalen i jakt på föda. Kondoren är världens största flygande fågel och har ett vingspann på upp till tre meter. Vi återvänder sedan till hotellet för lunch innan vi tar bussen till Puno vid den högt belägna Titicacasjön. Vid ankomsten checkar vi in, och resten av kvällen är fri.
Boende: Hotell Sonesta 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Amantani
Vi tar båten från Puno på en tvådagars tur på Titicacasjön. Vi besöker först de berömda flytande vassöarna byggda av urosfolket. Sedan fortsätter vi till den lugna och sceniska ön Amantani där vi får en guidad tur av en lokal guide som berättar om öns precolumbianska historia. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. Vi övernattar hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på ön.
Boende hos lokala familjer.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Titicacasjön Peru

Dag 8: Amantani – Puno
Vi lämnar Amantani och fortsätter till Taquile Island, en ö som domineras av antika inkaterrasser. Under besöket får vi se en demonstration av traditionella vävtekniker och äter lunch med nyfångad forell och lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag tar vi båten tillbaka till Puno.
Boende: Hotell Sonesta 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9: Puno – Cuzco
Idag reser vi vidare till Cuzco, inkarikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande mångkulturell stad. Resan tar cirka nio timmar och går genom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på flera platser längs vägen, bland annat de unika begravningstornen i Sullustani, det höga La Raya-passet och ruinerna av templet Viracocha, en av inkarikets heligaste platser. När vi kommer fram till Cuzco checkar vi in och får en kort introduktion till staden och morgondagens program. Kvällen är fri att på egen hand utforska Cuzcos restauranger och livliga nattliv.
Boende: Hotel San Agustin Plaza Cusco 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Cuzco
Förmiddagen är fri att på egen hand utforska Cuzco. Tidig eftermiddag får vi en guidad rundtur i staden och dess omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelades här på 1500-talet då två av världens största kulturer kolliderade. Vi besöker bland annat katedralen Santo Domingo och Koricancha, inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter till det imponerande ceremoniella centret Sacsayhuaman beläget på en kulle högt ovanför Cuzco. Sacsayhuamans storlek är imponerande. Stora väggar byggda av individuellt uthuggna stenar omringar platsen, och den största stenen väger hela 125 ton. Det är ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt ett besök. Vi besöker också de välbevarade inkastäderna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay innan turen avslutas efter cirka 4 ½ till 5 timmar. Kvällen är fri.
Boende: Hotel San Agustin Plaza Cusco 4*
Måltider: frukost.

Dag 11: Cuzco, Inkafolkets Heliga dal
Vår rundresa i Peru går idag till inkafolkets Heliga dal. Bussen tar oss över kullarna in i quechuakulturens centrum. Landsbygden består till största delen av odlingsmark, och lokala bönder lever på samma sätt som de gjort i århundraden. Vi får också se den magnifika snötäckta bergskedjan Vilcanota med sina stora, kantiga glaciärer som tornar upp sig över 5 000 meter över havet.

Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac som vaktas av en imponerande inkafästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo, en charmerande stad som ligger i hjärtat av dalen och omges av stora vidder med inkaterrasser. Det var här som det historiska slaget tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig mot de spanska erövrarna. På väg tillbaka till Cuzco stannar vi vid den vackra byn Chinchero som ligger i högländerna mellan Cuzco och den Heliga dalen. Vi besöker stadskärnan, kyrkan och marknaden innan vi återvänder till Cuzco.
Boende: Casa Andina Premium 4*
Måltider: frukost, lunch.

Resa Peru gruppresa Inkas heliga dal

Dag 12: Cuzco – Machu Picchu
Tidig morgon tar vi tåget till Aguas Calientes, den lilla staden nedanför de spektakulära ruinerna av Machu Picchu. Tågresan går genom Andernas otroliga dimhöljda landskap vilket är en speciell upplevelse i sig. Vid ankomsten checkar vi in och har resten av dagen fri.
Boende: Hotel Taypikala 4*
Måltider: frukost.

Machu Picchu Peru

Dag 13: Machu Picchu – Cuzco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu, utsett till världsarv av UNESCO. De mystiska ruinerna ligger på en bergstopp 2 380 m ö.h. och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Efter att Machu Picchu återupptäcktes har många försökt tolka syftet och placeringen av den, men det förblir ett mysterium. Vi får en guidad tur och kan sedan utforska ruinerna på egen hand. Passa på att ta en promenad upp till solporten där man har en underbar utsikt över Machu Picchu. Efter en magisk och oförglömlig dag tar vi tåget tillbaka till Cuzco med ankomst tidig kväll. Resten av kvällen är fri.
Boende: Hotel San Agustin Plaza Cusco 4*
Måltider: frukost.

Dag 14: Cuzco – Puerto Maldonado – Nape Lodge
Transfer till Cuzcos flygplats och flyg till Puerto Maldonado i Amazonas regnskog. Vid ankomsten packar vi om bagaget till en mindre väska/ryggsäck med det vi behöver för de närmaste dagarna. Det stora bagaget låses in på arrangörens kontor. Vi färdas sedan cirka 45 minuter med buss till samhället Infierno vid Tambopatafloden. Därifrån tar vi en motorbåt cirka 30 minuter till Nape Lodge. Beroende på vad klockan blir äter vi lunch under färden eller när vi kommer fram till lodgen. Vi installerar oss i rummen och får sedan en genomgång av kommande aktiviteter under vår djungeltur.

Den första aktiviteten är bågskytte. En medlem i samhället förklarar hur ESE Ejafolket använde pilbågar när de jagade, och vi får själva prova på bågskytte. Efter middagen beger vi oss ut på en långsam flodtur för att spana efter kajmaner, Sydamerikas alligatorer. Dessa mäktiga djur som är lättast att upptäcka nattetid då deras ögon reflekteras i rött i ficklampornas sken. Med lite tur kan vi även få se andra nattaktiva djur i skogen.
Boende: Nape Lodge 4*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 15: Nape Lodge
Efter en härlig frukost tar vi båten cirka 30 minuter nedför floden och går sedan cirka 25 minuter till Tres Chimbadassjön. Sjön ligger vackert omgiven av regnskogen i utkanten av Tambopatas naturreservat. Här finns möjlighet att se många fågelarter, Har man tur får man också se apor, aror, kajmaner och den utrotningshotade jätteuttern.

På vägen tillbaka till lodgen passerar vi en så kallad Parrot Clay Lick. Det är en plats där färggranna aror och papegojor samlas för att äta mineralerna som finns i den rödaktiga leran, och det är en färgsprakande show. Vid återkomsten till Nape Lodge bjuds vi på en uppfriskande dryck innan tid finns för vila och avkoppling. Passa på att lägga dig i hängmattan och bara lyssna på regnskogens ljud.

Efter lunchen beger vi oss till den närliggande botaniska trädgården Ñape Botanical Garden och dess medicinska trädgård. Där lär samhällets ålderman, shamanen, ut sina kunskaper om naturmedicin och de medicinalväxter som lokalbefolkningen använder för att behandla sjukdomar.

Vi äter middag på lodgen. När mörkret sänkt sig tar vi en nattlig promenad i regnskogen. Vi följer då en av lodgens stigar för att leta efter insekter, amfibier, jättespindlar, fladdermöss, fåglar och andra nattaktiva djur. Ljuden i regnskogen nattetid är helt andra än på dagen, och är man riktigt tyst kan man till och med höra när löven faller.
Boende: Nape Lodge 4*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 16: Nape Lodge – Puerto Maldonado och Lima
Efter frukost lämnar vi lodgen och tar båten tillbaka till Infierno. Där får vi transfer till Puerto Maldonado för att hämta vårt stora bagage, och fortsätter sedan till flygplatsen för att flyga till Lima. Vid ankomsten får vi transfer till hotellet, och resten av dagen är fri. Passa på att göra några sista minuten-inköp, besöka ett museum eller bara koppla av vid hotellets pool.
Boende: Hotell Casa Andina Premium 5*
Måltider: frukost.

Observera att programmet kan ändras beroende på väder och djurens förflyttningar. Då detta är en nationalpark tas hänsyn till djurlivet och flodens nivå, så tider för utflykter kan komma att ändras.

Dag 17: Lima och hemresa
Vi besöker den lokala marknaden för att se vad fiskarna har fått för fångst idag. Efter marknaden gör vi ett stopp hos den berömde kocken Luis Cordero som lagar Limas bästa ceviche. Vi tittar in i hans kök och får lära oss mer om denna traditionella rätt. Givetvis får vi även avnjuta en ceviche innan vi återvänder till hotellet. Vi får sedan transfer till flygplatsen för att resa hem.
Måltider: frukost, lunch

Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 43 200 SEK.
Enkelrumstillägg exkl. Nape Lodge: 5 800 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar, höjda flygskatter och andra faktorer utanför vår kontroll som påverkar det slutgiltiga priset.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAC5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Perus höjdpunkter – rundresa med Amazonas regnskog, 18 dagar”