Resa till Peru Titicacasjön Uros
Resa till Peru Machu PicchuResa till Peru Cusco CuzcoResa till Peru Titicacasjön urosResa till Bolivia Valle de la Luna Måndalen La PazResa till Bolivia La PazResa till Bolivia Uyuni saltöken

Rundresa i Peru & Bolivia, 15 dagar

Prisexempel: 33 900 kr

Denna rundresa till Peru och Bolivia ger dig många oförglömliga kultur- och naturupplevelser. Ni startar i Lima och reser sedan genom Inkas heliga dal, besöker Ollantaytambo, det enastående Macchu Picchu och inkas huvudstad Cuzco. På Titicacasjön möter ni urosfolket på deras flytande vassöar och besöker sjöns största ö Isla del Sol där hela inkakulturen enligt legenden startade. Ni fortsätter sedan till La Paz, den vackra staden Sucre och Uyunis spektakulära saltöken. Innan ni vänder hemåt besöker ni också den arkeologiska platsen Tiwanaku.

Rundresa i Peru & Bolivia

Denna gruppresa går först till Peru och sedan vidare till Bolivia. Du som är mest intresserad av Peru kan välja att bara följa med på den delen av resan.

Gruppstorlek: minst 10, max 25 deltagare.
Minst tio deltagare krävs för att gruppresan ska genomföras. Vid färre antal anmälda genomförs resan utan svensk färdledare.

Datum

16–30 november 2019

Detta ingår

  • Internationellt flyg Skandinavien–Lima t o r.
  • Alla inrikesflyg i Peru och Bolivia.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 14 nätter på namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program inkl. inträden till sevärdheter.
  • Måltider enligt programmet.
  • Svensktalande färdledare (vid minst tio deltagare).
  • Lokala engelsktalande guider vid de tillfällen det är obligatoriskt enligt lokala regler. I dessa fall fungerar den svenska guiden som tolk.

Dagsprogram Peru

16 nov: Flygplatsen i Lima – Miraflores
Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts vi av en lokal representant och åker med en privat minibuss till hotellet. Färden tar omkring en timme. Hotellet ligger i den moderna stadsdelen av Lima, Miraflores, nära restauranger, barer och snabbköp.
Boende: Hotel Libre 3*
Måltider: –

Resa till Peru Lima stadshuset

17 nov: Stadsrundtur i Lima – Inkas heliga dal
På förmiddagen får vi en guidad rundtur i Lima. Vi börjar med att utforska Miraflores där vi bland annat ser ruinen Huaca Pucllana. Därefter beger vi oss mot havet där vi besöker parken Parque del Amor som har en spektakulär utsikt över Stilla havet. Vi fortsätter sedan till centrala Lima och San Martintorget, och går till stadens största torg Plaza Mayor varifrån vi kan se katedralen, regeringspalatset och stadshuset. Denna historiska del av Lima är utsedd till världsarv av UNESCO.

På eftermiddagen flyger vi till Cuzco, även kallad ”inkans huvudstad”. Vid ankomst fortsätter vi direkt ned till den soliga Heliga dalen som ligger lägre än Cuzco, invid Urubambafloden. Vi besöker en alpackafarm där vi ser olika typer av alpacka och lamadjur, men även vicuñas. Vi får lära oss hur ullen från djuren färgas på naturligt sätt och få en demonstration av lokala kvinnor som visar oss den traditionella vävtekniken. Vi fortsätter sedan till vårt hotell som ligger i den lilla staden Pisac.
Boende: Hotel Písac Inn 3*
Måltider: frukost.

18 nov: Heliga dalen – Machu Picchu
På morgonen börjar vi vår utflykt i Inkas heliga dal. Vi besöker marknaden i Pisac där vi kan köpa lokalt tillverkade hantverk. Senare fortsätter vi mot byn Yucay där vi äter en lunchbuffé gjord på lokalt odlade råvaror. Vi kan också passa på att testa deras ekologiska hantverksöl.

Efter lunchen besöker vi Ollantaytambo som anses vara en levande museistad. Invånarna lever fortfarande enligt sina förfäders traditioner och lagar. Efter att vi bekantat oss med staden fortsätter vi med tåg från Ollantaytambo till Machu Picchu. Under resan kommer vi att se många betydelsefulla platser i de sagolikt vackra omgivningarna. Vid ankomst checkar vi i in på vårt hotell som ligger vid floden.
Boende: Hotel Sierra Andina Principal 3*
Måltider: frukost, lunch.

Resa gruppresa Peru Machu Picchu

19 nov: Machu Picchu – Cuzco
Efter en tidig frukost tar vi en av de första bussarna upp till det legendariska Machu Picchu, ännu ett av Perus världsarv. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e.Kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare, vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden innan den återupptäcktes år 1911.

Vi börjar med en två timmar lång guidad tur som tar oss till de viktigaste platserna på denna arkeologiska plats. Vår guide berättar under tiden om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Vi kommer att utforska Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. På eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till Ollantaytambo och åker därifrån buss till Cuzco. Vårt hotell ligger centralt, mitt bland alla sevärdheter.
Boende: Hotel San Agustin El Dorado 4*
Måltider: frukost.

20 nov: Cuzco stadsrundtur
Efter frukost gör vi en stadsrundtur till fots i Cuzco. Staden är utsedd till världsarv av UNESCO. Vi börjar med att besöka Soltemplet Korikancha, och promenerar sedan till stortorget Plaza de Armas. Vi tar även en titt på den berömda ”stenen med de 12 hörnen” som är ett exempel på inkaarkitekturens perfektion. Till sist besöker vi den imponerande fästningen Sacsayhuaman som består av mystiska gigantiska stenblock vilka väger omkring 125 ton vardera. Stenarna här är skurna med en sådan precision att de fäster i varandra och skapar former som leder ned i underjordiska gångar. Härifrån har man fin panoramautsikt över Cuzco.
Boende: Hotel San Agustin El Dorado 4*
Måltider: frukost.

Resa till Peru Cusco Cuzco

21 nov: Cuzco – Puno
Vi checkar ut från hotellet på morgonen och reser med buss direkt till Puno vid Titicacasjön. Resan tar cirka sju timmar. Landskapet är öppet och kargt med snötäckta bergstoppar, sjöar och en klarblå himmel. Vi ankommer Puno tidig eftermiddag, och checkar då in på vårt centralt belägna hotell invid Plaza de Armas och restaurangerkvarteren. Puno är beläget 3 800 m ö.h och anses vara Perus huvudstad för folklore. De flesta av Punos invånare tillhör Aymarafolket. Det är från Puno som alla turer på Titicacasjön startar.
Boende: Hotel Royal Inn Puno 4*
Måltider: frukost.

Urosöarna i Titicacasjön.

22 nov: Uros – Puno
Vid hamnen stiger vi ombord på en motorbåt för att ta en tur på Titicacasjön, den högsta kommersiellt segelbara sjön i världen. Här besöker vi de flytande öarna Uros som är gjorda av vass. Vi umgås med Urosfolket som bor på öarna, och vår guide berättar om deras historiska uthållighet och hur de lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad. Efter denna intressanta morgonutflykt återvänder vi till Puno för lunch. Därefter får vi transfer till flygplatsen för hemresa.
Boende: Hotel Rosario Lago Titicaca 3*
Måltider: frukost.

Pris för resan i Peru

Pris: 22 500 SEK i dubbelrum.
Enkelrumstillägg: 1 900 SEK.

Dagsprogram Bolivia

22 nov: Puno – Copacabana
Efter lunchen i Puno fortsätter vi resan till den lilla staden Copacabana i Bolivia. Staden och vårt hotell ligger fint direkt vid Titicacasjöns strand.
Boende: Hotel Rosario Lago Titicaca 3*
Måltider: frukost.

23 nov: Dagstur till Isla del Sol
Vi kommer att ha hela dagen på oss för att bekanta oss med solön, Isla del Sol, som är Titicacasjöns största ö. Enligt legenden fick hela inkakulturen sin början just här. På eftermiddagen återvänder vi till Copacabana där vi kan njuta av solnedgången från hotellet.
Boende: Hotel Rosario Lago Titicaca 3*
Måltider: frukost.

24 nov: Copacabana – La Paz
På morgonen lämnar vi Titicacasjön för att fortsätta färden djupare in i Bolivia, till huvudstaden La Paz. Vi gör en stadsrundtur där vi besöker den berömda häxmarknaden, Murillotorget med bland annat presidentpalatset, samt San Fransiscokatedralen. Senare åker vi till Valle de la Luna, Måndalen. Här får vi blicka ut över det utomjordiska landskapet av geologiska formationer av sand och lera som skulpterats för miljoner år sedan. Vi återvänder sedan till La Paz.
Boende: Hotel Rozario La Paz 3*
Måltider: frukost.

Resa till Bolivia La Paz stad

25 nov: La Paz – Sucre
Vi flyger idag till Sucre som anses vara Bolivias vackraste stad. Här råder också ett behagligt klimat. Sucre var Bolivias första huvudstad och grundades av spanjorerna på 1500-talet. Här finns många välbevarade byggnader, och under stadsrundturen bekantar vi oss med Sucres koloniala arkitektur. Sucres historiska centrum finns med på UNESCO:s världsarvslista.
Boende: Hotel De Su Merced 3*
Måltider: frukost.

26 nov: Sucre
Idag finns tid för egna aktiviteter i denna trivsamma stad.
Boende: Hotel De Su Merced 3*
Måltider: frukost.

27 nov: Sucre – Potosí – Uyuni
På morgonen påbörjar vi resan mot Bolivias höjdpunkt Salar de Uyuni, världens största saltöken. Längs vägen stannar vi till i Potosí som ligger på över 4 000 meters höjd, mitt emellan Sucre och Uyuni. Här får vi en kort rundtur i staden och äter lunch. Vi kommer senare mot kvällen fram till den lilla staden Uyuni, känd för att den ligger vid den stora attraktionen Salar de Uyuni. Vi övernattar mitt i staden på ett litet trevligt hotell.
Boende: Hotel Jardines De Uyuni 3*
Måltider: frukost.

Resa gruppresa Bolivia Uyuni saltöken

28 nov: Uyuni – Salar de Uyuni – La Paz
Efter frukost på hotellet kommer våra jeepar för att hämta oss för vår safari i den spektakulära saltöknen Uyuni. Under den torra perioden ser man det vita saltlandskapet så långt ögat kan nå. Under regnperioden täcks det av ett tunt vattenskikt som skapar en gigantisk spegel som reflekterar den blå himlen och molnformationerna. Vi kommer bland annat att bekanta oss med saltproduktionscentrumet i Colchani, den heliga Tunupavulkanen och kaktusön Isla de los Pescadores. Efter denna oförglömliga utflykt tar vi jeeparna till flygplatsen i Uyuni för vårt kvällsflyg till La Paz.
Boende: Hotel Rozario La Paz 3*
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Bolivia, Tiwanaku ruin La Paz

29 nov: La Paz – Tiwanaku – Puno
Resan börjar närma sig sitt slut och vi gör oss klara för avfärd mot Peru. Innan dess gör vi en avstickare till den kända arkeologiska platsen Tiwanaku som utsetts till världsarv av UNESCO. Den relativt korta bussfärden dit är en naturskön resa genom den höga platån. Tiwanaku var huvudstad i ett mäktigt precolumbianskt rike som blomstrade mellan 400 och 900 e.Kr. Vi utforskar platsen med byggnader som Akapanapyramiden, Kalasasyatemplet samt de inspirerande solens och månens portar. Efter detta fortsätter vi färden till Puno dit vi kommer tidig kväll. Vi samlas till middag på en av stadens bästa restauranger, La Casona.
Boende: Hotel Royal Inn Puno 4*
Måltider: frukost, middag.

30 nov: Puno – Lima
Efter frukosten får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Lima och därifrån till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris för Peru och Bolivia

Pris per person i dubbelrum: 33 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 900 SEK.

Priset avser resa från Stockholm, Göteborg, Linköping och Oslo. Flygtillägg för avresa från Köpenhamn tillkommer med upp till 2 000 kr/person beroende på tillgänglighet och flygpris.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer ALW6. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: ALW6

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Rundresa i Peru & Bolivia, 15 dagar”