Resa till Peru Titicacasjön Uros
Resa till Peru Machu PicchuResa till Peru Cusco CuzcoResa till Peru Titicacasjön urosResa till Bolivia Valle de la Luna Måndalen La PazResa till Bolivia La PazResa till Bolivia Uyuni saltöken

Rundresa i Peru & Bolivia, 15 dagar

Prisexempel: 34 900 kr

Denna rundresa till Peru och Bolivia ger dig många oförglömliga kultur- och naturupplevelser. Ni startar i Lima och reser sedan genom Inkas heliga dal, besöker Ollantaytambo, det enastående Macchu Picchu och inkas huvudstad Cusco. På Titicacasjön möter ni urosfolket på deras flytande vassöar och besöker sjöns största ö Isla del Sol där hela inkakulturen enligt legenden startade. Ni fortsätter sedan till La Paz och Uyunis spektakulära saltöken. Innan ni vänder hemåt besöker ni också den arkeologiska platsen Tiwanaku.

Artikelnr: ALW6 Kategori: Taggar: , ,

Rundresa i Peru & Bolivia

Denna gruppresa går först till Peru och sedan vidare till Bolivia.

Gruppstorlek: minst 10, max 25 deltagare.
Minst 10 deltagare krävs för att gruppresan ska genomföras med svensk färdledare. Vid färre antal anmälda genomförs resan utan svensk färdledare.

Datum

18–30 november 2020

Detta ingår

  • Internationellt flyg Skandinavien–Lima t o r.
  • Alla inrikesflyg i Peru och Bolivia.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 14 nätter på namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program inkl. inträden till sevärdheter.
  • Måltider enligt programmet.
  • Svensktalande färdledare (vid minst tio deltagare).
  • Lokala engelsktalande guider vid de tillfällen det är obligatoriskt enligt lokala regler.
    I dessa fall fungerar den svenska guiden som tolk.

Dagsprogram Peru

18 nov: Flygplatsen i Lima – Miraflores
Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts vi av en lokal representant och åker med en privat minibuss till hotellet. Färden tar omkring en timme. Hotellet ligger i den moderna stadsdelen av Lima, Miraflores, nära restauranger, barer och snabbköp.
Boende: Hotel Runcu Miraflores, 3*
Måltider: –

Resa till Peru Lima stadshuset

19 nov: Stadsrundtur i Lima – Cusco
På förmiddagen får vi en guidad rundtur i Lima. Vi börjar med att utforska Miraflores där vi bland annat ser ruinen Huaca Pucllana. Därefter beger vi oss mot havet där vi besöker parken Parque del Amor som har  spektakulär utsikt över Stilla havet. Vi fortsätter till centrala Lima och San Martintorget, uppkallat efter Perus nationalhjälte, frihetskämpen Don Jose De San Martin. Vi promenerar till stadens största torg Plaza Mayor, varifrån vi kan se katedralen, regeringspalatset och stadshuset, vilka ger oss en aning om varför Lima kallats ‘Kungarna stad’. Denna historiska del av Lima har utsetts till världsarv av UNESCO.

På eftermiddagen flyger vi till Cusco, även kallad ”inkans huvudstad”, där vi checkar in på vårt hotell som ligger centralt.
Boende: Hotel Taypikala Cusco, 3*
Måltider: frukost.

20 nov: Cusco – Inkaindianernas heliga dal
På morgonen börjar vi vår utflykt i Inkas heliga dal. Vi kör direkt till den soliga Heliga Dalen, som ligger lägre än Cusco, invid Urubambafloden. Här besöker vi en alpackafarm, där vi ser olika alpacka och lamadjur, samt vicuñas. Vi lära oss hur ullen från djuren färgas på naturligt sätt, och vi ser lokala kvinnor visar oss traditionell vävteknik. På marknaden i Pisac som är öppen alla dagar, kan vi köpa lokaltillverka hantverk. Vi fortsätter mot byn Yucay där vi äter en lunchbuffé, gjord på lokalt odlade råvaror, i restaurangens trädgård omgärdade av lúcumaträd. Vi kan också testa deras ekologiska och hantverksmässigt tillverkade öl. Efter lunchen besöker vi Ollantaytambo, en levande museistad och där invånarna har behållit sina förfäders traditioner och lagar. Efter att vi bekantat oss med staden checkar vi in på vårt hotell i Ollantaytambo.
Boende: Hotel Sol Natura, 3*
Måltider: frukost, lunch

Resa gruppresa Peru Machu Picchu

21 nov: Inkaindianernas heliga dal – Machu Picchu – Cusco
Vi fortsätter med tåg från tågstationen i Ollantaytambo mot Machu Picchu. Under resan kommer vi att se många betydelsefulla platser i de sagolikt vackra omgivningarna. Vid ankomst tar vi en av bussarna till legendariska Machu Picchu, ett av Perus mest kända världsarv. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e.Kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare, vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden innan den återupptäcktes av Hiram Bingham, en amerikansk historiker, år 1911.

En två timmars guidad tur tar oss till de viktigaste platserna på denna arkeologiska plats. Vår guide berättar om Machu Picchus betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Vi utforskar Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. På eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till Ollantaytambo och åker därifrån buss till Cusco och vårt hotell.
Boende:  Hotel Taypikala Cusco, 3*
Måltider: frukost.

22 nov: Cuzco stadsrundtur
Efter frukost gör vi en stadsrundtur till fots i Cusco. Staden är utsedd till världsarv av UNESCO. Vi besökera Soltemplet Korikancha, och promenerar sedan till stortorget Plaza de Armas. Vi tar även en titt på den berömda ”stenen med de 12 hörnen”, ett exempel på inkaarkitekturens perfektionism. Till sist besöker vi den imponerande fästningen Sacsayhuaman som består av mystiska gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton var. Stenarna är skurna med sådan precision att de fäster i varandra och skapar former som leder ned i underjordiska gångar. Härifrån har man fin panoramautsikt över Cuzco.
Boende: Hotel Taypikala Cusco, 3*
Måltider: frukost.

Resa till Peru Cusco Cuzco

23 nov: Cusco – Titicaca
Vi checkar ut från hotellet på morgonen och reser med buss direkt till Puno vid Titicacasjön. Resan tar cirka sju timmar. Landskapet är öppet och kargt med snötäckta bergstoppar, sjöar och en klarblå himmel. Vi kommer till Puno tidig eftermiddag och checkar in på vårt centralt belägna hotell invid Plaza de Armas och restaurangerkvarteren. Puno ligger 3 800 m ö.h och räknas som Perus huvudstad för folklore. De flesta av Punos invånare tillhör Aymarafolket. Det är från Puno som alla turer på Titicacasjön startar.
Boende: Hotel Sol Plaza, 3*
Måltider: frukost.

Urosöarna i Titicacasjön.

24 nov: Titicacasjön /Uros /Puno – Copacabana
Vid stiger ombord på en motorbåt för att ta en tur på Titicacasjön, den högst belägna kommersiellt segelbara sjön i världen. Här besöker vi de flytande öarna Uros, som är gjorda av vass. Vi träffar Urosfolket som bor på öarna, och vår guide berättar om hur de lever hållbart i perfekt harmoni med sjön och hur de använder områdets naturresurser för att överleva. Efter denna intressanta morgonutflykt återvänder vi till Puno för lunch. Därefter avfärd till Bolivia och Copacabana. Staden Copacabana och vårt hotell ligger fint direkt vid Titicacasjöns strand.
Boende: Hotel Rosario Lago Titicaca 3*
Måltider: frukost.

25 nov: Dagstur till Isla del Sol
Vi har hela dagen på oss för att bekanta oss med solön, Isla del Sol, som är Titicacasjöns största ö. Enligt legenden tog hela inkakulturen sin början just här. På eftermiddagen återvänder vi till Copacabana där vi kan njuta av solnedgången från hotellet.
Boende: Hotel Rosario Lago Titicaca 3*
Måltider: frukost.

26 nov: Copacabana – La Paz
På morgonen lämnar vi Titicacasjön för att fortsätta till Bolivias huvudstad La Paz. Vi gör en stadsrundtur och besöker den berömda häxmarknaden, Murillotorget med presidentpalatset, samt San Fransiscokatedralen. Senare åker vi till Valle de la Luna, Måndalen. Här får vi blicka ut över det utomordentligt vackra landskapet med geologiska formationer av sand och lera som skulpterats för miljoner år sedan. Vi återvänder sedan till La Paz.
Boende: Hotel Rozario La Paz 3*
Måltider: frukost.

27 nov: La Paz – Oruro– Uyuni
Vi åker buss i ungefär tre timmar till Oruro och tar sedan tåg till den lilla staden Uyuni, känd för att den ligger vid den stora attraktionen saltöknen Salar de Uyuni. Vi kommer sent på kvällen och övernattar på ett litet trevligt hotell nära järnvägsstationen.
Boende: Hotel Jardines De Uyuni 3*
Måltider: frukost.

Resa gruppresa Bolivia Uyuni saltöken

28 nov: Uyuni – Expedition i saltöknen Salar de Uyuni – La Paz
Efter frukost på hotellet kommer våra jeepar för att hämta oss för vår safari i den spektakulära saltöknen Uyuni. Under den torra perioden ser man det vita saltlandskapet så långt ögat kan nå. Under regnperioden täcks det av ett tunt vattenskikt som skapar en gigantisk spegel som reflekterar den blå himlen och molnformationerna. Vi kommer bland annat att bekanta oss med saltproduktionscentrumet i Colchani, den heliga Tunupavulkanen och kaktusön Isla de los Pescadores. Efter denna oförglömliga utflykt tar vi jeeparna till flygplatsen i Uyuni för vårt kvällsflyg till La Paz.
Boende: Hotel Rozario La Paz 3*
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Bolivia, Tiwanaku ruin La Paz

29 nov: La Paz – Tiwanaku – Puno
Resan börjar närma sig sitt slut och vi gör oss klara för avfärd mot Peru. Innan dess gör vi en avstickare till den kända arkeologiska platsen Tiwanaku som utsetts till världsarv av UNESCO. Den relativt korta bussfärden dit är en naturskön resa genom den höga platån. Tiwanaku var huvudstad i ett mäktigt precolumbianskt rike som blomstrade mellan 400 och 900 e.Kr. Vi utforskar platsen med byggnader som Akapanapyramiden, Kalasasyatemplet samt de inspirerande solens och månens portar. Efter detta fortsätter vi färden till Puno dit vi kommer tidig kväll. Vi samlas till middag på en av stadens bästa restauranger, La Casona.
Boende: Hotel Sol Plaza, 3*
Måltider: frukost, middag

30 nov: Puno – Lima – Skandinavien
Efter frukosten får vi transfer till flygplatsen för att flyga till Lima och vidare mot Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 34 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 500 SEK.

Priset avser resa med KLM från Stockholm, Göteborg, Linköping och Oslo. Flygtillägg för avresa från Köpenhamn tillkommer med upp till 2 000 kr/person beroende på tillgänglighet och flygpris.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Den som enbart är intresserad av Peru kan välja att bara följa med på den delen av resan. Be då om ett separat pris.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer ALW6. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: ALW6

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Rundresa i Peru & Bolivia, 15 dagar”