Tiwanaku

Paket: Peru & Bolivia – Upptäcktsresan, 13 dagar

Prisexempel: 28 900 kr

Följ med på en rundresa som tar er till de största sevärdheterna i Peru och Bolivia!
En riktig upptäcktsresa på 2 veckor! Rundresan till Peru och Bolivia har med ett enormt utbud av dessa länders naturliga, natursköna och historiska höjdpunkter, från det otroliga Unesco världsarvet Machu Picchu (som nyligen utsågs till ett av ”Världens sju nya underverk”), njut av skönheten och lugnet på Titicacasjön med båt och promenera på eleganta koloniala gator i Cusco och Sucre. I den fantastiska resplanen finns ett fantastiskt utbud av äventyr i 14 dagar – verkligen en expedition för att väcka och berika dina sinnen!
Tillsammans utgör Peru och Bolivia kärnan i den livliga moderna Andinska inhemska kulturen och här uppstod Sydamerikas stora pre-colombianska kulturer. Den sista och mest kända av dessa kulturer var Inkafolket som dominerade det stora Sydamerikanska höglandet. De förlorade sin makt över Anderna i en monumental konflikt med de första européerna som landsteg – Conquistadorerna – som leddes av Francisco Pizzaro. Trots en konflikt som varade i decennier lever Inkakulturen och deras språk (Quechua) kvar och den fascinerande, vänliga befolkningen är verkligen en höjdpunkt i alla sydamerikanska äventyr.

Artikelnr: ALW1 , , ,

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det! Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Detta ingår:
– Flyg Skandinavien-Lima, La Paz-Skandinavien t o r (möjligt att flyga från flertalet flygplatser i Skandinavien, t ex Arlanda, Göteborg, Köpenhamn, Linköping, Oslo, Stavanger, Bergen, Helsingfors)
– Alla flygskatter
– Alla inrikes transporter nämnda i programmet.
– Boende i Peru hos lokalbefolkningen – så kallad ”Homestay”
– Boende i Bolivia mellanklass standard.
– Utflyktsprogram
– Engelsktalande guidning (lokal)
– Måltidsplan enligt beskrivning i programmet.
– Svensktalande samordnande personal i Lima.
– Lokal låne-mobiltelefon som ni kan använda inom Peru för er trygghets skull.

Möjlighet att uppgradera till mellanklass standard även i Peru: tillägg 3 000 SEK/person.

DAGSPRESENTATION:

Dag 1: Flyg Skandinavien – Lima, ankomst till Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts vi av en representant och transporteras med en privat bil till vårt boende där vi får en programgenomgång samt information.

Dag 2: Lima (havsnivå) halvdagstur i centrum – Arequipa halvdagstur (2 380 m.ö.h.) (F)
Stadsguidningen Lima börjar tidigt på morgonen. Vi börjar med att utforska Miraflores där vi bl.a. ser ruinen ”Huaca Pucllana”. Därefter beger vi oss mot havet där vi besöker parken ”Parque del Amor”, med sin fina utsikt över Stilla Havet. Vi fortsätter till centrala Lima och San Martin-torget. Torget är uppkallat efter Perus nationalhjälte, frihetskämpen Don José De San Martin. Därefter besöker vi Plaza Mayor (stadens största torg) där vi ser Limas katedral, regeringspalatset och stadshuset, vilka ger oss en aning om varför Lima har kallats ”Kungarnas stad”. Efter stadsrundturen lämnar vi Limas centrum och beger oss mot flygplatsen i Lima med destination Arequipa. Under eftermiddagen börjar stadsvandringen i Arequipa med att vi promenerar till Arequipas stortorg där Arequipas katedral är belägen. Vid katedralen flyger Vatikanens flaga och katedralen har många föremål från Vatikanen i Rom. Vi fortsätter turen och besöker Santa Catalina-klostret som är ett 20 000 kvadratmeter stort kloster färdigställt år 1580, där omkring 20 nunnor fortfarande bor i den norra delen av byggnaden. Senare besöker vi den lokala marknaden där vi kan se alla exotiska frukter.

Dag 3: Arequipa – Colca Canyon (3 650 m.ö.h.)  (F, L)
Avfärd mot Colcadalen genast efter frukost. Vi blir upphämtade från hotellet och tillsammans med vår guide åker vi minibuss till staden Chivay i Colcadalen. Vi reser västerut på ungefär 4 800 m ö.h. Under resan kan vi njuta av panoramautsikt över Andernas slätter, kallade Altiplano (4 500 m ö.h.). Vi ser sydamerikanska lamadjur, alpackor, etc.och olika typer av andinska fåglar. Bergtopparna i detta område varierar från 5 000 till 6 000 m ö.h. Senare på eftermiddagen anländer vi till Chivay. Därefter åker vi till termalbaden i Chivay och kopplar av i det terapeutiska vattnet.

Dag 4: Colca Canyon (3 860 m.ö.h.) (F)
Tidigt på morgonen åker vi med vår guide till Mirador del Condor som är en utkikspunkt för att se kondorer i Colca Canyon. Från denna utkikspunkt observerar vi kondorernas jakt på byte i ravinen. Efteråt tar vi en kort promenad längs ravinen och besöker små traditionella andinska byar där vi samtidigt kan se hur civilisationer från Inka och perioderna innan Inkariket, använde ravinens väggar för jordbruk. Efter vår morgontur återvänder vi till hotellet och äter lunch. Eftermiddagen ledig att njuta av Colcadalen!

Dag 5: Colca Canyon – Cusco (3 300 m.ö.h.)  (F, L)
Vår resa mot inkaimperiets huvudstad Cusco börjar klockan 07:00. På vägen mot toppen av Colcadalen passerar vi genom traditionella byar som Tuti och Sibayo, och efter ca en timmes körning kommer vi att göra ett stopp för att betrakta de imponerande ”Castillos de Callalli” (stenformationer som ser ut som medeltida slott som bildats av vattenerosion och vind). Kl 10.00 passerar vi “Represa de Condoroma” som ligger på 4737 meters höjd. En stund senare kommer vi att göra nästa stopp för att betrakta den s.k. “Bosque de Piedras”, eller stenskogen, som ligger i området Yauri (en traditionell by). Vi fortsätter vår färd mot Cusco; vi stannar till vid ”Laguna de Langui” en magnifik naturlig spegel med en längd på 25 km. Efter en timmes körning gör vi ett stopp i byn Sicuani för lunch. Efter lunch passerar vi byarna Andahuaylillas och Urcos, varefter vi anländer Cusco ca kl 17:00-17:30.

Dag 6: Rundtur i centrala Cusco (F)
Detta är en ledig förmiddag efter den snäva tidtabell vi har följt de senaste dagarna. Vår tur i centrala Cusco börjar omkring 14:00. Tillsammans med vår guide tar vi oss till rundturens startpunkt vid Santo Domingo-katedralen. Vår guide berättar om katedralens historia och arkitektur samt om den angränsande men mindre katedralen Iglesia del Triunfo som var den första kristna kyrkan i Cusco. Efter att ha besökt katedralerna åker vi till Koricancha, eller Soltemplet, där vi kan skåda både nutida och forntida arkitektur. Vi fortsätter rundturen genom att köra ut från Cusco och besöka arkeologiska platser i omgivningen. Till att börja med besöker vi den imponerande fästningen Sacsayhuaman (nöjd hök) som består av mystiska gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton vardera. Stenarna på denna plats är skurna med en sådan precision att de fäster i varandra och skapar former som leder ned i underjordiska gångar. Efteråt passerar vi Quencos offerkammare, fästningen Puka Pukara och vattentemplet Tambo Machay. Längden på vår resa är omkring 4 1/2 timme och alla inträdesavgifter är inkluderade.

Dag 7: Cusco – Inkaindianernas heliga dal (2 600 m ö.h) – Machu Picchu Pueblo (2 040 m.ö.h.) (F, L)
Klockan 08:00 börjar vi vår utflykt till Heliga dalen. Vi reser via turistbuss med en guide ombord. Det finns en traditionell marknad i Pisac som är öppen alla dagar. Pisac har Citadellruinerna som är sammanlänkade med Inkariket och Paucatambo, dessa platser leder till ravinens ingång. Vid ravinens ingång berättar vår guide om vattenlederna och trappstegen som är uthuggna direkt ur stenen. Efter att ha tittat på ruinerna äter vi en lunchbuffé. Efter lunch besöker vi Ollantaytambo som anses vara en levande museumstad där invånarna fortfarande bibehåller sina förfäders traditioner och lagar. I Ollantaytambo besöker vi en lokal arkeologisk plats. Därefter tar vi tåget från tågstationen i Ollantaytambo till Machu Picchu. Under resan kommer vi att se många betydelsefulla platser i de sagolikt vackra omgivningarna. Spänningen ökar ju närmare vi kommer Machu Picchu som skymtar i fjärran. Vid ankomsten till Machu Picchu tågstation, möts vi av vår guide som följer oss till vårt boende och ger oss information om morgondagens program.

Dag 8: Machu Picchu Pueblo (2 040 m.ö.h.) – Machu Picchu (2 600 m.ö.h.) – Cusco (3 300 m.ö.h.) (F)
Från Machu Picchu Pueblo tar vi bussen upp till Machu Picchu. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e. kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden innan Hiram Bingham, en känd amerikansk historiker, återupptäckte den 1911. Vi börjar vårt besök med en guidad tur som tar två timmar och som tar oss till de viktigaste platserna på denna arkeologiska plats. Vår guide berättar om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Vi utforskar Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. Återstoden av dagen tillbringar vi på denna fantastiska plats och vi har även chansen att bestiga Huayna Picchu (personlig tillvalstur) eller besöka det vackra Måntemplet. På eftermiddagen tar vi tåget till Ollantaytambo och därifrån transfer till Cusco.

Dag 9: Cusco – Puno (3 860 m.ö.h.)  (F)
Vi checkar ut från hotellet på morgonen och reser direkt till Puno, vilket tar omkring sex timmar med buss. Landskapet är öppet och kargt, med snötäckta bergstoppar och sjöar och med en klarblå himmel. Vi ankommer Puno tidig eftermiddag där vi checkar in på vårt centralt belägna hotell som ligger direkt invid Plaza de Armas, eller stortorget.

Dag 10: Puno – Titicacasjön heldagstur – Puno (F, L)
Efter frukost, tillsammans med vår guide, tar vi en buss till hamnen i Puno. Vid ankomsten till hamnen i Puno stiger vi ombord på en motorbåt för vår tur på Titicacasjön (3 860 m ö.h.), den högsta kommersiellt segelbara sjön i världen, mot ön Taquile. Vi börjar med att besöka de flytande öarna Uros som är gjorda av vass. Där umgås vi med Uros-folket som bor på öarna. Vår guide berättar om Uros-folkets historiska uthållighet och hur de lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad. Därefter lämnar vi Uros och seglar mot ön Taquile. Vid ankomsten till ön tar vi en kort promenad för att hälsa på öns invånare. På denna fridfulla ö som domineras av terrasser på olika nivåer, beundrar vi de vackra och färgstarka textilierna och kläderna, medan vi får en demonstration av lokalbefolkningens vävtekniker. På ön äter vi en lunch bestående av färsk öring från sjön och lokalt odlad frukt. Efter lunch stiger vi ombord på motorbåten och återvänder till hamnen i Puno sen eftermiddag.

Dag 11: Puno – La Paz (F)
Efter en 3 timmar lång bussresa korsar vi gränsen till Bolivia, en av Andernas mest glesbefolkade men fascinerande land. Strax efter att vi passerat gränsen kommer vi till den lilla hamnstaden Copacabana där vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter med buss. När vi åkt förbi de stora isklädda bergen i Cordillera Real konfronteras vi med den enorma utsikten över La Paz, världens högst belägna huvudstad vars byggnader klänger sig fast vid sidorna av branta raviner och Huayna Potosis mäktiga snöklädda topp reser sig ca 6 km över huvudstaden.

Dag 12: La Paz stadsrundtur (F)
Idag får vi en guidad stadsrundtur i den fascinerande Andinska metropolen La Paz. Vi besöker den berömda häxmarknaden, Murillo- torget med bl.a. presidentpalatset, samt San Fransisco-katedralen. Senare åker vi till Moon Valleys häpnadsväckande vyer utanför La Paz. Här njuter vi av det utomjordiska landskapet innan vi återvänder till La Paz. Utöver sin fascinerande geologi, erbjuds vi en imponerande utsikt över Anderna i Cordillera Real utanför staden

Dag 13: Tiwanaku heldagstur (F, L)
Efter frukost börjar heldagsturen till Tiwanaku. Den timslånga åkturen till Tiwanaku tar dig med på en naturskön resa genom den höga platån. Vi besöker först ett par museer, varefter vi utforskar den arkeologiska platsen Tiwanaku med Akapana pyramiden, Kalasasya templet samt de inspirerande ”gateways to the sun and moon”. Därefter äter vi lunch, har lite egen tid att ströva omkring innan vi åker tillbaka till La Paz.

Dag 14: La Paz- Skandinavien (F)
Transfer till La Paz flygplats ca 3 timmar före ert flygs avgång.

Totalpris per person: från 28 900 SEK

Möjlighet att uppgradera till mellanklass standard även i Peru: tillägg 3 000 SEK/person.

Resan har dagliga avgångar förutsatt att platser på flyg finns.

Intern kod: ALW1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Peru & Bolivia – Upptäcktsresan, 13 dagar”