Resa till Peru Amazonas regnskog Sandovalsjön
Resa till Peru Tambopatafloden jätteutterResa till Peru Amazon Shelter röd vrålapaResa till Peru Titicacasjön Uros folk hantverkResa till Peru Lima stadshusetResa till Peru Machu PicchuResa till Peru Cusco Cuzco Plaza de Armas katedralen

Peru ekoresa, 13 dagar

Prisexempel: 31 900 kr

Följ med oss på en genuin och innehållsrik resa i ekoturismens tecken. Du får många tillfällen att träffa Perus lokalbefolkning som berättar om sina traditioner och vardagsliv. Du bor tre nätter på homestay hos peruanska lokala värdar och besöker invånarna på två öar i Titicacasjön. En annan höjdpunkt är dagarna i Amazonas regnskog där du bor på en ekodjungellodge och får uppleva det unika djur- och växtlivet i Jordens lungor. Du får också se några av Perus största kulturhistoriska sevärdheter i Cusco, Inkas heliga dal och det mytomspunna och helt förtrollande Machu Picchu.

Artikelnr: ALW7 Kategori: Etiketter: ,

Peru ekoresa

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Utflykter och aktiviteter sker i internationella turistgrupper med engelsktalande lokala guider, utom vid Machu Picchu där du har privat guidning på engelska. All transfer där det är möjligt sker i grupp, i övriga fall har du privat transfer.

I priset ingår klimatreduktion via Fly Green Fund och en donation till Amazon Shelter i Puerto Maldonado.

Datum

Resan går alla dagar året runt.

Detta ingår i resan till Peru

 • Flyg Skandinavien–Lima t/r.
 • Inrikesflyg i Peru.
 • Alla flygskatter.
 • Tåg Ollantaytambo–Machu Picchu Pueblo t/r.
 • All transfer.
 • Boende 3 nätter i homestay, dubbelrum inkl. frukost.
 • Boende 3 nätter på ekologisk djungellodge i Amazonas regnskog, dubbelrum inkl. helpension.
 • Boende 6 nätter på hotell, dubbelrum inkl. frukost.
 • Nedan program med nämnda utflykter och aktiviteter.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Klimatreduktion.
 • Donation till Amazon Shelter i Puerto Maldonado.

Dagsprogram

Dag 1: Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez flygplats i Lima möter den lokala arrangören upp och ni åker till hotellet. Färden tar omkring en timme. Boendet är ett så kallat homestay och ligger i Miraflores, den moderna stadsdelen av Lima i närheten av restauranger, barer och snabbköp. Peruaner är kända för sin gästfrihet och vänlighet, och erbjuder gärna sina råd och tips om hur peruansk kultur upplevs bäst.
Boende: Homestay Pier 242 Miraflores
Måltider: –

Resa till Peru Lima Stadshus

Dag 2: Stadstur i Lima
På morgonen väntar en stadsrundtur i Lima tillsammans med en internationell grupp turister. Ni börjar med att utforska Miraflores där ni bland annat ser ruinen Huaca Pucllana. Därefter beger ni er mot havet där ni besöker Parque del Amor som har en spektakulär utsikt över Stilla havet. Ni fortsätter till centrala Lima som utsetts till världsarv av UNESCO. Första stoppet är San Martintorget som är uppkallat efter frihetskämpen Don Jose De San Martin, Perus nationalhjälte. Därefter promenerar ni till stadens största torg Plaza Mayor där ni kan se katedralen, regeringspalatset och stadshuset. De ger er en aning om varför Lima har kallats ”Kungarnas stad”. Resten av dagen spenderar ni på egen hand. Om ni tillbringar tid på boendet kanske en lektion i peruansk matlagning kan vara något. Det är en genuin upplevelse av den peruanska kulturen då ägarna visar hur man tillagar ceviche och andra peruanska rätter.
Boende: Homestay Pier 242 Miraflores
Måltider: frukost.

Dag 3: Lima − Puerto Maldonado
Ni flyger från Lima till Puerto Maldonado i Amazonas regnskog där ni bor på en ekologisk djungellodge*. Vid ankomst till lodgen tas ni emot av familjen som kommer att ta hand om er under vistelsen. Ni tar ni en promenad i regnskogen som hör till lodgen, och utforskar den rika floran och faunan. Senare finns tid för att koppla av och titta på solnedgången vid Tambopatafloden. I skymningen tar ni utrustade med ficklampor en nattpromenad på olika stigar inne i djungeln där ni kan lyssna på djurlivet. Väl tillbaka vid lodgen äter ni middag.
Boende: Tambopata River Lodge eller Refugio Kerenda Homet
Måltider: frukost, middag.

*Corredor Ecoturistico Tambopata i Puerto Maldonado är en rad familjeinitiativ som har gett sig in i branschen för ekoturism som ett verktyg för att bevara regnskogen. Alla kompletterar varandra, och de erbjuder ett brett utbud av aktiviteter med allt från fågelskådning till att njuta av det bästa av Amazonas gastronomi.

Dag 4: Exkursion till Sandovalsjön
Efter frukost åker ni till Lago Sandoval inne i Tambopatas nationalreservat. Ni tar er först med båt via Madre de Diosfloden till sjöns ingång och fortsätter sedan till fots cirka tre kilometer. Under denna tur får ni se växter och förhoppningsvis olika vilda djur såsom fåglar, apor, gnagare, insekter, reptiler och amfibier. Väl framme vid den underbara Sandovalsjön tar ni en tur i roddbåt. Ni kommer där att se fåglar som hoatzin och papegojor samt vissa arter av apor och ödlor. Ni kommer också att beskåda Sandovals bästa attraktion, de utrotningshotade uttrarna. Ni äter en enkel lunch och fortsätter exkursionen innan ni på eftermiddagen lämnar sjön och återvänder till lodgen samma väg ni kom.
Boende: Tambopata River Lodge eller Refugio Kerenda Homet
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa Peru Amazonas regnskog Lago Sadoval

Dag 5: Amazon Shelter
I dag besöker ni Amazon Shelter, en icke-vinstgivande organisation grundad 2005 som kämpar mot illegal djurhandel. Vid Amazon Shelter tränas omhändertagna djur för att senare kunna återföras till naturen. Vid det privata naturskyddsområdet Bahuaja kommer ni att få se det gigantiska trädet El gigante som är mer än 500 år gammalt. Det behövs 40 personer som håller varandra i handen för att helt omge trädet.

Ni fortsätter besöket inom Corredor Ecoturistico Tambopata med fruktparken El Parque de la Fruta där ni får bekanta er med exotiska frukter som araza, copoazu, pijuayo, papaya, mamey och kokos. I skymningen utrustar ni er med ficklampor och ger er ut på en båtfärd på jakt efter kajmaner. Under turen får ni förhoppningsvis syn på någon av de två mest vanliga arterna, Caimán negro och Caimán de anteojos.
Boende: Tambopata River Lodge eller Refugio Kerenda Homet
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Peru Amazon Shelter apa

Dag 6: Puerto Maldonado − Cusco
Efter frukosten åker ni till flygplatsen för att flyga vidare till Cusco där ni övernattar.
Boende: Hotel El Retablo
Måltider: frukost.

Dag 7: Cusco − Inkaindianernas heliga dal − Machu Picchu
På morgonen börjar er resa till Heliga dalen (2 600 m ö.h.) i en turistbuss med guide. Ni besöker först Pisac med sin traditionella marknad och inkaruiner. Efter att ha tittat på ruinerna äter ni en lunchbuffé och fortsätter sedan till Ollantaytambo. Staden anses vara en levande museistad där invånarna fortfarande lever enligt sina förfäders traditioner och lagar. I Ollantaytambo besöker ni en lokal arkeologisk plats. Därefter tar ni tåget till Machu Picchu Pueblo (2 040 m ö.h.), byn nedanför den kända ruinstaden. Under resan kommer ni att se många betydelsefulla platser i de sagolikt vackra omgivningarna. Spänningen ökar ju närmare ni kommer Machu Picchu som skymtar i fjärran. Vid ankomsten till Machu Picchu tågstation möts ni av guiden som följer er till ert boende och ger information om morgondagens program.
Boende: Hotel Casa Andina Standard Machu Picchu
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Peru Machu Picchu Inkaleden

Dag 8: Machu Pucchu – Cusco
Ni äter en tidig frukost och tar sedan en av de första ekologiska bussarna upp till det legendariska Machu Picchu, världsarv sedan 1983. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e.Kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare, vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden innan Hiram Bingham, en känd amerikansk historiker, återupptäckte den 1911. Ni börjar med en två timmar lång guidad tur som tar er till de viktigaste platserna i denna arkeologiska stad. Er guide berättar under tiden om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Ni utforskar Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. På eftermiddagen tar ni tåget tillbaka till Ollantaytambo och därifrån buss till Cusco.
Boende: Hotel El Retablo
Måltider: frukost.

Dag 9: Stadstur Cusco
Efter en ledig förmiddag väntar en fyra timmars rundtur i världsarvsstaden Cusco. Ni startar vid katedralen Santo Domingo där er guide berättar om dess historia och arkitektur. Ni tittar också på den angränsande men mindre katedralen Iglesia del Triunfo som var den första kristna kyrkan i Cusco. Ni fortsätter sedan till Koricancha (Soltemplet) där ni kan skåda både forntida och nutida arkitektur. Rundturen går vidare till flera arkeologiska platser utanför Cusco. Den imponerande fästningen Sacsayhuaman består av gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton vardera. Stenarna är skurna med stor precision och fäster i varandra utan cement. Byggnationerna finns både ovan jord och som underjordiska gångar. Ni åker också till Quencos offerkammare, fästningen Puka Pukara och vattentemplet Tambo Machay.
Boende: Hotel El Retablo
Måltider: frukost.

Resa till Peru Cusco Cuzco Plaza de Armas katedralen

Dag 10: Cusco – Puno, Titicacasjön
Ni checkar ut och beger er till Cuscos busstation för att fortsätta resan till Puno vid Titicacasjön. Bussresan tar cirka tio timmar. Längs vägen äter ni lunchbuffé i en liten stad, och ni kommer också att besöka olika historiska och arkeologiska platser. Några av höjdpunkterna är den arkeologiska platsen Pucara, ruinerna i Racchi och La Rayapasset som är den högsta punkten mellan Cusco och Puno. Vid ankomsten till Puno får ni transfer till ert boende.
Boende: Hotel Casa Andina Standard Puno
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: Uros & Amantani, Titicacasjön
Idag väntar en tur med motorbåt till två av Titicacasjöns öar. Sjön ligger 3 860 m ö.h. och är den högst belägna kommersiellt segelbara sjön i världen. Ni börjar med att besöka de flytande öarna Uros som är tillverkade av metertjock gul vass. Ni umgås med urosfolket som bor på öarna och tar del av deras vardagsliv. Er guide berättar om deras historiska uthållighet och hur de lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad.

Ni åker sedan vidare till Amantani. Vid ankomsten möts ni av lokala familjer som visar er till er inkvartering för natten. Turismen utgör en stor del av lokalbefolkningens ekonomi, och på detta sätt får både de och ni ett gemensamt utbyte av besöket. När ni har installerat er beger ni er högst upp på ön tillsammans med er guide. På toppen får ni se den vackra solnedgången och utforskar arkeologin.
Boende: Homestay på Amantani
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Peru Titicacasjön uros

Dag 12: Amantani – Taquile
Ni äter frukost med er värdfamilj tidigt på morgonen och lämnar sedan Amantani. Färden fortsätter till den fridfulla ön Taquile vars landskap domineras av terrassodlingar. Ni tar här en kort promenad för att hälsa på öns invånare, och får en demonstration av lokalbefolkningens vävtekniker när de skapar vackra, färgstarka textilier och kläder. Lunchen består av färsk öring från sjön och lokalt odlad frukt. Mätta och belåtna tar ni motorbåten tillbaka till Puno där ni övernattar.
Boende: Hotel Casa Andina Standard Puno
Måltider: frukost, lunch.

Dag 13: Hemresa
Flyg till Lima och därifrån internationellt flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 31 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 900 SEK.

Klimatkompensation värde 2 300 SEK till ett trädplanteringsprojekt samt donation till Amazon Shelter i Puerto Maldonado för 50 USD ingår i priset.

Priset avser resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset beror på skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ALW7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Peru ekoresa, 13 dagar”