Cusco, PeruPeruGalapagos, EcuadorGalapagos

Erbjudande: Peru & Galapagos gruppresa, 14 dagar

Prisexempel: 54 000 kr

Är du intresserad av gamla civilisationer och underskön natur? Ta då chansen att följa med på vår resa Machu Picchu till Galapagos.

I tryggt sällskap i en grupp med svensktalande reseledare har du nu möjligheten att uppleva tre av Sydamerikas största höjdpunkter. Resan börjar i Perus huvudstad Lima för att sedan fortsätta till Anderna och det gamla inkariket runt Cuzco. Här kan man njuta av vacker natur, storslagna vyer och se lämningar från en svunnen och mystisk kultur. Minst lika spännande är det att besöka Ecuadors huvudstad Quito med sitt vackra centrum från sin tid som kolonialstad. Resan avslutas sedan med en fyra dagars kryssning runt Galapagos underbara övärld. Här har man chans att se vacker natur, sällsynta fåglar och få umgås med sjölejon. Denna resa har det mesta för en lyckad sydamerikatur. Så följ med oss för att utforska den nya världen och få minnen och vänner för livet!

Peru & Galapagos gruppresa, 14 dagar

Datum 2018

20 okt – 3 nov
22 dec – 8 jan 2019 (18 dagar)

Dagsprogram

F=Frukost, L=Lunch, M=Middag

Dag 1: Skandinavien – Lima
Flyg från Skandinavien. Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplats får ni transfer till hotellet som ligger i Mirafloresdistriktet i Lima, ett trevligt område med många restauranger och barer. Eftermiddagen/kvällen är fri.
Boende: Hotel San Agustin Exclusive Lima 4*

Dag 2: Lima – Cuzco
Vi får transfer till Limas flygplats och tar en kort flygtur till Cuzco. Det forna Inkarikets huvudstad ligger på 3 300 m ö.h. i Anderna. Vid ankomsten får vi transfer till hotellet och efter incheckning blir det informationsmöte om den kommande resan. Resten av dagen är fri för att på egen hand utforska vackra Cuzco med kolonialtidens torg, ruinerna av inkafästningarna, templen och de små gränderna. Tänk på att ta det lite lugnt då du befinner dig på hög höjd och även den lättaste uppgift kan bli jobbig innan du hunnit acklimatisera dig.
Boende: Casa Andina Plaza Cusco 4*
Måltider: frukost.

Dag 3: Cuzco
Idag möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadsrundtur samt besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500-talet då två av världens största kulturer kolliderade, spanjorerna och inkafolket. Vi besöker katedralen Santo Domingo och Koricancha, inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter till det ceremoniella centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle ovanför Cuzco. Sacsayhuamans storlek är imponerande med stora väggar byggda av individuellt uthuggna stenar som omringar platsen.

Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inkastäderna Quenco, Puka Pukara och templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri. Den som orkar kan passa på att uppleva Cuzcos livliga nattliv med barer, klubbar och restauranger.
Boende: Casa Andina Plaza Cusco 4*
Måltider: frukost.

Dag 4: Cuzco – Urubamba och Inkafolkets Heliga dal
Idag besöker vi Inkafolkets Heliga dal. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande centrum av Quechuakultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark, och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. Längs vägen får vi också se den magnifika snötäckta bergskedjan Urubamba som dominerar landskapet här med stora kantiga glaciärer tornar upp sig över 5 000 m ö.h.

Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac som vaktas av en imponerande inkafästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inkaterrasser. Det var här som ett historiskt slag tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi fortsätter till Urubamba där vi spenderar natten på ett bekvämt hotell.
Boende: Casa Andina P.C. Sacred Valley 5*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Inkafolkets Heliga dal – Machu Picchu
Efter frukost beger vi oss till Ollantaytambo för att ta tåget till Machupicchu Pueblo/Aguas Calientes, det närmsta samhället innan Machu Picchus berömda inkaruiner. Tågresan går igenom ett spektakulärt landskap då vi följer floden Vilcanota där den gräver sig in i dalgångarna på sin väg mot Amazonasfloden. Under resan omges vi även av höga snötäckta bergstoppar och tät vegetation. Vid ankomst till Aguas Calientes får vi transfer till hotellet. Eftermiddagen är fri. Besök gärna stadens små affärer och marknader eller koppla av i de tempererade baden.
Boende: El Mapi Hotel 4*
Måltider: frukost.

Dag 6: Machu Picchu – Cuzco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu. Ruinerna ligger på sidan av en bergstopp 2 380 m ö.h. och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Många har försökt tolka syftet och placeringen av Machu Picchu, men det förblir ett mysterium dolt i historiens vingslag.

Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner du för en utmaning kan du klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en närliggande brant bergssida där man har en fin utsikt över Machu Picchu. Vi återvänder sedan till Aguas Calientes och tar tåget tillbaka till Cuzco med ankomst tidig kväll. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand.
Boende: Casa Andina Plaza Cusco 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Cuzco – Quito, Ecuador
Transfer till flygplatsen och flyg till Quito via Lima. Vid ankomsten möts vi upp av en representant från Machete Tours och får transfer till hotellet.
Boende: Reina Isabel Hotel Quito 4*
Måltider: frukost.

Dag 8: Quito
Quitos koloniala centrum räknas som den best bevarade av Andernas huvudstäder och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Staden ligger 2 850 m ö.h. i en dalgång nära vulkanen Pichincha, vilket ger den lite extra charm. Idag tar vi en stadsrundtur i Quito och utforskar både den nya och gamla delen av staden. Vi besöker katedralen och området runt San Franciscotorget innan vi beger oss upp till utsiktspunkten Mirador vid Cerro Panecillo. Här har vi en underbar utsikt över Quito och dess vulkaniska omgivning. Eftermiddagen är fri.
Boende: Reina Isabel Hotel Quito 4*
Måltider: frukost.

Dag 9: Galapagosöarna
Transfer till flygplatsen och flyg ut till Galapagosöarna. Vid ankomsten till Galapagos övärld möter vår guide upp oss och vi får transfer till vår båt Nemo I. Efter att vi installerat oss i våra hytter sätter vi kurs mot vårt första utflyktsmål på denna tur, North Seymour. Vi börjar med att ta en promenad på ön och tittar på de många la fregattfåglar som bor i detta område. Innan middagen hälsar kaptenen välkommen med en drink och presenterar sin besättning. Vi får också information om de kommande dagarnas resa. Under natten seglar vi mot Genovesa.
Boende: Nemo I
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10: Galapagosöarna
Idag besöker vi ön Genovesa som ligger längst ut i skärgården. Vi börjar dagen med en tur till stranden vid Darwin Bay och tar en promenad genom öns unika ekosystem. Vi går från den korallbelagda stranden genom busk- och mangrovevegetation via lavaformationer till klipporna. Här kan man få se sjölejon leka i vattnet. Under turen kan vi också få se många fregattfåglar och marina fåglar som rödfotad sula liksom darwinfinkar och härmtrast. Här finns också några av Galapagos minsta leguaner. Under eftermiddagen besöker vi Prince Phillips Steps. Vi tar en gummibåt till stranden för att sedan vandra upp till toppen där vi får möjlighet att se flera arter av sula.
Boende: Nemo I
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 11: Galapagosöarna
Dagens första besök går till Bartholome, en av skärgårdens yngsta öar. Vi tar en tur i gummibåt runt den vulkaniska ön för att sedan gå upp till Summit Trail där vi har en underbar utsikt över omgivningarna. För dem som önskar kan man sedan snorkla i det varma vattnet där det finns papegojfiskar, vitnosade hajar och vattensköldpaddor. Vi fortsätter sedan till den lilla ön Chinese Hat som ligger utanför den sydöstra spetsen av ön Santiago. Den vulkaniska ön har fått sitt namn för att den ser ut som en kinesisk hatt när man ser den norrifrån. På öns västra sida kan man se lavaformationer som växt upp ur havet, och det speciella med dem är att man kan se spår av koraller på dem. I området finns också många kolonier med sjölejon, marina leguaner och den speciella galapagospingvinen.
Boende: Nemo I
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 12: Galapagosöarna
Vår kryssning slutar i Puerto Ayora och åker till Santa Cruz högländer. Här besöker vi den lokala ranchen Las Primicias där man kan se de stora landsköldpaddorna i dess naturliga miljö. Vi fortsätter därifrån till forskningsstationen Charles Darwin Center som informerar om hur man arbetar med att bevara dessa underbara öar som kallas Las Encantadas (De förtrollade öarna). Det finns också tid att besöka nationalparkens informationscenter och se hur de arbetar med ett uppfödningsprojekt för landsköldpaddor. Efter besöket får vi transfer till hotellet.
Boende: Hotel Fiesta eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 13: Galapagosöarna – Guayaquil
Transfer till ön Baltra och därifrån flyg tillbaka till Ecuadors fastland. Vid ankomsten får vi transfer till hotellet, och på kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.
Boende: Hotel Oro Verde.
Måltider: frukost, middag.

Dag 14: Hemresa 

Transfer till Guayaquils flygplats och flyg till Skandinavien.

Dag 15: Ankomst till Skandinavien

 

Detta ingår

Personal:

 • Svensktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
 • Engelsktalande lokala guider. Lokala professionella buss- och båtförare.

Boende (alla hotell är 4-stjärniga eller likvärdiga):

 • 1 natt på Hotel San Agustin Exclusive 4* – Lima
 • 3 nätter på Hotel Casa Andina Plaza 4* – Cuzco
 • 1 natt på Hotel Casa Andina Private Colletion 4* – Urubamba
 • 1 natt på Hotel El Mapi 4* – Aguas Calientes
 • 3 nätter på Reina Isabel Hotel 4* – Quito
 • 1 natt på Hotel Fiesta 3* el. likvärdigt – Puerto Ayora, Galapagos
 • 3 nätter på yacht i bekväma Superior Tourist Class-hytter under Galapagos-kryssningen.

Lokala turer och aktiviteter:

 • stadsrundtur i Cuzco
 • tur i Inkafolkets heliga dal
 • 2 dagars tur till Machu Picchu
 • stadsrundtur i Quito
 • 5 dagars kryssning runt Galapagosöarna i Superior Tourist Class.

Internationell och lokal transport:

 • Flyg t o r från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima. Alla flygskatter.
 • Lima till Cuzco
 • Cuzco till Lima
 • Lima till Quito
 • Quito till Galápagos
 • Skatter och avgifter.

Måltider:

 • Obs! Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten, vänligen meddela detta vid bokningstillfället.
 • 13 frukostar (F)
 • 7 luncher (L)
 • 5 middagar (M)

 

Detta tillkommer:

 • reseförsäkring – en bra försäkring som täcker alla aktiviteter samt eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt
 • inträdesavgift på 100 dollar till Galapagos National Park (med reservation för prisändringar)
 • Galapagos Transit Card 10 dollar (med reservation för prisändringar)
 • måltider som inte nämns i programmet
 • alkoholhaltiga drycker
 • dricks.


Saker som är bra att ha med sig:

 • bra vandringsskor
 • sandaler är bra att ha på Galapagos
 • bekväma kläder lämpade för både kallt och varmt klimat
 • vind- och vattentät jacka
 • vattenflaskor
 • vattenreningstabletter
 • kamera (vattensäkert fodral är användbart)
 • extra kamerabatterier
 • pengar till egna utgifter – USD är lättväxlade, det finns bankomater i större städer
 • en fotokopia av ditt pass och resehandlingar
 • en kopia av din reseförsäkring
 • myggmedel
 • solkräm
 • solglasögon
 • solhatt
 • ficklampa med extra batterier
 • badkläder
 • kikare
 • en liten första hjälpen-låda.

 

Pris

Totalpris* per person i dubbelrum: 54 000 SEK.
Enkelrumstillägg (inkl. kryssningen): 17 600 SEK.
Enkelrumstillägg (exkl. kryssningen): 4 500 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar och höjda flygskatter som påverkar det slutgiltiga priset.

 

 

Intern kod: MAC1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Erbjudande: Peru & Galapagos gruppresa, 14 dagar”