Resa till Galapagos sjölejon
Resa till Peru Cusco CuzcoResa till Peru Titicacajön Amanataní öResa till Peru Titicacasjön Amantaní IslandResa till Galapagos sjölejonResa till Galapagos båtResa till Galapagos jättesköldpadda

Peru & Galapagos, rundresa 14 dagar

Prisexempel: 64 300 kr

Är du intresserad av gamla civilisationer och underskön natur? Välkommen att följa med på vår resa från Machu Picchu till Galapagos som har det mesta för en lyckad sydamerikatur. Resan börjar i Perus huvudstad Lima för att sedan fortsätta till Anderna och det gamla inkariket runt Cuzco. Ni fortsätter till Ecuadors spännande huvudstad Quito med sin vackra stadskärna från kolonialtiden. Resan avslutas med en kryssning runt Galapagos underbara övärld. Här får du chansen att se vacker natur, sällsynta fåglar och umgås med orädda sjölejon. Följ med oss och utforska den nya världen och få minnen för livet!

Artikelnr: MAC1 Kategorier: , Taggar: , ,

Rundresa till Peru & Galapagos

Datum 2020

30 september – 14 oktober
18 november – 02 december
31 december – 14 januari (2021)

Detta ingår i resan till Peru & Galapagos

 • Flyg Skandinavien–Lima och Guayaquil–Skandinavien (Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo). Alla flygskatter.
 • Flyg Lima–Cusco, Cusco–Quito, Quito–Galapagos, Galapagos–Guayaquil. Skatter och avgifter.
 • 4 dagars kryssning runt Galapagosöarna.
 • 6 nätter på hotell i Peru.
 • 3 nätter på hotell i Ecuador.
 • 3 nätter på yacht i bekväma Superior Tourist Class-hytter under kryssningen runt Galapagos.
 • 1 natt på hotell på Galapagos.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
  Obs! Om du har någon allergi eller har andra speciella önskemål på maten, vänligen meddela detta vid bokningstillfället.
 • Svensktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
 • Engelsktalande lokala guider. Lokala professionella buss- och båtförare.
 • Stadsrundtur i Cusco.
 • Tur i inkafolkets Heliga dal.
 • 2 dagars tur till Machu Picchu.
 • Stadsrundtur i Quito.

Detta ingår inte

 • Reseförsäkring.
 • Inträdesavgift på 100 dollar till Galapagos nationalpark (med reservation för prisändringar).
 • Galapagos Transit Card 10 dollar (med reservation för prisändringar).
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Lima
Flyg från Skandinavien. Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplats får ni transfer till hotellet som ligger i Mirafloresdistriktet i Lima, ett trevligt område med många restauranger och barer. Eftermiddagen och kvällen är fri.
Boende: Hotell Sol de Oro 5*
Måltider: inga.

resa Peru Lima Upplevelse

Dag 2: Lima – Cusco
Vi får transfer till Limas flygplats för en kort flygresa till Cusco, det forna Inkarikets huvudstad som ligger på 3 300 m ö.h. i Anderna. Vid ankomsten får vi transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för att på egen hand utforska vackra Cusco med kolonialtidens torg, ruinerna av inkafästningarna, templen och de små gränderna. Tänk på att ta det lite lugnt då du befinner dig på hög höjd. Även den lättaste uppgift kan bli jobbig innan du hunnit acklimatisera dig.
Boende: Hotell San Agustin Plaza 4*
Måltider: frukost.

Resa Peru Cusco Cuzco

Dag 3: Cusco
Idag möter en lokal guide upp för att ta med oss på en rundtur i Cusco och dess omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500-talet då två av världens största kulturer kolliderade, spanjorerna och inkafolket. Vi besöker katedralen Santo Domingo och Koricancha, inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter till det ceremoniella centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle ovanför Cusco. Sacsayhuamans storlek är imponerande med stora väggar byggda av individuellt uthuggna stenar som omringar platsen. Det är ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att se.

På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inkastäderna Quenco, Puka Pukara och templet Tambo Machay. Turen tar cirka 4,5 till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri. Den som orkar kan passa på att uppleva Cuscos livliga nattliv med barer, klubbar och restauranger.
Boende: Hotell San Agustin Plaza 4*
Måltider: frukost.

Dag 4: Cusco – Urubamba – Inkafolkets Heliga dal
Idag besöker vi Inkafolkets Heliga dal. Vi lämnar Cusco med buss och åker över kullarna in i quechuakulturens centrum. Landsbygden består till största delen av odlingsmark, och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. Längs vägen får vi också se den magnifika snötäckta bergskedjan Urubamba som dominerar landskapet med stora kantiga glaciärer vilka tornar upp sig över 5 000 m ö.h.

Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac som vaktas av en imponerande inkafästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inkaterrasser. Det var här som ett historiskt slag tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi fortsätter till Urubamba där vi spenderar natten på ett bekvämt hotell.
Boende: Casa Andina Premium Valle Sagrado 4*
Måltider: frukost, lunch.

Heliga dalen, terrasserna i Pisac.

Dag 5: Inkafolkets Heliga dal – Machu Picchu
Efter frukost beger vi oss till Ollantaytambo för att ta tåget till Machupicchu Pueblo/Aguas Calientes, det närmsta samhället innan Machu Picchus berömda inkaruiner. Tågresan går igenom ett spektakulärt landskap då vi följer floden Vilcanota där den gräver sig in i dalgångarna på sin väg mot Amazonfloden. Under resan omges vi även av höga snötäckta bergstoppar och tät vegetation. Vid ankomst till Machupicchu Pueblo/Aguas Calientes får vi transfer till hotellet. Eftermiddagen är fri. Besök gärna stadens små affärer och marknader eller koppla av i de tempererade baden.
Boende: El Mapi Hotel 4*
Måltider: frukost.

Resa Peru Inkaleden

Dag 6: Machu Picchu – Cusco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu. Ruinerna ligger på sidan av en bergstopp 2 380 m ö.h. och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Många har försökt tolka syftet och placeringen av Machu Picchu, men det förblir ett mysterium dolt i historiens vingslag.

Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner du för en utmaning kan du klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en närliggande brant bergssida där man har en fin utsikt över Machu Picchu. Vi återvänder sedan till Aguas Calientes och tar tåget tillbaka till Cusco med ankomst tidig kväll. Kvällen är fri att uppleva Cusco på egen hand.
Boende: Hotell San Agustin Plaza 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Cusco – Quito
Transfer till flygplatsen och flyg till Ecuadors huvudstad Quito via Lima. Vid ankomsten möts vi upp av en representant från Machete Tours och får transfer till hotellet.
Boende: Reina Isabel Hotel 4*
Måltider: frukost.

Dag 8: Quito stadsrundtur
Quitos koloniala centrum räknas som den bäst bevarade av Andernas huvudstäder, och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Staden ligger 2 850 m ö.h. i en dalgång nära vulkanen Pichincha, vilket ger den lite extra charm. Idag tar vi en stadsrundtur i Quito och utforskar både den nya och gamla delen av staden. Vi besöker katedralen och området runt San Franciscotorget innan vi beger oss upp till utsiktspunkten Mirador vid Cerro Panecillo. Här har vi en underbar utsikt över Quito och dess vulkaniska omgivning. Eftermiddagen är fri.
Boende: Reina Isabel Hotel 4*
Måltider: frukost.

Dag 9: Quito – Galapagosöarna, kryssning
Transfer till flygplatsen och flyg till  Galapagos. Vid ankomsten möter vår guide upp oss och vi får transfer till vår båt. Efter att vi installerat oss i våra hytter sätter vi kurs mot vårt första utflyktsmål på denna tur, North Seymour. Där tar vi en promenad på ön och tittar på de många fregattfåglar som bor i detta område. Vi återvänder sedan till båten. Innan middagen hälsar kaptenen välkommen med en drink och presenterar sin besättning. Vi får också information om de kommande dagarnas resa. Under natten seglar vi mot Genovesa.
Boende: Archipell I
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Galapagos Fregattfågel

Dag 10: Galapagos
Idag besöker vi ön Genovesa som ligger längst ut i skärgården. Vi börjar dagen med en tur till stranden vid Darwin Bay och tar en promenad genom öns unika ekosystem. Vi går från den korallbelagda stranden genom busk- och mangrovevegetation via lavaformationer till klipporna. Här kan man få se sjölejon leka i vattnet. Under turen kan vi också få se många fregattfåglar och marina fåglar som rödfotad sula liksom darwinfinkar och härmtrast. Här finns också några av Galapagos minsta leguaner. Under eftermiddagen besöker vi Prince Phillips Steps. Vi tar en gummibåt till stranden för att sedan vandra upp till toppen där vi får möjlighet att se flera arter av sula.
Boende: Archipell I
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa Ecuador Galapagos Sjölejon

Dag 11: Galapagos
Dagens första besök går till Bartholome, en av skärgårdens yngsta öar. Vi tar en tur i gummibåt runt den vulkaniska ön för att sedan gå upp till Summit Trail där vi har en underbar utsikt över omgivningarna. För dem som önskar kan man sedan snorkla i det varma vattnet där det finns papegojfiskar, vitnosade hajar och vattensköldpaddor.

Vi fortsätter sedan till den lilla ön Chinese Hat som ligger utanför den sydöstra spetsen av ön Santiago. Den vulkaniska ön har fått sitt namn för att den ser ut som en kinesisk hatt när man ser den norrifrån. På öns västra sida kan man se lavaformationer som växt upp ur havet, och det speciella med dem är att man kan se spår av koraller på dem. I området finns också många kolonier med sjölejon, marina leguaner och den speciella Galapagos pingvinen.
Boende: Archipell I
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 12: Galapagos
Vår kryssning slutar i Puerto Ayora och vi åker till Santa Cruz högländer. Här besöker vi den lokala ranchen Las Primicias där man kan se de stora landsköldpaddorna i dess naturliga miljö. Vi fortsätter därifrån till forskningsstationen Charles Darwin Center som informerar om hur man arbetar med att bevara dessa underbara öar som kallas Las Encantadas (De förtrollade öarna). Det finns också tid att besöka nationalparkens informationscenter och se hur de arbetar med ett uppfödningsprojekt för landsköldpaddor. Efter besöket får vi transfer till hotellet.
Boende: Hotel Fiesta 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 13: Galapagos – Guayaquil
Transfer till ön Baltra och därifrån flyg till Guayaquil på Ecuadors fastland. Vid ankomsten får vi transfer till hotellet, och på kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.
Boende: Hotel Oro Verde 5*
Måltider: frukost, middag.

Dag 14: Hemresa
Transfer till Guayaquils flygplats och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Bra att ha med sig

 • Bra vandringsskor.
 • Sandaler är bra att ha på Galapagos.
 • Bekväma kläder lämpade för både kallt och varmt klimat.
 • Vind- och vattentät jacka.
 • Vattenflaskor.
 • Vattenreningstabletter.
 • Kamera (gärna med vattensäkert fodral).
 • Extra kamerabatterier.
 • Pengar till egna utgifter – USD är lättväxlade, det finns bankomater i större städer.
 • Kopior av ditt pass, resehandlingar och reseförsäkring.
 • Myggmedel.
 • Solkräm.
 • Solglasögon.
 • Solhatt.
 • Ficklampa med extra batterier.
 • Badkläder.
 • Kikare.
 • En liten första hjälpen-låda.

 

Prisexempel:

För avresedagar:  30 sep till 14 okt.  |  18 nov till 02 dec. med Archipell Superior Class Cruise.

Pris per person del i dubbelrum från: 64 300 SEK
Enkelrumstillägg (ej på kryssningen): 5 400 SEK
Enkelrumstillägg (inkl. kryssningen): 19 200 SEK

För avresedagar:   31 dec till 14 jan (2021). med Treasure First Class Cruise.

Pris per person del i dubbelrum från: 74 800 SEK
Enkelrumstillägg (ej på kryssningen): 5 400 SEK
Enkelrumstillägg (inkl. kryssningen):  24 900 SEK

Priset är baserat på lägsta bokningsklass på flygen och billigaste säsong. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar, höjda flygskatter och andra faktorer utanför vår kontroll som påverkar det slutgiltiga priset.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAC1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Peru & Galapagos, rundresa 14 dagar”