Colca Canyon

Paket: Peru – Rundresa med Inkaleden, 15 dagar

Prisexempel: 28 900 kr

Denna 15-dagarstur är ett fantastiskt tillfälle att se Peru i all dess mångfald och prakt. Resans höjdpunkter är bland annat historiska och arkeologiska platser i Lima och Cusco, samt 4-dagars expeditionen till det mytomspunna Machu Picchu som sägs vara full av energi. Se kondorerna flyga i den djupa Colcadalen. Resan inkluderar också en intressant heldags segeltur på Titicacasjön där vi bekantar oss med lokalbefolkningen på de små öarna Uros, Taquile och Amantaní.  På denna tur får vi njuta av fantastiska upplevelser.

Artikelnr: ALW4 , , ,

Peru – Rundresa med Inkaleden

Detta ingår

  • Flyg (inkl. flygskatter) t o r Skandinavien – Lima.
  • Alla transfers.
  • Alla boenden som beskrivs i dagsprogrammet, eller likvärdiga alternativ.
  • Måltider enligt dagsprogrammet. F=frukost, L=lunch, M=middag.
  • Fyra dagars vandring längs Inkaleden. Läs mer om programmet här.

Dagsprogram

Dag 1: Flygplatsen i Lima – Miraflores
Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts vi av en representant och transporteras med en privat minibuss till hotellet. Färden tar omkring 1 timme. Hotellet är beläget i den moderna stadsdelen Miraflores där det finns kaféer, barer och affärer i världsklass. Efter att vi har checkat in på hotellet får vi en programgenomgång samt information om restauranger och det lokala affärsdistriktet. Peruaner är kända för sin gästfrihet och vänlighet, och många kommer att vara beredda att hjälpa dig och erbjuda sina råd och tips om hur peruansk kultur upplevs bäst.

Övernattning på Hotel Britania Miraflores

Dag 2: Lima/ stadsrundtur – Arequipa (F)
Stadsguidningen i Lima börjar med att utforska stadsdelen Miraflores där vi bl.a. ser ruinen Huaca Pucllana. Därefter beger vi oss mot havet där vi besöker parken Parque del Amor, med sin fina utsikt över Stilla Havet. Vi fortsätter till centrala Lima och San Martin-torget. Torget är uppkallat efter Perus nationalhjälte, frihetskämpen Don Jose De San Martin. Därefter besöker vi Plaza Mayor (stadens största torg) där vi ser Limas katedral, regeringspalatset och stadshuset, vilka ger oss en aning om varför Lima har kallats ”Kungarnas stad”. Vi besöker museét Museo del Banco Central de Reserva del Peru där vi i den arkeologiska avdelningen får se keramik, textilier samt guldföremål från olika kulturer. Efter stadsguidningen tar vi kvällssflyget till den trevliga staden Arequipa, även kallad den vita staden på grund av alla byggnader som är gjorda av vit vulkansten.

Övernattning på Hotel Casona Plaza

Dag 3: Arequipa stadsvandring (F)
Vi börjar stadsvandringen i Arequipa med att promenerar till Arequipas stortorg där Arequipas katedral är belägen. Vid katedralen flyger Vatikanens flaga och katedralen har många föremål från Vatikanen i Rom. Vi fortsätter turen och besöker Santa Catalina-klostret som är ett 20 000 kvadratmeter stort kloster färdigställt år 1580, där omkring 20 nunnor fortfarande bor i den norra delen av byggnaden. Senare besöker vi den lokala marknaden där vi kan se alla exotiska frukter. Turen varar ca 3 timmar

Övernattning på Hotel Casona Plaza

Dag 4: Arequipa – Colca Canyon (F, L)
Avfärd mot Colcadalen (3 650 m.ö.h.)  genast efter frukost. Vi blir upphämtade från hotellet och tillsammans med vår guide åker vi minibuss till staden Chivay i Colcadalen. Vi reser västerut på ungefär 4 800 m ö.h. Under resan kan vi njuta av panoramautsikt över Andernas slätter, kallade Altiplano (4 500 m ö.h.). Vi ser sydamerikanska lamadjur, alpackor, etc.och olika typer av andinska fåglar. Bergtopparna i detta område varierar från 5 000 till 6 000 m ö.h. Senare på eftermiddagen anländer vi till Chivay. Därefter åker vi till termalbaden i Chivay och kopplar av i det terapeutiska vattnet (valbar t).

Övernattning på Hotel Colca Llaqta

Dag 5: Colca Canyon – Puno (F, L)
Tidigt på morgonen åker vi med vår guide till Mirador del Condor som är en utkikspunkt för skådning av kondorer i Colca Canyon. Från denna utkikspunkt observerar vi kondorernas jakt på byte i ravinen. Efteråt tar vi en kort promenad längs ravinen och besöker små traditionella andinska byar där vi samtidigt kan se hur civilisationer från Inka och perioderna innan Inkariket, använde ravinens väggar för jordbruk. Efter vår morgontur återvänder vi till hotellet och äter lunch. Efter lunch tar vi vår buss och reser 7 timmar nordost mot Puno (3 860 m.ö.h.). Längs vägen kan vi skåda andinska fågelarter, lamor, alpackor och vikunjor. Puno är beläget 3800 m ö.h och anses vara Perus huvudstad för folklore. De flesta av Punos invånare tillhör Aymarafolket och det är från Puno som alla turer till Titicacasjön startar.

Övernattning på Hotel Sol Plaza

Dag 6: Puno, Titicacasjön 2-dagarstur, övernattning på ön Amantani (F, L, M)
Under morgonen checkar vi ut från vårt hotell efter frukost. Tillsammas med vår guide tar vi en buss till hamnen i Puno. Vid ankomsten till hamnen i Puno stiger vi ombord på en snabbgående motorbåt för vår tur på Titicacasjön (3 860 m ö.h.), den högsta kommersiellt segelbara sjön i världen, mot ön Amantani. Vi börjar med att besöka de flytande öarna Uros som är gjorda av vass. Där umgås vi med Uros-folket som bor på öarna. Vår guide berättar om Uros-folkets historiska uthållighet och hur de lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad. Därefter lämnar vi Uros och seglar mot ön Amantani. Vid ankomsten möts vi av lokala familjer som förser oss med dubbelrum för övernattning. Turismen utgör en stor del av lokalbefolkningens ekonomi och på detta sätt får de och vi gemensamt ett gemensamt utbyte av besöket. När vi har installerat oss beger vi oss högst upp på ön tillsammans med vår guide. På öns topp (3 950 m ö.h.) beundrar vi och fotograferar solnedgången och utforskar arkeologin. Övernattning hos lokala värdfamiljer på ön Amantani.

Dag 7: Amantani – Taquile – Puno  (F, L)
Vi äter frukost med vår värdfamilj tidigt på morgonen. Efter frukosten lämnar vi ön Amantani och seglar till ön Taquile. Vid ankomsten till ön tar vi en kort promenad för att hälsa på öns invånare. På denna fridfulla ö som domineras av terrasser på olika nivåer, beundrar vi de vackra och färgstarka textilierna och kläderna, medan vi får en demonstration av lokalbefolkningens vävtekniker. På ön äter vi en lunch bestående av färsk öring från sjön och lokalt odlad frukt. Efter lunch stiger vi ombord på motorbåten och återvänder till hamnen i Puno omkring 16:00. Vid vår ankomst väntar en buss i hamnen som tar oss till vårt boende i Puno. Rundturen på Titicacasjön inkluderar: – Bussresa till platsen. – Tvåspråkig guide. – Båttur för 20 personer. – Guidade besök på Uros flytande öar, ön Amantani och ön Taquile. – Hämtning och lämning vid boendet. – Turen är helpension.

Övernattning på Hotel Sol Plaza

Dag 8: Puno – Cusco (F, L)
Vi checkar ut från hotellet på morgonen och reser mot Cusco (3 300 m.ö.h.), vilket tar omkring tio timmar med buss. Landskapet är öppet och kargt, med snötäckta bergstoppar och sjöar och med en klarblå himmel. Vi ser vicuñas ströva omkring på de öppna slätterna. Vi stannar och äter en lunchbuffé i en liten stad mellan Cusco och Titicaca. Vi stannar också för att besöka olika historiska och arkeologiska platser längs vägen. Några av höjdpunkterna är ruinerna i Racchi, mer kända som Gudarnas tempel, samt La Raya-passet. La Raya-passet är den högsta punkten mellan Puno och Cusco. Från denna fantastiska utsiktsplats fotograferar vi omgivningarna. Vi ankommer staden Cusco tidig kväll, även kallad inkarikets huvudstad.

Övernattning på Hotel La Casa de Fray Bartolome

Dag 9: Rundtur i centrala Cusco (F)
Rundturen startar vid Santo Domingo-katedralen. Vår guide berättar om katedralens historia och arkitektur samt om den angränsande men mindre katedralen Iglesia del Triunfo som var den första kristna kyrkan i Cusco. Efter att ha besökt katedralerna åker vi till Koricancha, eller Soltemplet, där vi kan skåda både nutida och forntida arkitektur. Vi fortsätter rundturen genom att köra ut från Cusco och besöka arkeologiska platser i omgivningen. Till att börja med besöker vi den imponerande fästningen Sacsayhuaman (nöjd hök) som består av mystiska gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton vardera. Stenarna på denna plats är skurna med en sådan precision att de fäster i varandra och skapar former som leder ned i underjordiska gångar. Efteråt passerar vi Quencos offerkammare, fästningen Puka Pukara och vattentemplet Tambo Machay.

Övernattning på Hotel La Casa de Fray Bartolome

Dag 10: Cusco – Inkaindianernas heliga dal – Cusco (F, L)
Klockan 08:00 börjar vi vår utflykt till Heliga dalen (2 600 m ö.h). Vi reser via turistbuss med en guide ombord. Det finns en traditionell marknad i Pisac som är öppen alla dagar. Pisac har Citadellruinerna som är sammanlänkade med Inkariket och Paucatambo, dessa platser leder till ravinens ingång. Vid ravinens ingång berättar vår guide om vattenlederna och trappstegen som är uthuggna direkt ur stenen. Efter att ha tittat på ruinerna äter vi en lunchbuffé. Efter lunch besöker vi Ollantaytambo som anses vara en levande museumstad där invånarna fortfarande bibehåller sina förfäders traditioner och lagar. I Ollantaytambo besöker vi en lokal arkeologisk plats. På eftermiddagen besöker vi den traditionella byn Chinchero, där vi beundrar den vackra kyrkan. Vi ser också hur kvinnorna i byn spinner och färgar garn med lokala växter och mineraler. På kvällen ger vår guide oss information om vandringen på inkaleden.

Övernattning på Hotel La Casa de Fray Bartolome

Dag 11 till 13: Inkaleden* (F, L, M)

Läs programmet här!

Dag 14: Inkalededen/ Machu Picchu – Cusco* (F)

Se program ovan.

Övernattning på Hotel La Casa de Fray Bartolome

Dag 15: Cusco – Lima
Vi checkar ut från hotellet tidigt och reser med en privat bil till Cuscos flygplats med destination Jorge Chavez flygplats i Lima. Vid ankomsten möts vi av en representant som hjälper oss med incheckningen till vårt internationella flyg.

 

ALW4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Peru – Rundresa med Inkaleden, 15 dagar”