Resa till Peru Inkas heliga dal alpackafarm hantverk
Resa till Peru Cusco CuzcoResa till Peru Colca Canyon kondorResa till Peru Titcacasjön

Det bästa av Peru, rundresa 13 dagar

Prisexempel: 34 900 kr

Denna resa är ett fantastiskt tillfälle att se Peru i all dess mångfald och prakt. Höjdpunkterna inkluderar historiska och arkeologiska platser i Lima, Cusco, Arequipa samt en expedition till det mytomspunna Machu Picchu. Ni besöker inkaplatsen Moray och njuter av naturen på Andernas slätter. Ni åker ut på Titicacasjön och möter lokalbefolkningen på de små öarna. Följ med oss på en minnesvärd resa fylld av kultur, historia och fantastiska upplevelser!

Artikelnr: ALW3 Kategori: Etiketter: ,

Det bästa av Peru

Gruppstorlek: minimum 15 deltagare.

Datum och pris

Flygbolag: KLM

Avresa
Hemkomst
Antal dagar
Pris från

2 nov 2023
15 nov 2023
13 dagar
34 900 SEK

 

Detta ingår i resan till Peru

  • Flyg Skandinavien–Lima t/r med KLM.
  • Inrikesflyg Cusco–Lima och Lima–Arequipa.
  • Alla flygskatter.
  • Nedanstående program.
  • Boende 12 nätter på namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Måltider enligt programmet.
  • Engelsktalande professionell guide under hela vistelsen.
  • Lokala engelsktalande guider vid de tillfällen det är obligatoriskt enligt lokala regler. I dessa fall fungerar den svenska guiden som tolk.

Vid ankomst till Lima samlar guiden in 50 USD/ person som dricks att använda hela resan för lokalguider, chaufförer + övriga extra kostnader som kan tillkomma.

Dagsprogram

2 november: Ankomst till Lima

Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts ni av vår reseledare och transporteras med en privat buss till hotellet. Färden tar omkring en timme. Hotellet är beläget i den moderna stadsdelen av Lima, i Miraflores, ett stenkast från Malecon, strandpromenaden, och parker.

Boende: Hotel Libre, 3*

3 november: Lima rundtur

På förmiddagen får ni en guidad rundtur i Lima. Ni börjar med att utforska Miraflores där ni bland annat ser ruinen Huaca Pucllana, därefter beger ni er mot havet för besök av parken Parque del Amor som har spektakulär utsikt över Stilla havet. Ni fortsätter sedan till centrala Lima och San Martintorget, uppkallat efter Perus nationalhjälte, frihetskämpen Don Jose De San Martin. Ni promenerar till stadens största torg Plaza Mayor, varifrån ni kan se katedralen, regeringspalatset och stadshuset, vilka ger er en aning om varför Lima kallats ‘Kungarna stad’. Denna historiska del av Lima har utsetts till världsarv av UNESCO.

Boende: Hotel Libre, 3*
Måltider: Frukost och lunch

4 november: Lima – Yucay

Efter frukost flyger ni till det gamla inkarikets huvudstad Cusco, i sydöstra Peru. Vid ankomst fortsätter ni direkt till den soliga inkadalen som ligger på en lägre höjd än Cusco där ni besöker en alpackafarm och beskådar olika typer av alpacka och lamadjur, samt även vicuñas. Ni kommer att lära er hur ullen från djuren färgas på ett naturligt sätt och får se traditionell vävteknik från de lokala yrkesskickliga kvinnorna. Efter detta fortsätter resan till ll Yucay där ni checkar in på ett charmigt litet hotell som ligger direkt vid torget.

Boende: Hotel Casona De Yucay, 3*
Måltider: Frukost

5 november: Yucay – Maras/Moray – Ollantaytambo – Machu Picchu

Efter frukost åker ni till den antika inkaplatsen Moray på en platå och som består av många terrasserade cirkulära fördjupningar i jorden, varav den största är 30 meter djup. Skillnaden i temperatur mellan cirkelns topp och botten kan vara så mycket som 15 ° C. 

pastedGraphic.png

Färden fortsätter sedan till saltgruvorna i Maras som är en unik grupp med över 3 000 fungerande saliner. Varje bassäng är 5–10 kvadratmeter stor. När bassängen fylls med vatten blockeras kanalen så att vattnet kan avdunsta i solen och bara lämna efter sig saltet som lokalbefolkningen sedan skrapar från marken och samlar ihop. I byn Yucay äter ni en lunchbuffé på en lokal restaurang som serverar traktens specialiteter. Lunchen avnjutes i restaurangens trädgård. Ni fortsätter sedan till den gamla inkastaden Ollantaytambo som anses vara en levande museistad där invånarna fortfarande bibehåller sina förfäders traditioner och lagar. Efter att ni bekantat er med staden Ollantaytambo fortsätter ni med tåg från Ollantaytambo till Machu Picchu. Under resan kommer ni att få se många betydelsefulla platser i det sagolikt vackra omgivningarna. Vid ankomst checkar ni in på ert hotell som ligger vid floden.

Boende: Hotel Sierra Andina Principal, 3*
Måltider: Frukost och lunch

6 november: Machu Picchu – Cusco

Ni intar en tidig frukost för att därefter ta en av de första bussarna till det legendariska Machu Picchu. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e. kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden innan Hiram Bingham, en känd amerikansk historiker, återupptäckte den 1911. Ni börjar ert besök med en guidad tur på cirka två timmar och som tar er till de viktigaste platserna på denna arkeologiska plats. Er kunnige guide berättar om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. 

pastedGraphic.png

Ni utforskar Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. På eftermiddagen tar ni tåget till Ollantaytambo och därifrån vidare med buss till Cusco för övernattning.

Boende: Hotel Casa Andina Standard Koricancha, 3*
Måltider: Frukost

7 november: Cusco stadsrundtur (F)

Idag gör ni en stadsrundtur till fots i Cusco. Staden är utsedd till världsarv av UNESCO. Ni besöker Soltemplet Korikancha och promenerar sedan till stortorget Plaza de Armas. Ni får även möjligheten att ta en titt på den berömda ”stenen med de 12 hörnen”, som är ett exempel på inkaarkitekturens perfektion.

 pastedGraphic.png pastedGraphic_1.png 

Till sist besöker ni den imponerande fästningen Sacsayhuaman som består av mystiska gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton var. Stenarna är skurna med sådan precision att de fäster i varandra och skapar former som leder ned i underjordiska gångar. Härifrån har man fin panoramautsikt över Cusco.

Boende: Hotel Casa Andina Standard Koricancha, 3*
Måltider: Frukost

8 november:  Fridag i Cusco 

Ledig dag för egna aktiviteter.

Boende: Hotel Casa Andina Standard Koricancha, 3*
Måltider: Frukost

9 november: Cusco – Titicacasjön

Idag reser ni med en turistbuss till Titicacasjön, vilket tar cirka tio timmar. Ni stannar eftervägen och äter en lunchbuffé i en liten stad. Ni stannar också till vid La Raya-passet som är den högsta punkten mellan Cusco och Titicacasjön. Vid ankomst till den lilla staden Puno checkar ni in på ert hotell för natten. Hotellet är centralt beläget vid stadens torg och restaurangkvarter.

Boende: Hotel Royal Inn Puno, 4*
Måltider: Frukost och lunch

10 november: Titicacasjön

Idag är det dags för en intressant heldagsutflykt till några öar i Titicacasjön. Med sina 3 860 meter över havet är det den högsta kommersiellt segelbara sjön i världen. Ni börjar med att besöka de flytande öarna Uros som tillverkats av vass av dess invånare urosfolket. Ni umgås med dem och får höra vår guide berätta om hur de lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad. 

pastedGraphic.png

Därefter åker ni till den lilla fridfulla ön Taquile som domineras av terrasser på olika nivåer. Här tar ni en kort promenad och får bekanta er med öns invånare. Ni får också se deras vackra och färgstarka kläder och andra textilier, och får en demonstration av deras vävtekniker. Här intar ni lunch bestående av färsk öring från sjön och lokalt odlad frukt. Därefter tar ni båten tillbaka till Puno dit ni anländer tidigt på kvällen.

Boende: Hotel Royal Inn Puno, 4*
Måltider: Frukost och lunch

11 november: Titicaca – Colca Canyon

Ni reser västerut till byn Yanque i Colcadalen. Under resan får ni njuta av panoramautsikt över Andernas slätter, kallade Altiplano. Efter vägen ser ni sydamerikanska lamadjur, alpackor och olika typer av andinska fåglar. Bergstopparna i detta område varierar från 5 000 till 6 000 m ö.h.

Boende: Hotel Casa Andina Standard Colca, 3*
Måltider: Frukost och lunch

12 november: Colca Canyon – Arequipa

Tidigt på morgonen färdas ni till ”Mirador del Condor” som är en utkikspunkt för skådning av kondorer i Colca Canyon. Från denna utkikspunkt observerar ni kondorernas jakt på byte i ravinen. Efter vår morgontur äter ni lunch. Efter lunch åker ni buss mot Arequipa som också kallas för staden med den eviga våren, på grund av sina soliga och varma dagar och svala kvällar.

Boende: Hotel Mirador Del Monasterio, 3*
Måltider: Frukost och lunch

13 november: Arequipa stadsrundtur

På morgonen promenerar ni till Plaza de Armas, Arequipas stortorg, som ligger några kvarter från hotellet. Där kan ni se katedralen vars konstruktion påbörjades år 1540, byggd av vulkansten och tegel. Ni fortsätter turen med att besöka den lokala marknaden där ni bland annat kan se och provsmaka olika typer av exotiska frukter. Senare gör ni ett besök på Museét ”Museo Santuarios Andinos de la Universidad Católica de Santa Maria”. Detta lilla museums mest kända attraktion är den 600 år gamla frusna kroppen av Juanita, den unga Inka-flickan som upptäcktes i nästan perfekt skick ovanpå Ampato-vulkanen år 1995. Hon dödades som ett offer till bergsgudarna och begravdes i en grav med ett antal begravningsoffer som också visas i museet, tillsammans med andra ismumier som hittats på berget. Ni avslutar stadsrundturen med ett frivilligt besök av Santa Catalina-klostret som är ett 20 000 kvadratmeter stort kloster färdigställt år 1580. Här bor fortfarande omkring 20 nunnor i den norra delen av byggnaden.

Boende: Hotel Mirador Del Monasterio, 3*
Måltider: Frukost och middag

14 november: Arequipa – Lima – Sverige

Flyg till Lima och därifrån vidare hem till Sverige.

Måltider: Frukost

Pris

Avresa november 2023

Pris per person i dubbelrum: 34 900 SEK
Enkelrumstillägg: 6 700 SEK

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Om malariaskydd

Malariaprofylax rekommenderas inte. I stället rekommenderas att man skyddar sig mot myggor genom myggmedel samt långärmat och långbyxor.

Om vår guide

Enrique Loayza är guiden som normalt leder våra gruppresor i Peru. Enrique brinner verkligen för Peru! Han är uppväxt i Lima och jobbar som professionell auktoriserad officiell tourguide samt reseledare, på svenska, både i Peru och i hela Sydamerika. Hans porlande skratt och alltid positiva inställning är en stor tillgång och han är en glädjespridare för resenärer såväl som för medarbetare. Enrique har stor insikt om Perus samhälle och har ett särskilt intresse för indiankulturernas historia. Han jobbar även vid det Nationella Arkeologiska Museet och är mycket intresserad av den biologiska mångfalden i sitt land. 

“Jag trivs jättemycket i Peru, framför allt då jag ser Inka Pachacamactemplet vid havet från mitt fönster där jag bor. Oavsett andra livssmaker älskar jag också att dansa salsa, och njuta av livet med en god peruansk pisco”.

Mer inspiration

Se vår inspirationsfilm om Peru.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Ella Rustad samt artikelnummer ALW3. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: ALW3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Det bästa av Peru, rundresa 13 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm