Resa till Peru Inkas heliga dal alpackafarm hantverk
Resa till Peru Machu PicchuResa till Peru Cusco CuzcoResa till Peru Ballestasöarna sälarResa till Peru Colca Canyon kondor

Det bästa av Peru, rundresa 13 dagar

Prisexempel: 28 500 kr

Denna resa är ett fantastiskt tillfälle att se Peru i all dess mångfald och prakt. Höjdpunkterna inkluderar historiska och arkeologiska platser i Lima, Cusco, Arequipa samt en expedition till det mytomspunna Machu Picchu. Vi åker ut på Titicacasjön och möter lokalbefolkningen på de små öarna, och vi får se sjölejon och pingviner vid Ballestasöarna. Dessutom hinner vi med ett besök i inkaindianernas Heliga dal. Tilläggsturer för att se kondorerna i Colca Canyon och en flygtur över de mystiska Nazcalinjerna finns också. Du som vill kan förlänga resan med några dagar i Amazonas regnskog. Följ med oss på en minnesvärd resa fylld av fantastiska upplevelser!

Det bästa av Peru

Gruppstorlek: 10−25 deltagare (endast skandinaviska deltagare).

Datum och pris

Flygbolag: KLM

Avresa
Hemkomst
Antal dagar
Pris från

21 okt 2020
3 nov 2020
13 dagar
28 500 SEK

20 mar 2021
2 apr 2021
13 dagar
29 900 SEK

 

Detta ingår i resan till Peru

 • Flyg Skandinavien–Lima t/r med KLM.
 • Inrikesflyg Cusco–Lima och Lima–Arequipa.
 • Alla flygskatter.
 • Nedanstående program.
 • Boende 12 nätter på namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Måltider enligt programmet.
 • Svensktalande professionell guide under hela vistelsen. Läs mer om honom längre ner.
 • Lokala engelsktalande guider vid de tillfällen det är obligatoriskt enligt lokala regler. I dessa fall fungerar den svenska guiden som tolk.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts vi av vår reseledare och åker med en privat minibuss till hotellet. Färden tar omkring en timme. Hotellet ligger i Limas moderna stadsdel Miraflores, ett stenkast strandpromenaden Malecon.
Boende: Hotel Runco 3*

Dag 2: Lima rundtur + ev. tillvalstur till Paracas med Ballestasöarna och flyg över Nascalinjerna (extra kostnad)
På förmiddagen får vi en stadsrundtur i Lima. Vi börjar med att utforska Miraflores där vi bland annat ser ruinen Huaca Pucllana. Därefter beger vi oss mot havet där vi besöker Parque del Amor som har en spektakulär utsikt över Stilla havet. Vi fortsätter till centrala Lima och San Martintorget, och promenerar därefter till stadens största torg Plaza Mayor där katedralen, regeringspalatset och stadshuset ligger. Du som vill stanna kvar i Lima har resten av dagen fri. Vill du följa med på tillvalsturen till Paracas fortsätter programmet enligt nedan.
Boende: Hotel Runco 3*

Tillvalstur till Paracas med Ballestasöarna och flyg över Nascalinjerna (extra kostnad 4 900 kr)
På eftermiddagen åker vi söderut längs kusten mot den lilla fiskebyn Paracas, Resan tar cirka fyra timmar. Längs vägen passerar vi ökenlandskap, isolerade sandstränder och flera odlingar. Vid ankomsten checkar vi in på hotellet.
Boende: Hotel San Angustin Paracas 3*
Måltider: frukost.

Dag 3: Ledig dag i Lima (F) eller forts. tillvalstur Paracas
Du som stannat kvar i Lima har en ledig dag här. Ett tips är att besöka indianmarknaden där det finns olika typer av peruanska hantverk.

Forts. tillvalstur Paracas
Efter frukosten går vi till hamnen där vi tar en motorbåt till  Ballestasöarna. På vägen dit får vi se Milenarium Candelabra, en stor geoglyffigur i form av en ljusstake som är uthuggen ur sandsten. Ballestasöarna är en naturlig hemvist för sjölejon, de utrotningshotade Humboldt-pingvinerna och många sorters sjöfåglar. I dessa lugna vatten kan man ibland även skymta delfiner.

Efter båtturen åker vi till Pisco flygplats nära Paracas och flyger  söderut mot Nasca. Flygplanstypen är Cessna Gran Caravan med tolv sittplatser, alla med fönsterplats (Aerodiana). När vi når Nasca kommer vi att flyga på låg höjd över slätterna för att se de mystiska Nascalinjerna. Denna samling gåtfulla geoglyfer och raka linjer etsades in i öknen omkring år 600 e.kr. Vi kommer att ha en fantastisk utsikt över landskapet och de djurformade geoglyferna, varav några är mellan 400 och 500 meter långa.

Efter våra spännande utflykter åker vi till strandpromenaden i Paracas där det finns möjlighet att äta lunch på någon av de många fiskrestaurangerna. Lunchen startas traditionsenligt av en Pisco Sour, en drinkdelikatess innehållande Pisco, lime, och äggvita. Efter lunchen återvänder vi till Lima dit vi ankommer på kvällen.
Boende: Boende: Hotel Runco 3*
Måltider: frukost.

Dag 4: Lima – Písac
Vi flyger idag till det gamla inkarikets huvudstad Cusco i södra Peru. Vid ankomsten fortsätter vi direkt från flygplatsen ned i den soliga Inkadalen som ligger på lägre höjd än Cusco. Där besöker vi en alpackafarm där vi ser olika typer av alpacka, lamadjur och vicuñas. Vi kommer att lära oss hur ullen färgas på ett naturligt sätt och får en demonstration av den traditionella vävtekniken. Vi fortsätter sedan till Pisac där vi checkar in på ett charmigt litet hotell som ligger direkt vid torget. Där ligger också Písacs kända marknad där man kan köpa lokalt tillverkade hantverk.
Boende: Picas Inn Hotel 3*
Måltider: frukost.

Resa Peru Inkaleden

Dag 5: Písac – Machu Picchu
På morgonen finns tid att besöka marknaden. Vi fortsätter sedan till den lilla byn Yucay där vi äter en lunchbuffé med lokala specialiteter, omgärdade av trädgårdens lucumaträd. Efter lunchen besöker vi Ollantaytambo som anses vara en levande museistad där invånarna har behållit sina förfäders traditioner och lagar. Efter att vi bekantat oss med Ollantaytambos nedre del fortsätter vi med tåg mot Machu Picchu. Under resan kommer vi att se många betydelsefulla platser i de sagolikt vackra omgivningarna. Vid ankomsten checkar vi i in på vårt hotell som ligger vid floden.
Boende: Hotel Sierra Andina Principal
Måltider: frukost.

Dag 6:  Machu Picchu – Cusco 
Vi äter en tidig frukost och tar sedan en av de första bussarna upp till det legendariska Machu Picchu. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e.Kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare, vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Platsen förblev i stort sett okänd för omvärlden fram till 1911 då den amerikanska historikern Hiram Bingham återupptäckte den.

Vi börjar vårt besök här med en två timmar lång guidad tur som tar oss till Machu Pichus viktaste platser. Under tiden berättar vår guide om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Vi kommer att utforska Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. På eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till Ollantaytambo och därifrån buss till Cusco.
Boende: Hotel San Agustin el Dorado 4*
Måltider: frukost.

Dag 7: Cusco stadsrundtur
Idag gör vi en stadsrundtur till fots i Cusco. Vi börjar med att besöka Soltemplet Korikancha och promenerar sedan till stortorget Plaza de Armas. Vi tar även en titt på den berömda ”stenen med de 12 hörnen” som är ett exempel på inkaarkitekturens perfektion. För intresserade görs även ett besök till den imponerande fästningen Sacsayhuaman som består av mystiska gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton vardera. Stenarna är skurna med en sådan precision att de fäster i varandra utan murbruk, och de skapar former som leder ned i underjordiska gångar.
Boende: Hotel San Agustin el Dorado 4*
Måltider: frukost.

Titicacasjön Peru

Dag 8: Cusco – Titicacasjön
Idag reser vi med en turistbuss till Titicacasjön, vilket tar cirka tio timmar. Vi stannar och äter en lunchbuffé i en liten stad. Vi stannar också till vid La Raya-passet som är den högsta punkten mellan Cusco och Titicacasjön. Vid ankomst till den lilla staden Puno checkar vi in på vårt hotell som ligger centralt vid stadens torg och restaurangkvarter.
Boende: Hotel Sol Plaza 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9: Titicacasjön heldagsutflykt
Idag dags för en intressant heldagsutflykt till några öar i Titicacasjön. Med sina 3 860 meter över havet är det den högsta kommersiellt segelbara sjön i världen. Vi börjar med att besöka de flytande öarna Uros som tillverkats av vass av dess invånare urosfolket. Vi umgås med dem och får höra vår guide berätta om hur de lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad. Därefter åker vi till den lilla fridfulla ön Taquile som domineras av terrasser på olika nivåer. Här tar vi en kort promenad för att hälsa på öns invånare. Vi får också se deras vackra och färgstarka kläder och andra textilier, och får en demonstration av deras vävtekniker. Vi äter sedan lunch bestående av färsk öring från sjön och lokalt odlad frukt. Därefter tar vi båten tillbaka till Puno dit vi kommer tidig kväll.
Boende: Hotel Sol Plaza 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Titicaca – Arequipa eller Titicaca – Colca (tillvalstur med extra kostnad)
Vi fortsätter idag med buss till Arequipa, även kallad Den vita staden för dess många byggnader som är byggda av den vita vulkanstenen. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell som ligger invid Plaza de Armas och restaurangkvarteren. Du som vill uppleva den fantastiska Colca Canyon på en tilläggstur följer istället programmet enligt nedan.
Boende: Hotel San Agustin Posada Del Monasterio 3*
Måltider: frukost.

Resa till Peru Colca Canyon

Colca Canyon tillvalstur (extra kostnad 2 700 kr)
Vi reser västerut till byn Yanque i Colcadalen. Bergstopparna i detta område ligger på mellan 5 000 och 6 000 m ö.h., och under resan kan vi njuta av en hänförande panoramautsikt över Andernas slätter som kallas Altiplano. Längs vägen kan vi bland annat se lamadjur, alpackor och olika arter av fåglar. I Yanque checkar vi in på vårt hotell där vi bland annat kan koppla av i deras terapeutiska heta utomhusbad eller få en behandling på hotellets spa.
Boende: Hotel Colca Lodge 4*
Måltider: frukost.

Dag 11: Arequipa (F) alt. Colca – Arequipa (tillvalstur med extra kostnad) (F, L)
Ledig dag för egna aktiviteter i Arequipa alt. fortsättning av tillvalsturen till Colca Canyon.
Boende: Hotel San Agustin Posada Del Monasterio 3*
Måltider: frukost.

Forts. tillvalstur Colca Canyon
Tidigt på morgonen åker vi till Mirador del Condor som är en utkikspunkt för skådning av kondorer i Colca Canyon. Från denna utkikspunkt kan vi beskåda de mäktiga kondorernas jakt på byte i den djupa ravinen. Efter denna spektakulära upplevelse äter vi lunch och reser sedan med vår buss till Arequipa, även kallad Staden med den eviga våren på grund av sina soliga och varma dagar och svala kvällar.
Boende: Hotel San Agustin Posada Del Monasterio 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12: Arequipa stadsrundtur
På morgonen promenerar vi till Arequipas stortorg Plaza de Armas. Där kan vi se katedralen som började byggas år 1540. Vi fortsätter sedan till den lokala marknaden där vi bland annat kan provsmaka olika typer av exotiska frukter.

Vi kommer också att besöka Museo Santuarios Andinos de la Universidad Católica de Santa Maria. Detta lilla museums mest kända attraktion är den 600 år gamla frusna kroppen av Juanita, den unga inkaflickan som upptäcktes i nästan perfekt skick ovanpå vulkanen Ampato år 1995. Juanita dödades som ett offer till bergsgudarna och begravdes tillsammans med andra som gick samma öde tillmötes. På museet visas Juanita och andra kroppar från samma grav liksom andra ismumier som hittats på berget.

Vi avslutar rundturen med ett frivilligt besök till Santa Catalinaklostret, ett 20 000 kvadratmeter stort kloster som färdigställdes år 1580. Numer bor omkring 20 nunnor i den norra delen av byggnaden (extrakostnad cirka 15 USD inkl. guide, betalas på plats). Eftermiddagen är ledig i Arequipa. Passa på att njuta av en middag på en av de utmärkta restaurangerna i stadens historiska kvarter.
Boende: Hotel San Agustin Posada Del Monasterio 3*
Måltider: frukost.

Dag 13: Arequipa – Lima – Skandinavien 
Flyg till Lima och därifrån vidare till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Avresa oktober 2020

Pris per person i dubbelrum: 28 500 SEK
Enkelrumstillägg: 3900 SEK

Tillvalsturer:

 • Paracas med Ballestas och Nascalinjerna inkl. Hotel San Agustin Paracas: 4900 SEK. Enkelrumstillägg: 1000 SEK.
 • Colca Canyon inkl. Hotel Colca Lodge: 2700 SEK. Enkelrumstillägg: 1000 SEK.

Avresa mars 2021

Pris per person i dubbelrum: 29 900 SEK
Enkelrumstillägg: 4300 SEK

Tillvalsturer:

 • Paracas med Ballestas och Nascalinjerna inkl. Hotel San Agustin Paracas: 5600 SEK. Enkelrumstillägg: 1000 SEK.
 • Colca Canyon inkl. Hotel Colca Lodge: 3100 SEK. Enkelrumstillägg: 1000 SEK.

Priset avser resa från Stockholm/Arlanda. Pristillägg kan tillkomma för avresa från andra orter beroende på tillgänglighet och flygpris. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Förläng resan till Amazonas regnskog

Du som vill utforska Amazonas regnskog kan förlänga resan med tre nätter på en ekolodge och nedanstående program.

Dag 13: Arequipa – Iquitos/ Ceiba Tops Lodge
Tidigt flyg från Arequipa via Lima till djungelstaden Iquitos. Transfer till hamnen varifrån ni åker båt 40 kilometer utmed Amazonfloden till Ceiba Tops Lodge. Där blir våra rum med AC och privata badrum vårt hem i regnskogen för några dagar.

Vi får en eftermiddagsvandring i den vackra primära regnskogen kring lodgen som innehåller många stora träd, bland annat Ceiba som också gett sitt namn till lodgen. Efter middagen tar vi en kort promenad till en liten sjö där man på natten kan se kajmaner. Där kan vi också hitta några av de insekter och grodor som ger ifrån sig den kakofoni av ljud som börjar efter mörkrets inbrott.
Boende: Ceiba Tops Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 14: Ceiba Tops Lodge
Tidig morgonexpedition för fågelskådning. Efter frukost åker vi båt utmed Amazonfloden och försöker få syn på de rosa delfinerna, typiska för denna del av floden. Vi kommer också att besöka ursprungsbefolkningen i samhället Yagua.  Vår guide berättar om den lokala kulturen i Yagua, hur den påverkades av européernas ankomst och hur den har förändrats med tiden. Vi får möjlighet att se några av de lokala hantverken, och vi kommer även att få en demonstration av de blåsvapen som några av yaguas fortfarande använder för jakt.

Eftermiddagsutflykt till närliggande staden Indiana. Ursprungligen var Indiana en franciskansk missionsstation, men numera har staden vuxit till ett stort samhälle med sin egen marknad, skola och sjukhus. Efter middagen vid lodgen kan vi med lite tur få njuta av lokal flöjt- eller gitarrmusik i baren El Tucan. Guiderna är också alltid redo att berätta några av Amazonas många legender.
Boende: Ceiba Tops Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 15: Ceiba Tops Lodge
Fågelskådning tidigt på morgonen. Efteråt gör vi en expedition till Monkey Island, ett privat reservat där det finns flera skyddade arter av tropiska apor som små tamariner, saki, titi och stora ullapor. Senare försöker vi oss på att fiska piraya. På eftermiddagen besöker vi en liten flodby för att få se deras enkla sätt att leva helt beroende av Amazonfloden.
Boende: Ceiba Tops Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 16: Ceiba Tops Lodge/ Iquitos – Lima
På morgonen finns möjlighet att vandra i den omkringliggande djungeln eller ta ett dopp i poolen. Efter frukosten åker vi båt tillbaka till Iquitos och flygfältet för att flyga till Lima och vidare hem.
Måltider: frukost.

Pris förlängning med Amazonas

Avresa oktober 2020

Pris per person i dubbelrum: 6900 SEK.
Enkelrumstillägg: 1000 SEK.

Avresa mars 2021

Pris per person i dubbelrum: 7900 SEK.
Enkelrumstillägg: 1300 SEK.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Om malariaskydd

Malariaprofylax rekommenderas inte. I stället rekommenderas att man skyddar sig mot myggor genom myggmedel samt långärmat och långbyxor.

[/ls_tabgroup]

Om vår guide

Enrique Loayza är guiden som leder gruppresorna i Peru. Enrique brinner verkligen för Peru! Han är uppväxt i Lima och jobbar som professionell auktoriserad officiell tourguide samt reseledare, på svenska, både i Peru och i hela Sydamerika. Hans porlande skratt och alltid positiva inställning är en stor tillgång och han är en glädjespridare för resenärer såväl som för medarbetare. Enrique har stor insikt om Perus samhälle och har ett särskilt intresse för indiankulturernas historia. Han jobbar även vid det Nationella Arkeologiska Museet och är mycket intresserad av den biologiska mångfalden i sitt land. 

“Jag trivs jättemycket i Peru, framför allt då jag ser Inka Pachacamactemplet vid havet från mitt fönster där jag bor. Oavsett andra livssmaker älskar jag också att dansa salsa, och njuta av livet med en god peruansk pisco”.

Mer inspiration

Se vår inspirationsfilm om Peru.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer ALW3. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: ALW3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Det bästa av Peru, rundresa 13 dagar”