Resa till Peru Machu PicchuResa till Peru Cusco CuzcoResa till Peru Ballestasöarna sälarColca CanyonPar från Amantaní Island, Titicacasjön PeruResa Peru Heliga dalen alpackafarmresa Peru La Raya-passet

Erbjudande: Peru – Gruppresa med svensktalande färdledare, 13/14 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

Denna resa är ett fantastiskt tillfälle att se Peru i all dess mångfald och prakt. Höjdpunkterna inkluderar historiska och arkeologiska platser i Lima, Cuzco, Arequipa samt en expedition till det mytomspunna Machu Picchu. Vi åker ut på Titicacasjön och möter lokalbefolkningen på de små öarna, och vi får se sjölejon och pingviner vid Ballestasöarna. Dessutom hinner vi med ett besök i inkaindianernas Heliga dal. Tilläggsturer för att se kondorerna i Colca Canyon och en flygtur över de mystiska Nazcalinjerna finns också. Du som vill kan förlänga resan med några dagar i Amazonas regnskog. Följ med oss på en minnesvärd resa fylld av fantastiska upplevelser!

Gruppresa Peru med svensktalande färdledare

Gruppstorlek: 10−25 deltagare (endast skandinaviska deltagare).

Datum 2019

26 april – 9 maj
29 oktober – 10 november

Detta ingår i gruppresan

  • Flyg Skandinavien–Lima t o r med KLM.
  • Inrikesflyg Cuzco–Lima och Lima–Arequipa.
  • Alla flygskatter.
  • Nedanstående program.
  • Boende 12/13 nätter på namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Måltider enligt programmet.
  • Svensktalande professionell guide under hela vistelsen. Läs mer om honom längre ner.
  • Lokala engelsktalande guider vid de tillfällen det är obligatoriskt enligt lokala regler. I dessa fall fungerar den svenska guiden som tolk.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts vi av en lokal representant som tar oss till hotellet i den moderna delen av Lima. Färden tar cirka en timme, och under färden får vi en programgenomgång samt information om restauranger och det lokala affärsdistriktet.
Boende: Hotel Runcu Miraflores 3*
Måtider: –

Dag 2: Rundtur i Lima 
Stadsguidningen i Lima börjar på förmiddagen, och vi börjar med att utforska Miraflores där vi bland annat ser ruinen Huaca Pucllana. Därefter beger vi oss mot havet där vi besöker Parque del Amor med sin fina utsikt över Stilla havet. Vi fortsätter till centrala Lima och San Martintorget, och besöker därefter stadens största torg Plaza Mayor med katedralen, regeringspalatset och stadshuset. Vi besöker museet Museo del Banco Central de Reserva del Peru där vi i den arkeologiska avdelningen får se keramik, textilier samt guldföremål från olika kulturer. Resten av dagen ledig tid att utforska Lima på egen hand.
Boende: Hotel Runcu Miraflores 3*
Måltider: frukost.

Peru Lima Resa Upplevelse

Dag 3: Lima – Paracas/Ballestasöarna
Tidigt på morgonen åker vi söderut utmed kusten till den lilla fiskebyn Paracas, en resa på cirka fyra timmar. Längs vägen passerar vi lokala odlingar, ökenlandskap och isolerade sandstränder. I Paracas går vi till hamnen där vi stiger ombord på en motorbåt till Ballestasöarna. Vi kommer att få se Milenarium Candelabra, en geoglyffigur uthuggen ur sandsten i form av en stor ljusstake. Ballestasöarna är en naturlig hemvist för sjölejon, de utrotningshotade Humboldt-pingvinerna och många sorters sjöfåglar. I dessa lugna vatten kan man ibland även skymta delfiner. Efter vårt besök på Ballestas återvänder vi till hamnen i Paracas där det finns möjlighet att äta lunch på en av de många fiskrestaurangerna.
Boende: Hotel San Agustin Paracas 3*
Måltider: frukost.

Dag 4: Paracas – Arequipa  
Ledig morgon på hotellet eller flygtur över Nascalinjerna. Ni som inte tar tillvalsturen över Nascalinjerna har en ledig morgon på hotellet. Senare äter ni lunch och reser sedan tillsammans med de andra till Lima för att ta kvällsflyget till Arequipa.
Boende: Hotel San Agustin Posada del Monasterio 3*
Måltider: frukost.

Peru resa upplevelse

Tillvalstur: Flygtur över Nascalinjerna (extra kostnad 2 500 kr inkl. flygplatsskatt)
På morgonen tar vi ett litet flygplan söderut och flyger på låg höjd över Nascalinjerna vid San Josés slätter. Slätterna är en samling mystiska geoglyfer och raka linjer som etsades in i öknen omkring år 600 e.Kr. Under flygturen kommer vi att ha en fantastisk utsikt över landskapet och de djurformade geoglyferna varav några är mellan 400 och 500 meter långa. Efter denna spännande flygning äter vi lunch på hotellet eller på någon av restaurangerna vid strandpromenaden. Senare reser vi till Lima för vårt kvällsflyg till Arequipa.

Dag 5: Rundtur i Arequipa
På morgonen promenerar vi till Plaza de Armas, eller Arequipas stortorg, några kvarter från hotellet. Där kan vi se katedralen som började byggas år 1540. Vi fortsätter till den lokala marknaden och besöker sedan det lilla museet Museo Santuarios Andinos de la Universidad Católica de Santa Maria. Dess mest kända attraktion är den 600 år gamla frusna kroppen av Juanita. Den unga inkaflickan upptäcktes i nästan perfekt skick ovanpå Ampatovulkanen år 1995. Vi avslutar rundturen med ett frivilligt besök till det stora Santa Catalina-klostret från 1580 som fortfarande bebos av cirka 20 nunnor. Eftermiddagen är ledig i Arequipa, även kallad den vita staden på grund av alla sina byggnader av vit vulkansten. Passa på att njuta av en middag på en av de utmärkta restaurangerna i de historiska kvarteren.
Boende: Hotel San Agustin Posada del Monasterio 3*
Måltider: frukost.

Dag 6: Arequipa – Colca Canyon 
Vi reser västerut till staden Chivay i Colcadalen på ungefär 4 800 m ö.h. Under resan kan vi njuta av panoramautsikt över Andernas slätter, kallade Altiplano. Vi ser bland annat sydamerikanska lamadjur, alpackor och olika typer av andinska fåglar. Bergtopparna i detta område varierar från 5 000 till 6 000 m ö.h. Senare på eftermiddagen anländer vi till byn Chivay och därefter åker vi till termalbaden och kopplar av i det terapeutiska vattnet.
Boende: Hotel Colca Llaqta 3*
Måltider: frukost, lunch.

Peru Resa upplevelse

Dag 7: Colca Canyon – Titicacasjön 
Tidigt på morgonen åker vi till utkikspunkten Mirador del Condor för att skåda de mäktiga kondorernas jakt på byten i Colca Canyons djupa ravin. Efteråt tar vi en kort promenad längs ravinen och besöker små traditionella andinska byar där vi samtidigt kan se hur civilisationer från Inka och perioderna innan Inkariket använde ravinens väggar för jordbruk. Efter denna morgontur äter vi lunch och reser sedan sex timmar med vår buss mot Puno beläget 3 800 m ö.h. Längs vägen kan vi skåda andinska fågelarter, lamor, alpackor och vikunjor. Puno anses vara Perus huvudstad för folklore, och härifrån utgår alla turer på Titicacasjön. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på hotellet.
Boende: Hotel Sol Plaza 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Titicacasjön, övernattning på Amantani 
Under morgonen checkar vi ut och tar bussen till Punos hamn. Där stiger vi ombord på en snabbgående motorbåt för en tur på Titicacasjön. Sjön ligger 3 860 m ö.h. och är den högsta kommersiellt segelbara sjön i världen. Vi börjar med att besöka de flytande vassöarna Uros och umgås med Urosfolket som bor på öarna. Vår guide berättar om hur de lever i harmoni med naturen och använder dess resurser för sin överlevnad.

Vi åker sedan vidare mot ön Amantani där lokala värdfamiljer möter upp och visar oss till våra rum där vi ska övernatta. Turismen utgör en stor del av lokalbefolkningens ekonomi, och på detta sätt får både de och vi ett gemensamt utbyte av besöket på Amantani. När vi har installerat oss beger vi oss högst upp på ön där vi får beskåda den vackra solnedgången och utforska arkeologin.
Boende: i dubbelrum hos lokala värdfamiljer.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Titicacasjön Peru

Dag 9: Amantani – Taquile – Puno 
Vi äter frukost med vår värdfamilj tidigt på morgonen. Därefter fortsätter vi med båten till den fridfulla ön Taquile som domineras av terrasser på olika nivåer. Under en kort promenad hälsar vi på öns invånare och får se deras vackra och färgstarka textilier och kläder. Vi får också en demonstration av lokalbefolkningens vävtekniker. På ön äter vi lunch bestående av färsk öring från sjön och lokalt odlad frukt. Därefter återvänder vi till hamnen i Puno och fortsätter med en väntande buss till vårt boende i Puno.
Boende: Hotel Sol Plaza 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Puno – Cuzco 
Vi checkar ut från hotellet och beger oss till Punos busstation för att ta en buss till Cuzco som ligger 3 300 m ö.h. Resan dit tar cirka tio timmar. Vi stannar till och äter lunchbuffé i en liten stad och besöker även olika historiska och arkeologiska platser längs vägen. Några av höjdpunkterna är den arkeologiska platsen Pucara, ruinerna i Racchi som är mer kända som Gudarnas tempel, samt La Rayapasset. Passet är den högsta punkten mellan Cuzco och Puno, och från denna fantastiska utsiktsplats fotograferar vi omgivningarna. Vid ankomst till Cuzco får vi transfer till vårt boende. Ledig eftermiddag och kväll i denna trevliga stad som även kallas inkarikets huvudstad.
Boende: MamaSara Hotel 3*
Måltider: frukost, lunch.

Resa Peru Cusco Cuzco

Dag 11: Rundtur i centrala Cuzco 
Den guidade rundturen i Cuzco startar vid Korikancha, eller Soltemplet, där vi kan skåda både nutida och forntida arkitektur. Vi fortsätter rundturen med att köra ut från Cuzco och besöka den imponerande fästningen Sacsayhuaman som består av mystiska gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton vardera. Stenarna är skurna med en sådan precision att de fäster i varandra, och de skapar former som leder ned i underjordiska gångar. Vi återvänder till Cuzco och besöker stortorget Plaza de Armas innan vi går vidare mot den traditionella stadsdelen San Blas. Avslutningsvis finns möjlighet till ett frivilligt guidat besök i katedralen i Cuzco (ingår ej, inträdesbiljetten kostar cirka 10 USD och betalas på plats).
Boende: MamaSara Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 12: Cuzco – Inkas Heliga dal  
På morgonen börjar vi vår utflykt till Inkas Heliga dal. Vi besöker en alpackafarm där vi ser olika typer av alpacka och lamadjur och vicuñas. Vi kommer att lära oss hur djurens ull färgas på naturligt sätt, och se lokala kvinnor använda den traditionella vävtekniken. Vi besöker också en marknad i Pisac där vi kan köpa lokalt tillverkade hantverk. Vi äter lunchbuffé i byn Yucay och besöker därefter Ollantaytambo som anses vara en levande museistad där invånarna fortfarande lever enligt sina förfäders traditioner och lagar. Efter att vi bekantat oss med Ollantaytambo (nedre delen) återvänder vi till den lilla byn Urubamba där vi checkar in på hotellet.
Boende: San Augustin Urubamba Hotel 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 13: Inkas Heliga dal – Machu Picchu – Cuzco  
Efter frukost tar vi tåget i Ollantaytambo mot Machu Picchu. Under resan kommer vi att se många betydelsefulla platser i de sagolikt vackra omgivningarna, och spänningen ökar ju närmare vi kommer Machu Picchu som skymtar i fjärran. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e.Kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Machu Picchu förblev i stort sett okänd för omvärlden innan den amerikanska historikern Hiram Bingham återupptäckte platsen 1911. Vi börjar med en två timmars guidad tur som tar oss till Machu Picchus viktigaste platser, och guiden berättar om dess stora betydelse som centrum för jordbruk, astrologi och religion. Vi utforskar Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. På kvällen tar vi tåget tillbaka till Ollantaytambo och fortsätter med buss till Cuzco för övernattning.
Boende: MamaSara Hotel 3*
Måltider: frukost.

Machu Picchu Peru

Dag 14: Cuzco – Lima – Skandinavien
Flyg från Cuzco till Lima och därifrån vidare till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 26 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 900 SEK.

Priset avser resa från Stockholm/Arlanda. Pristillägg kan tillkomma för avresa från andra orter beroende på tillgänglighet och flygpris.

Tillvalstur flyg över Nascalinjerna: 2 500 SEK.

Förläng resan till Amazonas regnskog

Du som vill utforska Amazonas regnskog kan förlänga resan med några dagars boende på ekolodge. Klicka på rutan för att se detaljerat dagsprogram och pris.

Förlängd resa till Amazonas regnskog

Dag 14: Cuzco – Puerto Maldonado, Amazonas 
Ni flyger från Cuzco till Puerto Maldonado i Amazonas regnskog där ni bor på en ekologisk djungellodge*. I samband med transfern från flyget till lodgen gör ni en liten stadsrundtur genom djungelstaden Puerto Maldonado. Vid ankomst till lodgen tas ni emot av familjen som kommer att ta hand om er under vistelsen. Efter lunch och en stunds vila tar ni en promenad i regnskogen som hör till lodgen och utforskar den rika floran och faunan. Senare finns tid för att koppla av och titta på solnedgången vid Tambopatafloden. Det finns också möjlighet att njuta av ett uppfriskande dopp i floden, speciellt på sommaren under maj till september. I skymningen tar ni utrustade med ficklampor en nattpromenad på olika stigar inne i djungeln där ni kan lyssna på djurlivet. Väl tillbaka vid lodgen äter ni middag.
Måltider: frukost, lunch, middag.

*Tambopatas ekoturismkorridor i Puerto Maldonado är en rad familjeinitiativ som har gett sig in i branschen för ekoturism som ett verktyg för att bevara regnskogen. Alla kompletterar varandra och de erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som sträcker sig från fågelskådning till att njuta av det bästa av Amazonas gastronomi.

Dag 15: Exkursion till Sandovalsjön 
Efter frukost åker ni till Lago Sandoval inne i Tambopatas nationalreservat. Ni tar er med båt via Madre de Diosfloden till sjöns ingång och fortsätter sedan till fots cirka tre kilometer. Under denna tur får ni se växter och förhoppningsvis olika vilda djur såsom fåglar, apor, gnagare, insekter, reptiler och amfibier. Väl framme vid den underbara Lago Sandoval tar ni en tur i roddbåt. Ni kommer där att se fåglar som shanshos och papegojor samt vissa arter av apor och ödlor. Ni kommer också att få beskåda Sandovals bästa attraktion, de utrotningshotade uttrarna. Efter att ha avnjutit ett uppfriskande och avkopplande dopp i sjön äter ni en enkel lunch. På eftermiddagen lämnar ni sjön för att ta er till Madre de Diosflodens strand där den väntande båten tar er tillbaka till lodgen.
Måltider: frukost, lunch, middag.

resa Peru Sandovalsjön

Dag 16: Amazon Shelter, El Gigante och El Parque De La Fruta 
I dag besöker ni Amazon Shelter, en icke-vinstgivande organisation grundad 2005 som kämpar mot illegal djurhandel. Vid Amazon Shelter tränas omhändertagna djur för att senare kunna återföras till naturen. Vid det privata naturskyddsområdet Bahuaja kommer ni att få se det gigantiska trädet El gigante som är mer än 500 år gammalt. Det behövs 40 personer som håller varandra i handen för att helt omge trädet. Ni fortsätter era besök inom Corredor Ecoturistico Tambopata med fruktparken El Parque de la Fruta där ni kommer att lära känna exotiska frukter som araza, copoazu, pijuayo, papaya, mamey och kokos. I skymningen utrustar ni er med ficklampor och ger er ut på en båtfärd på jakt efter kajmaner. Under turen får ni förhoppningsvis syn på någon av de två mest vanliga arterna, Caimán Negro och Caimán de Anteojos.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 17: Puerto Maldonado – Lima – Skandinavien
Tidig morgon tar ni en liten tur runt lodgen för att observera fåglarna som kommer på besök denna morgon. Efter frukosten får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Lima och därifrån till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 4 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 1 000 SEK.

Om malariaskydd

Malariaprofylax rekommenderas inte. I stället rekommenderas att man skyddar sig mot myggor genom myggmedel samt långärmat och långbyxor.

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts vi av en lokal representant och åker med privat minibuss till hotellet. Färden tar omkring en timme. Hotellet är beläget i Limas moderna stadsdel Miraflores i närheten av restauranger, barer och snabbköp.
Boende: Hotel Libre 3*
Måltider: –

Peru Lima Resa Upplevelse

Dag 2: Rundtur i Lima + ev. tillvalstur till Paracas, Ballestasöarna och flyg över Nascalinjerna
På förmiddagen får vi en stadsrundtur i Lima. Vi börjar med att utforska Miraflores där vi bland annat ser ruinen Huaca Pucllana. Därefter beger vi oss mot havet där vi besöker Parque del Amor som har en spektakulär utsikt över Stilla havet. Vi fortsätter till centrala Lima och San Martintorget, och promenerar därefter till stadens största torg Plaza Mayor där katedralen, regeringspalatset och stadshuset ligger. Du som vill stanna kvar i Lima har resten av dagen fri.
Boende: Hotel Libre 3*
Måltider: frukost.

Tillvalstur till Paracas med Ballestasöarna och flyg över Nascalinjerna (extra kostnad 4 500 kr)
Ni som vill ta tillvalsturen till Paracas åker på eftermiddagen söderut utmed kusten till den lilla fiskebyn Paracas. Resan tar cirka fyra timmar. Längs vägen passerar vi flera lokala odlingar, ökenlandskap och isolerade sandstränder. Vid ankomsten checkar ni in på hotellet.
Boende: Hotel San Agustin Paracas 3*
Måltider: frukost.

Dag 3: Ledig dag i Lima eller forts. tillvalstur Paracas
Du som stannat kvar i Lima har en ledig dag här. Du kan till exempel besöka indianmarknaden där det finns olika typer av peruanska hantverk.
Boende: Hotel Libre 3*
Måltider: frukost.

Forts. tillvalstur Paracas
Efter frukosten går vi till hamnen där vi tar en motorbåt med destination Ballestasöarna. På vägen dit kommer vi att se Milenarium Candelabra, en stor ljusstake i form av en geoglyffigur uthuggen ur sandsten. Ballestasöarna är en naturlig hemvist för sjölejon, de utrotningshotade Humboldtpingvinerna och många sorters sjöfåglar. I dessa lugna vatten kan man ibland även skymta delfiner.

Efter båtturen åker vi till Pisco flygplats nära Paracas för en flygtur över de mystiska Nascalinjerna. Denna samling gåtfulla geoglyfer etsades in i öknens slätter omkring år 600 e.Kr. Flygplanet är en Cessna Gran Caravan med tolv sittplatser, alla med fönsterplats. Vi flyger på låg höjd över slätterna och kommer att ha en fantastisk utsikt över landskapet och de djurformade geoglyferna. Några av dem är så stora som 400–500 meter långa. Efter denna spännande flygning åker vi tillbaka till Paracas där vi äter lunch på hotellet eller på någon av restaurangerna vid strandpromenaden (ingår ej). Efter lunchen återvänder vi till Hotel Libre i Lima dit vi kommer på kvällen.

Dag 4: Lima – Arequipa
Under dagen flyger till Arequipa, även kallad den vita staden på grund av alla sina byggnader av vit vulkansten. Vid ankomst checkar vi in på vårt centralt belägna hotell.
Boende:Hotel San Agustin Posada Del Monasterio 3*
Måltider: frukost.

Peru resa upplevelse

Dag 5: Rundtur i Arequipa
På morgonen promenerar vi till Plaza de Armas, Arequipas stortorg, som ligger några kvarter från hotellet. Där kan vi se katedralen som började byggas år 1540. Vi fortsätter till den lokala marknaden där vi bland annat kan provsmaka olika typer av exotiska frukter. Därefter besöker vi Museo Santuarios Andinos de la Universidad Católica de Santa Maria. Detta lilla museums mest kända attraktion är den 600 år gamla frusna kroppen av Juanita. Den unga inkaflickan upptäcktes i nästan perfekt skick ovanpå Ampatovulkanen år 1995. Juanita dödades som ett offer till bergsgudarna och begravdes tillsammans med andra som gick samma öde till mötes. På museet visas också andra ismumier som hittats på berget. Vi avslutar stadsrundturen med ett frivilligt besök till Santa Catalinaklostret (extrakostnad cirka 15 USD inkl. guide, betalas på plats). Det 20 000 m² stora klostret färdigställdes år 1580, och omkring 20 nunnor bor fortfarande i den norra delen av byggnaden. Eftermiddagen är ledig i Arequipa. Passa på att njuta av en middag på en av de utmärkta restaurangerna i de historiska kvarteren.
Boende: Hotel San Agustin Posada Del Monasterio 3*
Måltider: frukost.

Peru Resa upplevelse

Dag 6: Ledig dag i Arequipa eller tillvalstur till Colca Canyon
Välj att stanna kvar och ha en ledig dag i Arequipa eller ta en tillvalstur till Colca Canyon. Om du stannar i Arequipa bor du kvar på samma hotell.
Boende: Hotel San Agustin Posada Del Monasterio 3*
Måltider: frukost.

Tillvalstur: Colca Canyon (extra kostnad 1 900 kr inkl. flygplatsskatt)
Vi reser västerut till staden Chivay i Colcadalen, cirka 4 800 m ö.h. Under resan kan vi njuta av en hänförande panoramautsikt över Andernas slätter som kallas Altiplano (4 500 m ö.h.). Bergtopparna i detta område varierar från 5 000 till 6 000 m ö.h. Här kan vi bland annat se sydamerikanska lamadjur, alpackor och olika typer av andinska fåglar. Senare på eftermiddagen anländer vi till vårt hotell med egna heta terapeutiska bad utomhus. Lunch ingår.
Boende: Hotel Colca Lodge 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Arequipa – Titicacasjön eller Colca Canyon – Titicacasjön
Ni som varit kvar i Arequipa åker under dagen buss till Puno som ligger vid Titicacasjön. Vid ankomst checkar vi in på vårt centralt belägna hotell, alldeles invid Plaza de Armas och restaurangkvarteren.
Boende: Hotel Royal Inn Puno 4*
Måltider: frukost (även lunch ingår på tillvalsturen).

Forts. tillvalstur Colca Canyon
Ni som valt tillvalsturen till Colca Canyon åker tidigt på morgonen till Mirador del Condor, en utkikspunkt där man skådar kondorerna i Colca Canyon. Härifrån kan vi beskåda de mäktiga kondorernas jakt på byte i den djupa ravinen. Efter denna spektakulära morgontur äter vi lunch (ingår), och tar sedan vår buss sex timmar nordost till Puno. Längs vägen kan vi skåda fåglar, lamor, alpackor och vikunjor. Puno är beläget 3 800 m ö.h och anses vara Perus huvudstad för folklore, och härifrån utgår alla turer på Titicacasjön. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på Hotel Royal Inn Puno.

Titicacasjön Peru

Dag 8: Heldagstur på Titicacasjön
Vid hamnen stiger vi ombord på en motorbåt för vår tur på Titicacasjön (3 860 m ö.h.). Sjön är den högsta kommersiellt segelbara sjön i världen. Vi börjar med att besöka de flytande vassöarna Uros där vi umgås med Urosfolket som bor på öarna. Vår guide berättar om deras historia och hur de lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad. Vi åker sedan längre ut på sjön mot den fridfulla ön Taquile som domineras av terrasser på olika nivåer. Vi tar en kort promenad för att hälsa på öns invånare och får se deras vackra, färgstarka kläder och andra textilier. På ön äter vi lunch bestående av färsk öring från sjön och lokalt odlad frukt. Efter lunch tar vi båten tillbaka till Puno dit vi kommer sen eftermiddag.
Måltider: frukost, lunch.
Boende: Hotel Royal Inn Puno 4*

Dag 9: Puno – Cuzco
Vi checkar ut från hotellet på morgonen och reser direkt till Cuzco med buss. Färden tar cirka sju timmar, och vi reser genom ett öppet och kargt landskap med snötäckta bergstoppar och sjöar. Vi ankommer Cuzco tidig eftermiddag och checkar in på vårt centralt belägna hotell som ligger mitt bland alla sevärdheter. Senare gör vi en stadsrundtur till fots. Vi börjar med att besöka Soltemplet Korikancha och promenerar sedan till stortorget Plaza de Armas. Vi tar även en titt på den berömda ”stenen med de 12 hörnen” som är ett exempel på inkaarkitekturens perfektion.
Boende: Hotel San Agustin Plaza 4*
Måltider: frukost

Resa Peru Cusco Cuzco

Dag 10: Ledig dag i Cuzco eller tillvalsutflykt till Sacsayhuaman och katedralen
Ledig dag för egna aktiviteter. Du som vill kan följa med på en tur till den imponerande fästningen Sacsayhuaman. Fästningen består av mystiska gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton vardera. Stenarna är skurna med en sådan precision att de fäster i varandra utan murbruk, och de skapar former som leder ned i underjordiska gångar. Avslutningsvis görs ett besök i Cuzcos katedral. Dessa tillvalsturer ingår ej, tilläggskostnaden är 50 USD och betalas på plats.
Boende: Hotel San Agustin Plaza 4*
Måltider: frukost.

Dag 11: Cuzco – Inkaindianernas Heliga dal – Machu Picchu
På morgonen börjar vi vår utflykt till Inkas Heliga dal. Vi besöker först en alpackafarm där vi ser olika typer av alpacka, lamadjur och vicuñas. Vi kommer att lära oss hur ullen färgas och får en demonstration av den traditionella vävtekniken av lokala kvinnor. Vi besöker också den berömda marknaden i Pisac där vi köper lokalt tillverkade hantverk. Vi äter en lunchbuffé i byn Yucay, och besöker sedan Ollantaytambo. Staden anses vara en levande museistad där invånarna behållit sina förfäders traditioner och lagar. Efter att vi bekantat oss med Ollantaytambo fortsätter vi med tåg till Machu Picchu. Under resan kommer vi att se många betydelsefulla platser i de sagolikt vackra omgivningarna. Vid ankomsten checkar vi i in på vårt hotell som ligger vid floden.
Boende: Hotel Sierra Andina Principal 3*
Måltider: frukost, lunch.

Machu Picchu Peru

Dag 12: Machu Picchu – Cuzco
Vi äter en tidig frukost och tar sedan en av de första bussarna upp till det legendariska Machu Picchu. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e.Kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare, vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden innan Hiram Bingham, en känd amerikansk historiker, återupptäckte den 1911. Vi börjar med en två timmar lång guidad tur som tar oss till de viktigaste platserna i Machu Picchu. Vår guide berättar också om dess stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Under turen utforskar vi Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. På eftermiddagen tar vi tåget till Ollantaytambo och därifrån buss till Cuzco.
Boende: Hotel San Agustin Plaza 4*
Måltider: frukost.

Dag 13: Cuzco – Lima – Skandinavien
Flyg från Cuzco till Lima och därifrån vidare till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 26 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 900 SEK.

Priset avser resa från Stockholm/Arlanda. Pristillägg kan tillkomma för avresa från andra orter beroende på tillgänglighet och flygpris.

Tillvalstur Paracas med Ballestasöarna och flyg över Nascalinjerna: 4 500 SEK.
Tillvalstur Colca Canyon: 1 900 SEK.

Förläng resan till Amazonas regnskog

Du som vill utforska Amazonas regnskog kan förlänga resan med några dagars boende på en ekolodge. Klicka på rutan för att se detaljerat dagsprogram och pris.

Förlängd resa till Amazonas regnskog

Dag 13: Cuzco – Puerto Maldonado, Amazonas 
Ni flyger från Cuzco till Puerto Maldonado i Amazonas regnskog där ni bor på en ekologisk djungellodge*. Vid ankomst till lodgen tas ni emot av familjen som kommer att ta hand om er under vistelsen. Ni tar sedan en promenad i regnskogen som hör till lodgen och utforskar den rika floran och faunan. Senare finns tid till att koppla av och titta på solnedgången vid Tambopatafloden. I skymningen tar ni utrustade med ficklampor en nattpromenad på olika stigar inne i djungeln där ni kan lyssna på djurlivet. Väl tillbaka vid lodgen äter ni middag.
Boende: Tambopata River Lodge 3*
Måltider: frukost, middag.

*Tambopatas ekoturismkorridor i Puerto Maldonado är en rad familjeinitiativ som har gett sig in i branschen för ekoturism som ett verktyg för att bevara regnskogen. Alla kompletterar varandra och de erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, från fågelskådning till att njuta av det bästa av Amazonas gastronomi.

Dag 14: Exkursion till Sandovalsjön 
Efter frukost åker ni till Lago Sandoval inne i Tambopatas nationalreservat. Ni tar er med båt via Madre de Diosfloden till sjöns ingång och fortsätter sedan till fots cirka tre kilometer. Under denna tur får ni se växter och förhoppningsvis olika vilda djur såsom fåglar, apor, gnagare, insekter, reptiler och amfibier. Väl framme vid den underbara Lago Sandoval tar ni en tur i roddbåt. Ni kommer där att se fåglar som shanshos och papegojor samt vissa arter av apor och ödlor. Ni kommer också att få beskåda Sandovals bästa attraktion, de utrotningshotade uttrarna. Efter det äter ni en enkel lunch. På eftermiddagen lämnar ni sjön för att ta er till Madre de Diosflodens strand där den väntande båten tar er tillbaka till lodgen.
Boende: Tambopata River Lodge 3*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 15: Amazon Shelter, El Gigante och El Parque De La Fruta 
I dag besöker ni Amazon Shelter, en icke-vinstgivande organisation grundad 2005 som kämpar mot illegal djurhandel. Vid Amazon Shelter tränas omhändertagna djur för att senare kunna återföras till naturen. Vid det privata naturskyddsområdet Bahuaja kommer ni att få se det gigantiska trädet El gigante som är mer än 500 år gammalt. Det behövs 40 personer som håller varandra i handen för att helt omge trädet. Ni fortsätter era besök inom Corredor Ecoturistico Tambopata med fruktparken El Parque de la Fruta där ni kommer att se exotiska frukter som araza, copoazu, pijuayo, papaya, mamey och kokos. I skymningen utrustar ni er med ficklampor och ger er ut på en båtfärd för att försöka få syn på kajmaner. Under turen får ni förhoppningsvis syn på någon av de två mest vanliga arterna, Caimán Negro och Caimán de Anteojos.
Boende: Tambopata River Lodge 3*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 16: Amazonas / Puerto Maldonado – Lima 
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Lima och därifrån till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 4 500 SEK.
Enkelrumstillägg: 1 000 SEK.

Om malariaskydd

Malariaprofylax rekommenderas inte. I stället rekommenderas att man skyddar sig mot myggor genom myggmedel samt långärmat och långbyxor.

Om vår guide

Enrique Loayza är guiden som leder gruppresorna i Peru. Enrique brinner verkligen för Peru! Han är uppväxt i Lima och jobbar som professionell auktoriserad officiell tourguide samt reseledare, på svenska, både i Peru och i hela Sydamerika. Hans porlande skratt och alltid positiva inställning är en stor tillgång och han är en glädjespridare för resenärer såväl som för medarbetare. Enrique har stor insikt om Perus samhälle och har ett särskilt intresse för indiankulturernas historia. Han jobbar även vid det Nationella Arkeologiska Museet och är mycket intresserad av den biologiska mångfalden i sitt land. 

”Jag trivs jättemycket i Peru, framför allt då jag ser Inka Pachacamactemplet vid havet från mitt fönster där jag bor. Oavsett andra livssmaker älskar jag också att dansa salsa, och njuta av livet med en god peruansk pisco”.

Mer inspiration

Se vår inspirationsfilm om Peru.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ALW3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Erbjudande: Peru – Gruppresa med svensktalande färdledare, 13/14 dagar”