Resa till Peru Titicacasjön Urosfolket
Resa till Peru Machu PicchuResa till Peru Heliga dalen vikunjaResa till Peru Inkas heliga dalResa till Peru Lima Stadshus

Perus höjdpunkter på 10 dagar

Prisexempel: 24 900 kr

Upplev Perus höjdpunkter på 10 dagar. Denna prisvärda lite kortare resa passar dig som inte vill vara borta så länge men ändå vill se det bästa av Peru. Under resan besöker ni Lima och inkas gamla huvudstad Cusco med omnejd där ni besöker fascinerande arkeologiska platser. I Heliga dalen stannar ni på Pisacs hantverksmarknad och i den levande museistaden Ollantaytambo. Därefter väntar mytomspunna Machu Picchu, en av världens vackraste platser. Ni får också se vardagslivet på två av Titicacasjöns öar där invånarna lever enligt gamla traditioner. En svensktalande färdledare och guide följer med på hela resan.

Artikelnr: ALW10 Kategori: Tagg:

Res till Perus höjdpunkter på 10 dagar

Gruppstorlek: 15–25 deltagare.
Minst 15 deltagare krävs för att resan ska genomföras.

Datum

6-15 november

Flyg

26 feb Arlanda–Amsterdam
Amsterdam–Lima
09.35–11.40
12.35–19.05
KLM
6–7 mars Lima–Amsterdam
Amsterdam–Arlanda
21.05–14.55
20.50–22.55
KL
6 nov Arlanda–Amsterdam
Amsterdam–Lima
09.35–11.40
12.35–19.05
KLM
15 nov Lima–Amsterdam
Amsterdam–Arlanda
21.05–14.55
20.50–22.55
KL

Behöver du anslutningsflyg till Arlanda hjälper vi även till med att boka det.

Detta ingår i resan till Peru

  • Flyg Skandinavien–Lima t/r med KLM. Flera avreseorter är möjliga.
  • Inrikesflyg Lima–Cusco och Juliaca–Lima.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 9 nätter på hotell 3*.
  • Nedan arrangemang enligt beskrivning och måltidsplaner.
  • Svensktalande professionell guide under hela vistelsen. Läs mer om honom längre ner.
    Observera att lokala engelsktalande guider används där den svenska guiden inte har tillåtelse att guida. Han fungerar då som tolk.

Dagsprogram

26 feb: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts ni av er reseledare och får transfer med en privat minibuss till hotellet i den moderna delen av Lima. Färden tar cirka en timme, och under färden får ni en programgenomgång samt information om restauranger och det lokala affärsdistriktet.
Boende: Hotel Runcu Miraflores 3* eller likvärdigt.
Måltider: inga.

27 feb: Lima stadsrundtur – Cusco
Den guidade stadsturen i Lima börjar på förmiddagen med att ni utforskar Miraflores där ni bland annat ser ruinen Huaca Pucllana. Därefter beger ni er mot havet där ni besöker Parque del Amor med sin fina utsikt över Stilla havet. Ni fortsätter till centrala Lima och torget San Martin som är uppkallat efter Perus nationalhjälte, frihetskämpen Don José De San Martín. Därefter besöker ni stadens största torg Plaza Mayor. Där tittar ni på Limas katedral, regeringspalatset och stadshuset, vilka ger er en aning om varför Lima har kallats ”Kungarnas stad”. Efter rundturen flyger ni till inkas huvudstad Cusco och checkar in på hotellet. Därefter finns tid för egna strövtåg i stadskärnan.
Boende: Hotel San Augustín Internacional 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

28 feb: Cusco – Heliga dalen
Efter frukost går färden ned i den soliga inkadalen som ligger intill Urubambafloden. Här i inkas Heliga dal befinner ni er på en betydligt lägre höjd än i Cusco. Ni besöker först en alpackafarm där ni ser olika typer av alpacka, lamadjur och vicuñas. Där får ni också lära er hur djurens ull färgas på naturligt sätt och se kvinnorna väva den med en traditionell teknik. Nästa stopp är marknaden i Pisac där ni kan köpa lokalt tillverkade hantverk. Ni fortsätter sedan till byn Yucay där ni äter lunchbuffé med lokala specialiteter, omgärdade av trädgårdens lucumaträd.

Efter lunch åker ni till Ollantaytambo där ni kommer att övernatta. Staden anses vara en levande museistad där invånarna fortfarande lever enligt sina förfäders traditioner och lagar. Efter att ni bekantat er med staden checkar ni in på ert hotell. Resten av dagen kan ni strosa i denna spännande lilla stad med många restauranger och barer.
Boende: Sol Natura Hotel Ollantaytambo 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

29 feb: Heliga dalen – Machu Picchu – Cusco
Efter en tidig frukost och en kort promenad tar ni tåget från Ollantaytambo mot Machu Picchu. Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring år 1430 e.Kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare, vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden tills den amerikanska historikern Hiram Bingham återupptäckte den 1911.

Ni börjar med en guidad tur där ni får utforska Machu Picchus viktigaste platser: Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. Guiden berättar under tiden om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. På kvällen tar ni tåget tillbaka till Ollantaytambo och åker därifrån vidare till Cusco där ni övernattar.
Boende: Hotel San Augustín Internacional 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

1 mars: Cusco stadsrundtur
Tillsammans med er guide tar ni er från hotellet till rundturens startpunkt Korikancha, Soltemplet, där ni kan skåda både nutida och forntida arkitektur. Ni fortsätter rundturen ut från Cusco och besöker den imponerande fästningen Sacsayhuaman. Fästningen består av gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton vardera. Stenarna är skurna med en sådan precision att de fäster tätt emot varandra, och skapar ett komplex både ovan och under jord. Ni återvänder sedan till Cusco där ni besöker stortorget Plaza de Armas och den traditionella stadsdelen San Blas.
Boende: Hotel San Augustín Internacional 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

2 mars: Cusco
Ledig dag för egna aktiviteter.
Boende: Hotel San Augustín Internacional 3*
Måltider: frukost.

3 mars: Cusco – Puno, Titicacasjön
Ni checkar ut på morgonen och reser med buss till Titicacasjön. Landskapet ni åker igenom är öppet och kargt, med snötäckta bergstoppar och sjöar och med en klarblå himmel. Ni når den lilla staden Puno under tidig kväll och checkar då in på ert centralt belägna hotell som ligger invid stadens restaurangkvarter.
Boende: Sol Plaza Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

4 mars: Titicacasjön
Idag besöker ni några av öarna i Titicacasjön, världens högst belägna kommersiellt segelbara sjö. Ni börjar med att ta motorbåten till de flytande öarna Uros som är gjorda av vass. Där umgås ni med Urosfolket som bor på öarna. Er guide berättar om Urosfolkets historiska uthållighet och hur de lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad.

Ni fortsätter sedan till den lilla fridfulla ön Taquile vars landskap domineras av terrasser med odlingar av olika grödor. Där tar ni en kort promenad för att hälsa på öns invånare och beskåda de vackra och färgstarka textilierna och kläderna som invånarna skapar. Ni får också en demonstration av deras traditionella vävtekniker. Ni äter lunch bestående av färsk öring och lokalt odlad frukt, och återvänder på eftermiddagen till Puno.
Boende: Sol Plaza Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

5 mars: Titicacasjön – Lima
Från Titicacasjön åker ni vidare till staden Juliaca, och flyger därifrån till Lima. På vägen till flygplatsen åker ni via de intressanta Sillustaniruinerna som ligger vackert intill Umayosjön. Sillustani är en samling begravningstorn, så kallade chullpas, från tiden före inka. Ni gör också ett kort besök hos en lokal familj ute på landsbygden för att lära er mer om det vardagliga livet i denna del av Peru. Vid ankomst till Lima checkar ni in på hotellet.
Boende: Hotel Runcu Miraflores 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

6 mars: Lima
Ledig förmiddag i Lima. Klockan 12 checkar ni ut från hotellet och samlas för en gemensam lunch. Från restaurangen har ni en spektakulär utsikt över Stilla havet. Maten är utsökt och ni får här prova det bästa Peru har att erbjuda, bland annat en pisco sour som aperitif och fiskrätten ceviche. Efter lunchen finns fri tid för shopping. Här finns gott om affärer som bland annat säljer alpackaprodukter. Senare får ni transfer till flygplatsen för att flyga hem.
Måltider: frukost, lunch.

7 mars: Ankomst till Arlanda

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 24 900 kr.
Enkelrumstillägg: 3 000 kr.

Med reservation för prisändringar som beror på skatter, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Om er guide

Enrique Loayza är er svensktalande guide som leder denna gruppresa. Enrique brinner verkligen för Peru! Han är uppväxt i Lima och jobbar som professionell auktoriserad officiell tourguide och reseledare, på svenska, både i Peru och i resten av Sydamerika. Hans porlande skratt och alltid positiva inställning är en stor tillgång, och han är en glädjespridare för resenärer såväl som för medarbetare. Enrique har stor insikt om Perus samhälle och har ett särskilt intresse för indiankulturernas historia. Han jobbar även vid det Nationella Arkeologiska Museet och är mycket intresserad av den biologiska mångfalden i sitt land. 

”Jag trivs jättebra i Peru, framför allt då jag ser Inka Pachacamactemplet vid havet från mitt fönster där jag bor. Oavsett andra livssmaker älskar jag också att dansa salsa, och njuta av livet med en god peruansk pisco”.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer ALW10. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: ALW10

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Perus höjdpunkter på 10 dagar”