Resa till Polen Krakow Stortorget
Resa till Polen Krakow Wawel hill slottetResa till Polen Krakow KatedralenResa till PolenResa till Polen TatrabergenResa till Polen Zakopane lokal marknadResa till Polen mat bigos nationalrätt

Upplev Polens kultur & natur – vackra Krakow & mäktiga Tatrabergen, 7 dagar

Prisexempel: 13 900 kr

Krakow kallas ofta Polens vackraste stad. Här finns många historiska skatter, världsberömda museer liksom bra hotell och restauranger. Denna resa tar er med till Krakows största sevärdheter liksom världskulturarv som den 700 år gamla saltgruvan i Wieliczka och Auschwitz-Birkenau Museum. Ni åker också till skidorten Zakopane vid foten av de otroligt vackra Tatrabergen. Förutom storslagen natur får ni där uppleva den färgstarka kulturen och traditionerna som präglar arkitekturen, dansen, musiken och maten. En svensktalande polsk guide är färdledare för denna upplevelserika resa.

Artikelnr: Polsca1 , ,

Upplev Polens kultur & natur – vackra Krakow & mäktiga Tatrabergen

Upptäck Polen i tryggt sällskap av vår svenskspråkiga polska guide och med trevliga medresenärer. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra!

Gruppstorlek: 12–20 personer + färdledare.

Datum

19–25 september 2019

Flygtider

19 september: Arlanda–Krakow 12:20–14:10
25 september: Krakow–Arlanda 12:55–14:45

Detta ingår

  • Flyg Arlanda–Krakow t/r med Norwegian.
  • Flygskatter.
  • Hotell fyra nätter i Krakow och två nätter i Zakopane. Inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med utflykter inkl. inträden.
  • All transfer.
  • Svensktalande guide/färdledare.

Frivilligt tillägg som bokas och betalas på plats:
Middag med Klezmers musikkonsert i den judiska stadsdelen i Krakow. Pris cirka 40 euro per person.

Dagsprogram

19 sept: Stockholm – Krakow
Flyg från Arlanda till Krakow. På flygplatsen väntar vår trevliga, svenskspråkiga polska guide som är vår färdledare i Polen. Vi åker till vårt hotell där vi på kvällen äter middag. Du som vill kan också ta en kort promenad i Gamla stan.
Boende: Hotel Galaxy Krakow 4*
Måltider: frukost, middag.

20 sept: Rundtur i Krakows Gamla stan
Efter frukost tar vi en promenad för att titta på Krakows otaliga skatter. Vi börjar på Wawelkullen vid Wislafloden. Här får vi se det mycket vackra renässansslottet och de gamla romerska fundamenten av den första försvarsborgen som blev byggd här för över 1 000 år sedan. Vi besöker också katedralen där de flesta polska kungar kröntes. Flera av dem och många andra framträdande polacker är begravda i katedralens kryptor.

Från Wawelkullen fortsätter vi vidare längs den pittoreska Kanoniczagatan till Stora torget. Här ser vi den lilla St. Adalberts kyrka som är stadens äldsta kyrka. Vi ser också det lutande Stadshustornet och de välkända Sukiennice (Tyghallarna) som är en praktfull byggnad i italiensk renässansstil. Vi besöker även Mariakyrkan där vi ser ett mästerverk, en triptyk från 1400-talet vars oerhört intressanta historia vår guide berättar. Därefter är det dags för lunch. Ät på egen hand eller följ med på en gemensam lunch på en lokal restaurang (tillägg 20 EUR per person för en tvårätters måltid).

Efter lunchpausen går vi längs Florianska gatan, genom St. Florians port till den berömda fästningen Barbakan. Vi fortsätter genom Plantyparken som går runt Gamla stan och tillbaka till hotellet. Eftermiddagen och kvällen spenderar ni på egen hand. Det finns ett stort urval av riktigt bra restauranger som vår guide gärna tipsar om.
Boende: Hotel Galaxy Krakow 4*
Måltider: frukost.

21 sept: Saltgruvan i Wieliczka och Kazimierz
Efter en tidig frukost åker vi till den lilla staden Wieliczka för att besöka den världsberömda över 700 år gamla saltgruvan. Gruvan har utsetts till världsarv av UNESCO. Vi kommer här in ​​i en unik äventyrsvärld med underjordiska korridorer, små sjöar och stora kapell med ovanliga monument uthuggna i saltklippor. Det är en helt oförglömlig upplevelse! Observera att utflykten inte är lämplig för personer som har svårt att gå på grund av många trappsteg.

Efter besöket i saltgruvan äter vi lunch på en trevlig lokal restaurang och återvänder sedan till Krakow. Där tillbringar vi eftermiddagen i det judiska distriktet Kazimierz. Vi åker bland annat förbi Oskar Schindlers fabrik och resterna av ghettomuren. Vi besöker Tempelsynagogan och går sedan till Szerokagatan där vi besöker Remuhsynagogan och kyrkogården. Där ser vi också Helena Rubinsteins barndomshus. Från Kazimierz går vi tillbaka till hotellet där vi kan koppla av en stund. Middag äter vi på egen hand i Gamla stan.
Boende: Hotel Galaxy Krakow 4*
Måltider: frukost, lunch.

22 sept: Auschwitz – Birkenau-museet
Idag väntar en tur till Oswiecim (Auschwitz) cirka 65 kilometer från Krakow. Under Andra världskriget grundade tyskarna här det största koncentrationslägret i världen där omkring en miljon människor mördades. Idag kallas platsen för Auschwitz-Birkenau-museet. Det är alltid ledsamt att besöka denna plats, men också mycket intressant och tankeväckande.

Vi äter lunch på en lokal restaurang och återvänder sedan till Krakow. Eftermiddagen spenderas på egen hand. På kvällen kan ni som vill följa med på en mycket speciell upplevelse. Vi besöker en traditionell judisk restaurang där vi äter middag och får lyssna på en vacker judisk musikkonsert. Tilläggskostnaden för denna aktivitet är 40 euro per person.
Boende: Hotel Galaxy Krakow 4*
Måltider: frukost, lunch.

23 sept: Krakow – Zakopane
Efter en tidig frukost lämnar vi Krakow och åker till den vackra nationalparken i Pieniny. Där tar vi en seglingstur med träflottar på Dunajecfloden vid den polsk-slovakiska gränsen. Det är en fantastisk naturupplevelse! Turen tar drygt två timmar, och vi kan bara koppla av och beskåda naturen med höga kalkstensklippor, fåglar och hisnande vyer. Efter seglingsturen äter vi lunch på en lokal restaurang i Szczawnica och fortsätter sedan vidare till Zakopane.

Zakopane är Polens populära skidort som ligger i Tatrabergen vid gränsen till Slovakien. Här har man en fantastisk utsikt över Polens högsta berg Rysy (2 499 m ö.h.). Zakopane har en unik atmosfär, snyggt inredda bjälkhus och färgglada marknader. Det är en av de sista platserna i Polen där man fortfarande kan se invånare klädda i handsydda traditionella folkdräkter. Vi checkar in på vårt hotell i centrum och äter sedan middag på hotellets restaurang.
Boende: Hotel Czarny Potok Zakopane 3*
Måltider: frukost, lunch.

24 sept: Chocholow/Tatrabergen
Idag väntar en utflykt till den mysiga lilla byn Chocholow. Byn är känd för sina bjälkhus som är typiska för regionen. Här besöker vi en skulptör och får se hans verk som också går att köpa. Vi kör sedan tillbaka mot Zakopane. På vägen besöker vi en producent av den lokala fårosten oscypek. Där får vi provsmaka olika specialiteter och lära oss hur fårost produceras.

Tillbaka i Zakopane går vi genom den mycket färggranna marknaden till bergbanan som tar oss upp till Gubalowkas topp (1 130 m ö.h.). Därifrån har vi en fantastisk utsikt över Tatrabergen och byn. Vi stannar här en stund och åker sedan tillbaka ner. Spendera eftermiddagen på egen hand i Zakopane och ta in den speciella mysiga och folkloristiska atmosfären. Krupowki är stadens största gågata med många mysiga kaféer och restauranger. På marknaden kan du testa lokala specialiteter som fårost och köpa vackra hantverk. På kvällen äter vi middag på en av stadens traditionella restauranger som har uppträdanden med folkmusik och dans.
Boende: Hotel Czarny Potok Zakopane 3*
Måltider: frukost, middag.

25 sept: Hemresa
Vi lämnar Zakopane och åker tillbaka till Krakows flygplats för hemresa till Arlanda.
Måltider: frukost

Pris

Pris per person i dubbelrum: 13 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 2 700 SEK.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer Polsca1. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: Polsca1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Upplev Polens kultur & natur – vackra Krakow & mäktiga Tatrabergen, 7 dagar”