Resa till Indien Amber Fort
Resa till Indien Humayun's TombResa till Indien Agra Fort ekorreResa till Indien Taj Mahal

Indien – Rajasthans höjdpunkter, 14 dagar

Prisexempel: 19 900 kr

I denna resa får du uppleva allt det bästa i delstaten Rajasthan i nordvästra Indien. Du får uppleva alltifrån de heligaste platserna till de fantastiska vyerna. Se Rajasthans vackra palats och utsmyckade tempel, solnedgången speglad i ökenstaden Jaisalmer och Jodhpurs indigofärgade hus. Denna resa är en upplevelse för både ögon och för själ. Resan går att genomföra året runt.

Artikelnr: SIT11

Rajasthans höjdpunkter

Resan sker med egen lokal chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten sker då i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Datum

Resan går att göra året runt. Kontakta oss med önskemål om datum.

Detta ingår i resan till Indien

 • Flyg Skandinavien–Delhi t/r i ekonomiklass.
 • Flygskatter
 • 14 hotellnätter i dubbelrum inkl. frukost.
 • Nedan program med guidade besök vid sevärdheter inkl. inträden.
 • All transfer inom programmet.
 • 1 rickshawtur i Delhi.
 • 1 kameltur i Jaisalmer.
 • 1 båttur på Pichholasjön i Udaipur.
 • Engelsktalande guider på rundturerna.
 • Representanter av vår lokala arrangör som möter upp på flygplatsen.
 • Alla skatter.

Dagsprogram

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Nattflyg med ankomst nästa dag. Avfärd möjlig från alla större flygplatser i Skandinavien.

Dag 2: Ankomst Delhi
Vid ankomsten i New Delhi möter vår lokala representant upp på flygplatsen och ordnar transfer till hotellet. Rummen finns färdiga för incheckning vid ankomst. Efter frukost beger ni er ut på en heldagstur i Old och New Delhi.

Turen börjar i Old Delhi och ett besök till Raj Ghat, Mahatma Gandhis minnesmonument. Sedan fortsätter ni förbi Röda Fortet och till Jama Masjid, en av Asiens största moskéer. Moskén byggdes av mongoliska kejsaren Shahjahan år 1656 och ligger mitt emot Röda Fortet. Vandra längst de smala gångarna i Chandni Chowk innan ni besöker Humayuns grav, byggd av änkan till den andra mongoliska kejsaren Humayun. Det är ett storslaget monument i indo-persisk stil och en föregångare till Taj Mahal. Ni fortsätter förbi triumfbågen India Gate, parlamentsbyggnaden och presidentens bostad Rastrapathi Bhawan innan ni besöker Qutub Minar, Indiens högsta torn byggt av sten vars bygge påbörjades år 1199. Sedan återvänder ni till hotellet för natten. Ni bor på Hilton Banni Square.

Dag 3: Delhi – Mandawa
Efter frukost åker ni vidare till Mandawa, en resa på 270 km som tar cirka sex timmar. Vid ankomst checkar ni in på hotellet Castle Mandawa. På eftermiddagen utforskar ni de färgfyllda freskomålningarna som har en bred blandning av motiv med allt från religiösa till erotiska. Alla hem här är dekorerade med väggmålningar som beskriver landskapet runt omkring.

Dag 4: Mandawa – Bikaner
Efter frukost beger ni er till Bikaner, en resa på cirka 160 km som tar cirka fyra timmar. Vid ankomst checkar ni in på hotellet.

Bikaner är en av de mest sevärda städerna i Rajasthan. Staden har behållit sin gamla charm genom dess historiska monument, eleganta palats och fantastiska tempel som alla skildrar Bikaners kultur och historia. På eftermiddagen ger ni er ut på en halvdagstur i staden. Ni besöker Junagarh Fort och insuper den fantastiska arkitekturen av fortet som byggdes av Raja Rai Singh på Akbars tid. Inne i fortet finns 37 palats och paviljonger. Suraj Pol (Sun Gate) är fortets huvudingång. Ni bor på Laxmi Niwas.

Dag 5: Bikaner – Jaisalmer
Ni börjar dagen med en frukostbuffé innan ni kör från Bikaner till Jaisalmer. Resan är 275 km lång och tar cirka sex timmar. Vid ankomst checkar ni in på hotellet.

Jaisalmer är en gyllene skönhet gjord i gul sandsten som tornar upp sig över den sandiga omgivningen. Staden grundades år 1156 av Maharawal Jaisal, och dess läge höll den nästan orörd från utomstående influenser. Resten av dagen spenderar ni på egen hand. Övernattning på Fort Rajwada.

Dag 6: Jaisalmer
Efter frukostbuffén beger ni er ut på en sightseeingtur i staden. Det första stoppet är Jaisalmer Fort, även känt som Sonar Qila (Det gyllene fortet). Mitt i den vackra men karga Rajasthanöknen skimrar fortet som en hägring. Fortet byggdes år 1156 och är beläget på Trikuta, kullen som tidigare var platsen för många strider. Byggt helt i gul sandsten ger det ett magiskt intryck då det i solnedgången ser ut som guld. Flera entréer som Ganesh Pol, Suraj Pol, Bhoota Pol och Hava Pol vaktar Megh Durbar och Jawahar Mahal. De främsta attraktionerna inom fortet är Raj Mahal (det kungliga palatset), Lakshminathtemplet och de två Jaintemplen byggda mellan 1100-talet och 1400-talet. Staden är känd för sina vackra, utsmyckade sandstensbyggnader som fortfarande är i väldigt gott skick. Ni besöker Patwon-Ki-Haveli som är en av de mest utarbetade byggnaderna i staden och som tog över 50 år att slutföra.

Senare på eftermiddagen tar ni en tur till sanddynerna för att rida kameler in i öknen. Ni får här se solnedgången mot denna gyllene ökenstad vars lyster sprider sig över landskapet. Kamelsafari är ett av de unika sätten att utforska de små byarna i Rajasthan och Indiens Tharöknen, en av världens kargaste miljöer. Efter turen återvänder ni till hotellet.

Dag 7: Jaisalmer – Jodhpur
Efter frukost åker ni till Jodhpur där ni checkar in på hotell Park Plaza. Resan är 295 km lång och tar cirka sex timmar,

Jodhpur är en oas i Tharöknen i regionen Marwar. Den gamla staden, grundad 1459, är omringad av en 10 kilometer lång mur. Meherangarhfortet byggdes först, och staden Jodhpur växte sedan upp runt det med den höga stenmuren som skydd. Idag är Jodhpur Rajasthans näst största stad, men den medeltida karaktären finns kvar. Jodhpur kallas även Den blå staden på grund av de indigofärgade husen i gamla stan.

På eftermiddagen gör ni en halvdagstur i Jodhpur då ni besöker Meherangarhfortet. Det massiva fortet ligger på en kulle med utsikt över staden. Palatsen i röd sandsten som ligger innanför fortets murar är ett av de mest imponerande komplexen i Rajasthan. Efter turen återvänder ni till hotellet.

Dag 8: Jodhpur – Udaipur
Efter frukosten checkar ni ut ifrån hotellet och åker till Udaipur, 260 km och cirka sex timmar bort. På vägen besöker ni Ranakpurtemplet, en av fem heliga jainplatser och kanske det finaste av jains tempelkomplex i Indien. Ranakpurs huvudtempel, byggt tidigt på 1400-talet, är känt för sin anmärkningsvärda skönhet både för arkitekturen och för de vackra sniderierna i vit marmor. Ni får se när prästerna, klädda i vitt, hjälper följarna med deras offerceremonier. Andra präster svarar glatt på dina frågor om religionen. Det är värt att notera att Jain tron är mycket respekterad och beundrad, även bland icke-troende. Tempelkomplexet täcker 3 600 kvadratmeter och har 29 hallar med 1 444 pelare, alla unika med utsökta sniderier. Huvudtemplet heter Chaumukha-templet och är dedikerat till Adinath, Uppenbararen.

Ni fortsätter resan till Udaipur där ni väl framme checkar ni in på ert hotell. Udaipur, gryningsstaden, är omgiven av Aravallis grönskande kullar. Staden är en vision i vitt, en fascinerande blandning av sevärdheter och upplevelser. Den är fylld med sagolika palats, sjöar, tempel, trädgårdar och smala gator fyllda med säljare och har kvar känslan av ett heroiskt förflutet. Staden är juvelen i kungadömet Mewara som styrdes av Sisodiadynastin under 1 200 år. I Udaipur övernattar ni på hotell Justs Rajputana.

Dag 9: Udaipur
Ni börjar dagen med frukost, och fortsätter sedan med en halvdagstur i Udaipur. Ni besöker Stadspalatset, ett välbefäst, majestätiskt vitt monument. Huvudentrén, en trippelvälvd port som kallas Tripolia, byggdes 1725 och är ett under att beskåda. Suraj Gokhada, solens balkong, är också den en fascinerande syn. Jagdishtemplet är ett 1500-talstempel dedikerat till Vishnu och är det största templet i Udaipur. Ni åker sedan förbi sjön Fateh Sagar och besöker Sahelion-ki-Bari, en trädgård med flera fontäner i fyra pooler, alla med fint utmejslade kiosker och elefanter. Trädgården visar den unika livsstil de kungliga damerna hade som en gång promenerade här.

Senare på eftermiddagen tar ni en båttur på Pichholasjön och besöker Jag Mandirpalatset. Här ser man människor tvätta i sjön längs stranden med det massiva Stadspalatsen och den gamla staden som bakgrund. Efter sightseeingturen återvänder ni till hotellet.

Dag 10: Udaipur – Pushkar
Denna morgon efter frukost beger ni er mot Pushkar, en resa på cirka 260 km och sex timmar. Vid ankomst checkar ni in på hotellet Pushkar Palace. Byn Pushkar ligger i utkanten av öknen. I mitten av byn finns en av Indien heligaste sjöar. Det finns 52 trappsteg kring sjön, och flera tempel. Till Brahma-templet speciellt kommer pilgrimer året om. Förutom sin religiösa betydelse är Pushkar känt för sin boskaps- och kamelmässa som hålls varje år i månaden Karik (oktober/november), och lockar tusentals besökare. Du kan även se och delta i kvällens bönemöten i något av templen.

Dag 11: Pushkar – Jaipur
Efter frukost utforskar ni staden Pushkar, känd för sin sjö med samma namn. Efter detta åker ni vidare till Jaipur, cirka 140 km och tre timmar bort. Vid ankomst checkar ni in på hotell Park Regis.

Jaipur kallas för Segerstaden och styr över en fascinerande ökenregion och dess folk. Staden ligger omringad av kullar, var och en krönt med ett väldigt fort, vackra palats, herrgårdar och trädgårdar utspridda i området. Palatsen och forten från förr, som stod vittnen till kungliga processioner och prakt, är idag levande monument för människorna i den ”Rosa staden”. Förutom den myllrande trafiken av cyklar, bilar och bussar så verkar ingenting ha ändrats sedan dess. Resten av dagen spenderas på egen hand.

Dag 12: Jaipur
Efter frukost reser ni till den antika staden Amber precis utanför Jaipur. Här får ni se den fantastiska fästningen som uppfördes av Maharaja Mansinghn på 1600-talet. Amber var ett maktsäte, och fortet är omgivet av befästa murar med utsikt över sjön Moat. Ruiner och rester av fortet är spridda över Aravallibergen. Ni tar er uppför backen med jeep, och väl uppe kan ni vandra genom fästningens olika gårdsplaner och salar. Många av rummen har vackra väggmålningar med ädelstenar och speglar i väggarna.

På vägen till Amber stannar ni till och tittar på Hawa Mahal, även känt som Vindarnas palats. Byggnaden är egentligen en fasad som kvinnorna vid hovet satt bakom för att beskåda det dagliga livet på gatan nedanför. Ni fortsätter att utforska staden med en sightseeingtur. Bland höjdpunkterna finns Stadspalatset, ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och gårdsplaner, dekorativ konst och utskurna dörröppningar. I palatsets museum finns sällsynta manuskript, rustningar, dräkter, mattor och miniatyrtavlor. Ni kan även gå till den närliggande Jantar Mantar, det astronomiska observatoriet som byggdes 1726 av Maharaja av Jaipur. Det är ett av fem astronomiska underverk byggda av Sawai Jai Singh som fortsätter att göra korrekta förutsägelser även idag. Ni får även möjligheten att utforska de lokala marknaderna. Efter sightseeingturen återvänder ni till hotellet för natten.

Dag 13: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
Efter frukost åker ni till Agra, en resa på cirka 235 km och fem timmar. På vägen stannar ni vid Fatehpur Sikri. Det är en övergiven stad byggd i röd sandsten av den mongoliska kejsaren Akbar som huvudstad och palats på slutet av 1500-talet. Staden övergavs kort efter att den byggdes när platsens brunnar torkade ut, och är i samma skick idag som när den övergavs. När den först byggdes var staden större än London, och är komplett med palats och moskéer även idag. Det är en extraordinär plats att vandra omkring i med dess byggnader i nästintill perfekt skick. Efter detta fortsätter turen till Agra. Vid ankomsten checkar ni in och spenderar resten av dagen på egen hand. Ni bor på Clarks Shiraz.

Dag 14: Agra – Delhi
Efter frukosten tar ni er ut för att se staden och besöker bland annat Taj Mahal. Monumentet tog 22 år att bygga, och det krävdes 20 000 arbetare för att bygga mausoleet. Den vita marmorn transporterades över 32 mil med hjälp av 1 000 elefanter. Byggnaden uppfördes av mogulhärskaren Shah Jahan i mitten av 1600-talet som ett uttryck för hans kärlek till frun Mumtaz Mahal. Det är verkligen en av världens underverk, och du kommer att få tid att gå runt och beskåda och bli förtrollad av den fantastiska arkitekturen.

Ni fortsätter sedan till Agra Fort, ännu ett exempel på mogulrikets arkitektur när den är som bäst. Fästningen var sätet för mogulriket under flera generationer. Den struktur fästningen har idag kommer ifrån Akbar som lät uppföra väggarna och grindarna samt de första byggnader längs Yamunaflodens östra strand. Shah Jehan och Autangzeb fortsatte sedan att bygga staden.

På eftermiddagen reser ni till Delhi, en resa på 20 mil som tar cirka fyra timmar. Vid ankomst checkar ni in på hotellet, och resten av dagen spenderar ni på egen hand. Ni bor på Hilton Banni Square.

Dag 15: Avresa Delhi
Transfer till flygplatsen  för att resa hem eller till nästa resmål. Vill ni förlänga resan kan ni lägga till valfritt antal dagar på till exempel Maldiverna eller i Goa. Kontakta oss med era önskemål så sätter vi ihop ett reseförslag.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 19 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta bokningsklass på flyget och mellanklasshotell. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Mer information

För mer information om resan, förfrågningar och bokning, skicka in detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT11

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Indien – Rajasthans höjdpunkter, 14 dagar”