Resa till Kuba Havanna amerikanska 50-talsbilar
Resa Kuba Havanna GatuartisterResa till Kuiba Vinales ViñalesResa till Kuba TrinidadResa Kuba Cayo Santa Maria sol strand

Kuba – rundresa med kultur, traditioner, sol & bad, 13 dagar

Prisexempel: 24 900 kr

Denna resa ger dig det bästa av Kubas kultur, natur och stränder. Resan går både till städer och landsbygden, och du får uppleva den härliga kubanska andan som kännetecknas av historia, musik och dans. Ni får se Havanna liksom vackra Viñalesdalen med sina tobaksodlingar. Ni besöker Söderns pärla Cienfuegos och pittoreska Trinidad som båda utsetts till världsarv. Ni fortsätter till Santa Clara där Che Guevaras mausoleum ligger, och åker sedan till den lugna strandresorten Cayo Santa Maria för en veckas avkoppling vid karibiska vita stränder.

Artikelnr: CTR10 Kategori: Etiketter: , ,

Kuba – rundresa med kultur, traditioner, sol & bad

Denna rundresa är 13 dagar/12 nätter. Du som vill kan förlänga resan enligt önskemål.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Minsta antal deltagare är två personer. Är ni minst sex personer i ert sällskap får ni en privat rundresa.

Datum

Avresa varje söndag.

Detta ingår i resan till Kuba

 • Flyg Skandinavien−Havanna t/r i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • All transfer (bil och luftkonditionerade bussar).
 • Boende 12 nätter i dubbelrum på hotell och Casa Particular.
 • Måltider enligt programmet.
 • Utflykter inkl. inträden enligt programmet.
 • Rundresa med utflykter och engelsktalande guide enligt program dag 2–5. Ändras öppettiderna på någon sevärdhet byts den ut till någon annan.
 • Engelsktalande lokala guider på utflykterna.
 • 24 timmars lokal jourservice av svensktalande personal.
 • Visum (värde 400 SEK/person).

Dag 1: Havanna
Ankomst till Havannas flygplats och transfer till hotellet i Havanna.
Boende: Hotel Presidente (standard) eller Hotel Capri (superior) i Havanna.

Resa Kuba Havanna

Dag 2: Havanna
Idag väntar en stadsrundtur till Havannas största sevärdheter i både gamla Havanna och den modernare delen. Ni får bland annat se Presidentpalatset, Central Park, Capitolio och de av Ernest Hemingway välbesökta barerna/restaurangerna Floridita och La Bodeguita del Medio. Turen går vidare till fästningen Great Morro-Cabaña och Cristo de la Habana. Ni äter lunch på en lokal restaurang, och på eftermiddagen får ni se universitetet och Revolutionstorget.
Boende: se dag 1.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 3: Dagstur till Viñalesdalen
Dagens utfärd går till Viñales i provinsen Pinar del Rio på västra Kuba. Pinar del Rio är känd för att odla den bästa tobaken i världen. Ni stannar till på gården Las Barrigonas, besöker en romfabrik och en cigarrfabrik. Ni fortsätter sedan mot staden Viñales och Viñalesdalens nationalpark där ni åker genom frodig och vacker natur. Viñalesdalen är sedan 1999 utnämnd till världsarv av UNESCO. Ni får även titta på en 120 meter stor förhistorisk väggmålning. Ni åker vidare till utsiktsplatsen Jazmines där ni har en fantastisk utsikt över dalen medan ni njuter av en cocktail. Därefter fortsätter ni till Cueva de los Indios där ni tar en båttur på en underjordisk flod som flyter genom grottan. Ni äter lunch på en lokal restaurang innan ni åker tillbaka till ert boende i Havanna.
Boende: se dag 1.
Måltider: frukost och lunch.

Resa gruppresa Kuba lantbruk

Dag 4: Havanna – Cienfuegos – Trinidad – Topes de Collantes
Efter frukost fortsätter ni till södra Kuba och staden Cienfuegos, känd som Söderns pärla. Staden grundades av franska immigranter i början på 1800-talet, och stadskärnans historiska delar är klassade som världsarv av UNESCO. Ni fortsätter mot den koloniala staden Trinidad som grundades 1514. Även Trinidad är utsett till världsarv av UNESCO, och det är en av de mest pittoreska städerna på Kuba. Färgglada hus, kullerstensgator och koloniala byggnader kännetecknar staden. Ni äter lunch på en lokal restaurang, och besöker därefter Museo Romántico eller Cantero Palace, La Canchánchara Bar och ett krukmakeri. Färden fortsätter därefter till Topes de Collantes där ni övernattar.
Boende: Los Helechos Hotel
Måltider: frukost och lunch.

Dag 5: Topes de Collantes – Santa Clara – Cayo Santa Maria
Ni äter frukost på hotellet innan det är dags för en tur i den vackra omgivningen, både till fots och med flakbil. Det blir även tid för ett dopp vid ett vattenfall. Ni äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter därefter till Santa Clara där ni besöker Che Guevaras mausoleum. Därifrån åker ni till Cayo Santa Maria, en liten ö utanför Kubas nordöstra kust.
Boende: Hotel Grand Memories Cayo Santa Maria Sanctuary (superior) eller  Hotel Royalton Cayo Santa Maria (premium), eller likvärdiga hotell.
Måltider: frukost och lunch. All Inclusive efter incheckning på hotellet.


Dag 5–12: Cayo Santa Maria
På Cayo Santa Maria spenderar ni sju nätter. Njut av de långa, vita stränderna och de vajande palmerna på denna ö belägen i ögruppen Jardines del Rey.
Boende: se dag 5.
Måltider: All Inclusive.

Dag 12: Cayo Santa Maria – Havanna
Busstransfer från Cayo Santa Maria till Havanna.
Boende: Casa Particular* i Havanna.
Måltider: frukost.

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas vid bed & breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när ni besöker Kuba!

Dag 13: Hemresa
Dagen är fri för egna aktiviteter innan det är dags för transfer till flygplatsen.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum:

 • med hotell i standardklass: 24 900 SEK (enkelrumstillägg 4 900 SEK)
 • med hotell i superiorklass: 28 400 SEK (enkelrumstillägg 7 900 SEK)

Prisexemplen avser resa med lägsta flygpris under billigaste reseperioden. Priset påverkas av skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CTR10

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kuba – rundresa med kultur, traditioner, sol & bad, 13 dagar”