Resa till Ryssland St. Petersburg Uppståndelsekyrkan
Resa till Ryssland St. Petersburg PeterhofResa till Ryssland ViborgResa till Ryssland Moskva Kreml KatedraltorgetResa till Ryssland Moskva skyskraporResa till Ryssland St. Petersburg Eremitaget

Storslagna Ryssland – rundresa till S:t Petersburg, Viborg & Moskva, 8 dagar

Prisexempel: 13 900 kr

Välkommen att utforska Ryssland med oss! Vi tar dig med på en upplevelserik och prisvärd resa till tre spännande städer. Förutom S:t Petersburg och Moskva besöker ni också medeltidsstaden Viborg som grundades av svenska Torgils Knutsson. Ni får se de största kulturhistoriska sevärdheterna med många arkitektoniska mästerverk, och höra historien om platserna ni besöker. Några av höjdpunkterna är magnifika Peterhof, Viborgs slott, praktfulla Kreml och det fantastiska Eremitaget. Ni bor lyxigt på 5-stjärniga klassiska hotell. Resan sker i liten grupp (max 30 pers.) med svensktalande lokala guider.

Artikelnr: SunP1 , ,

Storslagna Ryssland – rundresa till S:t Petersburg, Viborg & Moskva

Gruppstorlek: 20–30 personer.
Minst 20 deltagare krävs för att resan ska genomföras.

Datum

8–15 oktober 2019

Flygtider

8 okt
15 okt
Arlanda–S:t Petersburg
S:t Petersburg–Arlanda
11.50–14.15
15.05–15.35
SAS
SAS

Vill du flyga från en annan ort än Arlanda kan vi även boka anslutningsflyg från andra flygplatser.

Detta ingår

 • Flyg Arlanda–S:t Petersburg t/r i ekonomiklass inkl. flygskatter.
 • Nattåg S:t Petersburg–Moskva i 2 klass 4-bäddshytt (två par av gruppdeltagarna delar hytt).
 • Expresståg Moskva–S:t Petersburg i ekonomiklass.
 • Boende 6 nätter på hotell 5*.
 • 6 x hotellfrukost och 1 x frukost i Moskva efter nattåget.
 • Nedan program inkl. inträden till museum.
 • All transfer inom programmet.
 • Svensktalande lokala guider under hela vistelsen i Ryssland.
 • Registreringsavgift.
 • Skatter.

Dagsprogram

8 okt: S:t Petersburg, rundtur och Peter-Paulfästningen
Efter ankomsten till S:t Petersburg börjar er resa med en sightseeingtur i det ryska imperiets tidigare huvudstad. Under turens gång får ni lära er om stadens historia och upptäcka dess sevärdheter som Palatstorget, den livliga huvudgatan Nevskij Prospekt, Isaacs katedral och många fler.

Ni gör också en utflykt till Peter-Paulfästningen. Det är S:t Petersburgs äldsta del och grundlades år 1703 av Peter den Store. Här ligger bland annat Peter-Paulkatedralen där många av Rysslands tsarer ligger begravda. Vill du gå in i katedralen tillkommer inträde. Efter rundturen återvänder ni till hotellet.
Boende: Saint Petersburg Hotel Corinthia 5*
Måltider: –

9 okt: Arkitekturvandring, Yusupovpalatset och Isakskatedralen
Idag bekantar ni er med S:t Petersburgs arkitektoniska mästerverk. Det blir en intressant dag med information om arkitekturens historia och vad den haft för betydelse för staden och landet. Ni får se det magnifika Vinterpalatset, den imponerande Alexanderkolonnen, den ikoniska Uppståndelsekyrkan och mycket annat.

Därefter besöker ni det vackra och lyxiga Yusupovpalatset. Här får ni lära er mer om familjen Yusopov och rysk historias mest mystiska komplott och mord på Grigory Rasputin. På eftermiddagen besöker ni den enorma och praktfulla Isakskatedralen. Det är S:t Petersburgs största katedral som både har en storslagen exteriör och en enastående vacker interiör, rikt dekorerad med guld och fantastiska konstverk. Inträde till katedralen tillkommer.
Boende: Saint Petersburg Hotel Corinthia 5*
Måltider: frukost.

10 okt: Peterhof
Dagens utflykt går till det fantastiska världsarvet Peterhof strax utanför S:t Petersburg. Peterhof skapades av Peter den store som anlade en serie palats och trädgårdar längs Finska viken. Idag är det ett av S:t Petersburgs mest populära utflyktsmål. Här kommer ni att få en oförglömlig promenad genom Lower Park. I den vackra parken finns eleganta och fascinerande fontäner och många skulpturer. Under promenaden får ni höra guiden berätta om palatsen och fontänerna ni passerar. Huvudnumret är det magnifika Grand Imperial Palace och dess pampiga vattentrappa. Ni återvänder sedan till S:t Petersburg och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Saint Petersburg Hotel Corinthia 5*
Måltider: frukost.

11 okt: Viborg – Moskva
Idag åker ni till den forntida staden Viborg med omnejd. Turen går längs Finska viken och Karelska näset. Viborg grundades år 1293 av svenska Torgils Knutsson. Idag är det Rysslands enda medeltida europeiska stad. Under turen berättar guiden om det Stora nordiska kriget (1700–1721), Andra världskriget och Viborgs historiska roll för Sverige, Finland och Ryssland.

I Viborg promenerar ni längs de gamla, smala gatorna, genom de ryska och finska kvarteren och ser gamla stan. Ni kommer att få se många av Viborgs sevärdheter längs vägen. Ni besöker också Viborgs slott från 1200-talet som från början var en svensk borg. Medan ni går runt i slottet berättar er guide om slottets komplexa historia. Ni får också se den fina utsikten över staden och viken från tornets utsiktsplats. Ni som vill kan äta en medeltidsinspirerad lunch i Runda tornet (betalas på plats).

Ni fortsätter sedan till Monreposparken som har en blandning av nordisk karelsk natur och Petersburgs traditionella byggnader. Här får ni bland annat se Baron von Nikolais egendom och Neptuns tempel. Ni får sedan transfer till Moskovsky station för att ta nattåget till Moskva.
Måltider: frukost.

12 okt: Moskva, sightseeing
Vid ankomst till Moskva får ni transfer till ert hotell och äter frukost. Ni åker sedan ut på en sightseeingtur med buss som tar er till huvudstadens höjdpunkter. Ni får bland annat se några av Stalins höghus, gågatan Arbat, Bolotnayatorget, Kreml och Novodevitjijklostret från 1600-talet. De två sistnämnda är UNESCO världsarv. Från Sparvbergen och Bagrationbron får ni se fina panoramavyer över staden. Ni besöker också den vackra Kristus Frälsarens katedral, den ryskortodoxa kyrkans huvudkatedral. Efter det väntar en båttur på Moskvafloden där ni också får se många av Moskvas sevärdheter.
Boende: Golden Ring Hotel 5*
Måltider: frukost.

13 okt: Moskva
Ni börjar dagen med en rundtur till fots i centrala Moskva. Ni passerar Röda torget, Vasilyevsky Spusktorget, den magnifika Pokrovskykatedralen, Bolsjojteatern och många andra av Moskvas sevärdheter. Ni besöker också Kreml där ni bland annat tittar på Tsarklockan och torgets vackra katedraler och andra byggnadsverk. När ni går in i en av katedralerna får ni bekanta er med de vackra målningarna och dekorationerna i den ortodoxa kyrkan.

Ni fortsätter längs Moskvas första gågata Arbat som har historiska kopplingar till kända författare, musiker och filosofer. Här kan ni bland annat se arkitekten Melnikovs hem, Vakhtangovteatern och Pragfontänen. Längs Arbat finns också små butiker, caféer och restauranger.

Du som vill kan mot en extra kostnad lägga till en unik virtuell flygupplevelse över Moskva. Under åtta minuter får du se Moskva ur ett fågelperspektiv. Vind, rök och dofter ackompanjerar filmen och höjer upplevelsen ytterligare.
Boende: Golden Ring Hotel 5*
Måltider: frukost.

14 okt: Moskva
Efter frukost gör ni en utflykt till Tsaritsyno, palatsmuseet med den omgivande magnifika parken som grundades av Katarina II. Under besöket går ni också in i Grand Palace. Efter utflykten åker ni till Leningradsky station för att ta expresståget tillbaka till S:t Petersburg.
Boende: Saint Petersburg Hotel Corinthia 5*
Måltider: frukost.

15 okt: Hemresa
På förmiddagen går ni på Eremitaget som är ett av världens största konstmuseer. Förutom utställningar var det också hem åt den främsta ryska tsarsläkten Romanov. En professionell guide visar er runt och berättar historierna kring många av museets föremål. Ni får bland annat se den berömda trappan i Vinterpalatset och de luxuösa salarna där ryska härskare levde. Ni får sedan transfer till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost

Pris

Pris per person i dubbelrum: 13 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 000 SEK.

Valfria tillval:

 • 8 oktober: entréavgift till Peter-Paulkatedralen, 9 euro.
 • 9 oktober: entréavgift till Isakskatedralens pelargång, 4 euro.
 • Nattåg S:t Petersburg–Moskva: uppgradering till 1 klass med privat 2-bäddshytt, 900 kr/person.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer SunP1. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: SunP1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Storslagna Ryssland – rundresa till S:t Petersburg, Viborg & Moskva, 8 dagar”