Resa till Schweiz Alperna Engelberg cykeltur mountainbike
Resa till Schweiz Alperna vandring i TicinoResa till Schweiz Alperna Ticino cykelresa mountainbikeResa till Schweiz Alperna EngelbergResa till Schweiz Alperna Titlis hängbroResa till Schweiz Alperna Engelberg vandring

Cykel- och vandringsresa i Schweiz, 8 dagar

Prisexempel: 19 900 kr

Du som vill ha en aktiv semester i storslagen natur, här är resan för dig! Schweiz har ett stort utbud av vandrings- och cykelleder och är ett perfekt resmål för oss som gillar att motionera i naturen. I resan ingår två guidade vandringar och två cykelturer i Alpernas vackra landskap. Rutterna passar såväl nybörjare som vältränade personer. Två dagar är programfria med möjlighet att boka tillvalsturer. Ni flyger till och från Zürich och reser sedan med tåg till Cagiallo och Engelberg genom det natursköna landskapet. Datum: 2–9 september.

Cykel- och vandringsresa i Schweiz

Gruppstorlek: 8–14 personer + färdledare.

Minst åtta deltagare krävs för att resan ska genomföras.

Datum

2–9 september 2019

Sista anmälningsdag: 30 juni.

Flygtider

2 september: Arlanda–Zürich 10.00–12.30

9 september: Zürich–Arlanda 16.25–18.50

Detta ingår

  • Flyg Arlanda–Zürich t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Tåg Zürich–Cagiallo, Cagiallo–Engelberg och Engelberg–Zürich i 2 kl.
  • Boende 7 nätter på hotell i dubbelrum, inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med utflykter, dock ej tillvalsturerna.
  • Hyra av cykel och hjälm.
  • Engelsktalande guider.
  • Middag dag 2–7.

Dagsprogram

2 sept: Arlanda – Zürich – Cagiallo
Er guide möter er på Zürich flygplats och ni tar sedan tåget till Cagiallo i sydöstra Schweiz (restid cirka 3,5 timmar). Efter en naturskön resa genom det makalöst vackra alplandskapet checkar ni in på hotellet.
Boende: Cà San Matteo BB
Måltider: middag.

3 sept: Vandring till Denti della Vecchia
I dag väntar en 4,5 timmar lång guidad vandring på från Cimadera till Brè. Vandringen går via Denti della Vecchias bergsrygg som gränsar till Italien. Vandringen är ansträngande, men ni belönas med stora naturupplevelser längs vägen. Ibland kan man skymta den glittrande Luganosjön genom träden, och från toppen av Denti della Vecchia har man en otrolig milsvid utsikt.
Boende: Cà San Matteo BB
Måltider: frukost, middag.

4 sept: Fri dag eller tillvalstur: besök på vingård
Spendera dagen på egen hand eller följ med på en tillvalstur till två vingårdar med vinprovning. Schweiz sydligaste kanton Ticino har ett vackert landskap med kullar som täcks av rad efter rad av gröna vinrankor. Gillar du goda viner är du på rätt plats. Ni kommer att besöka två vingårdar och deras vinkällare, och självklart också prova några av deras viner. Första besöket är på familjen Cattaneos vingård San Matteo, därefter besöker ni vingården Tamborini.

Boende: Cà San Matteo BB
Måltider: frukost, middag.

5 sept: Heldags guidad cykeltur med e-MTB
I Ticino finns oändliga möjligheter för cykelentusiaster, från lätta slingor till brantare leder och extrema utförsbackar. Ni får idag en heldags cykeltur med e-mountainbike tillsammans med en lokal cykelguide. Rutten ni följer passar cyklister på alla nivåer.
Boende: Cà San Matteo BB
Måltider: frukost, middag.

6 sept: Cagiallo – Engelberg, guidad cykeltur med e-MTB
Ni åker idag vidare med tåg till Engelberg (restid cirka fyra timmar). På eftermiddagen väntar en guidad e-mountainbiketur genom det vackra alplandskapet kring Engelberg.
Boende: Engelberg Trail Hotel 3*
Måltider: frukost, middag.

7 sept: Vandring och High Rope Park
På morgonen tar ni en fyra timmar lång guidad vandring genom Engelbergs vackra dal. Under vandringen får ni se makalösa utsikter och höra guiden berätta om regionens historia, flora och fauna. På eftermiddagen väntar ett roligt äventyr i naturen när ni besöker Seilpark Engelberg. Här tar man sig fram genom skogen via bland annat smala hängbroar, gungar er fram med rep och susar fram med zipline. Det finns flera banor med olika svårighetsgrader.
Boende: Engelberg Trail Hotel 3*
Måltider: frukost, middag.

8 sept: Fri dag eller tillvalsturer: Mt Titlis eller Via Ferratta
Spendera dagen på egen hand eller boka in dig på någon av de två tillvalsturerna. Den ena turen går till Mount Titlis vars topp ligger drygt 3 000 m ö.h. Titlis är centrala Schweiz högsta utsiktspunkt och ett paradis för alpin skidåkning. Linbanan upp till toppen tar cirka 40 minuter, och från de roterande gondolerna har ni en magnifik 360-graders milsvid utsikt om vädret tillåter. Det är en oförglömlig upplevelse bara det! På toppen finns en glaciärpark med olika aktiviteter ni kan ta del av. I glaciärgrottan kan ni till exempel utforska hur en glaciär ser ut inuti. Tar ni en tur i stolliften får ni njuta av den spektakulära utsikten över glaciärsprickor och isfall. Här finns också Europas högsta hängbro. På vägen tillbaka till Engelberg åker ni via Luzern där ni stannar cirka en timme.

Den andra tillvalsturen är via ferrata i Engelberg. Via ferrata är en blandning av klättring och vandring i brant terräng där man har hjälp av vajrar och konstgjorda steg och grepp. Samtidigt som du tar dig fram på lederna får du här uppleva det spektakulära landskapet runt Engelberg. Såväl nybörjare som avancerade klättrare kan ta del av denna aktivitet. Har du inte provat via ferrata förut får du lära dig klätterteknik av en guide.
Boende: Engelberg Trail Hotel 3*
Måltider: frukost, middag.

9 sept: Hemresa
Efter frukost tar ni tåget tillbaka till Zürich cirka 2,5 timmar och flyger till Arlanda.
Måltider: frukost.

Pris

Per person i dubbelrum: 19 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 500 kr

Tillvalsturer
Vingårdsturen med cykel dag 3: 1 500 kr
Via Ferattas dag 7: 2 300 kr
Mount Titlis äventyr dag 7: 1 500 kr

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: AHAE3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Cykel- och vandringsresa i Schweiz, 8 dagar”