Resa till Schweiz vinresa vingård vinprovning
Resa till Schweiz Alperna vinresa vinkällareResa till Schweiz Lugano ölprovningResa till Schweiz Gerschnialp ostproducentResa till Schweiz Engelberg ostfabrikResa till Schweiz Alperna LuganoResa till Schweiz Alperna Engelberg bygata

En kulinarisk resa i Schweiz, 8 dagar

Prisexempel: 19 900 kr

Drömmer du om att resa i Alpernas storslagna landskap? Är du också intresserad av mat och dryck? Då är denna gruppresa till Schweiz något för dig. Ni utforskar landets mat- och dryckeskultur i och kring Lugano och Engelberg med ölprovning och besök på vingårdar och hos osttillverkare. Ni besöker också ett litet kafferosteri och provar te med afternoon tea. Två dagar är programfria med möjlighet att boka tillvalsturer; en kryssning med matlagningskurs och en örtvandring med en biolog. Datum: 2–9 september.

 

En kulinarisk resa i Schweiz

Gruppstorlek: 8–14 personer + färdledare.

Minst 8 deltagare krävs för att resan ska genomföras.

Datum

2–9 september 2019

Sista anmälningsdag: 30 juni.

Flygtider

2 september: Arlanda–Zürich 10.00–12.30

9 september: Zürich–Arlanda 16.25–18.50

Detta ingår

  • Flyg Arlanda-Zürich t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Tåg Zürich–Cagiallo, Cagiallo–Engelberg och Engelberg–Zürich i 2 kl.
  • Bergståg Engelberg–Gerschnialp.
  • Boende 7 nätter på hotell i dubbelrum, inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med utflykter, dock ej tillvalsturerna.
  • Engelsktalande guider.
  • Middag dag 1–7.

Dagsprogram

2 sept: Arlanda – Zürich – Cagiallo
Er guide möter er på Zürich flygplats och ni tar sedan tåget till Cagiallo i sydöstra Schweiz (restid cirka 3,5 timmar). Efter en naturskön resa genom det makalöst vackra alplandskapet checkar ni in på hotellet.
Boende: Cà San Matteo BB
Måltider: middag.

3 sept: Kulinarisk stadsvandring
På förmiddagen tar ni en kulinarisk rundtur till fots i Lugano. Fokus är den lokala mat- och ölkulturen, men ni kommer också att få se Luganos historiska kärna med sin vackra arkitektur, gamla kyrkor, torg, arkader och parker. Förutom att titta på sevärdheter provar ni lokala hantverksöl. I kantonen Ticino har öl bryggts sedan 1800-talet, och det finns mängder av lokala bryggerier i regionens städer och byar. Under rundturen kommer ni att få prova några av de lokala hantverksölen. Eftermiddagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Cà San Matteo BB
Måltider: frukost, middag.

4 sept: Vingårdar, vinkällare och vinprovning
Dagen går i vinets tecken då ni utforskar Ticinos viner på två vingårdar. Schweiz sydligaste kanton har ett vackert landskap med kullar som täcks av rader och åter rader av gröna vinrankor. Här finns också mysiga gamla byar att utforska. Gillar du goda viner är du på rätt plats. Ni kommer att besöka två vingårdar och deras vinkällare, och självklart också prova några av deras viner. Första besöket är på familjen Cattaneos vingård San Matteo, därefter besöker ni vingården Tamborini.
Boende: Cà San Matteo BB
Måltider: frukost, middag.

5 sept: Fri dag eller tillvalstur: kryssning och matlagning
Spendera dagen på egen hand eller följ med på tillvalsturen, en guidad båttur på Luganosjön med matlagningskurs. Under turen på Luganosjön får ni se det vackra landskapet med grönklädda berg och byar som omger sjön. Ni går i land på en terrass där ni har en fantastisk utsikt över Lugano. Efter en aperitif får ni tillsammans med en kock lära er att laga en risotto typisk för regionen. Ni avnjuter sedan måltiden tillsammans. Vin och dessert ingår. Tillvalsturen bokas och betalas innan avresan.
Boende: Cà San Matteo BB
Måltider: frukost, middag.

6 sept: Cagiallo – Engelberg, kaffe- och teprovning med afternoon tea
Efter frukost tar ni tåget till Engelberg (restid cirka fyra timmar). Efter incheckning på hotellet finns lite tid att ta det lugnt innan dagens kulinariska aktivitet. Ni kommer att besöka det lilla kafferosteriet Roastery Engelberg där ni får lära er mer om hur kaffet rostas, mals och blandas. Ni får också en teprovning och lära er mer om olika teer.
Boende: Engelberg Trail Hotel 3*
Måltider: frukost, middag.

7 sept: Ostprovning
Frukost på hotellet och utcheckning. Idag besöker ni två olika osttillverkare för att lära er mer om denna hantverkstradition. Ni besöker först Schaukäserei Kloster Engelberg som har sin produktion i klostret i Engelberg. Efter det tar ni tåget upp till Gerschnialp för att besöka Alpkäserei Gerschnialp.
Boende: Engelberg Trail Hotel 3*
Måltider: frukost, middag.

8 sept: Fri dag eller tillvalstur: örtvandring
Spendera dagen på egen hand eller följ med på en örtvandring tillsammans med en biolog. Ni tar linbanan upp till Brunnihütte och går därifrån längs en vandringsled för att titta på de många arter av medicinaväxter och andra alpväxter som finns här. Längs vägen får ni veta hur medicinalväxterna traditionellt har använts genom tiderna. På köpet får ni också fantastiska vyer över det mycket vackra landskapet. Tillvalsturen bokas och betalas innan avresan.
Boende: Engelberg Trail Hotel 3*
Måltider: frukost, middag.

9 sept: Hemresa
Efter frukost tar ni tåget tillbaka till Zürich cirka 2,5 timmar och flyger till Arlanda.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 19 900 kr
Enkelrumstillägg: 2 500 kr

Tillvalsturer
Matlagningskryssning dag 4: 2 700 kr
Örtvandring med biolog dag 7: 1 300 kr

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer AHAE2. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: AHAE2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “En kulinarisk resa i Schweiz, 8 dagar”