Resa till Slovenien Piran kyrka på piren
Resa till Slovenien LjubljanaResa till Slovenien PostojnagrottornaResa till Slovenien PiranResa till Slovenien Lipica Stuteri HästarResa till Slovenien Bled sjö

Upplev vackra Slovenien, rundresa 8 dagar

Prisexempel: 16 900 kr

Slovenien beskrivs ofta som ett sagoland med många vackra och unika platser. Denna rundresa i Slovenien tar dig till landets största sevärdheter. Ni börjar med charmiga huvudstaden Ljubljana, näst största staden Maribor och Sloveniens äldsta stad Ptuj. I Karst får ni se det unika Predjama slott och den berömda Postonjagrottan liksom de världsberömda lipizzanerhästarna. Ni åker sedan ut till soliga Adriatiska kusten med de mysiga hamnstäderna Piran och Koper. Ni åker också upp i de natursköna Juliska alperna där ni besöker de vackra sjöarna Bled och Bohinj. Flera datum finns under 2020.

Artikelnr: Palma1 , ,

Upplev vackra Slovenien

Gruppstorlek: 2–20 personer.

Datum 2020

15–22 februari
21–28 mars
11–18 april
23–30 maj
20–27 juni
18–25 juli
8–15 augusti
29 augusti – 5 september
3–10 oktober

Detta ingår

  • Flyg Skandinavien–Ljubljana t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende 7 nätter på hotell 3*/4* inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med guidade sightseeingturer i Ljubljana, Maribor, Ptuj, Piran, Koper, Soca Valley, Bled, Bohinj, Postojnagrottan och Predjama slott.
  • Linbana och inträde till Ljubljana slott; linbana till Mt Vogel; inträden till WWI museet, Lipica stuteri, Bled slott, Postonjagrottan och Predjama slott.
  • Vinprovning i Maribor.
  • Måltider enligt programmet.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande guide.
  • Turistskatt.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Ljubljana
Välkommen till Sloveniens vackra huvudstad! Ni möts av er guide och får information om resans upplägg. Resten av dagen spenderar ni som ni vill.
Boende: Hotel Park 3* alt. Radisson Blu Plaza 4*.
Måltider: –

Dag 2: Ljubljana
Idag får ni se Ljubljana under en guidad stadstur. Er guide visar er runt bland sevärdheter som Preserentorget, Trippelbron, fiskmarknaden och mycket mer. För att verkligen fånga Ljubljanas historia tar ni även linbanan upp till slottet. Här får ni veta mer om Ljubljanas och Sloveniens historia och kan samtidigt njuta av den fantastiska utsikten. På eftermiddagen kan ni utforska staden på egen hand.
Boende: Hotel Park 3* alt. Radisson Blu Plaza 4*
Måltider: frukost.

Dag 3: Maribor och Ptuj
Ni åker idag till Maribor för en sighseeingtur. Maribor är Sloveniens näst största stad och är känd för att ha världens äldsta vinstock, över 400 år gammal. Er guide tar er med genom gamla stan vid floden. Ni kommer också att få en vinprovning inkl. lunch. Efter lite tid på egen hand fortsätter ni till Ptuj, Sloveniens äldsta stad. Romarna lämnade ett tydligt spår av gravar, tempel och vägar här. På den tiden kallades staden Petovio. Ni återvänder sedan till Ljubljana.
Boende: Hotel Park 3* alt. Radisson Blu Plaza 4*
Måltider: frukost och vinprovning inkl. lunch.

Dag 4: Predjama slott – Postojnagrottan – Slovenska kusten
Äventyret fortsätter under jord i naturfenomenet Karst. Området består av kalkstensplatåer med enorma grottsystem där underjordiska floder och stora, ekande salar skapar en magisk underjordisk värld. Första stoppet blir Predjama, ett häpnadväckande renässansfort som är inbyggt i en grotta. Det är verkligen något utöver det vanliga! Ni går också in i den magnifika Postojnagrottan, den enda grottan i världen med ett tåg inuti. Här får ni en unik och oförglömlig upplevelse under jord. Efter en god lunch åker ni vidare till kusten där ni kommer att bo på en resort vid Adriatiska havet.
Boende: Adria Ankaran 3* alt. Lifeclass 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Piran och Koper
På morgonen får ni en guidad tur i den lilla staden Piran. Denna slovenska juvel var en gång del av den venetianska republiken, och därför påminner stadens arkitektur mycket om den i Venedig. Det är en bedårande liten stad! Ni får tid att ta en kaffe vid havet innan ni besöker Koper, en kuststad som tidigare varit en ö. De medeltida gatorna är perfekta att bara strosa omkring på under en eftermiddag. Ni äter lunch och spenderar sedan dagen på egen hand.
Boende: Adria Ankaran 3* alt. Lifeclass 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Lipica stuteri – Socadalen – Kobard – Juliska alperna
Efter frukost åker ni tillbaka till Karstområdet, den här gången för att bekanta er med hästar. Ni får träffa specialavlade hästar, så kallade lipizzaner. Hästarna avlades för Habsburgs monarki och är kända för att födas svarta och sedan bli vita när de växer upp.

Efter besöker på stuteriet åker ni vidare till smaragddalen Soca. Regionen var en del av den välkända Isonzofronten under Första världskriget, och i dalen finns också ett museum om kriget som ni besöker efter lunch. Därefter åker ni upp till Juliska alperna för att se den fantastiska utsikten och omgivningarna.
Boende: Hotel Bohinj 3* alt. Rikli Balance 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Bled och Bohinj
Dags för en alpinsk dröm! Bled tillsammans med sina omgivningar och den smaragdgröna sjön med sin lilla ö är en av de vackraste alpina platserna i världen. Från slottet på klipporna har man en fantastisk utsikt över det omgivande landskapet. Man kan också besöka den lilla ön i mitten av sjön med en traditionell båt, ”pletna”.

Efter lunch fortsätter ni till Sloveniens största alpina sjö Bohinj som ligger vid foten av berget Vogel. Ni tar linbanan upp till Vogels topp drygt 1 500 m ö.h. där man har en otrolig utsikt över Triglav nationalpark och de omgivande bergen. Ni får också tid att njuta av vyerna och koppla av vid Bohinjs strandkant på egen hand innan ni på eftermiddagen återvänder till hotellet.
Boende: Hotel Bohinj 3* alt. Rikli Balance 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Hemresa
Ledig tid tills er transfer tar er till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 16 900 SEK
Enkelrumstillägg: 3 500 SEK
Tillägg halvpension: 1 900 SEK

Prisexemplet är beräknat på lägsta flygpris och boende på hotell 3*. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: Palma1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Upplev vackra Slovenien, rundresa 8 dagar”