Resa till Argentina Ushuaia
Resa till Argentina Buenos Aires La BocaResa till Argentina UshuaiaResa till Argentina Perito MorenoResa till Argentina Ushuaia

Södra Argentina, 10 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Den här rundresan på 10 dagar tar dig till Argentinas myllrande huvudstad Buenos Aires och landets mest spektakulära naturfenomen i Ushuaia och Calafate. Du får först utforska Buenos Aires och besöka de största sevärdheterna. Du fortsätter sedan till den sydligaste delen av Argentina, Ushuaia, med det skyddade naturområdet Tierra del Fuego nationalpark. Resan går vidare till Calafate och glaciären Perito Moreno innan du återvänder till Buenos Aires. Resan sker med engelsktalande guidning.

Artikelnr: EST13 Kategori: Etiketter: ,

En resa i södra Argentina

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa och ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Datum

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Ange önskat datum i din förfrågan.

Detta ingår i resan till Argentina

 • Flyg Skandinavien–Buenos Aires t/r i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Buenos Aires–Ushuaia och Ushuaia–Calafate.
 • Flygskatter. Ev. lokala flygplatsskatter ingår ej.
 • Boende nio nätter på mellanklasshotell inkl. frukost.
 • Nedanstående program.
 • Delad transfer med tillgång till engelsk assistans.
 • Delade utflykter inkl. inträden.
 • Nationalparksavgifter och inträden till museum inom programmet (gäller ej tillvalsutflykter).
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Lokala skatter. Serviceavgifter på hotellen.
 • Bagagehantering.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Buenos Aires
Avresa från Skandinavien med ankomst till Ezeiza flygplats samma kväll. Vid ankomsten möter vår lokala arrangör upp som tar er till hotellet och hjälper till med incheckningen.
Boende: Hotel Bristol 3*

Dag 2: Buenos Aires
Efter frukost väntar en guidad tur till de viktigaste platserna i Buenos Aires. Turen går bland annat till nationalkongressen och Plaza de Mayo där Metropolitankatedralen och presidentpalatset Casa Rosada ligger. Ni besöker sedan olika stadsdelar med början i traditionella San Telmo där den sinnliga tangon dansas på gatorna. I färgstarka La Boca slog sig de första italienska invandrarna ner. Idag är det ett viktigt hem för konstnärer. Därefter besöker ni Palermo, ett bostadsområde med parker och eleganta byggnader. Slutligen kommer ni att besöka det eleganta Recoleta, ett av Buenos Aires mest exklusiva kvarter. Här finns bland annat den berömda kyrkogården där Evita Peron vilar liksom fina restauranger och kaféer.
Boende: Hotel Bristol 3*
Måltider: frukost.

Dag 3: Buenos Aires
Programfri dag att spendera på egen hand, kanske med shopping eller en utflykt.
Boende: Hotel Bristol 3*
Måltider: frukost.

Dag 4: Buenos Aires – Ushuaia
Frukost på hotellet och sedan transfer till inrikesflygplatsen för att flyga till Ushuaia i sydligaste Argentina. Vid ankomsten möter vår lokala arrangör upp och tar dig till hotellet och hjälper till med incheckningen.
Boende: Hotel Ushuaia Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 5: Ushuaia
Efter en god frukost väntar en halvdagstur för att lära känna detta skyddade naturområde. Där finns den enda nationalparken med havsstränder: The Tierra del Fuego National Park. Du kommer att få se ett mycket vackert landskap med berg, dalar, floder och sjöar. Parken har även en varierad flora och fauna med en stor artrikedom. Några av sevärdheterna ni besöker är den vackra bukten Bahía Ensenada, den gröna lagunen Laguna Verde, bäverdammen Castores Dam och Lapataia Bay.
Boende: Hotel Ushuaia Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 6: Ushuaia
Programfri dag att spendera på egen hand.
Boende: Hotel Ushuaia Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 7: Ushuaia – El Calafate
Transfer till flygplatsen för att flyga till El Calafate. Vid ankomst tas du emot av vår lokala arrangör som tar dig till hotellet och hjälper till med incheckningen.
Boende: Hostería Hainen 3*
Måltider: frukost.

Dag 8: Calafate
Efter frukost hämtas du upp för en tur till Los Glaciares nationalpark som utsetts till världsarv av UNESCO. Där finns bland annat den kända glaciären Perito Moreno, unik på vår planet i sin ständiga rörelse framåt. Längs vägen kommer du att se många spektakulära vyer med berg som tornar upp sig och flytande isberg i sjöarna. Huvudattraktionen är Perito Moreno, och du kommer att få se ett mäktigt naturskådespel när delar av glaciären dundrande rasar ner i vattnet. Ni går också längs stigarna och njuter av den vackra naturen.
Boende: Hostería Hainen 3*
Måltider: frukost.

Dag 9: Calafate
Programfri dag att spendera på egen hand.
Boende: Hostería Hainen 3*
Måltider: frukost.

Dag 10: Calafate – Buenos Aires
Transfer till flygplatsen för att flyga tillbaka till inrikesflygplatsen i Buenos Aires. Där tas du emot av vår lokala arrangör som tar dig till den internationella flygplatsen för flyg till Skandinavien (nattflyg som ankommer dag 11).
Måltider: frukost.

Läs detaljerat program på engelska.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 20 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST13

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Södra Argentina, 10 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm