Resa till Costa Rica naturreservat strand
Resa till Costa Rica surfaResa till Costa Rica Panama hängbroResa till Costa Rica Marknad

Utforska södra Costa Rica, 14 dagar

Prisexempel: 25 400 kr

Upptäck södra Costa Ricas kultur, historia och fantastiska natur och djurliv både på land och under Stilla havets yta. Du besöker några av de mest kända platserna i landet och kan själv välja vissa aktiviteter. Resan passar därför resenärer i alla åldrar och med olika intressen. Ta en tur till landsbygden med dess frodiga plantager, susa fram i linbana bland molnskogens trädtoppar eller snorkla bland papegojfiskar och sköldpaddor i det varma Stilla havet. Du får också chansen att koppla av på Corcovados stränder som är mindre exploaterade än i andra delar av Costa Rica.

Artikelnr: CRDT11 ,

Utforska södra Costa Rica

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Resan kan genomföras alla dagar året, om men december-april är högsäsong.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Boende 13 nätter på hotell inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Flyg- och hotellskatter.
  • Nedan program med aktiviteter.
  • All transfer inom programmet. Transporterna mellan orterna sker med minibuss utan guide.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
På flygplatsen välkomnas du av den lokala arrangören som ger dig resehandlingar och ordnar privat transfer till hotellet i San José.
Boende: Hotel The Palm House Inn eller likvärdigt, alternativt Hotel Sleep Inn San José eller likvärdigt.
Måltider: inga.

Dag 2: San José
I dag har du möjligheten att själv välja en spännande aktivitet i San José med omnejd, se alternativ nedan. Transport, inträde och guide ingår i aktiviteten. Efter aktiviteten återvänder du till hotellet i San José och får tid för egna aktiviteter.
Boende: Hotel The Palm House Inn eller likvärdigt, alternativt Hotel Sleep Inn San José eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Aktiviteter i San José

Alternativ 1: Stadstur i San José
En rundtur med bil, buss och till fots genom San José med alla de viktigaste sevärdheterna; parker, museum, universitetet, stadshuset, biblioteket, operan, konstgalleriet och mycket annat. Vandringsskor rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 2: Vulkanparken Irazu
Besök vid Irazuvulkanen med dess fyra kratrar på 3 400 meters höjd. Vid klart väder kan man därifrån se både Stilla havet och Karibiska havet. På vägen upp passerar du genom typiska Costa Ricanska byar och farmer, och på vägen tillbaka besöker du den vackra kyrkan Basílica de Nuestra Señora de los Ángeles. Vandringsskor och en lätt jacka rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Varaktighet: cirka 5 timmar.

Alternativ 3: Dokaherrgården och städerna Grecia och Sarchi
En rundtur på landsbygden som innehåller besök på kafferosteri, gamla tempel och möten med traktens historia. Du får också lära dig mer om de gamla traditioner som invånarna har bevarat och fortfarande håller vid liv. Vandringsskor och en lätt jacka rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Varaktighet: cirka 6 timmar.

 

Dag 3: Monteverde
Efter frukosten lämnar du San José och reser till nästa destination, Monteverde. Efter incheckningen får du tid att på egen hand njuta av Monteverde eller hotellets faciliteter.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge eller likvärdigt, alternativt Hotel Poco a Poco eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Monteverde
I dag får du möjligheten att välja en intressant och spännande halvdags aktivitet i Monteverdes molnskog eller på landsbygden, se alternativ nedan. Transport, guide, ev. inträden och hyra av utrustning ingår. Efter det återvänder du till hotellet i Monteverde och får tid för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge eller likvärdigt, alternativt Hotel Poco a Poco eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Aktiviteter i Monteverde

Alternativ 1: Hängande broarna
Vandra på de berömda hängbroarna i Monteverde, en kombination av hängbroar och plattformar som byggts högt uppe bland molnskogens trädtoppar. Du får en chans att på nära håll uppleva dess fantastiska biologiska mångfald och komma de trädlevande djuren riktigt nära.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

Alternativ 2: Trädtoppsturen
Susa fram längs trädtopparna i en linbana bestående av 16 kablar  i olika etapper som är mellan 15 och 400 meter långa. Turen erbjuder fantastiska vyer över regnskogens flora och fauna liksom över Nicoyabukten. Vid dåligt väder finns regnkläder att låna.
Vandringsskor, lätta kläder och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och hyra av utrustning
Varaktighet: cirka 4 timmar

Alternativ 3: ”El Trapiche” sockerrörsplantage
Denna rundtur leds av en lokal familj som lär dig mer om Costa Ricas kultur. Utöver besök vid ett sockerraffinaderi får du också besöka ett kaffeplantage och lära dig mer om andra grödor som traditionellt odlas i landet.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide, tilltugg och inträden.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Alternativ 4: Don Juan Kaffetur
Denna rundtur leds av en lokal familj och räknas som en av de bästa guidade turerna i Costa Rica. Den underhållande turen lär dig mer om odling och produktion av kaffe förr och nu i detta vulkaniska område. Efter turen återvänder du till hotellet.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Varaktighet: cirka 3 timmar.

 

Dag 5: Monteverde – Dominical
Efter frukost är det dags att lämna Monteverde och fortsätta till Dominical Beach. Efter incheckningen på hotellet får du möjlighet att njuta av omgivningen vid vackra Stilla havet på egen hand.
Boende: Hotel Diuwak eller likvärdigt, alternativt  Hotel Villas Rio Mar (juniorsvit) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Äventyr vid Stilla havet
I dag får du möjligheten att välja en spännande halvdags aktivitet i den marina nationalparken Marino Ballena National Park, se alternativ nedan. Transport, guide, ev. inträden och hyra av utrustning ingår. Efter utflykten återvänder du till hotellet i Dominical och får tid till egna aktiviteter.
Boende: Hotel Diuwak eller likvärdigt, alternativt  Hotel Villas Rio Mar (juniorsvit) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Aktiviteter i Marino Ballena

Alternativ 1: Snorkling
Turen går till snorklarnas paradis i den marina nationalparken. Under några timmar får du chansen att snorkla kring reven vid Ballena Island (Valön), Tres Hermenas (De tre systrarnas ö) och Punta Uvita (Whale’s Tail). Där får du upptäcka det fantastiska livet under ytan, till exempel papegojfiskar, fjärilsfiskar, sjöstjärnor, havssköldpaddor och sjöfåglar. Kanske får du också syn på delfiner och valar. Du som vill utforska mer av Costa Ricas marina liv kan välja heldagsturen till Cano Island. Sandaler, shorts, tunn t-shirt, badkläder, handduk, regnkläder, solskydd, solgralsögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide, hyra av utrustning och inträden.
Varaktighet: cirka 3 timmar
Obs! Schemat för turen är beroende av tidvattnet.

Alternativ 2: Paddla havskajak
Denna tur bjuder på paddling med havskajak i Marino Ballena National Park. Målet är ett av Costa Ricas finaste rev vid Whale´s Tail för en stunds snorkling. Vägen dit bjuder på fantastiska vyer av kusten och bergen. Efter snorklingen fortsätter vi med kajaksurfing vid Whale’s Tails strand. Därefter paddlar du in i de lugna vattnen i en mindre mangroveskog och får veta mer om dess ekosystem och djurliv. Om tid finns får du också en kortare guidad tur längs stigarna som omger den vackra mangroveskogen. Sandaler, shorts, tunn t-shirt, badkläder, handduk, regnkläder, solskydd, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide, hyra av utrustning och inträden.
Varaktighet: cirka 4 timmar.
Obs! Schemat för turen är beroende av tidvattnet.

Alternativ 3: Vandring
Under denna guidade vandring längs stigarna i Punta Uvitas mangroveskog får du lära dig mycket om områdets historia och se parkens unika och rika växt- och djurliv. Turen startar vid parkens huvudingång i Uvita beach och fortsätter in i parken längs en stig vid Whale’s Tail. Under turen finns chanser att bland annat se vrålapor, vithövdade kapuchinapor, tvättbjörnar, fladdermöss, fåglar och insekter. Lätta kläder, vandringsskor, solskydd, solglasögon, kikare, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Obs! Schemat för turen är beroende av tidvattnet.

 

Dag 7: Dominical – Corcovado
Efter frukost väntar transfer till Corcovado vid södra Stillahavskusten. En bekväm minivan tar dig till hamnen i Sierpe där en båt tar dig vidare till hotellet i Corcovado. Båttransporten delas med andra resenärer. Efter incheckning får du egen tid att njuta av de vackra omgivningarna eller hotellets faciliteter.
Boende: Hotel Rancho Corcovado eller likvärdigt, alternativt Hotel Drake Bay Wilderness Resort eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 8−10: Stilla havets pärlor
Du får nu några dagar att på egen hand upptäcka omgivningarna kring södra Stilla havets magiska kust eller bara koppla av på hotellet.
Boende: Hotel Rancho Corcovado eller likvärdigt, alternativt Hotel Drake Bay Wilderness Resort eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 11: Dominical – San Gerardo de Dota
Efter frukost och utcheckning står personalen på hotellet redo att med båt ta dig tillbaka till hamnen i Sierpe. Där väntar transfer vidare till hotellet i San Gerardo de Dota. Efter incheckning får du tid att på egen hand utforska denna vackra stad som ligger i en dal omgiven av höga skogsbeklädda berg.
Boende: Hotel Savegre Lodge i standardrum alternativt juniorsvit, eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 12: På jakt efter den praktfulla quetzalen
Vid soluppgången ger vi oss ut på en guidad tur för att börja sökandet efter den berömda praktquetzalen. Fågeln med dess praktfulla, färgsprakande fjäderdräkt anses vara en av världens vackraste fåglar och var Mayaindianernas heliga fågel. Du får också chansen att söka efter någon av de 175 andra arterna av quetzaler som finns i området. Efter denna spännande utflykt serveras frukost på hotellet. Under resten av dagen får du tid att på egen hand njuta av omgivningarna och hotellets faciliteter.
Boende: Hotel Savegre Lodge i standardrum alternativt juniorsvit, eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 13: San Gerardo de Dota – San José
Efter frukost är det dags att lämna San Gerardo de Dota och resa tillbaka till San José. Dagen spenderar du på egen hand i San José.
Boende: Hotel The Palm House Inn eller likvärdigt, alternativt Hotel Sleep Inn San José eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från hotellet till flygplatsen i San José och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 25 400 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

CRDT11

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Utforska södra Costa Rica, 14 dagar”