Paket: Södra Indien och Andamanerna, 15 dagar

Prisexempel: 24 390 kr

Följ med oss till på en rundresa i södra Indien med avslutning på Andamanerna. Det är ett nytt turistparadis som har något för alla smaker. Området har ett rikt kulturarv och blandar influenser från Indien, Storbritannien och Frankrike. Om du är intresserad av arkitektur eller kulturhistoria får du inte missa templen från 600-700-talet i Kanchipuram och Mahabalipuram. Om du gillar äventyr eller fina naturupplevelser är Havelocks ö något för dig. Ön ligger i Andamanernas skärgård och erbjuder möjligheter till dykning, snorkling, fiske och fotvandring i djungeln. Öns natur är nästan orörd och det finns korallrev längs med kusten. Ön är också ett perfekt turistmål för dig som vill koppla av med sol och bad på någon av de vita stränderna med azurblått vatten.

Detta ingår:
– Flyg Skandinavien-Indien t o r med Qatar Airways
– Alla flygskatter
– Program enligt nedanstående beskrivning
– Alla transfers/transporter/inrikesflyg

Dagspresentation

DAG 01: ANLÄNDER TILL CHENNAI )(med internationellt flyg)
Vår representant möter dig på Chennais Internationella flygplats och följer med dig till hotellet där du checkar in.
På eftermiddagen åker vi på en halvdagssightseeing tur i Chennai. Vi besöker San Thome Katedralen, Kapileeshwaras tempel och Marinas strand.
Efter sightseeingturen åker vi tillbaks till hotellet där vi bor över natten.
Det östra Indiska kompaniet etablerade sig i södra Indien i Bengals bukt 1639. Då byggde man Fort St. George. Staden Chennai, som tidigare hette Madras växte upp runt fortet. I dagsläget är Chennai med sina 6 miljoner invånare den fjärde största staden i Indien och huvudstad för provinsen Tamil Nadu. Trots Industrialiseringen är staden inte lika överbefolkad som andra Indiska städer. Staden har goda förbindelser via järnväg, vägar, flyg och till havs. Detta har gjort den till ett handelscentrum. Staden har både en modern och traditionell charm och blandar brittiska influenser med Tamil-Hindu traditioner.
Var god notera att om man inte är Hindu får man inte gå in i heliga rummet i Kapileeshawara tempel.
Övernattning på Hotel Savera i Lyxrum

DAG 02: CHENNAI – KANCHIPURAM-MAHABALIPURAM (med fordon )
Efter frukost åker vi till Mahablipuram via Kanchipuram.
Ressträcka : cirka 160 km.
Restid : 4 timmar.
I Kanchipuram besöker vi Kailashanathar Templet, Ekambareshwar Templet och Varadaraja Templet.

Efter rundvandringen i templen åker vi vidare till Mahabalipuram där vi checkar in på hotellet och bor över natten.
Kanchipuram är en liten lantlig stad som ligger cirka 75 kilometer från Chennai i delstaten Tamil Nadu. Staden är det religiösa centrumet i södra Indien. Med sina tempel och Hindu aktiviteter i Sankara Mutt, så är det ett populärt resmål för pilgrimsresor.
Mahabalipuram är i alla högsta grad ett kulturarv från Pallava civilisationen i syd-östra Indien. Det är en fristad som är känd för sina vagnformade tempel (rathas), heliga grottor (mandapas), och stora utomhusarenor. Det är ett centrum för Siva kulten. Staden grundades på 600-talet av Pallavas regenter. På grund av dess hamn blev det tidigt en handelsplats som gjorde affärer med kungadömena i Kambodja, Malaysia, Sumatra, Java och Champa imperiet. Staden är idag mest känd för sina bergshelgedomar, skulpturer och Brahmins tempel som byggdes mellan år 630-728.
Övernattning på Chariot Beach Resorts i lyxrum

DAG 03: MAHABALIPURAM
Efter frukost åker vi på en sightseeingtur i Mahabalipuram där vi besöker Strandtemplet, Arjuna’s Penance & Grotttemplet.
Strandtemplet: Det här templet är det enda av sju tempel som finns kvar i dag. Templet har fem våningar och ligger på stranden. Det byggdes av Pallavas Kung Raja Singha i slutet av 600-talet i Dravidian stil. Templet är det sista som upprättades av Pallava Dynastin. Lejonkungen Nandi vaktar templet som nyligen har upptagits på FN:s världsarvslista.
Mandapams/Grotttemplet: Templen är fint skulpterade i Mahabali. Det äldsta templet är Krishna Templet. Det är dekorerat med episoder ur Srikrishnas liv och hur man skapade Gobardhans kulle för att skydda sig mot regngudens förbannelse. Det rektangulära Ganesh Mandapam karvades ut ur en hel klippa.
Arjuna’s Penance- Denna skickligt urkarvade klippa på 29×7 meter är den största skulpturen i världen. Den är döpt efter Arjuna, vilket var Mahabharatas hjälte. Det finns en figur i klippan som vissa tror är Arjuna, medan andra tror att det föreställer Bhagiratha som gjorde guden Siva så upprörd att guden lät floden Ganges översvämma jorden. I utsmyckningarna i stenen kan man se djur och himmelska varelser.
Efter sightseeingturen åker vi tillbaks hotellet för övernattning.

DAG 04: MAHABALIPURAM – PUDUCHERRY (med fordon)
Efter frukost åker vi till Puducherry där vi checkar in på hotellet.
Ressträcka : cirka 138 km.
Restid : 3 timmar.
Eftersom staden Pondicherry, brukade vara huvudstad i de franska kolonierna i Indien under 1600-talet så har staden ännu ett rikt franskt kulturarv. Det franska arvet är tydligt i den välplanerade staden med prydliga vägar, breda stränder, promenadvägar och vackra kyrkor, statyer och offentliga byggnader. Staden har två ansikten då den delvis är en Indisk handelsstad och delvis är en Europeisk stad.
På eftermiddagen åker vi på en halvdags sightseeingtur i staden. Vi besöker Aurobindo Ashram, Samadhi, Church of the Sacred Heart of Jesus och Pondicherry Museum.
Aurobindo Ashram – var en person som hyllades inom Vedisk kultur. Man tror att Hindu guden Agastyas själ återuppstått i honom under 1900-talet. Hans gravplats « Samadhi » finns också här.
Church of the Sacred Heart of Jesus – Denna kyrka är byggd i gotisk stil och är känd för sina glasmålningar som berättar historien om Jesus liv.
Pondicherry Museum – Här kan man se föremål från Arikamedu. Det finns bronsskulpturer, hantverk, målningar m.m. som har historiskt intresse.
Efter sightseeingturen åker vi tillbaks till hotellet där vi bor över natten.
Var god notera att Pondicherry Museum är stängt på måndagar och andra regeringshögtider.
Övernattning på Anandha Inn i lyxrum.

DAG 05: PUDUCHERRY-CHENNAI (med fordon)
Efter frukost åker vi till Chennai.
Ressträcka: cirka 162 km.
Restid: 3 ½ timmar.
Vid ankomsten i Chennai checkar vi in på Hotel Savera där vi bor över natten.

DAG 06: CHENNAI – PORT BLAIR (med flyg)
Tidigt på morgonen flyger vi till Port Blair. Efter att vi har landat tar vi en transfer till hotellet i Port Blair och checkar in.
Avgång från Chennai Kl: 05.50. FLYG AI 549
Ankommer till Port Blair Kl: 07.55.

Senare på dagen åker vi på en sightseeing tur till Port Blairs öar och besöker specifikt det cellulära fängelset, Samudra museumet och Chathams sågverk på Ross ö.
Övernattning på Sinclairs i lyxrum.

DAG 07: PORT BLAIR-HAVELOCK (med båt)
Efter frukost åker vi båt till Havelock ön.
Havelock ön, med en yta på 113 km2, är den största av öarna i området. Den ingår i Ritchie’s skärgårdsområde som är en kedja av öar i östra Andamanerna. Havelock ön ligger 57 km. Nordöst om huvudstaden Port Blair.
Övernattning på Wild Orchid i klassisk stuga där vi bor de kommande fem nätterna.

DAG 08 – 12: HAVELOCK
Under dessa dagar har vi fritid och kan koppla av, bada och sola på stranden, åka på egna utflykter eller hitta på andra aktiviteter. För den som är intresserad av shopping, fiske, dykning eller snorkling så finns det goda förutsättningar för dessa aktiviteter på ön.

DAG 13: HAVELOCK-PORT BLAIR (med båt)
Efter frukost tar vi båten till Port Blair. I Port Blair ser vi till att du kommer till hotellet där du checkar in. Övernattning på Sinclairs i lyxrum.

DAG 14: PORT BLAIR-CHENNAI (med flyg)
Efter frukost åker vi till flygplatsen där vi tar flyget till Chennai.
Avgår från Port Blairi Kl: 08.45 Flyg : AI 550
Ankommer till Chennai Kl : 10.50
Vi ser till att du kommer till hotellet i Port Blair där du kan checka in. Övernattning på Hotel Savera i lyxrum.

DAG 15: ÅKER FRÅN CHENNAI (med internationellt flyg)
Tidigt på morgonen får du skjuts till flygplatsen där du åker hem eller vidare till nästa destination på din resa.

Detta ingår under turen:
• 14 övernattningar i tvåbäddsrum på hotellen som nämns ovanför eller liknande hotell.
• Frukost på alla platser.
• Alla transfers, utflykter och sightseeingturer på land kommer att ske med luftkonditionerade fordon.
• Inträdet till alla sevärdheter i programmet för ett besök.
• Biljetter för tur och retur resa med båt/färja mellan Port Blair-Havelock.
• Våra representanter möter och lämnar dig vid ankomsten och avresan mellan olika platser.
• Alla skatter som tillämpas i dagsläget.

Detta ingår ej:
• Alla personliga kostnader för dricks, tvätt, telefonsamtal, fax, alkoholhaltiga drycker, kamera och videokamera avgifter vid sevärdheter, kostnader för sjukvård, flygplatsskatter etc.
• Alla övriga måltider som inte omnämns i vad som inkluderas.
• Alla andra tjänster som inte finns omnämnda i det som inkluderas.
• Priserna gäller inte för någon annan tidsperiod än vad som anges ovanför.

Intern kod: SIT8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Södra Indien och Andamanerna, 15 dagar”