Resa till Indien Mahabalipuram
Resa till Indien Kapaleeshwarar Temple ChennaiResa till Indien Havelock Island

Södra Indien och Andamanerna, 15 dagar

Prisexempel: 24 390 kr

Följ med oss till på en resa till södra Indien med avslutning på Andamanerna. Det är ett nytt turistparadis som har något för alla smaker. Området har ett rikt kulturarv och blandar influenser från Indien, Storbritannien och Frankrike. Här besöker ni flera viktiga kulturhistoriska sevärdheter. Om du gillar äventyr eller fina naturupplevelser är Havelocks Island något för dig. Ön ligger i Andamanerna och erbjuder möjligheter till dykning, snorkling, fiske och vandring i djungeln. Öns natur är nästan orörd och det finns korallrev längs med kusten. Ön är också ett perfekt turistmål för dig som vill koppla av med sol och bad på någon av de vita stränderna med azurblått vatten.

Artikelnr: SIT8 ,

Södra Indien och Andamanerna

Detta ingår i resan till Indien

  • Flyg Skandinavien–Chennai t/r i ekonomiklass.
  • Flyg Chennai–Port Blair t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Båtbiljetter Port BlairHavelock t/r.
  • Boende 14 nätter på hotell i dubbelrum. Inkl. frukost.
  • Program enligt nedanstående beskrivning.
  • All transfer.
  • Inträde till sevärdheter.
  • Assistans av den lokala arrangören vid transfer mellan olika platser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Chennai
En representant från vår lokala arrangör möter dig på Chennais internationella flygplats och följer dig till hotellet. På eftermiddagen åker ni på en halvdags sightseeingtur i Chennai då ni besöker San Thomekatedralen, Kapaleeshwarartemplet och Marinas strand. Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel Savera i lyxrum

Om Chennai
Ostindiska Kompaniet etablerade sig i södra Indien vid Bengaliska viken år 1639, och byggde då Fort St. George. Staden Chennai, som tidigare hette Madras, växte upp runt fortet. Chennai är i dag Indiens femte största stad och huvudstad i provinsen Tamil Nadu. Trots industrialiseringen är Chennai dock inte lika överbefolkad som andra indiska städer. Staden har goda förbindelser via järnväg, vägar, flyg och till havs, och det har gjort den till ett handelscentrum. Chennai har både en modern och traditionell charm och blandar brittiska influenser med tamilska och hinduiska traditioner.

Dag 2: Chennai – Kanchipuram – Mahabalipuram
Ressträcka: cirka 160 km. Restid : 4 timmar.
Efter frukost åker ni till Mahablipuram via Kanchipuram. Kanchipuram är en liten lantlig stad som ligger cirka 75 kilometer från Chennai i delstaten Tamil Nadu. Staden är det religiösa centrumet i södra Indien. Med sina tempel och hinduaktiviteter i Sankara Mutt är det ett populärt resmål för pilgrimsresor. I Kanchipuram besöker ni templen Kailashanathar, Ekambareshwar och Varadaraja. Efter rundvandringen åker ni vidare till Mahabalipuram där ni checkar in på hotellet och bor över natten.

Om Mahabalipuram
Mahabalipuram är ett kulturarv från Pallavacivilisationen i sydöstra Indien. Staden grundades på 600-talet av Pallavas regenter. Det är en fristad som är känd för sina vagnformade tempel (rathas), heliga grottor (mandapas) och stora utomhusarenor. På grund av dess hamn blev det tidigt en handelsplats som gjorde affärer med kungadömena i Kambodja, Malaysia, Sumatra, Java och Champa imperiet. Staden är i dag mest känd för sina bergshelgedomar, skulpturer och Brahmins tempel som byggdes mellan år 630 och 728.
Boende: Chariot Beach Resorts i lyxrum.

Dag 3: Mahabalipuram
Efter frukost åker ni på en sightseeingtur i ruinstaden Mahabalipuram där ni besöker Strandtemplet, Arjuna’s Penance och Grottemplet. Strandtemplet är det enda av sju tempel som finns kvar i dag. Det fem våningar höga templet byggdes i slutet av 600-talet och ligger på stranden. Arjuna’s Penance är en skickligt urkarvad klippa på 29×7 meter och är världens största skulptur.  I utsmyckningarna i stenen kan man se djur och himmelska varelser. Mandapams/Grottemplen är flera fint skulpterade tempel. Det äldsta templet är Krishnatemplet, dekorerat med episoder ur Srikrishnas liv och hur man skapade Gobardhans kulle för att skydda sig mot regngudens förbannelse. Det rektangulära templet Ganesh Mandapam karvades ut ur en hel klippa. Efter sightseeingturen åker ni tillbaka till hotellet.

Dag 4: Mahabalipuram – Puducherry
Ressträcka: cirka 138 km. Restid: 3 timmar.
Efter frukost åker ni till Puducherry (Pondicherry) där ni checkar in på hotellet. Staden var huvudstad i de franska kolonierna i Indien under 1600-talet, och har fortfarande ett rikt franskt kulturarv. Detta syns i den välplanerade staden med prydliga vägar, breda stränder, promenadvägar och vackra kyrkor, statyer och offentliga byggnader. Staden har två ansikten då den delvis är en indisk handelsstad och delvis är en europeisk stad.

På eftermiddagen åker ni på en halvdags sightseeingtur i Puducherry. Ni besöker där Aurobindo Ashrams gravplats Samadhi. Aurobindo Ashram var en person som hyllades inom Vedisk kultur. Ni fortsätter till Church of the Sacred Heart of Jesus. Kyrkan är byggd i gotisk stil och känd för sina glasmålningar som berättar historien om Jesu liv. Ni får också se Pondicherry Museum där man kan se historiska föremål från Arikamedu som bronsskulpturer, hantverk, målningar m.m. Efter sightseeingturen åker ni tillbaka till hotellet.
Boende: Anandha Inn i lyxrum.

Dag 5: Puducherry – Chennai
Ressträcka: cirka 162 km. Restid: 3,5 timmar.
Efter frukost åker ni till Chennai där ni checkar in på hotellet. Resten av dagen spenderar ni som ni vill.
Boende: Hotel Savera.

Dag 6: Chennai – Port Blair
Tidigt på morgonen flyger ni till Port Blair. Flygningen tar cirka två timmar, och vid ankomst får ni transfer till hotellet. Senare på dagen åker ni på en sightseeingtur till Port Blairs öar och besöker Cellular Jail National Memorial, Samudramuseet och Chathams sågverk på Ross Island.
Boende: Sinclairs i lyxrum.

Dag 7: Port Blair – Havelock 
Efter frukost åker ni båt till Havelock Island, 57 kilometer nordost om Port Blair. Ön ingår i Ritchies skärgårdsområde som är en kedja av öar i östra Andamanerna. Med sin yta på 113 km² är Havelock den största av öarna i området.
Boende: Wild Orchid i klassisk stuga där ni bor de kommande fem nätterna.

Dag 8–12: Havelock 
Under dessa dagar har ni fri tid och kan koppla av, bada och sola på stranden och åka på egna utflykter. På ön finns aktiviteter som fiske, dykning och snorkling.
Boende: Wild Orchid i klassisk stuga där ni bor de kommande fem nätterna.

Dag 13: Havelock – Port Blair
Efter frukost tar ni båten till Port Blair där ni får transfer till hotellet.
Boende: Sinclairs i lyxrum.

Dag 14: Port Blair – Chennai
Efter frukost åker ni till flygplatsen för att flyga till Chennai. Vid ankomsten får ni transfer till hotellet.
Boende: Hotel Savera i lyxrum.

Dag 15: Avresa från Chennai 
Tidig transfer till flygplatsen för att flyga hem eller fortsätta till nästa destination på resan.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 24 390 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta bokningsklass på flyget. Priset påverkas bland annat av säsong, boende och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Södra Indien och Andamanerna, 15 dagar”