Paket: Södra Malawi – 11 nätter comfort

Prisexempel: 42 000 kr

Åk på en 12 dagars rundresa i Malawi som tar er från huvudstaden Lilongwe över landets savanner och teplantage till otroliga Lake Malawi, som av Dr Livingstone fick smeknamnet Stjärnornas Sjö. Njut av det bästa landet har att erbjuda – Safari och äventyr blandat med avkoppling och sol och bad! Klimatet i Malawi är som bäst från April till November.

Detta ingår:
– Alla måltider
– 11 nätter på hotell och lodges angivna i programmet nedan, eller likvärdiga
– Inträden till parker angivna i programmet nedan
– Alla safariaktiviteter
– Guide och transfers
– Ickemotoriserade vattenaktiviteter

Detta ingår ej:
– Drycker
– Motorvattenaktiviterer
– Personliga omkostnader och utgifter

Dag 1: Lilongwe
Ni hämtas av vår representant som för er till hotell Latitude 13 där ni övernattar.

Dag 2 & 3: Nankoma Island, Salima
Efter frukost skjutsas ni till Senga Bay i Salima där ni blir hämtade med båt till Nankoma Island där ni checkar in på Blue Zebra Lodge. Här kan ni koppla av i poolen, åka kajak runt ön, snorkla, eller spela volleyboll. Hotellet lånar även ut snorklingsutrustning utan extra kostnad.

Dag 4 & 5: Majetereservatet
Efter frukost tar ni båten tillbaks till fastlandet där ni skjutsas till Majetereservatet och Mkulumadzi Lodge där ni checkar in. Majete är ett privat område och nästan outforskat av turister, en äkta vildmark där varje utflykt ut i bushen känns som en äventyr.

Dag 6 &7: Satemwa
Efter frukost skjutsas ni till den hänförande teodlingsregionen och Huntingdon House där ni checkar in. Herrgården byggdes på 1920-talet och har drivits av familjen Cathcart Kay i generationer.

Dag 8 till 10: Liwondes Nationalpark
Ni lämnar tegårdarna och åker till den underbara Mvuu Lodge i Liwondes nationalpark med utsikt över Shirefloden. Mvuu betyder flodhäst och här finns de i mängder, tillsammans med krokodiler och mängder av fåglar.

Dag 11: Malawisjön och Cape Maclear
Efter frukost skjutsas ni till Malawisjön och Cape Maclears vackra Pumulani Lodge som ligger vid sjöns fantastiska strand. Lodgens tio villor ligger utspridda bland kullarna med utsikts över sjön. Här kan ni slappna av på stranden eller i poolen, åka vattenskidor eller kajak, segla, dyka, snorkla, fiska eller fågelskåda.

Dag 12: Lilongwe
Efter frukost skjutsas ni till Lilongwes flygplats i god tid för ert flyg hem eller till nästa anhalt på er resa.

Här kan ni läsa ett utförligare program på engelska

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Södra Malawi – 11 nätter comfort”