Resa till Malawi boende natur
Resa till Malawi badaResa till Malawi landsbygdResa till Malawi landsbygd boendeResa till Malawi flodhästResa till Malawi sjö

Södra Malawi, 11 nätter mellanklass

Prisexempel: 25 000 kr

Åk på en oförglömlig 12-dagars resa i södra Malawi, från huvudstaden Lilongwe, den bergiga Mulanjetrakten och den fantastiska Malawisjön. Åk på safaris, utforska skogiga raviner, dyk och snorkla bland färgglada Malawiciklider och bara njut av Malawisjöns fantastiska stränder. Klimatet i Malawi är som bäst från April till November.

Södra Malawi mellanklass

Detta ingår i resan i Malawi

  • Alla måltider
  • 11 nätter på hotell och lodges angivna i programmet nedan, eller likvärdiga
  • Inträden till parker angivna i programmet nedan
  • Alla safariaktiviteter
  • Guide och transfers
  • Ickemotoriserade vattenaktiviteter

Detta ingår ej

  • Drycker
  • Motorvattenaktiviterer
  • Personliga omkostnader och utgifter

Dagsprogram

Dag 1: Lilongwe
Vid ankomst till Lilongwes internationella flygplats möts ni av vår guide som tar er till Kumbali Lodge där ni checkar in och övernattar. Lodgen ligger bara tio minuter från huvudstaden, mitt bland skogsreservat och bondgårdar.

Dag 2–3: Mulanjebergen
Efter en tidig frukost skjutsas ni till Mulanjebergen där ni checkar in på Lujeri Tea Estate innan ni tas på en rundtur på berget, antingen till fots eller med bil. Nästa dag får ni fortsätta utforska den bergiga trakten.

Dag 4–5: Zombaplatån
Efter frukost lämnar ni Mulanjeberget och beger er till den vackra Zombaplatån. Här bor ni i mysiga stugor med närhet till vandringsleder och ridskola, och en skogig ravin att utforska.

Dag 6–7: Liwondes Nationalpark
Efter frukost skjutsas ni till Mvuun Camp i Liwondes nationalpark. Mvuun betyder flodhäst, och dessa finns det mängder av i den närliggande floden, tillsammans med krokodiler och mängder av fåglar. Här kan ni ta båtturer på Shirefloden, åka ut på game drives eller ta promenader eller cykelturer i området.

Dag 8–9: Mumbo Island, Cape Maclear
Efter frukost åker ni till Cape Maclear vid Lake Malawi. Där får ni åka båt ut till Mumbo Island där ni checkar in. Denna tropiska ö är omgiven av fantastiska undervattensklippor med över 800 olika arter av färgglada ciklider och vad som av många anses vara världens bästa snorklings- och dykvatten.

Dag 10–11: Nankoma Island – Salima
Efter frukost tar ni båten till Nankoma Island där ni checkar in på hotell Blue Zebra för två underbara dagar på denna ö. Hotellets stugor ligger i en orörd miljö där ni omges av natur och lyx. Hotellet lånar även tur snorklingsutrustning utan extra kostnad.

Dag 12: Avresa
Efter frukost skjutsas ni tillbaks till Lilongwe i god tid för ert flyg hem eller vidare till nästa resmål.

Här kan ni läsa ett utförligare program på engelska

Pris

Prisexempel per person: 25 000 SEK

Med reservation för ändrade priser som beror på skatter, ändrade valutakurser och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAW6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Södra Malawi, 11 nätter mellanklass”