Paket: Spännande Surinam, 14 dagar

Prisexempel: 27 900 kr

Följ med till spännande Surinam på en rundresa från huvudstaden Paramaribo genom regnskogen och längs med landets många forsar och floder, till urinvånarnas byar och lägerplatser. Lär er mer om hur befolkningen lever i samklang med djungeln och floderna, lär er skjuta med pil och båge, och se hur de tillverkar fantastiska konstverk och föremål med traditionella metoder. Beskåda det fantastiska växt- och djurlivet i norra Amazonas, och njut av det varma vattnet i floderna och sjöarna. Resan tar er från moderna hotell till rustika lodger, från städer präglade av Holländska kolonisatörer till urinvånarnas traditionella byar.

Artikelnr: METS1 ,

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det! Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Detta ingår:
– Flyg Skandinavien-Surinam t o r
– Alla flygskatter
– Nedanstående program med all guidning på engelska.

Dag 1: Flyg från Skandinavien. Ankomst till Surinam. Transfer med buss från flygplatsen till hotell Residence Inn i Paramaribo för övernattning.

Dag 2: Inrikesflyg till indianbyn Palumeu, där ni får besöka Palawaön och bada i floden, och sedan får ni en rundtur i byn och spendera natten i en lodge.

Dag 3-5: Utforska regnskogen med båt och till fots, pröva att skjuta med pil och båge, åk på forsränning i en traditionell kanot, och bara koppla av i en hängmatta och njut av djungelns ljud.

Dag 6: Inrikesflyg till Kajana, där ni tas med kanot till er nya lodge, där ni får utforska forsen runt ön där ni bor och njuta av Surinams delikatesser.

Dag 7-8: Utforska regnskogen med kanot och till fots, och lär er mer om dess hemligheter, och se hur lokalbefolkningen tjänar sitt levebröd i floden.

Dag 9: Inrikesflyg till Paramaribo, där vi stannar över natten på Residence Inn .

Dag 10: Utforska Paramaribo med Wijdenbosch-bron, Fort Zeelandia, Presidentstorget, Palm Gardens, och många andra sevärdheter.

Dag 11: Res till Johan Adolf Pengel-flygplatsen och på vägen besök en bosättning där lokala hantverkare visar upp traditionella tekniker. Sedan besöker ni Colaån, som fått sitt namn av att åns bruna färg påminner om Coca Cola.

Dag 12: Busstur till Brownsberg Naturpark med fågelskådning och en kort hajkingtur. Övernattning på Tapir Lodge.

Dag 13: Utforska Paramaribo och handla souvenirer och presenter i stadens många gift shops längs med Domineestraat. Övernattning på Residence Inn .

Dag 14: Efter frukost får ni koppla av på hotellet tills att det är dags att åka till flygplatsen för hemfärd. Alternativt kan ni förlänga resan med paradisstränder i Aruba eller Curacao (flyg tillkommer). Därifrån flyger ni hem till Skandinavien efter önskat antal tilläggsdagar.

Läs mer om resan i det detaljerade programmet (eng.).

Totalpris per person (del i dubbelrum/trebäddsrum): Från 27 900 SEK
Enkelrumstillägg: 4 000 SEK

 

Intern kod: METS1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Spännande Surinam, 14 dagar”