Resa Sri Lanka Nine Arch Bridge
Polonnaruwa Sri LankaResa Safari Sri Lanka Yala Nationalpark lägerResa Safari Sri Lanka Yala nationalpark GepardResa Upptäcktsresa Sri Lanka forsränning

Paket: Äventyrs- och upptäcktsresa i Sri Lanka, 13 dagar

Prisexempel: 18 900 kr

Upptäck Sri Lanka med äventyr! Denna gruppresa innehåller en blandning av kultur och natur med inslag av äventyrliga aktiviteter. Du får se några av Sri Lankas största kulturhistoriska sevärdheter som Sigiriya, Polonnaruwa och Kandy. Du åker ut på jeepsafari i Yala nationalpark för att skåda efter leoparder, elefanter och de många andra djurarter som lever där. Under resans gång får du också se Sri Lankas vackra landskap under olika aktiviteter som vandringar, forsränning och kajakpaddling. Resan har fasta avresedatum en gång per månad under oktober–mars.

Äventyrs- och upptäcktsresa på Sri Lanka

Denna resa är en gruppresa med lokala engelsktalande guider/chaufförer. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas andra lokala engelsktalande guider.

Gruppstorlek: minst 2, max 10 deltagare.

Resan kan också genomföras som en individuell resa mot pristillägg. Skicka in en förfrågan för aktuellt pris.

Datum 2019

15 mars

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Colombo t o r. Avresa möjlig från hela Skandinavien.
 • Boende 12 nätter på hotell 3–4* nämnda i programmet eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Flygtransfer t o r och all transfer inom programmet. Transfern sker i luftkonditionerad bil, van och minibuss.
 • Måltider enligt programmet.
 • Engelsktalande lokala chaufförer/guider.
 • Två flaskor vatten à 0,5 liter per person.
 • Avgifter och inträden till följande utflykter och platser
  – Forsränning
  – Sigirya
  – Polonnaruwa
  – Kulinarisk upplevelse i Matalas kryddträdgård
  – Tandtemplet i Kandy
  – Kulturell dansshow i Kandy
  – Gangarama
  – Jeepsafari i Yala nationalpark
  – Vandring i Hantana
  – Kajaktur och fiske på Yodasjön

Detta ingår inte

 • Lunch.
 • Drycker.
 • Foto- och filmtillstånd.
 • Visumkostnader.
 • Tidig incheckning och sen utcheckning.
 • Kostnader för utflykter och aktiviteter utanför programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Negombo
När ni anländer blir ni mottagna och välkomnade av den lokala arrangören och får transfer till ert hotell i Negombo (restid cirka 45 minuter).

Negombo är en berömd fiskeby norr om Colombo. På kanalen är det full aktivitet med fiskare som åker på kanalen i sina färgglada båtar. På stranden finns många arter av fåglar, inklusive den spektakulära kungsfiskaren. Turer med katamaran på havet och båtturer på kanalen kan organiseras. Från november till april kan man också dyka här. Längs gatorna på vardera sidan av hotellen ligger flera souvenirbutiker, restauranger etc.
Boende: Suriya Resort 4* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: middag.

Dag 2: Negombo Dambulla/Sigiriya
Efter frukost checkar ni ut och fortsätter till Dambulla (restid cirka 3,5 timmar). Vid ankomst besöker ni Sigiriya som utsetts till världsarv av UNESCO, och det är kanske Sri Lankas mest fantastiska underverk. Sigiriya är också känt som Lejonklippan på grund av det enorma stenlejon som brukade omge ingången till slottet. På toppen av den cirka 180 meter höga klippan finns idag grunden till det kungliga slottet, vaktkurerna och andra byggnader. På en av trapporna upp finns det enda kända antika verket av Sinhalas sekulära konstverk som överlevt i form av fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek. De har fortfarande kvar sina ursprungliga färger. Missa inte heller trädgårdarna, sommarhusen och grottorna som ligger på området runt klippan.
Boende: Amaya Lake 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 3: Dambulla Matale Kandy
Idag fortsätter ni till Kandy, och på vägen dit besöker ni en kryddträdgård i Matale (restid cirka två timmar). Här odlas kanel, kardemumma, peppar och andra kryddväxter som man får lära sig mer om under den guidade turen. Det finns även möjlighet att köpa kryddor för den som vill. Efter besöket i kryddträdgården får ni en demonstration av lokal matlagning.

Ni åker sedan vidare till Kandy (restid cirka 1,5 timme). Där får ni en stadsrundtur som inkluderar ett besök till Tandtemplet. Kandy är ännu ett av UNESCO:s världsarv i Sri Lanka. Det var de singalesiska kungarnas sista fäste under portugisernas, holländarnas och engelsmännens styre som slutligen gavs upp till engelsmännen efter en överenskommelse 1815. Kandy en av de mest heliga platserna för världens buddhister då Buddhas tand förvaras i Dalada Maligawa, Tandtemplet. Intill templet finns andra sevärdheter som resterna av det kungliga palatset, drottningarnas palats och andra kungliga byggnader. Ön i mitten av Kandysjön användes som sommarbostad av kungarna. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur. På kvällen tittar ni på en kulturell dansshow med uppvisning av olika danser från Sri Lanka.
Boende: Amaya Hills 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 4: Forsränning på Kithulgalafloden
Efter frukost åker ni till Kithulgala där forsränning på den pittoreska Kelanifloden väntar (restid cirka två timmar). Floden har fem stora och fyra mindre forsar, och ert äventyr sträcker sig över cirka fem kilometer. Aktiviteten genomförs med moderna flottar, säkerhetsutrustning och en instruktör som ger er en omfattande säkerhetsgenomgång innan ni ger er iväg. Ni kommer att förtrollas av floden och dess omgivningar och få en minnesvärd upplevelse. Åldergräns 10 år. Efter avslutad aktivitet äter ni lunch på Rafters Retreat för att sedan återvända till Kandy.
Boende: Amaya Hills 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 5: Kandy Hantana Kandy
Idag väntar en vandring i bergskedjan Hantana. Vandringen passar alla, även ovana vandrare. Det finns flera leder att välja mellan, och alla är olika. Om du är äventyrlig kan du ta leden nära Amaya Hills hotell som går genom en tallskog och innehåller vissa äventyrliga moment. Väl på toppen får man beskåda den fantastiska utsikten över Kandy. Det tar 3–4 timmar att göra vandringen om man går i normal fart.
Boende: Amaya Hills 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag.

Dag 6: Kandy Ella
Efter frukost checkar ni ut och åker till Ella (restid cirka två timmar). Utsikten från Ella Gap är en av Sri Lankas mest spektakulära sevärdheter. Här har man en fantastisk vy över det natursköna landskapet som försvinner bort mot den dimmiga horisonten. Ella är också känt för Ravanas grotta vilken skapades av den legendariska lankesiska kungen som styrde under den förhistoriska perioden. I området finns också ett av Sri Lankas vackraste vattenfall med en fallhöjd på nästan 300 meter.

På vägen till Ella besöker ni Nine Arches Bridge, även kallad Bridge in the sky. Bron är ett av de bästa exemplen på kolonialtidens järnvägskonstruktioner i Sri Lanka. Omgivningarna runt bron är också otroligt vackra med sina grönskande kullar.
Boende: Ella Gap Hotel 3* (standardrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 7: Little Adam’s Peak och Ravana Falls
Ni äter frukost och åker sedan till Little Adam’s Peak för trekking. Utflykten tar cirka två timmar. Little Adam’s Peak (1 141 meter) är en av de unika attraktionerna i Ella. Den lätta vandringen upp till toppen går genom frodiga gröna teplantage, vattenfall och risfält, och ni får längs vägen se en fantastisk panoramautsikt över landskapet.
Efter avslutad vandring besöker ni Ravanafallen som är uppkallade efter den legendariska kung Ravana. Enligt legenden kidnappade han prinsessan Sita och gömde henne i grottorna bakom vattenfallet, nu känt som Ravanagrottan.
Boende: Ella Gap Hotel 3* (standardrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag.

Dag 8: Ella Yala nationalpark
Ni fortsätter idag till Yala efter avslutad frukost (restid cirka 3,5 timmar). Efter incheckning väntar jeepsafari i Yala nationalpark, även kallad Ruhunu nationalpark. Parken är 126 786 hektar stor och är känd för sitt rika djurliv. Här finns bland annat ett stort antal elefanter, leoparder, axishjortar, sambarhjortar, krokodiler, manguster, vildsvin, vattenbufflar och många andra arter. Det finns också fler än 130 fågelarter, medräknat både inhemska fåglar och flyttfåglar.
Boende: The Yala Adventure eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 9: Kajaktur på Yodasjön
Efter frukost väntar en guidad halvdagstur med kajakpaddling på den rofyllda Yodasjön. Inga motordrivna båtar eller vattensporter är tillåtna på sjön. I mitten av sjön ligger den obebodda Bird Island. Du som vill kan göra en utflykt dit med katamaran, och det finns också möjlighet att övernatta i tält på ön. Besökare kan hjälpa de lokala fiskarna att lägga ut nät på kvällen eller hjälpa dem att ta in näten med dess fångst på morgonen. Det är en fascinerande syn att bara sitta vid sjön och titta på fåglarna som cirkulerar över vattnet och sedan dyker ner under ytan och fångar fisk. Bästa tiden är december–januari eftersom sjöns vattennivå sjunker under torrperioden. I utflykten ingår kajak eller katamaran med erfaren lokal guide, moderna flytvästar och säkerhetsutrustning, dricksvatten, förfriskningar och kikare för fågelentusiaster.
Boende: The Yala Adventure eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 10: Yala Galle Bentota
Idag fortsätter ni till Galle där ni får en stadsrundtur (restid och rundtur cirka fyra timmar). Galle är sydkustens största stad. Dess äldsta landmärke är det massiva holländska och tyska fortet från 1500-talet som omringar stadens centrala delar. Fortet är utsett till världsarv av UNESCO. Staden tros dock vara äldre än från 1500-talet. Några forskare tror att Galle är Tarsis som omnämns i Gamla testamentet, dit kung Solomon sände sina handelsfartyg och Jona flydde från Gud. Efter rundturen fortsätter ni till Bentota som ligger vid havet på sydvästkusten.
Boende: Earls Reef Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 1112: Strandvistelse i Bentota
Spendera dagarna på egen hand. Här finns vidsträckta, finkorniga stränder som breder ut sig längs Indiska oceanen, perfekta för avkoppling och promenader.
Boende: Earls Reef Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 13: Bentota Colombo Skandinavien
Ni fortsätter idag till Colombo för en stadsrundtur och shopping. Efter rundturen får ni transfer till flygplatsen för att flyga hem till Skandinavien.
Måltider: frukost

Colombo var bara en liten hamnstad på 1500-talet då portugiserna kom. Utvecklingen till en viktig hamnstad skedde under den brittiska perioden, och 1815 blev Colombo Sri Lankas huvudstad. Idag är det landets affärs- och handelscentrum. Ingen av de portugisiska och holländska befästningarna finns kvar idag, men några av deras byggnader och kyrkor kan ses i områdena Fort och Pettah. Sevärda platser i staden inkluderar britternas forna militära garnison Fort, guldsmedskvarteret Sea Street i hjärtat av Pettah, Bazaarområdet där det också finns ett hinduiskt tempel med detaljerade stenskulpturer, klocktornet Kayman’s Gate, Wolfendhaalkyrkan från 1749, det buddistiska templet Kelaniya från 600 f.Kr., Davatagahamoskén och olika museum.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 18 900 SEK.
Enkelrumstillägg: från 4 500 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TAT4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Äventyrs- och upptäcktsresa i Sri Lanka, 13 dagar”