Resa Sri Lanka Gruppresa elefanter
Resa till Sri Lanka Sigirya LejonklippanResa till Sri Lanka Traditionell dansResa till Sri Lanka teplantageResa Sri Lanka Nine arch bridge tågResa till Sri Lanka Yala nationalparkResa till Sri Lanka folkliv

Sri Lankas höjdpunkter, 10 dagar

Prisexempel: 19 900 kr

Följ med och utforska Sri Lankas mångtusenåriga kultur och storslagna natur! Med start och slut i Colombo går resan bl.a. till världsarven Sigiriyas berömda Lejonklippa, den forntida staden Pollonaruwa och buddhismens heliga stad Kandy. Ni åker också upp i de svalare högländerna där ni bl.a. besöker en teplantage. Fina naturupplevelser står också på programmet då ni besöker ett rehabcenter för elefanter och åker på safari i Minneriya och Yala nationalparker. På slutet av resan spenderar ni två dagar på egen hand i Bentota, känt för sina vackra stränder. En svensktalande färdledare följer med på hela resan.

Sri Lankas höjdpunkter

Gruppstorlek: 15–25 personer.
Minst 15 deltagare krävs för att resan ska genomföras.

Datum

14–25 oktober

Sista anmälningsdag: 14 augusti.

Flygtider

14 oktober: Arlanda–Dubai 15.05–23.20
15 oktober: Dubai–Colombo 02.35–08.35

25 oktober: Colombo–Dubai 03.15–06.00
Dubai–Arlanda 08.40–13.10

Detta ingår i resan till Sri Lanka

 • Flyg Arlanda–Colombo t/r i ekonomiklass med Emirates.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 10 nätter på hotell 4* inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • 10 dagars rundresa enligt nedanstående program.
 • All transfer. Transfern sker i luftkonditionerad turistbuss.
 • Måltider angivna i programmet.
 • Svensktalande färdledare.
 • Engelsktalande lokal chaufför/guide.
 • Nedan arrangemang med utflykter enligt beskrivning. Inkl. inträdesavgifter.
 • Två flaskor vatten à 0,5 liter per person.
 • Lokala skatter.

Detta ingår inte

 • Visumkostnader.
 • Måltider ej angivna i programmet.
 • Drycker.
 • Foto- och filmtillstånd.

Dagsprogram

14 okt: Avresa från Stockholm/Arlanda

15 okt: Ankomst till Colombo – transfer till Negombo/Waikkal
På Colombos internationella flygplats välkomnas ni av en lokal representant. Ni får transfer till ert hotell i Negombo/Waikkal och har resten av dagen fri (restid cirka 45 minuter).
Boende: Suriya Resort 4*  eller likvärdigt hotell.
Måltider som ingår: middag på hotellet.

16 okt: Negombo – Rambukkana – Sigirya – Dambulla
Efter frukost checkar ni ut och åker till Millenium Elephant Orphange (MEF) i Rambukkana (restid cirka 2,5 timmar). MEF är en välgörenhetsorganisation som räddar och tar hand om tillfångatagna elefanter i Sri Lanka. I denna fristad på 15 hektar bor just nu sex elefanter permanent eller tillfälligt, och de tas omhand av lokala skötare och volontärer. MEF finansieras av turisternas och volontärernas avgifter. Pengarna går till att utveckla och förbättra förhållandena för elefanterna på MEF, men även till utbildningsprogram för bönderna och deras familjer i Habarana.

Resa till Sri Lanka elefanter

På eftermiddagen fortsätter ni till Sigiriya Rock Fortress (restid cirka 2,5 timmar). Sigirya har utsetts till världsarv av UNESCO och är kanske Sri Lankas mest fantastiska underverk. På toppen av den 180 meter höga klippan ligger ruinerna av ett kungligt palats från 400-talet e.Kr. På en av trapporna upp finns också det enda kända kvarvarande antika verket av Sinhalas sekulära konstverk i form av fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek. På området runt klippan ligger trädgårdar, sommarhus och grottor som också är sevärda. Efter Sigiriya åker ni till Dambulla där ni checkar in (restid cirka 30 minuter).
Boende: Amaya Lake 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Resa till Sri Lanka Sigiriya

17 okt: Dagstur till Polonnaruwa och Minneriya nationalpark
Efter frukost åker ni till den forntida staden och världsarvet Polonnaruwa där ni gör en stadsrundtur (restid cirka 1,5 timmar). Polonnaruwa är Sri Lankas näst äldsta stad. Här finns en intressant mix av buddhistiska och hinduistiska byggnader som är ett arv efter de olika kungar som regerat här. Polonnaruwa blomstrade på 1100-talet e.Kr. då den kände kung Parakramabahu I gjorde mycket för att skapa en praktfull stad. Hans största prestation var konstruktionen av en enorm cirka 25 km² stor vattenreservoar. Här finns en mängd intressanta lämningar av byggnader och andra strukturer att beskåda. Ruinerna finns inom gångavstånd, och många av dem skuggas av träden vilket är ett skönt avbrott från den tropiska solen.

Polonnaruwa Sri Lanka

Ni fortsätter sedan till Minneriya nationalpark för en spännande jeepsafari (restid cirka en timme). Nationalparken på 8 889 hektar är känd för sin stora population av elefanter med hjordar om 100–150 individer som vandrar i djungeln och i området kring sjön. Bland parkens andra djurarter finns hjortar, björnar, apor och en stor mängd fågelarter. Jeepsafarin tar cirka två timmar, och ni återvänder därefter till hotellet i Dambulla.
Boende: Amaya Lake 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

18 okt: Dambulla – Matale – Kandy
Ni checkar ut efter frukost och fortsätter resan till Kandy. På vägen dit besöker ni kryddträdgårdarna i Matale (restid cirka 1,5 timmar). Här odlas kanel, kardemumma, peppar och flera andra kryddväxter. Under den guidade turen får ni veta mer om de olika kryddväxterna och hur de används i matlagningen. Ni får också en demonstration av lankesisk matlagning. Du som vill kan köpa med dig kryddor hem.

Ni fortsätter sedan till Kandy där ni får en stadsrundtur (restid cirka 1,5 timme). Kandy är ännu ett av UNESCO:s världsarv i Sri Lanka. Staden är en av de mest heliga platserna för buddister världen över, då Buddhas tand förvaras i templet Dalada Maligawa. Andra sevärdheter är resterna av det kungliga palatset, drottnings palats (numera Nationalmuseum) och andra byggnader som användes av hovet. Ön i mitten av Kandysjön användes som sommarbostad av kungarna. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur. På flera ställen i staden uppförs dagliga föreställningar med dans och musik. Ni kommer på kvällen att få se en uppvisning av olika danser från Sri Lanka.
Boende: Amaya Hills 4*  (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Resa till Sri Lanka Kandy

19 okt: Kandy – Nuwara Eliya
Ni äter frukost och checkar sedan ut för att fortsätta resan till Nuwara Eliya i högländerna (restid cirka två timmar). På vägen dit besöker ni en teplantage och tefabrik för att lära er mer om Sri Lankas teproduktion. Sri Lanka är världens fjärde största teproducent, och industrin är en av landets viktigaste inkomstkällor. Teindustrin startades i landet år 1967 av den brittiska odlaren James Taylor. Idag sysselsätter den över en miljon lankeser. Luftfuktigheten, den låga temperaturen och regnet i landets centrala högland ger ett klimat som gynnar produktionen av högkvalitativt te.

Ni fortsätter till Nuwara Eliya där ni får ni en stadsrundtur. Sri Lankas ”Lilla England” ligger i ett vackert landskap med berg, dalar, vattenfall och teodlingar som kuliss. Det sägs vara en av Sri Lankas kallaste platser, men är temperaturmässigt som en engelsk vårdag med lite kallare nätter. Runt hela Nuwara Eliya kan man se de brittiska influenserna med stugor och herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park som ligger mitt i staden är en underbar plats för promenader, picknick och även fågelskådning då det finns en del ovanliga arter här. Efter rundturen checkar ni in på hotellet.
Boende: Araliya Green Hills 4* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

20 okt: Nuwara Eliya – Ella – Yala
Efter en tidig frukost checkar ni ut och fortsätter resan i högländerna. Första stoppet blir den lilla staden Ella (restid cirka två timmar). Med sitt läge på drygt 1 000 m ö.h. är staden välsignad med några av Sri Lankas mest fantastiska vyer. Området har en rik biologisk mångfald med en stor mängd arter av växter och djur. I närheten av Ella ligger den vackra järnvägsbron Nine Arches Bridge som ni kommer att besöka. Bron är ett av de bästa exemplen på kolonialtidens järnvägskonstruktioner i Sri Lanka. Omgivningarna runt bron är också otroligt vackra med sina grönskande kullar. Efter besöket här fortsätter ni till Yala på sydkusten där ni checkar in på hotellet (restid cirka 3,5 timmar).
Boende: Charya Resort & Spa 4* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Resa Safari Sri Lanka Yala nationalpark Gepard

21 okt: Yala – Bentota
På morgonen väntar en spännande jeepsafari i Yala nationalpark, även känd som Ruhunu nationalpark. Parken täcker 126 786 hektar och är känd för sitt rika djurliv med ett stort antal elefanter, leoparder, axishjortar, sambarhjortar, krokodiler, manguster, vildsvin, bufflar och många andra djur. Mer än 130 fågelarter har också registrerats i parken. Safarin tar cirka 2–3 timmar.

Efter safarin fortsätter ni till Bentota på sydvästkusten där ni kommer att spendera de kommande tre nätterna (restid cirka 5,5 timmar).
Boende: Avani Bentota 4* (standardrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

22–23 okt: Bentota
Spendera dagarna på egen hand vid den fina stranden eller gör utflykter i området.
Boende: Avani Bentota 4* (standardrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

24 okt: Bentota – Colombo – Negombo/Waikkal
Efter frukost återvänder ni till Colombo där ni får en stadsrundtur med tid för shopping. Colombo var bara en liten hamnstad på 1500-talet då portugiserna kom. Utvecklingen till en viktig hamnstad skedde under den brittiska perioden, och 1815 blev Colombo Sri Lankas huvudstad. Idag är det landets affärs- och handelscentrum. Ingen av de portugisiska och holländska befästningarna finns kvar idag, men några av deras byggnader och kyrkor kan ses i områdena Fort och Pettah. Sevärda platser i staden inkluderar britternas forna militära garnison Fort, guldsmedskvarteret Sea Street i hjärtat av Pettah, Bazaar-området där det också finns ett hinduiskt tempel med detaljerade stenskulpturer, klocktornet Kayman’s Gate, Wolvendaalkyrkan från 1749, det buddistiska templet Kelaniya från 600 f.Kr., Davatagahamoskén och självständighetsmonumentet.

Efter rundturen i Colombo fortsätter ni till Negombo och checkar in på hotellet (restid cirka en timme).
Boende: Suriya Resort 4*  eller likvärdigt.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

25 okt: Hemresa
Transfer till Colombos internationella flygplats och flyg till Arlanda.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per vuxen i dubbelrum: 19 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 500 SEK.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Färdledare

Jag heter Victor Eriksson och är er färdledare. Under gymnasiet studerade jag bland annat turism, och 2007–2012 bodde jag i Kina där jag läste business, språk samt turism på universitetet. Därefter flyttade jag till Japan och studerade det japanska språket och turism. Under de senaste åren har jag rest mycket i Asien där jag även arbetar som tolk i kinesiska och japanska. Jag har även varit reseledare i Kina, Japan och Sri Lanka. Jag jobbar också med turistgrupper och olika event på familjens hjortgård.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer TAT6. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: TAT6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Sri Lankas höjdpunkter, 10 dagar”