Buddhistiska munkar i Sri Lanka
Sigiriya Rock Fortress Sri LankaGyllene grottemplet i Dambulla Sri LankaTraditionell dans i Kandy Sri Lanka.Nuwara Eliya Sri Lanka

Paket: Sri Lanka – kultur och natur, 8 dagar

Prisexempel: 18 500 kr

Vill du uppleva Sri Lankas kultur och natur på samma resa? Med detta program får du besöka kulturhistoriska skatter som det gyllene grottemplet i Dambulla, den antika staden Anuradhapura, Sigiriyas Lejonklippa och den heliga staden Kandy. Alla fyra platser är utsedda till världsarv av UNESCO. Du får även se Sri Lankas vackra natur i högländerna med sina berg och dalar, vattenfall och vidsträckta teplantage. Resan tar dig också till kryddträdgårdar och en botanisk trädgård, och givetvis även till den livliga huvudstaden Colombo.

Artikelnr: TAT1 ,

Sri Lanka – kultur och natur

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året runt. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Dagsprogram

Dag 1: Colombo
Vid ankomsten får ni transfer till ert hotell där ni checkar in, äter frukost och tvättar av er resdammet.

På eftermiddagen väntar en halv dags stads- och shoppingrundtur i Colombo. Under turen besöker ni olika stadsdelar med start i Fort, som var britternas forna militära garnison. Ni fortsätter till det multietniska området Pettah med sin livliga marknad där nästan allt finns till försäljning. I hjärtat av Pettah ligger till exempel guldsmedskvarteret Sea Street. Här samsas också tempel med moskéer, bland annat ett hinduiskt tempel med detaljerade stenskulpturer. Andra sevärdheter ni får se är bland annat klocktornet Kayman’s Gate, Wolfendhaalkyrkan från 1749, det buddistiska templet Kelaniya från 600 f. Kr. och Davatagahamoskén. För den shoppingsugne är besöket på det stora varuhuset Odel en höjdpunkt. Här säljs både kända designermärken och lokala märken. Ni återvänder sedan till hotellet där ni äter middag.

Boende: Global Towers Hotel 3* (standardrum).
Måltider: frukost och middag.

Dag 2: Colombo – Anuradhapura – Dambulla
Efter frukost åker ni vidare till Anuradhapura för en 2–3 timmars stadsrundtur (restid cirka 5 timmar). Anuradhapura var huvudstad i Sri Lanka från 400-talet f.Kr. till slutet av 900-talet e.Kr. Det var utan tvivel den mest magnifika staden i det forntida Sri Lanka, och finns nu med på UNESCO:s världsarvslista.

I Anuradhapura finns många platser av historiskt och arkeologiskt intresse. Stadens största skatter är dess stupor. Den stora Ruwanweliseya från 100-talet f.Kr. är den mest berömda av dem, och har en diameter på drygt 90 meter. I Thuparama Dagoba från 200-talet f.Kr. förvaras en dyrbar relik i form av Buddhas nyckelben. I staden finns också det heliga trädet Sri Maha Bodhi som planterades för 2 250 år sedan och är världens dokumenterat äldsta träd. Trädet sägs vara en stickling av det träd Buddha mediterade under när han fick sin religiösa väckelse. Här finns också Samadhi Buddha från cirka 300-talet e.Kr. som anses vara en av Sri Lankas finaste Buddhastatyer. Efter turen som tarfortsätter ni till Dambulla för övernattning (restid cirka 2 timmar).

Boende: Habarana Village by Cinnamon 4* (superiorrum).
Måltider: frukost och middag.

Dag 3: Sigiriya
Idag väntar en dagstur till Sigiriya Rock Fortress (restid cirka 30 minuter). Platsen har utsetts till världsarv av UNESCO och är kanske Sri Lankas mest fantastiska underverk. Ovanpå en 180 meter hög klippa ligger ruinerna av det kungliga palats från 400-talet e.Kr. som tronade på toppen. Sigiriya är också känd som Lion Rock på grund av det enorma stenlejon som brukade omsluta ingången till palatset. Man kan också se andra byggnader som vattentankar och vaktkurerna som står vid klippkanten. På en av trapporna upp finns det enda kända kvarvarande antika verket av Sinhalas sekulära konstverk i form av fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek. De har fortfarande kvar sina ursprungliga färger. Missa inte heller trädgårdarna, sommarhusen och grottorna som ligger på området runt klippan. Ni återvänder sedan till hotellet i Dambulla.

Boende: Habarana Village by Cinnamon 4* (superiorrum).
Måltider: frukost och middag.

Dag 4: Dambulla – Kandy
Efter frukost besöker ni det berömda gyllene grottemplet i Dambulla som utsetts till världsarv av UNESCO (restid dit cirka 30 minuter). Det enastående, vackra templet skapades för cirka 2 000 år sedan av kung Walagamba. I grottorna finns 150 uthuggna och förgyllda statyer av Buddha i full storlek, och en cirka 14 meter lång liggande Buddha. Grottornas väggar och tak täcks också av fresker med buddhistiska motiv.

Ni fortsätter sedan resan mot Kandy. På vägen besöker ni kryddträdgårdarna i Matale och Mawanella (restid hit cirka 2 timmar). Här odlas kanel, kardemumma, peppar och andra kryddväxter för besökarna att titta på. Kryddor finns också att köpa för den som vill. Ni fortsätter sedan till hotellet i Kandy (restid cirka 1 timme).

Boende: Amaya Hills 4* (superiorrum).
Måltider: frukost och middag.

Dag 5: Kandy stadstur & Peradeniyas botaniska trädgård
Idag väntar en stadsrundtur i Kandy, ännu ett av UNESCO:s världsarv i Sri Lanka. Staden är en av de mest heliga platserna för buddister världen över, då Buddhas tand förvaras i templet Dalada Maligawa. Andra sevärdheter är resterna av det kungliga palatset, drottnings palats (numera Nationalmuseum) och andra byggnader som användes av hovet. Ön i mitten av Kandysjön användes som sommarbostad av kungarna. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur. På flera ställen i Kandy uppförs dagliga föreställningar med dans och musik.

Efter stadsturen fortsätter ni till den kungliga botaniska trädgården Peradeniya, känd för sin samling av orkidéer. På kvällen får ni se en uppvisning av olika danser från Sri Lanka.

Boende: Amaya Hills 4* (superiorrum).
Måltider: frukost och middag.

Dag 6: Kandy – Pidurutalagala – Nuwara Eliya
Efter frukost fortsätter resan upp i de svalare högländerna. Där kan du klättra uppför Pidurutalagala som är Sri Lankas högsta berg på 2 524 meter (restid cirka 3 timmar). Ni fortsätter sedan till Nuwara Eliya. Med sitt behagliga bergsklimat och vackra vyer är det en av Sri Lankas mest populära semesterorter.

Boende: Heaven Seven 3* (standardrum)
Måltider: frukost och middag.

Dag 7: Nuwara Eliya – Colombo
Ni får idag en stadsrundtur i Nuwara Eliya. Sri Lankas ”Lilla England” ligger i ett vackert landskap med berg, dalar, vattenfall och teodlingar. Det sägs vara en av Sri Lankas kallaste platser, men är temperaturmässigt som en engelsk vårdag med lite kallare nätter. Runt hela Nuwara Eliya kan man se de brittiska influenserna med stugor och herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park som ligger mitt i staden är en underbar plats för promenader, picknick och även fågelskådning då det finns en del ovanliga arter här.

Efter stadsturen fortsätter ni till en teplantage och tefabrik. Sri Lanka är världens fjärde största teproducent, och industrin är en av landets viktigaste inkomstkälla. Här produceras en stor del av världens bästa teer. Teindustrin i Sri Lanka startades år 1967 av den brittiska odlaren James Taylor. Idag sysselsätter den över en miljon lankeser. Luftfuktigheten, låga temperatur och regnet i landets centrala högland ger ett klimat som gynnar produktionen av högkvalitativt te. Efter detta besök fortsätter ni till Colombo.

Boende: Global Towers Hotel 3* (standardrum).
Måltider: frukost och middag.

Dag 8: Hemresa 
Efter frukost och utcheckning får ni transfer till flygplatsen.
Måltider: frukost.

Detta ingår

 • Flyg SkandinavienColombo t o r med SriLankan Airlines.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 8 nätter på hotell i dubbelrum.
 • Måltider enligt programmet.
 • Privat transfer i bil med AC.
 • Inträden till:
  Sigiriya Rock
  Dambullas gyllene grottempel
  Anuradhapuraya
  Dalada Maligawa (Tandtemplet) i Kandy
  Peradeniyas botaniska trädgård
  Dansshow i Kandy
  Gangaramaya
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 st 0,5 liters flaskor vatten per gäst.
 • Tidig incheckning på ankomstdagen.
 • Lokala skatter.

Detta ingår ej

 • Lunch.
 • Drycker.
 • Kamera- och videoavgifter.
 • Visumavgifter.
 • Utflykter utöver dem som beskrivs i programmet.
 • Tidig incheckning utöver dag 1 och sen utcheckning.
 • Övriga personliga kostnader.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 18 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TAT1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Sri Lanka – kultur och natur, 8 dagar”