Sigiriya Rock Fortress. Foto: Tropical Asia Tours

Paket: Sri Lanka & Maldiverna – djur, natur, kultur & paradisstrand, 12 dagar

Prisexempel: 22 900 kr

Vi erbjuder nu en fantastisk kombinationsresa som kombinerar det bästa av Sri Lankas natur- och kulturskatter med Maldivernas fantastiska övärld! Reselängden är nästan två veckor med fem dagar i Sri Lanka och en vecka på Maldiverna, alternativt hela vistelsen på Sri Lanka som blir ett billigare alternativ.

Artikelnr: MALD+SRI1 , , , ,

Sri Lanka & Maldiverna

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum, och resan kan genomföras alla dagar året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Resan sker på privat basis med egen engelsktalande chaufför/guide som har stor kännedom om platserna du besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas andra lokala guider, och då kan den aktiviteten/utflykten ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien – Colombo t o r.
 • Alla flygskatter.
 • 5 dagars privat rundresa i Sri Lanka.
 • 4 nätters boende i Sri Lanka inkl. halvpension.
 • 7 nätters boende på resort på Maldiverna eller i Sri Lanka, inkl. ert val av måltidsplan och standard.
 • Alla transfers/transporter.

Dagsprogram

Flyg Skandinavien – Colombo, dag eller nattflyg. Ankommer i Colombo dag 1 i programmet.

Dag 1:
När ni anländer möts ni av vår representant och får transfer till Sigiriya, på vägen dit besöker vi Elephant Orphanage i Pinnawala.
Övernattning på Elephant Corridor (Deluxe Suite inkl. halvpension), Sigiriya eller likvärdigt hotell.

* Pinnawala Elephant Orphanage  – Ca 35 km från Colombo på vägen mot Kandy ligger Pinnawala. Där startade man 1975 ett rehabiliterings center för övergivna och skadade elefanter.
Nu finns 65 elefanter där, inkluderat elefantungar som man hämtat från olika delar av Sri Lanka. Som en följd av ett speciellt uppfödningsprogram har mer än 25 små elefanter fötts i Pinnawala. Bästa tiden på dagen att besöka centret är under de tider elefanterna utfodras på förmiddag och eftermiddag, eller då elefanterna får ett bad i floden intill centret på eftermiddagen.

Dag 2:
Efter frukost fortsätter turen till Anuradhapura för sightseeing.  Besök i Sri Maha Bodhi Temple, Ruwanweli Saya, Thuparamaya, Isurumuniya Temple etc.
Övernattning på Elephant Corridor (Deluxe Suite inkl halvpension), Sigiriya eller likvärdigt hotell.

* Anuradhapura – Sri Lankas huvudstad från 400-talet f.Kr. fram till 1100-talet e.Kr. var den mest berömda av Sri Lankas förstörda antika städer. Stadens mest kända byggnadsverk är flera dagobas. Den mest kända är Ruvanveliseyan från 200 talet f.Kr som är 92 meter i diameter.
Stadens mest kända relik är det heliga trädet, ”Bo Tree”, som sägs ha vuxit från en gren av det träd under vilket Buddha nådde upplysningen. Det planterades 2 250 år sedan och är det äldsta historiskt verifierade trädet i världen. Anuradhapura är utsett till världsarv av UNESCO.

Dag 3:
Efter frukost beger ni er till Polonnaruwa för att besöka Royal Pavillon, Watadagaya (circular stupa), Uththararamaya (Galvehare) där statyn av den liggande Buddhan finns, Lankathilanka det äldsta buddisttemplet.
Övernattning på Elephant Corridor (Deluxe Suite inkl. halvpension), Sigiriya eller likvärdigt hotell.

* Polonnaruwa är också det utsett till världsarv av UNESCO. Det var Sri Lankas huvudstad under 1000-1200-talet, och där finns spektakulära statyer.
Lankatilake, Tivanka och Thuparama är de vackraste husen med målningar och Tivanka har de bästa exemplen på fresker från Polonnaruwa perioden. RankothVehera och Kirivehera är väl bevarade stora stupas och Gal Vihare – en helig klippa, har fyra Buddha statyer, två sittande, en stående och en liggande. Parakramabahus staty är exempel på singalesiskt stenhuggeri och Vata-da-GE är en unik skapelse av Sri Lankas konstnärer. Den medeltida huvudstaden, som var Polonnaruwa har berikats med inre och yttre vallgravar och inre och yttre väggar. ParakramaSamudran är på västra sidan av staden. Royal Palace Audience Hall och andra byggnader i innerstaden var inneslutna av en annan hög vägg.

Efter turen kan ni delta i en spännande jeepsafari i Minneriya National Park.

* Minneriya nationalpark – Denna nationalpark på 8 889 hektar är känd för sin stora population av elefanter i hjordar på 100 till 150 individer som vandrar i djungeln och i närheten av sjön. Entrén till parken är Ambagaswewa ca 6 km från Habarana Polonnaruwa vägen. Här finns ca 300 vilda elefanter, vilda bufflar, vildsvin, leoparder, krokodiler, schakaler, 9 typer av amfibier, 25 typer av reptiler, 160 fågelarter, 26 sorter av fiskar, och 78 sorter av fjärilar.

Tillbaka till hotellet till kvällen.

Dag 4:
Efter frukost checkar ni ut från hotellet och sedan fortsätter ni till Ngombo. På vägen blir det besök på the Rock Fortress i Sigiriya.
Övernattning på Jetwing Blue (Deluxe rum inkl. halvpension), Negombo eller likvärdigt hotell.

* Sigiriya är ett världsarv från 400talet e.Kr, en ”himmelsfästning” som kanske är det mest fantastiska underverket på Sri Lanka. Det är också känt som Lion Rock på grund av det enorma lejon som brukade stå vid ingången till slottet på toppen av det 600-meter höga berget. På dess topp står grunden till det kungliga slottet med vaktkurer längs klippkanten. På en av trapporna finns det enda kända antika verket av Sinhalas sekulära konstverk som överlevde i form av fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek. De har  fortfarande kvar sina ursprungliga färger. Missa inte The Water Gardens, sommarhusen, Boulder Gardens och grottorna på området.
På kvällen ingår en citytour i Negombo.

* Negombo – en berömd fiskeby norr om Colombo, med en holländsk kanal. I Kanalen är det full aktivitet med fiskare som reser upp och ned i sina färgglada båtar. På stranden hittar du många arter av fåglar, inklusive den spektakulära Kungsfiskaren. Resor med  katamaran på havet och i kanalen kan organiseras. Från november till april är  dykning tillgänglig i denna pittoreska by. Längs gatorna på vardera sidan av hotellen ligger flera souvenirbutiker, restauranger etc.

I rundturen ingår:

 • flygplatstransfers
 • halvpension på alla inkvarteringar
 • transport/transfers i fordon med luftkonditionering. Engelsktalande guider/chaufförer.
 • alla inträdesavgifter i programmet
 • två flaskor vatten per person och dag.

Tillkommer i rundturen:

 • lunch
 • all dryck
 • dricks
 • visum

Dag 5-12: 
Transfer till flygplatsen för flyg vidare till underbara Maldiverna!

Detta  ingår:

 • Flyg Colombo – Maldiverna t/r inkl. flygskatter.
 • 7 nätters boende enligt nedan specifikation.
 • Lokala transfers (dagtid), inklusive personlig assistans på flygplatsen vid ankomst och inför hemresan.
 • 24 timmars lokal jourservice på plats (engelsktalande)

Möjlighet finns att lägga in nätter i Dubai eller Doha (om ni flyger med Emirates eller Qatar) eller i Istanbul (om ni flyger med Turkish Airlines), innan eller efter vistelsen på Maldiverna, mot pristillägg. Även transfers och aktiviteter kan bokas på.

Sun Island Resort 4*
Sun villa inkl. helpension.
Inkl transfers med inrikesflyg + speed boat (dagtid), inklusive personlig assistans på flygplatsen vid ankomst och inför hemresan.

Rabatter för barn tillämpas.
Minimum antal deltagare: 2 personer

Billigare alternativ, bli kvar i Sri Lanka:

Dag 5-12: Transfer till Eden Resort & Spa 4+*,  som ligger i Beruwela. Där bor ni i 7 nätter inkl. halvpension, i Eden rum.

 

Pris

Prisexempel per person:

 • Kombinationen Sri Lanka & Maldiverna: från 26 900 kr.
 • Endast Sri Lanka med paradisstrand i Beruwela: från 22 900 kr.

 

Alternativa resorter på Maldiverna

Möjlighet finns att förlänga er vistelse på Maldiverna, ändra rumstyp eller byta resort mot prisjustering. Se nedan alternativa resorter på Maldiverna.

Resorter på Maldiverna

3*

Eriyadu Island Resort 3*
Inkl. speed boat transfers (dagtid).

Adaaran Club Rannalhi 3*
Inkl. speed boat transfers (dagtid).

Fun Island Resort & SPA 3+*
Inkl. transfers med speed boat.

 

4* 

Sun Island Resort 4*
Inkl. transfers med inrikesflyg + speed boat (dagtid).

Adaaran Select Hudhuranfushi 4*.
Inkl. speed boat transfers.

Adaaran Select  Meedhupparu 4*
Inkl. sea plane transfers (dagtid).

Meeru Island Resort 4*
Inkl. speed boat transfers (dagtid).

Centara Ra Fushi Resort & Spa 4*
Inkl. speed boat transfers (dagtid).

Palm Beach Resort & Spa 4*
Inkl. transfers med sea plane.

Gangehi Island Resort 4+*
Inkl. sea plane eller speed boat transfers.

The Barefoot Eco Resort 4*
Inkl. inrikesflyg.
Läs mer om The Barefoot Eco Hotel (pdf)

Diamonds Athuruga 4+* eller Diamonds Thudufushi 4+*
Inkl. transfers med sea plane,

Kuredu Island Resort 4*
Inkl. sea plane transfers.

Ranveli Village 4*
Inkl. transfers med sea plane.

Komandoo Maldives Island Resort 4+*
Inkl. sea plane transfers.

 

5*

Irufushi Resort & Spa 5*
Inkl. sea plane transfers (dagtid).

Centara Grand Island Resort & Spa Maldives 5*
Inkl. sea plane transfers (dagtid).

Kihaad Maldives 5*
Inkl. transfers med inrikesflyg kombinerat med speed boat.

Anantara Dhigu Resort & Spa 5*
Inkl. speed boat transfers (dagtid).

Lily Beach Resort & Spa 5*
Inkl. sea plane transfers (dagtid).

Ovan angivna resorter är endast förslag på resorter vi tycker är prisvärda och trevliga. Det finns en uppsjö av resorter på Maldiverna. Vi kan sälja de flesta av dem. Om någon av våra förslag inte passar era önskemål, så kan vi ta fram alternativa resorter till er. Specificera i er förfrågan vad ni önskar förslag på.

 

Intern kod: TRO+ETH

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Sri Lanka & Maldiverna – djur, natur, kultur & paradisstrand, 12 dagar”