Traditionell dans i Sri Lanka.
Sigiriya Rock Fortress.Elefanter i Sri Lanka.Folkliv i Sri Lanka.

Paket: Sri Lanka & Maldiverna – en perfekt kombination, 14 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

Vi erbjuder nu en fantastiskt prisvärd kombinationsresa där ni får uppleva det bästa av Sri Lankas natur- och kulturskatter tillsammans med Maldivernas fantastiska övärld! Reselängden är på två veckor, med sju dagar i Sri Lanka och en vecka på Maldiverna. Boendet sker i varierade 3-5* standard. Dagliga avgångar – resan sker på privat basis. Engelsktalande lokala guider.

Artikelnr: MALD+SRI2 , , , ,

Sri Lanka & Maldiverna – en perfekt kombination

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide. Er lokala, engelsktalande guide/chaufför har stor kännedom för platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida, så anlitas andra lokala guider och då kan den aktiviteten/utflykten ske i lokalt sammansatta turistgrupper. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar, men går som sagt att skräddarsy.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Colombo–Maldiverna–Skandinavien med Sri Lankan Airlines.
 • Alla flygskatter.
 • Program på Sri Lanka enligt beskrivning.
 • Boende 6 nätter i Sri Lanka inkl. frukost.
 • Boende 7 nätter i Maldiverna inkl. helpension.
 • Transfer i luftkonditionerad bil.
 • Lokal service.
 • 2 flaskor vatten per dag under rundresan i Sri Lanka.
 • Engelsktalande chaufför.
 • Lokal guidning på engelska.
 • Alla inträdesavgifter/parkavgifter.
 • All lokal transfer.

Dagsprogram

Flyg från Skandinavien (Arlanda/Göteborg/Köpenhamn/Oslo) med Sri Lankan Airlines. Ankomst nästa morgon.

Dag 1: Vid ankomsten tidigt på morgonen välkomnas ni av den lokala representanten och åker vidare till Pinnawala (cirka 2,5 timmars bilresa).

* PINNAWALA ELEPHANT ORPHANAGE * – Cirka 35 km från Colombo på vägen mot Kandy ligger Pinnawala. Där startade man 1975 ett rehabiliterings center för övergivna och skadade elefanter. Nu finns 65 elefanter där, inkluderat elefantungar som man hämtat från olika delar av Sri Lanka. Som en följd av ett speciellt uppfödningsprogram har mer än 25 små elefanter fötts i Pinnawala. Bästa tiden på dagen att besöka centret är under de tider elefanterna utfodras: kl. 09.30 – 10.00 och kl. 13.30 – 14.00 eller då elefanterna får ett bad i floden intill centret, kl. 14.00 – 14.30.

Därefter fortsätter vi till Sigiriya (cirka 2,5 timmars bilresa) för att uppleva fortet på klippan.

Vi tar oss upp till Sigiriyas klippfästning (cirka 3 timmars vandringstur) ”The Lion Rock”, lejonklippan, som är från 500-talet och är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Fästningen byggdes av kung Kashyapa (477–495 e.Kr.) och är ovanligt vacker där den reser sig 200 meter över den snåriga djungeln. En vallgrav, en fästningsvall och vidsträckta parker omger klippans fot. Här finns också den berömda vattenparken. Vi ska även se de världsberömda freskomålerierna som är mer än 1 000 år gamla mycket välbevarad graffiti som visar vackra, leende, barbröstade unga flickor. På eftermiddagen fortsätter vi till staden Polonnaruwa som var Sri Lankas andra huvudstad och som byggdes mellan 1100- och 1200-talet. Staden är upptagen på världsarvslistan. Här finns bland annat ruinerna av det kungliga palatset med fyra Buddha-statyer som är uthuggna i klippväggen, ”The Lotus Bath”, kung Parakramabahus staty och arkeologiska lämningar av The Temple of The Tooth Relic med mera.
Övernattning på hotell Fresco Water Villa 3+* i standardrum, inkl. frukost.

Dag 2: Efter frukost på hotellet åker vi vidare till Passikudah på den fantastiska ostkusten (cirka 3 timmars bilresa). Där spenderar vi dagen på valfritt sätt på egen hand.
Övernattning på Uga Bay resort 5* i Beach studio inkl. frukost.

Dag 3: På egen hand i Passikudah.
Övernattning på Uga Bay resort 5* i Beach studio inkl. frukost.

Dag 4: Efter frukost åker vi vidare till Polonnaruwa (cirka 1,5 timmars bilresa). Där åker vi på en stadsrundtur (cirka 2-3 timmar).

* POLONNARUWA *– är också det utsett till världsarv av UNESCO. Det var Sri Lankas huvudstad under 1000-1200-talet, och där finns spektakulära statyer.
Lankatilake, Tivanka och Thuparama är de vackraste husen med målningar och Tivanka har de bästa exemplen på fresker från Polonnaruwa perioden. RankothVehera och Kirivehera är väl bevarade stora stupas och Gal Vihare – en helig klippa, har fyra Buddha statyer, två sittande, en stående och en liggande. Parakramabahus staty är exempel på singalesesiskt stenhuggeri och Vata-da-GE är en unik skapelse av Sri Lankas konstnärer. Den medeltida huvudstaden, som var Polonnaruwa har berikats med inre och yttre vallgravar och inre och yttre väggar. ParakramaSamudran är på västra sidan av staden. Royal Palace Audience Hall och andra byggnader i innerstaden var inneslutna av en annan hög vägg.

Efter turen deltar ni i en spännande jeepsafari i Minneriya National Park.

* MINNERIYA NATIONAL PARK * – Denna nationalpark på 8 889 hektar är känd för sin stora population av elefanter i hjordar på 100 till 150 stycken som vandrar i djungeln och i närheten av sjön. Entrén till parken är Ambagaswewa ca 6 km från Habarana Polonnaruwa vägen. Här finns ca 300 vilda elefanter, vilda bufflar, vildsvin, leoparder, krokodiler, schakaler, 9 typer av amfibier, 25 typer av reptiler, 160 fågelarter, 26 sorter av fiskar, och 78 sorter av fjärilar.

Efter jeepsafarin åker vi tillbaka till Sigiriya (cirka 30 minuters bilresa).
Övernattning på hotell Fresco Water villa 3+* i standardrum, inkl. frukost.

Dag 5: Efter frukost åker vi vidare till Kandy, där vi på vägen stannar till och besöker Matale Spice garden (ca 2 timmars bilresa till Matale, därefter cirka 1,5 timmars bilresa till Kandy). När vi kommer fram till Kandy får vi en kort stadsrundtur innan vi på kvällen tittar på en kulturell dansshow med uppvisning av olika danser från Sri Lanka.

*SPICE GARDENS * Matale – Vi kommer att se många kryddträdgårdar i Matale och i Mawanella där Kanel, Kardemumma och flera andra kryddträd, plantor och klätterväxter är planterade till turisternas glädje. Det finns även möjlighet att köpa kryddor för de som vill. Vid alla kryddträdgårdar får besökarna detaljerad information om varje träd och planta samt om hur de används i matlagningen.

*KANDY* – är ännu ett av UNESCOs ”världsarv”. Det var de singalesiska kungarnas sista fäste under portugisernas, holländarnas och engelsmännens styre som slutligen gavs upp till engelsmännen efter en överenskommelse 1815. För Sri Lankas buddister och världen är Kandy en av de mest heliga platserna då det är hem åt ”Dalada Maligawa” – Temple of the Sacred Tooth Relic of Lord Buddha. Nära intill finns resterna av det kungliga palatset ”MahaWasala”, ”Palle Wasala” där drottningarna bodde, (numera ett nationalt museum),”Meda Wasala” där andra nära släktingar bodde. Audience Hall, Natha Devala och Vishnu Devala ligger i närheten. Badpaviljongen (”Ulpenge”) ligger vid sjön och i mitten av sjön ligger ön ”Kiri samudraya” (mjölkvita havet) vilken användes som sommarbostad av kungarna. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur.
Övernattning på Hill Top Hotel Kandy 3+* i standardrum, inkl. frukost.

Dag 6: Efter frukost på hotellet åker vi tillbaka till Colombo (cirka 3 timmars bilresa). Där åker vi på en stadsrundtur med möjlighet till shopping.

*COLOMBO* – är affärs- och handelscentrum och den nya huvudstaden är Sri Jayawardhanapura Kotte som ligger några kilometer bort. Colombo var bara en liten hamnstad som hamnade i förgrunden på 1500-talet då portugiserna kom (1505) och utvecklingen till en viktig hamnstad skedde under den brittiska perioden. 1815 blev Colombo Sri Lankas huvudstad efter att britterna tog över det Kandyanska kungariket. I varje del av staden ser man rester av byggnaderna efter portugisernas, holländarnas och britternas styre. Ingen av de portugisiska och holländska befästningarna finns idag men några av deras byggnader och kyrkor kan ses i Fort och Pettah områdena.
Fort – det före detta brittiska administrativa centrumet och militära garnisonen, Sea Street – guldsmedskvarteret i hjärtat av Pettah, the Bazaar area – där det också finns ett hinduiskt tempel med detaljerade stenskulpturer, The Kayman´s Gate – klocktornet vid den ursprungliga porten till Fort, the Dutch Church of Wolfendhaal – från 1749, Kelaniya – det buddistiska templet från 600 f. Kr., Davatagaha moskén, Colombo Museum och Natural HistoryMuseum är några av de platser som bör besökas. Besök också BMICH (Bandaranaike Memorial International Conference Hall) och se kopian av Avukana Buddha som står framför samt Independence Memorial.
Övernattning på Grand Oriental Hotel Colombo 3* i standardrum, inkl. frukost.

Dag 7–13: Dag 7 utcheckning och flyg från Colombo till Maldiverna där avkoppling med sol, bad och egna aktiviteter väntar.
Boende: Sun Island Resort 4* i Sun villa inkl. helpension.

Detta ingår i Maldiverna

 • 7 nätters boende enligt specifikation.
 • Lokal transfer med inrikesflyg och speed boat (dagtid), inklusive personlig assistans på flygplatsen vid ankomst och inför hemresan.
 • 24 timmars lokal jour-service på plats (engelsktalande).

Möjlighet finns att mot pristillägg lägga till nätter i Dubai eller Doha (om ni flyger med Emirates eller Qatar) eller i Istanbul (om ni flyger med Turkish Airlines) innan eller efter vistelsen på Maldiverna. Även transfer och aktiviteter kan bokas på.

Möjlighet finns att förlänga er vistelse på Maldiverna. Ovan angivna resort är ett förslag på en resort vi tycker är ett bra alternativ. Det finns en uppsjö av resorter på Maldiverna, och vi kan sälja de flesta av dem. Om förslaget inte passar era önskemål kan vi ta fram alternativa resorter till er. Specificera era önskemål i er förfrågan så tar vi fram ett reseförslag.

Dag 14: Hemresa

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 26 900 SEK.

Rabatter för barn tillämpas.
Minimum antal deltagare: 2 personer

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MALD+SRI2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Sri Lanka & Maldiverna – en perfekt kombination, 14 dagar”