Resa till Maldiverna familj strand
Polonnaruwa Sri LankaResa till Sri Lanka safari delfinerResa till Sri Lanka Hirawadunna kanotsafariResa till Sri Lanka styltfiske.Resa till Maldiverna barn familjResa till Maldiverna The Barefoot Eco Hotel strand

Höstlovsresa för familjen till Sri Lanka & Maldiverna, 12 dagar

Prisexempel: 31 900 kr

Ta med familjen på en spännande resa till Sri Lanka och Maldiverna på höstlovet! Här får ni uppleva en annan kultur, vacker natur, djurliv och en härlig solsemester. Utflykterna har fokus på hållbar turism. I Sri Lanka får ni bl.a. se kulturhistoriska platser, vardagslivet på landsbygden, besöka ett kläckningscenter för sköldpaddor och åka på valsafari. Ni besöker också ett barnhem eller en skola, och en donation dit ingår i resans pris. Ni fortsätter sedan till Maldiverna där ni bor sex nätter på den fina ekoresorten The Barefoot Eco Hotel. Då resan går på höstlovet riktar den sig främst mot barnfamiljer, så förutom reseupplevelserna får ni även chansen att lära känna andra familjer med samma reseintresse.

Höstlovsresa för familjen till Sri Lanka & Maldiverna

Gruppstorlek: max 25 deltagare + färdledare från Kenzan Tours.

Barn från 7 år är välkomna att följa med på denna resa.

Datum

24 oktober – 6 november 2019

Flygtider

24 oktober: Arlanda–Dubai 15.05–23.20
25 oktober: Dubai–Colombo 02.40–08.35

30 oktober: Colombo–Maldiverna 13.30–14.50

5 november: Maldiverna–Dubai 22.55–02.02 (+1)
6 november: Dubai–Arlanda 08.30–12.15

Detta ingår i resan till Sri Lanka & Maldiverna

 • Flyg Arlanda–Colombo, Colombo–Malé–Hanimadhoo och Hanimadhoo–Malé–Arlanda i ekonomiklass.
 • All transfer inom programmet. Alla fordon har luftkonditionering. I Sri Lanka sker rundresan i luftkonditionerad buss.
 • Boende 5 nätter i Sri Lanka och 6 nätter i Maldiverna. Dubbelrum/trebäddsrum/extrasäng inkl. frukost, halvpension eller helpension enligt programmet.
 • Nedan program med nämnda utflykter inkl. inträden.
 • Donation till ett barnhem eller en skola á USD 80 per person.
 • Måltider enligt programmet.
 • Engelsktalande chaufför och guider.
 • Svensk färdledare från Kenzan Tours.
 • Två vattenflaskor á 500 ml per person.
 • Samtliga skatter, inkl. flygskatter.

Detta ingår inte

 • Luncher samt dryck under vistelsen i Sri Lanka.
 • Drycker utöver vatten till måltiderna i Maldiverna.
 • Kamera- och videotillstånd.

Dagsprogram

25 okt: Arlanda – Colombo – Kalpitiya
Vid ankomst till flygplatsen möts ni av er lokala guide som tar er till hotellet i Kalpitiya på nordvästra kusten (restid cirka 3,5 timmar). Ni äter middag på hotellet.
Boende: Kite Surfing Lanka Hotel 4* (lagoon view bungalow).
Måltider: middag.

26 okt: Kalpitiya
Ni börjar dagen tidigt med valsafari i Trincomalee på östkusten. Sri Lanka är en fantastisk plats för val- och delfinsafari då det ligger inom Internationella valkommissionens skyddade område i Indiska oceanen. Att åka på val- och delfinsafari i Trincomalee är en av de mest spännande vattenaktiviteterna man kan göra på Sri Lanka. Här kan du bland annat se blåvalar, sillvalar, kaskelotter, flasknosdelfiner och ibland även späckhuggare. Man kan även få syn på havssköldpaddor och olika fiskar som flygfisk och blåfenad tonfisk. Kvällen spenderar ni på egen hand.
Boende: Kite Surfing Lanka Hotel 4*
Måltider: halvpension.

27 okt: Kalpitiya – Polonnaruwa – Dambulla
Efter frukost fortsätter resan till den forntida staden Polonnaruwa där ni gör en rundtur på cykel (restid cirka 4,5 timmar). Polonnaruwa är Sri Lankas näst äldsta kungadöme och är utsett till världsarv av UNESCO. Den forna huvudstaden blomstrade på 1100-talet e.Kr. då den kände kung Parakramabahu I skapade en praktfull stad. Här finns en mängd intressanta lämningar av byggnader, statyer och andra strukturer att beskåda. Stilen är en mix av buddistisk och hinduisk arkitektur, ett arv efter de olika kungar som regerat här. Ruinerna finns inom gångavstånd, och många av dem skuggas av träden vilket är ett skönt avbrott från den tropiska solen. Efter rundturen fortsätter ni till Dambulla och checkar in på ert hotell.
Boende: Amaya Lake 4* 
Måltider: halvpension.

28 okt: Dambulla – Hiriwaduna trekking – Matale – Dambulla
Idag väntar flera spännande aktiviteter. Ni börjar med trekking i den lilla byn Hiriwaduna, cirka 20 minuter från Dambulla. I byn och dess omgivningar med djungel och våtmarker sjuder det av liv på morgonen. Här får ni se lokalbefolkningens vardagsliv när de fiskar och utför andra sysslor. Det fantastiska fågellivet, fjärilarna och möjligheten att se krokodiler är också en speciell upplevelse under turen.

Ni fortsätter sedan med oxkärra genom tät skog och öppna fält. Omgivningarna här är hem åt såväl skogsfåglar som apor, björnar, harar, pytonormar, manguster och även elefanter. Luta er tillbaka och ta in naturen och livet på landsbygden medan er guide tar er runt.

Äventyret fortsätter med en kanotsafari på en vacker sjö. Ni kommer också att få vada en liten bit genom ett grunt vattendrag. Längs vägen finns chansen att se många olika fågelarter som påfåglar, örnar, skarvar och kungsfiskare. Under turen stannar ni till vid en chenaodling där ni träffar en lantbrukare. Kanske bjuds ni där på en drink av söt kokosnöt, ingefärste eller någon annan god dryck beroende på säsong.

Efter kanotsafarin är det dags för lunch. Ni kommer att få en lunchbuffé tillagad på traditionellt vis i lerkrukor, och maten serveras på lotusblad. Ni avslutar dagens utflykt med ett besök på Matales kryddträdgårdar. Här får ni en rundvandring bland kryddväxterna och en demonstration av lankesisk matlagning.
Boende: Amaya Lake 4*
Måltider: halvpension.

29 okt: Dambulla – Colombo – Kosgoda – Beruwala
Idag åker ni vidare till Colombo (restid cirka fyra timmar). Där besöker ni ett barnhem eller en skola för fattiga barn. En donation á USD 80 per person ingår i resans pris.

På eftermiddagen fortsätter ni cirka två timmar till Kosgoda där ni besöker en kläckningsanläggning för sköldpaddor. Äggen samlas in av bybor och fiskare och köps sedan av Kosgodas äggkläckningscenter. Här förvaras äggen i sandfållor tills de kläcks, och de små sköldpaddorna släpps sedan ut i havet när de är redo. Enbart detta center har släppt ut fler än 1 750 000 sköldpaddor av fem olika arter. Ni får också hjälpa till att släppa ut sköldpaddsungar i havet och på så sätt delta i arbetet med att rädda utrotningshotade arter. Ni fortsätter sedan till ert hotell i Beruwala fem mil söder om Colombo.
Boende: Cinnamon Bey 5* 
Måltider: halvpension.

30 okt: Beruwala – Colombo – Maldiverna
Efter frukost checkar ni ut och åker till flygplatsen i Colombo för att resa vidare till Maldiverna. När ni landat på den lilla ön Hanimadhoo väntar en kort transfer till The Barefoot Eco Hotel som ligger på den kritvita stranden. Vid ankomsten får ni en välkomstdrink och en uppfriskande handduk att tvätta bort resdammet med. Sedan är det bara att njuta av lugnet, paradisstränderna, Indiska oceanens härliga vatten och hotellets faciliteter och aktiviteter.

The Barefoot drivs på ett ekovänligt sätt för att minimera sin påverkan på miljön och gynna lokalbefolkningen. De erbjuder ett brett utbud av gratis aktiviteter för sina gäster. För dig som vill röra på dig finns ett fullt utrustat gym, dagliga yogapass, volleyboll, bowlingbana, kajaker och cyklar för barn och vuxna. Det finns också olika brädspel, bibliotek och ett teleskop.

Hotellet har en saltvattenpool, och på stranden finns solstolar, parasoller och strandhanddukar att låna. Du som vill snorkla är välkommen att följa med marinbiologen ut till det fantastiska husrevet. Du har också möjlighet att delta i deras biologilektioner och prova på att vistas under vatten med tuber. I rumspriset ingår gratis wifi på hela hotellet och en stor flaska vatten per rum och dag.

Eftersom The Barefoot ligger på en bebodd ö får de enligt Maldivernas gällande lagar inte servera alkohol. Hotellet har dock en barbåt i lagunen utanför hotellet dit de kör sina gäster.

Boende: The Barefoot Eco Hotel 4* i beach front room inkl. helpension. Max två vuxna + två barn i ett rum.
Måltider: helpension.

31 okt – 4 nov: Maldiverna
Njut av sol, bad och god mat i underbara Maldiverna!
Boende: The Barefoot Eco Hotel 4* i beach front room inkl. helpension. Max två vuxna + två barn i ett rum.
Måltider: helpension.

5 nov: Maldiverna – Dubai
Idag får ni transfer till flygplatsen för att påbörja er hemresa. På vägen tillbaka till Stockholm landar ni i Dubai och spenderar en natt på flygplatshotellet där.
Övernattning: Flygplatshotell Dubai Airport 3-4*.
Måltider: frukost.

6 nov: Dubai – Stockholm
Efter frukost åker ni vidare med flyg hem till Stockholm.
Måltider: frukost.

Pris

Totalpris per vuxen i ordinarie bädd (dubbelrum eller trebäddsrum): 31 900 SEK
Totalpris per barn t.o.m. 11 år i extrabädd (upp till två extrabäddar tillsammans med två vuxna): 19 900 SEK

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer TAT9. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: TAT9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Höstlovsresa för familjen till Sri Lanka & Maldiverna, 12 dagar”