Resa till Sri Lanka Yala nationalpark
Resa till Sri Lanka Sigirya LejonklippanResa till Sri Lanka folklivResa Sri Lanka Nine Arch BridgeResa till Maldiverna bröllopsresa strandResa till Maldiverna The Barefoot Eco Hotel strand

Sri Lanka & Maldiverna – kombo 14 dagar

Prisexempel: 41 900 kr

Denna resa är en perfekt kombination av Sri Lankas natur- och kulturskatter och Maldivernas fantastiska övärld. Resan går bland annat till det berömda klippfortet Sigiriya och den heliga staden Kandy, båda utsedda till världsarv. Du får också se de vackra högländerna och åker på spännande jeepsafari i två nationalparker för att skåda efter leoparder, elefanter och andra vilda djur. På Maldiverna bor du på en fin ekoresort belägen direkt på den kritvita stranden.

Artikelnr: TAT5 Kategorier: , Etiketter: , , ,

Sri Lanka & Maldiverna – en perfekt kombination

Denna resa är privat med egen engelsktalande lokal guide som följer med under hela rundresan i Sri Lanka. Vi erbjuder många resor till Sri Lanka, och varje resa är en unik upplevelse. I de fall guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas istället lokala guider. De utflykterna kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en rundresa som vi varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program enligt dina önskemål, för att göra din resa till Sri Lanka oförglömlig.

Datum

Resan går året runt utan fasta avresedatum.

Detta ingår i resan till Sri Lanka & Maldiverna

 • Flyg Skandinavien–Colombo, Colombo–Maldiverna och Maldiverna–Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 13 nätter på hotell 3–4* i dubbelrum.
 • Nedan program med guidad rundresa i Sri Lanka och vistelse på egen hand på Maldiverna.
 • Inträden till Sigiriya, Minneriya NP (inkl. jeephyra), Tandtemplet i Kandy, Yala NP (inkl. jeephyra) och kajakhyra i Yodasjön.
 • Frukost och middag i Sri Lanka, helpension i Maldiverna.
 • Privat engelsktalande guide under rundresan i Sri Lanka.
 • All transfer.
 • I Maldiverna ingår personlig assistans på flygplatsen vid ankomst och inför hemresan, biltransfer på ön och 24 timmars lokal jourservice (engelsktalande).

Detta ingår inte

 • Luncher.
 • Drycker.
 • Foto- och videotillstånd.
 • Visumavgifter.

Dagsprogram

Flyg från Skandinavien med ankomst till Colombo nästa dag.

Dag 1: Colombo – Dambulla
Vid ankomsten till flygplatsen välkomnas du av vår lokala leverantör och får transfer till hotellet i Dambulla (restid cirka 4 timmar).
Boende: Tropical Life -4*, standardrum.
Måltider: middag på hotellet.

Dag 2: Dagstur till Sigiriya och Minneriya
Efter frukosten besöker du den 180 meter höga klippan Sigiriya som utsetts till världsarv av UNESCO. Sigiriya kallas även Lejonklippan för de enorma lejontassar som brukade omge ingången. Det här är kanske Sri Lankas mest enastående plats. På toppen finns ruinerna från palats och andra byggnader från 400-talet e.Kr., och man har en fantastisk utsikt över landskapet. På vägen upp kan man också beskåda antika fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek som har kvar sina ursprungliga färger. På området runt klippan finns bland annat trädgårdar, grottor och sommarhus som också är sevärda.

Resa Gruppresa Sri Lanka Sigiriya

Efter Sigiriya fortsätter du till Minneriya nationalpark för en spännande jeepsafari. Minneriya är känd för sina stora elefanthjordar om 100–150 individer som vandrar i djungeln och i närheten av sjön. Här finns också andra djur som bufflar, vildsvin, leoparder, krokodiler, schakaler och många fågelarter. Efter safarin återvänder du till hotellet.
Boende: Tropical Life 4*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Resa till Sri Lanka safari elefanter

Dag 3: Dambulla – Matale – Kandy
På morgonen fortsätter resan till världsarvsstaden Kandy (restid cirka 2,5 timmar). På väg dit stannar du till vid Matale kryddträdgårdar. Här får du se ett flertal kryddträdgårdar med kanel, kardemumma, pepparrankor och många andra kryddträd, -växter och rankor som planteras. Här finns också möjlighet att köpa kryddor och kryddprodukter. Vid varje kryddträdgård för besökare en rundtur med en guide som beskriver träd och växter och som efteråt förklarar hur kryddorna används i matlagning.

Vid ankomst till Kandy får du en rundtur som inkluderar ett besök vid Tandtemplet. Kandy är en av de mest heliga platserna för världens buddhister då Buddhas tand förvaras i Dalada Maligawa, Tandtemplet. Intill templet finns andra sevärdheter som resterna av det kungliga palatset, drottningarnas palats och andra kungliga byggnader. De lankesiska kungarna använde ön i mitten av Kandysjön som sommarbostad. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur. Runtom i staden hålls också dagliga uppträdanden med traditionell musik som är intressanta att titta på.
Boende: Randholee Hotel 3* standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Dag 4: Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Nine Arch Bridge – Ella Gap
Efter frukost går resan vidare till Nuwara Eliya i högländerna. Sri Lankas ”Lilla England” ligger vackert belägen bland berg, dalar, vattenfall och böljande, gröna teodlingar. Det anses vara en av Sri Lankas kallaste platser, men är ungefär som en vårdag med lite kallare nätter. Runt Nuwara Eliya kan man se de brittiska influenserna med stugor och herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park mitt i staden är en fin plats för promenader, picknick och även fågelskådning då det finns en del ovanliga arter här.

Resan fortsätter sedan från Nuwara Aliya till Ella. Du besöker här Ella Gap för att beskåda den spektakulära utsikten över det vackra bergslandskapet. Du besöker också den berömda bron Nine Arch Bridge. Bron är ett av de bästa exemplen på kolonialtidens järnvägskonstruktioner i Sri Lanka. Omgivningarna runt bron är också otroligt vackra med sina grönskande kullar.
Boende: Ella Gap Hotel 3*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Resa Sri Lanka Nine arch bridge tåg

Dag 5: Ella – Little Adam’s Peak – Yala
Ella är en populär plats för vandringar i Sri Lanka, och du kommer efter frukosten att vandra upp till Little Adam’s Peak. Här har man en vidsträckt vy över det vackra landskapet som domineras av berg och gröna teplantage. Du besöker sedan Ravana Falls som är ett av Sri Lankas bredaste vattenfall. Du som inte kan följa med på vandringen har i stället möjlighet att ta en tur till landsbygden. Här får du se vardagslivet i byarna, skåda efter vilda djur och ta en båttur på en sjö.

Du fortsätter sedan till Yala nationalpark för en jeepsafari på eftermiddagen. Parken är 126 786 hektar stor och är känd för sitt rika djurliv med ett stort antal elefanter, leoparder, axishjortar, sambarhjortar, krokodiler, manguster, vildsvin, bufflar och många andra djur. Mer än 130 fågelarter har också registrerats i parken. På kvällen väntar en bbq-middag på hotellet.
Boende: Chandrika Hotel 4* 
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Resa Safari Sri Lanka Yala nationalpark Gepard

Dag 6: Yala – Colombo
Efter frukost väntar en guidad halvdagstur med kajak på den rofyllda Yodasjön. I mitten av sjön ligger den obebodda Bird Island dit man kan göra en utflykt med katamaran. Det går även att övernatta i tält på ön. Du som vill kan där hjälpa de lokala fiskarna att lägga ut sina nät på kvällen eller ta upp dem på morgonen. Det är också fascinerande att bara sitta och titta på fåglarna som cirkulerar över vattnet och plötsligt dyker ner under ytan i jakt på ett byte. Bästa tiden att besöka sjön är under december–januari eftersom vattennivån sjunker under torrperioden. Du som inte kan göra utflykten på sjön har i stället möjlighet att följa med till en ekologisk trädgård där du också får en lektion i lankesisk matlagning.

Efter utflykten fortsätter du till Colombo. Om tiden tillåter får du en stadsrundtur till stadens största sevärdheter.
Boende: Galadari Hotel 4*, standardrum
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Dag 7–13: Colombo – Maldiverna
Dag 7 får du transfer till flygplatsen för flyg till Maldivernas huvudö Male och därifrån vidare till den lilla ön Hanimadhoo. Där kommer du att bo sju nätter på den fina ekoresorten The Barefoot Eco Hotel 4* som ligger direkt på den kritvita stranden. I priset ingår boende i seaside dubbelrum inkl. helpension. I helpension ingår frukostbuffé (inkl. te, kaffe, mjölk, färska juicer, vatten), lunch och middag. Vatten som måltidsdryck till lunch och middag.

Vid ankomsten till The Barfoot får du en välkomstdrink och en uppfriskande handduk att tvätta bort resdammet med. Sedan är det bara att njuta av lugnet, paradisstränderna, Indiska oceanens härliga vatten och hotellets faciliteter och aktiviteter.

The Barefoot drivs på ett ekovänligt sätt för att minimera sin påverkan på miljön och gynna lokalbefolkningen. De erbjuder ett brett utbud av gratis aktiviteter för sina gäster. För dig som vill röra på dig finns ett fullt utrustat gym, dagliga yogapass, volleyboll, bowlingbana, kajaker och cyklar för barn och vuxna. Det finns också olika brädspel, bibliotek och ett teleskop.

Hotellet har en saltvattenpool, och på stranden finns solstolar, parasoller och strandhanddukar att låna. Du som vill snorkla är välkommen att följa med marinbiologen ut till det fantastiska husrevet. Du har också möjlighet att delta i deras biologilektioner och prova på att vistas under vatten med tuber. I rumspriset ingår gratis wifi på hela hotellet och en stor flaska vatten per rum och dag.

Eftersom The Barefoot ligger på en bebodd ö får de enligt Maldivernas gällande lagar inte servera alkohol. Hotellet har dock en barbåt i lagunen utanför hotellet dit de kör sina gäster.

Läs mer på The Barefoots hemsida och se en film som presenterar The Barefoot.

Vill du hellre bo på en annan resort på Maldiverna erbjuder vi hotell i alla prisklasser, från enkelt till lyx. Kontakta oss med dina önskemål så tar vi fram ett förslag.

Resa till Maldiverna The Barefoot Eco Hotel strand

 

 

 

 

 

 

Dag 14: Hemresa
Inrikesflyg till Male och flyg vidare till Skandinavien med ankomst samma dag.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 41 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på lägsta flygpris under lågsäsong och del i dubbelrum. Priserna beror bland annat på säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan med önskat avresedatum så återkommer vi med en offert.

Mer information

För mer information, förfrågningar och bokning, maila till [email protected], skicka in detta formulär eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TAT5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Sri Lanka & Maldiverna – kombo 14 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm