Yala nationalpark Sri Lanka
Sigiriya Rock Fortress Sri LankaFolkliv i Sri Lanka.Nine Arch Bridge Sri Lanka

Paket: Sri Lanka & Maldiverna – en perfekt kombination, 14 dagar

Prisexempel: 25 500 kr

Denna resa är en perfekt kombination av Sri Lankas natur- och kulturskatter och Maldivernas fantastiska övärld. Resan går bland annat till det berömda klippfortet Sigiriya och den heliga staden Kandy, båda utsedda till världsarv. Du får också se de vackra högländerna och åker på spännande jeepsafari i två nationalparker för att skåda efter leoparder, elefanter och andra vilda djur. På Maldiverna bor du på en fin ekoresort belägen direkt på den kritvita stranden. I resan ingår sex nätter i Sri Lanka och sju nätter i Maldiverna.

Sri Lanka & Maldiverna – en perfekt kombination

Denna resa är privat med egen engelsktalande lokal guide som följer med under hela rundresan i Sri Lanka. I de fall guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas istället lokala guider. De utflykterna kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en rundresa som vi varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program enligt dina önskemål.

Datum

Resan går året runt utan fasta avresedatum.

Detta ingår i resan

 • Flyg Skandinavien–Colombo, Colombo–Maldiverna och Maldiverna–Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 13 nätter på hotell 3–4* i dubbelrum.
 • Nedan program med guidad rundresa i Sri Lanka och vistelse på egen hand på Maldiverna.
 • Inträden till Sigiriya, Minneriya NP (inkl. jeephyra), Tandtemplet i Kandy, Yala NP (inkl. jeephyra) och kajakhyra i Yodasjön.
 • Tågbiljett Nuwara Aliya–Ella.
 • Frukost och middag i Sri Lanka, helpension i Maldiverna.
 • Privat engelsktalande guide under rundresan i Sri Lanka.
 • All transfer.
 • I Maldiverna ingår personlig assistans på flygplatsen vid ankomst och inför hemresan, biltransfer på ön och 24 timmars lokal jourservice (engelsktalande).

Detta ingår inte

 • Luncher.
 • Drycker.
 • Foto- och videotillstånd.
 • Visumavgifter.
 • Andra utgifter av personlig

Dagsprogram

Flyg från Skandinavien med ankomst till Colombo nästa dag. Flyg finns från de flesta skandinaviska flygplatser.

Dag 1: Colombo – Dambulla
Vid ankomsten till flygplatsen välkomnas du av vår lokala leverantör och får transfer till hotellet i Dambulla (restid cirka 3,5 timmar).
Boende: Kassapa Lions Rock 3*, standardrum.
Måltider: middag på hotellet.

Dag 2: Dagstur till Sigiriya och Minneriya
Efter frukosten besöker du den 180 meter höga klippan Sigiriya som utsetts till världsarv av UNESCO. Sigiriya kallas även Lejonklippan för de enorma lejontassar som brukade omge ingången. Det här är kanske Sri Lankas mest enastående plats. På toppen finns ruinerna från palats och andra byggnader från 400-talet e.Kr., och man har en fantastisk utsikt över landskapet. På vägen upp kan man också beskåda antika fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek som har kvar sina ursprungliga färger. På området runt klippan finns bland annat trädgårdar, grottor och sommarhus som också är sevärda.

Efter Sigiriya fortsätter du till Minneriya nationalpark för en spännande jeepsafari. Minneriya är känd för sina stora elefanthjordar om 100–150 individer som vandrar i djungeln och i närheten av sjön. Här finns också andra djur som bufflar, vildsvin, leoparder, krokodiler, schakaler och många fågelarter. Efter safarin återvänder du till hotellet.
Boende: Kassapa Lions Rock 3*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Dag 3: Dambulla – Kandy – Nuwara Eliya
På morgonen fortsätter resan till världsarvsstaden Kandy (restid cirka 2,5 timmar). Vid ankomsten får du en rundtur som inkluderar ett besök vid Tandtemplet. Kandy är en av de mest heliga platserna för världens buddhister då Buddhas tand förvaras i Dalada Maligawa, Tandtemplet. Intill templet finns andra sevärdheter som resterna av det kungliga palatset, drottningarnas palats och andra kungliga byggnader. De lankesiska kungarna använde ön i mitten av Kandysjön som sommarbostad. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur. Runtom i staden hålls också dagliga uppträdanden med traditionell musik som är intressanta att titta på.

Efter rundturen i Kandy fortsätter du upp till Nuwara Eliya i högländerna. Sri Lankas ”Lilla England” ligger vackert belägen bland berg, dalar, vattenfall och böljande, gröna teodlingar. Det anses vara en av Sri Lankas kallaste platser, men är ungefär som en vårdag med lite kallare nätter. Runt Nuwara Eliya kan man se de brittiska influenserna med stugor och herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park mitt i staden är en fin plats för promenader, picknick och även fågelskådning då det finns en del ovanliga arter här. Vid ankomsten checkar du in på hotellet.
Boende: Summer Hill Breeze 3*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Dag 4: Nuwara Eliya – Ella – Nine Arch Bridge – Ella Gap
Idag väntar en naturskön tågresa från Nuwara Aliya till Ella (restid cirka fyra timmar). Du besöker här Ella Gap för att beskåda den spektakulära utsikten över det vackra bergslandskapet. Du besöker också den berömda bron Nine Arch Bridge. Bron är ett av de bästa exemplen på kolonialtidens järnvägskonstruktioner i Sri Lanka. Omgivningarna runt bron är också otroligt vackra med sina grönskande kullar.
Boende: Ella Gap Hotel 3*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Dag 5: Ella – Little Adam’s Peak – Yala
Ella är en populär plats för vandringar i Sri Lanka, och du kommer efter frukosten att vandra upp till Little Adam’s Peak. Här har man en vidsträckt vy över det vackra landskapet som domineras av berg och gröna teplantage. Du besöker sedan Ravana Falls som är ett av Sri Lankas bredaste vattenfall. Du som inte kan följa med på vandringen har i stället möjlighet att ta en tur till landsbygden. Här får du se vardagslivet i byarna, skåda efter vilda djur och ta en båttur på en sjö.

Du fortsätter sedan till Yala nationalpark för en jeepsafari på eftermiddagen. Parken är 126 786 hektar stor och är känd för sitt rika djurliv med ett stort antal elefanter, leoparder, axishjortar, sambarhjortar, krokodiler, manguster, vildsvin, bufflar och många andra djur. Mer än 130 fågelarter har också registrerats i parken. På kvällen väntar en bbq-middag på hotellet.
Boende: Grand Tamarind Lake Hotel
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Dag 6: Yala – Colombo
Efter frukost väntar en guidad halvdagstur med kajak på den rofyllda Yodasjön. I mitten av sjön ligger den obebodda Bird Island dit man kan göra en utflykt med katamaran. Det går även att övernatta i tält på ön. Du som vill kan där hjälpa de lokala fiskarna att lägga ut sina nät på kvällen eller ta upp dem på morgonen. Det är också fascinerande att bara sitta och titta på fåglarna som cirkulerar över vattnet och plötsligt dyker ner under ytan i jakt på ett byte. Bästa tiden att besöka sjön är under december–januari eftersom vattennivån sjunker under torrperioden. Du som inte kan göra utflykten på sjön har i stället möjlighet att följa med till en ekologisk trädgård där du också får en lektion i lankesisk matlagning.

Efter utflykten fortsätter du till Colombo. Om tiden tillåter får du en stadsrundtur till stadens största sevärdheter.
Boende: Galadari Hotel 4*, standardrum
Måltider: frukost och middag på hotellet.

Dag 7–13: Colombo – Maldiverna
Dag 7 får du transfer till flygplatsen för flyg till Maldivernas huvudö Male och vidare till den lilla ön Hanimadhoo. Där kommer du att bo sju nätter på den fina ekoresorten The Barefoot Eco Hotel 4* som ligger direkt på stranden. Resorten har pool och du kan fritt nyttja aktiviteter som volleyboll, gym, board games, kanoter, yogalektioner och dagliga båtturer till husrevet där du kan snorkla.
Boende: The Barefoot Eco Hotel 4* seaside dubbelrum inkl. helpension. I helpension ingår frukostbuffé (inkl. te, kaffe, mjölk, färska juicer, vatten), lunch och middag. Vatten till måltiderna.

Observera att The Barefoot ligger på en bebodd ö och inte får servera alkohol enligt Maldivernas gällande alkoholrestriktioner. Resorten har i stället en barbåt i lagunen utanför hotellet dit de kör sina gäster. På barbåten serveras alkoholhaltiga drycker och diverse snacks.

Läs mer om resorten på The Barefoots hemsida och se en film som presenterar The Barefoot.

Dag 14: Hemresa
Inrikesflyg till Male och flyg vidare till Skandinavien med ankomst samma dag.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 25 500 SEK.

Prisexemplet är beräknat på lägsta flygpris under lågsäsong och del i dubbelrum. Priserna beror bland annat på säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan med önskat avresedatum så återkommer vi med en offert.

Mer information

För mer information, förfrågningar och bokning, maila till info@kenzantours.se, skicka in detta formulär eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TAT5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Sri Lanka & Maldiverna – en perfekt kombination, 14 dagar”