Traditionell dans i Kandy Sri Lanka.
Resa till Sri Lanka Polonnaruwa VatadageResa till Sri Lanka teplantageResa till Sri Lanka Kandy Temple of the toothResa till Sri Lanka Colombo buddhism munkarResa till Sri Lanka marknad

En smak av Sri Lanka, rundresa 11 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Sri Lanka är trots sin lilla yta ett mångfacetterat land med mycket att uppleva. Denna rundresa ger er en smak av Sri Lankas historia, kultur och natur. Bland höjdpunkterna finns världsarvsstäderna Polonnaruwa och Kandy, safari i Horton Plains nationalpark och ett besök på en teplantage i högländerna. Ni får även en inblick i den lankesiska matkulturen med besök på en marknad och i en kryddträdgård. På slutet väntar två programfria dagar vid Beluwas gyllene stränder. Resan riktar sig i första hand till dig som vill ha en upplevelserik rundresa utan aktiviteter som kräver några större fysiska ansträngningar.

En smak av Sri Lanka

Gruppstorlek: 20–30 personer.

Minst 20 personer krävs för att resan ska genomföras (meddelas senast den 30 augusti).

Datum

10–22 oktober

Detta ingår i resan till Sri Lanka

  • Flyg Arlanda–Colombo t/r med Qatar Airways i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende 10 nätter på hotell inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med utflykter inkl. inträden.
  • All transfer inom programmet i luftkonditionerad buss.
  • Engelsktalande guide/färdledare.
  • Alla skatter.
  • Två flaskor vatten á 0,5 liter per person och dag.

Flygtider

10–11 oktober Arlanda–Doha
Doha–Colombo
17.40–00.45
02.15–09.55
Qatar Airways
22 okt Colombo–Doha
Doha–Arlanda
11.25–14.05
15.30–20.45
Qatar Airways

Behöver du anslutningsflyg till Arlanda hjälper vi även till med att boka det.

Dagsprogram

10 okt: Avresa från Arlanda

11 okt: Ankomst till Colombo – Negombo
Vid ankomst till Colombos internationella flygplats får ni transfer till ert hotell i den pittoreska fiskebyn Negombo norr om Colombo (restid cirka 45 minuter). Efter incheckning spenderar ni resten av dagen på egen hand.
Boende: Suriya Resort 4* (deluxerum)
Måltider: middag.

12 okt: Negombo – Polonnaruwa – Habarana
Efter frukost åker ni till den forntida staden och världsarvet Polonnaruwa där ni får en rundtur (restid cirka 4,5 timmar). Här finns en intressant mix av buddhistiska och hinduistiska byggnader som är ett arv efter de olika kungar som regerat här. Polonnaruwa blomstrade på 1100-talet e.Kr. då kung Parakramabahu I gjorde mycket för att skapa en praktfull stad. Hans största prestation var konstruktionen av en enorm cirka 25 km² stor vattenreservoar. Här finns en mängd intressanta lämningar av byggnader och andra strukturer att beskåda. Ruinerna finns inom gångavstånd, och många av dem skuggas av träden vilket är ett skönt avbrott från den tropiska solen. Efter rundturen fortsätter ni till ert hotell i Habarana norr om Dambulla (restid cirka 1,5 timmar).
Boende: Habarana Village 4*
Måltider: frukost, middag.

13 okt: Dambulla
Idag besöker ni Sri Lankas största frukt- och grönsaksmarknad som ligger i Dambulla. I marknadens två stora hallar bjuder lokalborna ut sina färggranna, färska grönsaker och frukter från kringliggande fält och byar. Pumpor, bananer, vattenmeloner, kokosnötter, mango och bönor är bara några få produkter som saluförs här. Detta är den perfekta platsen för att få en genuin upplevelse av vardagslivet och Sri Lankas mångfald av jordbruksprodukter. Det är också en fantastiskt vacker syn för ögat med all färgprakt!

På marknaden får ni möjligheten att själva köpa de grönsaker ni vill äta till lunch. En kock från hotellet följer med och tipsar om vad man kan laga med olika produkter. På hotellet lagar ni sedan till er egen lunch med hjälp av kocken. På eftermiddagen får ni koppla av med en behandling på ett ayurvedacenter i Dambulla.
Boende: Habarana Village 4*
Måltider: frukost, middag.

14 okt: Habarana – Matale – Kandy
Ni checkar ut efter frukost och fortsätter resan till Kandy (restid cirka två timmar). På vägen dit besöker ni kryddträdgårdarna i Matale och Mawanella. Här odlas kanel, kardemumma, peppar och flera andra kryddväxter. Under den guidade turen får ni veta mer om de olika kryddväxterna och hur de används i matlagningen. Ni får också en demonstration av lankesisk matlagning. Du som vill kan köpa med dig kryddor hem.

Ni fortsätter sedan till Kandy där ni får en stadsrundtur (restid cirka 1,5 timmar). Kandy är ännu ett av UNESCO:s världsarv i Sri Lanka. Staden är en av de mest heliga platserna för buddister världen över då Buddhas tand förvaras i templet Dalada Maligawa som ni kommer att besöka. Andra sevärdheter är resterna av det kungliga palatset, drottnings palats (numera Nationalmuseum) och hovets andra byggnader. Ön i mitten av Kandysjön användes som sommarbostad av kungarna. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur. På flera ställen i staden uppförs dagliga föreställningar med traditionell dans och musik, och ni kommer att få se en av dem.
Boende: Cinnamon Citadel 5*
Måltider: frukost, middag.

15 okt: Dabana
Efter frukost åker ni till Dabana där ni besöker en veddhaby (restid cirka fyra timmar). Veddha är en inhemsk minoritetsgrupp vars existens är hotad. Här får ni se deras kultur och traditioner som sträcker sig långt bakåt i tiden.

Det finns teorier om att veddha troligen var de första invånarna i Sri Lanka och att de bodde på ön redan innan nationens fader Vijaya och hans folk anlände från Indien. Men enligt sinhalafolkets historiekrönika från 400-talet, Mahavamsa, härstammar veddhafolket ursprungligen från prins Vijaya som fick barn med en lankesisk prinsessa av yakkhafolket. Efter besöket i byn återvänder ni till hotellet i Kandy.
Boende: Cinnamon Citadel 5*
Måltider: frukost, middag.

16 okt: Kandy – Nuwara Eliya
Ni äter frukost och checkar sedan ut för att fortsätta resan till Nuwara Eliya i högländerna (restid cirka två timmar). På vägen dit besöker ni en teplantage och tefabrik för att lära er mer om Sri Lankas teproduktion. Sri Lanka är världens fjärde största teproducent, och industrin är en av landets viktigaste inkomstkällor. Teindustrin startades i landet år 1967 av den brittiska odlaren James Taylor. Idag sysselsätter den över en miljon lankeser. Klimatet i det centrala höglandet med hög luftfuktighet, lägre temperatur och regn är perfekt för odling av högkvalitativt te.

Ni fortsätter sedan till Nuwara Eliya där ni får ni en stadsrundtur. Sri Lankas ”Lilla England” ligger i ett vackert landskap med berg, dalar, vattenfall och teodlingar som kuliss. Det sägs vara en av Sri Lankas kallaste platser, men är temperaturmässigt som en engelsk vårdag med lite kallare nätter. Runt hela Nuwara Eliya kan man se de brittiska influenserna med stugor och herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park som ligger mitt i staden är en underbar plats för promenader, picknick och även fågelskådning då det finns en del ovanliga arter här. Efter rundturen checkar ni in på hotellet.
Boende: Araliya Green Hills Hotel 4*
Måltider: frukost, middag.

17 okt: Horton Plains nationalpark
Idag väntar en dagstur till Horton Plains nationalpark tre mil söder om Nuwara Eliya (restid cirka en timme). Den 3 160 hektar stora parken ligger 2 100 m ö.h. och består av gräsmark, molnskog och flodsystem. Parken har en unik biologisk mångfald med flera endemiska arter, och den finns med på UNESCO:s världsarvslista.

De vanligaste djuren man kan se här är sambarthjortar, men i området lever även över 60 fågelarter, apor, leoparder och andra djur. Naturen i Horton Plains är också otroligt vacker. Här finns bland annat de kända stupen World’s End (cirka 1 000 meter högt) och Little World’s End (cirka 300 meter högt) liksom det vackra vattenfallet Baker’s Falls. Efter utflykten återvänder ni till ert hotell i Kandy.
Boende: Araliya Green Hills Hotel 4*
Måltider: frukost, middag.

18 okt: Nuwara Eliya – Beruwala
Efter frukost checkar ni ut och fortsätter till strandorten Beruwala söder om Colombo (restid cirka 6,5 timmar). Vid ankomsten checkar ni in på ert hotell.
Boende: Cinnamon Bey 5*
Måltider: frukost, middag.

19–20 okt: Beruwala
Programfria dagar som ni spenderar som ni vill. Upptäck omgivningen eller njut av hotellets faciliteter.
Boende: Cinnamon Bey 5*
Måltider: frukost, middag.

21 okt: Beruwala – Colombo – Arlanda
Ni checkar ut efter frukost och åker till Colombo för en guidad rundtur med möjlighet till shopping. Ni kommer bland annat att besöka den före detta brittiska militära garnisonen Fort, guldsmedskvarteret Sea Street och Bazaar-området där det också finns ett hinduiskt tempel med detaljerade stenskulpturer. Ni får också se klocktornet Kayman’s Gate, Wolvendaalkyrkan från 1749, det buddistiska templet Kelaniya från 600 f.Kr., Davatagahamoskén och självständighetsmonumentet. Innan ni åker till flygplatsen för hemresa besöker ni även köpcentret Odel.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 20 900 kr.
Enkelrumstillägg: 4 900 kr.

Med reservation för prisförändringar som beror på skatter, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Bra att veta

I priset ingår inte luncher, drycker utöver ovan nämnda, kamera- och filmavgifter, tidig incheckning/sen utcheckning eller visum.

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Sri Lanka. Visum krävs för inresa i Sri Lanka. Smidigast är att ansöka om ett elektroniskt turistvisum (ETA) online på http://www.eta.gov.lk/slvisa. Visumansökan kostar 35 USD. Du kan också vända dig till Sri Lankas ambassad.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta bokningsformulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer TAT11. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: TAT11

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “En smak av Sri Lanka, rundresa 11 dagar”