Resa till Sri Lanka Kandy Perehara festival
Resa till Sri Lanka Colombo tuk tukResa Gruppresa Sri Lanka SigiriyaResa till Sri Lanka PolonnaruwaResa till Sri Lanka teplantageResa till Sri Lanka elefant safariResa till Sri Lanka strand

Sommarresa till Sri Lanka, 9 dagar

Prisexempel: 23 900 kr

Sri Lanka erbjuder något för alla, såväl ung som gammal. Här finns en rik kulturhistoria, vacker natur med ett rikt djurliv och gyllene sandstränder. Denna variationsrika resa tar er både till huvudstaden Colombo och till vardagslivet på den lugna landsbygden. Ni besöker de tre världsarven Sigiriyas lejonklippa, Sri Lankas äldsta stad Polonnaruwa och den heliga staden Kandy. Ni åker sedan upp i de svala högländerna där det finns möjlighet att besöka en teplantage. Ni fortsätter med safari i Yala nationalpark och avslutar med två dagar vid sydkustens vackra stränder.

Sommarresa till Sri Lanka

Denna gruppresa passar alla, inklusive barnfamiljer som vill passa på att resa innan skolorna börjar.
Gruppstorlek: 10–20 personer + svensktalande representant från Kenzan Tours.

Datum

9–17 augusti 2019

Sista bokningsdatum: 10 juni.

Flygtider

8 augusti: Arlanda–Doha 17.40–00.45 (+1)
9 augusti: Doha–Colombo 02.15–09.55

17 augusti: Colombo–Doha 11.25–13.40
17 augusti: Doha–Arlanda 15.30–20.45

Detta ingår

 • Flyg Arlanda–Colombo t/r i ekonomiklass med Qatar Airways.
 • Flygskatter
 • 7 hotellnätter i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Nedanstående program med utflykter inkl. inträden.
 • Måltider enligt programmet.
 • All transfer inom programmet.
 • Svensktalande representant från Kenzan Tours.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Lokala skatter.

Detta ingår inte

 • Luncher.
 • Drycker.
 • Visum.
 • Foto-/videotillstånd.

Dagsprogram

9 aug: Ankomst till Colombo – Negombo
Vid ankomsten till Colombo gör ni en cirka två timmar lång stadsrundtur som inkluderar shopping. Efter rundturen fortsätter ni till Negombo norr om Colombo för en eftermiddag på egen hand.
Boende: Suriya Resort 4*  eller likvärdigt hotell.
Måltider: middag på hotellet.

Colombo var bara en liten hamnstad på 1500-talet då portugiserna kom. Utvecklingen till en viktig hamnstad skedde under den brittiska perioden, och 1815 blev Colombo Sri Lankas huvudstad. Idag är det landets affärs- och handelscentrum. Ingen av de portugisiska och holländska befästningarna finns kvar idag, men några av deras byggnader och kyrkor kan ses i områdena Fort och Pettah. Sevärda platser i staden inkluderar britternas forna militära garnison Fort, guldsmedskvarteret Sea Street i hjärtat av Pettah, Bazaar-området där det också finns ett hinduiskt tempel med detaljerade stenskulpturer, klocktornet Kayman’s Gate, Wolfendhaalkyrkan från 1749, det buddistiska templet Kelaniya från 600 f.Kr., Davatagahamoskén och olika museum.

10 aug: Negombo – Hiriwaduna – Sigiriya – Dambulla
Efter tidig frukost lämnar ni Negombo och åker ut på landsbygden till den lilla byn Hiriwadunna. Färden tar cirka tre timmar. Härifrån utforskar ni landsbygden med en byvandring, en tur med oxkärra och en båttur.

Byvandring i Hiriwadunna
Ni vandrar genom en typisk lankesisk by där det sjuder av liv på morgonen och kvällen. Här får ni se byborna utföra sina morgonsysslor som fiske och klädtvätt vid sjön. Ni får också möjligheten att se det fantastiska fågellivet, fjärilarna och kanske även krokodiler. Utflykten tar cirka 2–3 timmar.

Med oxkärra genom landsbygden
Genom nästa del av äventyret får ni åka med en oxkärra. Färden går genom tät skog och över öppna fält där många skogsfåglar och olika vilda djur, som till exempel apor, björnar, harar, pytonormar, mungor och elefanter lever. Under färden kan ni luta er tillbaka och njuta av den blå himlen som skymtar mellan grenverken och se livet på landsbygden medan vagnen rullar fram. Färden tar cirka 45 minuter

Katamaransafari
Ni fortsätter sedan med en katamaransafari med dubbelkanot på en naturskön sjö. Ni får också vada en liten bit genom ett grunt vattendrag. Känslan av äventyr ökar då ni ska ta er till en traditionell chenaodling genom att korsa en bredare biflod med katamaranen. Vid chenaodlingen stannar ni till och träffar bonden. Kanske får ni smaka på te gjort av kokos, ingefära eller någon annan av säsongens frukter. Från katamaranen kan ni se många olika fågelarter som påfåglar, gröna duvor, skarvar, olika kungsfiskar och örnar. Turen tar cirka 30 minuter.

Efter detta väntar en lunchbuffé tillagad på traditionellt sätt i lerkrukor. I lunchen ingår ris med sex olika curryrätter, papadam, friterad fisk och sallad. Till dessert blir det säsongens frukter/curd med sirap eller honung. Maten serveras på lotusblad.

Resa Gruppresa Sri Lanka Sigiriya

Sigirya
Ni fortsätter sedan till Sigiriya som kanske är Sri Lankas mest fantastiska underverk. Detta UNESCO världsarv är också känd som Lejonklippan på grund av det enorma stenlejon som brukade omge ingången till palatset. Ovanpå den 180 meter höga klippan ligger ruinerna av det kungliga palats från 400-talet e.Kr. som tronade på toppen. På en av trapporna upp finns det enda kända kvarvarande antika verket av Sinhalas sekulära konstverk i form av fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek. De har fortfarande kvar sina ursprungliga färger. Missa inte heller trädgårdarna, sommarhusen och grottorna som ligger på området runt klippan. Entré ingår.

Ni fortsätter sedan till Dambulla där ni checkar in på hotellet.
Boende: Amaya Lake 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

11 aug: Dambulla – Polonnaruwa – Kandy
Efter frukost lämnar ni hotellet och åker vidare till Polonnaruwa för en stadsrundtur (restid cirka 1,5 timmar).

Polonnaruwa Vatadage

Polonnaruwa är Sri Lankas näst äldsta stad. Här finns en intressant mix av buddhistiska och hinduistiska byggnader som är ett arv efter de olika kungar som regerat här. Polonnaruwa blomstrade på 1100-talet e.Kr. då den kände kung Parakramabahu I skapade en praktfull stad. Hans största prestation var konstruktionen av en enorm cirka 25 km² stor vattenreservoar. Här finns en mängd intressanta lämningar av byggnader och andra strukturer att beskåda. Ruinerna finns inom gångavstånd, och många av dem skuggas av träden vilket är ett skönt avbrott från den tropiska solen.

Efter turen i Polonnaruwa åker ni vidare till Kandy för incheckning på hotellet. Ni som vill kan här ta del av Kandy Esala Perahera pageant (inträde betalas på plats). Det är en årlig festival i Kandy som hålls för att hylla den heliga tandreliken från Buddha som förvaras i Tandtemplet, Sri Dalada Maligawa. Under festivalen går en parad genom staden med utsmyckade elefanter och dansare som utför olika traditionella danser.
Boende: Grand Kandyan Hotel 5* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

12 aug: Kandy – Nuwara Eliya – Bogawantalawa Tea Estate
Efter frukost gör ni en stadsrundtur i Kandy som är utnämnt till världsarv av UNESCO. Kandy är en av de mest heliga platserna för buddister världen över då Buddhas tand förvaras i templet Dalada Maligawa. Andra sevärdheter är resterna av det kungliga palatset, drottnings palats (numera Nationalmuseum) och andra byggnader som användes av hovet. Ön i mitten av Kandysjön användes som sommarbostad av kungarna. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur.

Resa till Sri Lanka Nuwara Eliya

Efter rundturen åker ni vidare till Nuwara Eliya där ni får en stadsrundtur (restid cirka två timmar). Nuwara Eliya är Sri Lankas ”Lilla England” och ligger i ett vackert landskap med berg, dalar, vattenfall och teodlingar som kuliss. Det sägs vara en av de kallaste platserna på ön, men temperaturmässigt är det som en engelsk vårdag med lite kallare nätter. Runt hela Nuwara Eliya kan man se de brittiska influenserna med små stugor och herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park mitt i staden är en underbar plats för promenader, picknick och fågelskådning då det finns en del ovanliga arter här. På kvällen gör ni en båttur på den konstgjorda sjön Gregory, en av stadens mest populära turistattraktioner. Ni fortsätter sedan till Bogawantalawa Tea Estate (restid cirka två timmar).
Boende: Claverton eller Lynford Bunglow. Båda drivs av teplantagen i Bogawantalawa.
Måltider: frukost, middag.

13 aug: Bogawantalawa Tea Estate
Bogawantala kallas även Ceylons gyllene dal. Den höga höjdens klimat och den bördiga jorden här skapar perfekta förutsättningar för teodling. I området ligger flera teplantage där tebladen skördas för hand vid exakt rätt tidpunkt. Teerna har en distinkt smak och doft unik för varje plantage. Hållbarhet står i fokus genom hela produktionen och genom de sociala projekt de stödjer vilka bidrar till lokalbefolkningens hälsa och utveckling. Läs mer om Bogawantalawa och teodlingsprojektet här.

Resa till Sri Lanka teplantage

Ni som vill kan besöka Norwoods teplantage. Turen ingår inte i resans pris utan betalas på plats. Under turen får ni gå genom fälten och plocka de teblad som är klara att skördas. Ni får även se hur processen med teproduktion går till med både grönt och svart te. Ni kommer även att besöka ett center där barnen till fabrikens anställda tas om hand. Teprovning ingår i turen.
Boende: Claverton alt. Lynford Bunglow.
Måltider: frukost, middag.

14 aug: Bogawantalawa – Yala
Efter frukost åker ni vidare till Yala nationalpark där ni på eftermiddagen åker på jeepsafari (restid till Yala cirka sex timmar). Parken är 126 786 hektar stor och känd för sitt rika djurliv med ett stort antal elefanter, leoparder, axishjortar, sambarhjortar, krokodiler, manguster, vildsvin, bufflar och många andra djur. Mer än 130 fågelarter har också registrerats i parken. Efter safarin åker ni till hotellet.
Boende:Chandrika Hotel 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Resa Safari Sri Lanka Yala nationalpark Gepard

15 aug: Yala – Beruwala
Ni fortsätter idag till strandorten Beruwala på sydkusten. Här spenderar ni tiden på egen hand vid de gyllene sandstränderna.
Boende: Earls Reef 4*
Måltider: frukost, middag.

16 aug: Beruwala
Boende: Earls Reef 4*
Måltider: frukost, middag.

17 aug: Hemresa
Efter frukost transfer till Colombos flygplats och hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Totalpris per vuxen i dubbelrum: 23 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 5 900 SEK
Pris per barn i extrabädd: 15 900 SEK.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer TAT8. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: TAT8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Sommarresa till Sri Lanka, 9 dagar”