Sri Lankas högländer.
Pinnawela Elephant OrphanagePolonnaruwa i Sri LankaTeplantage i Sri Lanka.Maldivernas vita stränder lockar till avkoppling.The Barefoot Eco Hotel Maldiverna

Erbjudande: Sri Lanka & Maldiverna jul- och nyårsresa, 14 dagar

Prisexempel: 36 900 kr

Följ med på en upplevelserik resa till Sri Lanka kombinerat med paradiset Maldiverna över jul! Under rundresan i Sri Lanka lär du känna landets kultur, historia och natur med besök både vid kulturhistoriskt viktiga sevärdheter och i nationalparker. Under resans gång får du också se det böljande gröna landskapet av teodlingar som kännetecknar Sri Lankas högländer. Du fortsätter sedan till paradiset Maldiverna för en härlig vecka med avkopplande strandliv.

Jul- och nyårsresa till Sri Lanka & Maldiverna

Denna resa är en privat resa med en lokal engelsktalande guide/chaufför som tar er med på en rundresa i Sri Lanka. Guiden har stor kännedom om de flesta platser ni besöker. I de fall då guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas andra lokala guider, och de utflykterna/aktiviteterna kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Vill du ha ett annat program än det som står här nedanför skräddarsyr vi gärna en resa som passar dina önskemål. Det finns även möjlighet att bara köpa flygbiljetterna. Se flygtider och pris här.

Detta ingår

  • Flyg Stockholm–Colombo, Colombo–Maldiverna, Maldiverna–Stockholm med Turkish Airlines och SriLankan Airlines.
  • Alla flygskatter.
  • Personlig assistans på flygplatsen vid ankomst och inför hemresan.
  • Boende i delat dubbelrum, 6 nätter i Sri Lanka och 7 nätter på Maldiverna.
  • All transfer.
  • Nedan program, inkl. inträden till sevärdheter.
  • Måltider enligt programmet.
  • Engelsktalande guide/chaufför.
  • 24 timmars lokal jourservice på Maldiverna (engelsktalande).

Datum

22 december: Stockholm/Arlanda–Colombo (ank. 23 december).

29 december: Colombo–Maldiverna

5 januari: Maldiverna–Stockholm/Arlanda (ank. 6 januari).

Dagsprogram

Flyg från Skandinavien med ankomst till Colombo nästa dag. Flyg finns från de flesta skandinaviska flygplatser.

23 dec: Colombo – Dambulla
Vid ankomsten till flygplatsen välkomnas du av vår lokala leverantör och får transfer till hotellet i Dambulla (restid cirka 3,5 timmar).
Boende: Kassapa Lions Rock 3*, standardrum.
Måltider: middag på hotellet.

24 dec: Dagstur till Sigiriya och Minneriya
Efter frukosten besöker du den 180 meter höga klippan Sigiriya som utsetts till världsarv av UNESCO. Sigiriya kallas även Lejonklippan för de enorma lejontassar som brukade omge ingången. Det här är kanske Sri Lankas mest enastående plats. På toppen finns ruinerna från palats och andra byggnader från 400-talet e.Kr., och man har en fantastisk utsikt över landskapet. På vägen upp kan man också beskåda antika fresker av 21 jungfrur i naturlig storlek som har kvar sina ursprungliga färger. På området runt klippan finns bland annat trädgårdar, grottor och sommarhus som också är sevärda.

Efter Sigiriya fortsätter du till Minneriya nationalpark för en spännande jeepsafari. Minneriya är känd för sina stora elefanthjordar om 100–150 individer som vandrar i djungeln och i närheten av sjön. Här finns också andra djur som bufflar, vildsvin, leoparder, krokodiler, schakaler och många fågelarter. Efter safarin återvänder du till hotellet.
Boende: Kassapa Lions Rock 3*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

25 dec: Dambulla – Kandy – Nuwara Eliya
På morgonen fortsätter resan till världsarvsstaden Kandy (restid cirka 2,5 timmar). Vid ankomsten får du en rundtur som inkluderar ett besök vid Tandtemplet. Kandy är en av de mest heliga platserna för världens buddhister då Buddhas tand förvaras i Dalada Maligawa, Tandtemplet. Intill templet finns andra sevärdheter som resterna av det kungliga palatset, drottningarnas palats och andra kungliga byggnader. De lankesiska kungarna använde ön i mitten av Kandysjön som sommarbostad. Idag är det ett centrum för buddism, konst, hantverk, dans, musik och kultur. Runtom i staden hålls också dagliga uppträdanden med traditionell musik som är intressanta att titta på.

Efter rundturen i Kandy fortsätter du upp till Nuwara Eliya i högländerna. Sri Lankas ”Lilla England” ligger vackert belägen bland berg, dalar, vattenfall och böljande, gröna teodlingar. Det anses vara en av Sri Lankas kallaste platser, men är ungefär som en vårdag med lite kallare nätter. Runt Nuwara Eliya kan man se de brittiska influenserna med stugor och herrgårdar i Queen Anne-stil. Victoria Park mitt i staden är en fin plats för promenader, picknick och även fågelskådning då det finns en del ovanliga arter här. Vid ankomsten checkar du in på hotellet.
Boende: Summer Hill Breeze 3*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

26 dec: Nuwara Eliya – Ella – Nine Arch Bridge – Ella Gap
Idag väntar en naturskön tågresa från Nuwara Aliya till Ella (restid cirka fyra timmar). Du besöker här Ella Gap för att beskåda den spektakulära utsikten över det vackra bergslandskapet. Du besöker också den berömda bron Nine Arch Bridge. Bron är ett av de bästa exemplen på kolonialtidens järnvägskonstruktioner i Sri Lanka. Omgivningarna runt bron är också otroligt vackra med sina grönskande kullar.
Boende: Ella Gap Hotel 3*, standardrum.
Måltider: frukost och middag på hotellet.

27 dec: Ella – Little Adam’s Peak – Yala
Ella är en populär plats för vandringar i Sri Lanka, och du kommer efter frukosten att vandra upp till Little Adam’s Peak. Här har man en vidsträckt vy över det vackra landskapet som domineras av berg och gröna teplantage. Du besöker sedan Ravana Falls som är ett av Sri Lankas bredaste vattenfall. Du som inte kan följa med på vandringen har i stället möjlighet att ta en tur till landsbygden. Här får du se vardagslivet i byarna, skåda efter vilda djur och ta en båttur på en sjö.

Du fortsätter sedan till Yala nationalpark för en jeepsafari på eftermiddagen. Parken är 126 786 hektar stor och är känd för sitt rika djurliv med ett stort antal elefanter, leoparder, axishjortar, sambarhjortar, krokodiler, manguster, vildsvin, bufflar och många andra djur. Mer än 130 fågelarter har också registrerats i parken. På kvällen väntar en bbq-middag på hotellet.
Boende: Grand Tamarind Lake Hotel
Måltider: frukost och middag på hotellet.

28 dec: Yala – Colombo
Efter frukost väntar en guidad halvdagstur med kajak på den rofyllda Yodasjön. I mitten av sjön ligger den obebodda Bird Island dit man kan göra en utflykt med katamaran. Det går även att övernatta i tält på ön. Du som vill kan där hjälpa de lokala fiskarna att lägga ut sina nät på kvällen eller ta upp dem på morgonen. Det är också fascinerande att bara sitta och titta på fåglarna som cirkulerar över vattnet och plötsligt dyker ner under ytan i jakt på ett byte. Bästa tiden att besöka sjön är under december–januari eftersom vattennivån sjunker under torrperioden. Du som inte kan göra utflykten på sjön har i stället möjlighet att följa med till en ekologisk trädgård där du också får en lektion i lankesisk matlagning.

Efter utflykten fortsätter du till Colombo. Om tiden tillåter får du en stadsrundtur till stadens största sevärdheter.
Boende: Galadari Hotel 3*, standardrum
Måltider: frukost och middag på hotellet.

29 dec: Colombo  Maldiverna
Efter frukost transfer till flygplatsen för flyg till Male och vidare till den lilla ön Dharavandhoo. Vid ankomst transfer till Kiha Beach Maldives 3+* där ni övernattar sju nätter i standardrum. Här kan du koppla av i en solstol på de vita, mjuka stränderna eller nyttja hotellets aktiviteter.
Måltider: helpension.

5 jan: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 36 900 SEK.
Enkelrumstillägg och barnrabatter tillämpas. Är ni fler än tre personer i sällskapet blir priset lägre.

Möjlighet finns att mot pristillägg uppgradera rumsstandard eller hotellstandard på Maldiverna.

Andra resorter på Maldiverna

Möjlighet finns att välja en annan resort på Maldiverna enligt nedan. Kontakta oss för en prisuppgift.

Holiday Island Resort 4* 
Gangehi Island Resort 5*
Diamonds Athuruga Maldives 5*
Diamonds Thudufushi Maldives 5*

Information och bokning

För mer information, förfrågan och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SRIMALDJUL

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Erbjudande: Sri Lanka & Maldiverna jul- och nyårsresa, 14 dagar”