Cusco, Peru
Iguazúfallen

Paket: Stora Sydamerikaturen, 3 veckor

Prisexempel: 59 900 kr

Häng med på en storslagen rundresa som går i fem länder: Chile, Peru, Argentina, Brasilien och Uruguay! Resan sker med engelsktalande guidningar. Ni kommer att få uppleva det bästa som kontinenten har att erbjuda av storstäder, fascinerande kultur och hissnande natur: Lima, Machu Picchu, Titicacasjön, saltslätter, vulkaner, vattenfall, historiska monument som Macchu Picchu, storstäder som Santiago de Chile, Buenos Aires, Lima, Montevideo, Rio de Janeiro och mycket mer! Missa inte denna hisnande rundresa till Sydamerikas mest spännande delar!

Stora Sydamerikaturen

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper, men övrig tid spenderar ni själva. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Har ni andra önskemål skräddarsyr vi en resa och ett program som passar er. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo.

Detta ingår i resan

  • Flyg Skandinavien–Santiago de Chile och Rio de JaneiroSkandinavien.
  • Alla flyg inom programmet.
  • Alla flygskatter
  • Alla inrikestransporter.
  • Måltider och lokala utflykter beskrivna i programmet (dock ej ”tillvalsutflykterna”).
  • Programmet enligt beskrivning. Allt boende sker i 3* mellanklasshotell med möjlighet att uppgradera till 4–5* hotell.
  • Engelsktalande guidning.

Dagsprogram

Dag 1: Flygresa Skandinavien-Santiago de Chile, nattflyg. Ankomst nästa morgon.

Dag 2: Ankomst Santiago de Chile
Vid ankomst till Santiago får ni transfer till hotellet. På eftermiddagen promenerar vi i citykärnan av San Pedro de Atacama. Det är det viktigaste arkeologiska centret i Chile, beläget 2 438 m ö.h. och omgivet av gröna bördiga oaser. San Pedro var centrum av stenåldersperioden med sina smala gator och sin vackra kyrka, byggd 1577. Byn ligger centralt för Indianculturen i Atacama öknen, arkeologiska fynd har hittats och visas nuförtiden i The Father Le Paige Museet som du kommer att besöka under promenaden. Det finns över 4 000 föremål som förevisas.
Boende: Hotel Torremayor 3* eller likvärdigt, standardrum.

Dag 3: Santiago De Chile – Calama – San Pedro de Atacama
Transfer till flygplatsen och flyg till Calama. Vid ankomsten möts ni av er lokala guide som ordnar transfer till San Pedro de Atacama, vilket tar cirka 1,5 timme.
Boende: Hosteria San Pedro 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 4: San Pedro de Atacama
Utfärd heldag till Salar de Atacama, Miscanti & Meniques Lagoons och Toconao, inklusive lunch.
Idag väntar en heldags utflykt med start vid den enorma saltsjön vid Atacama, en insjö daterad till miljoner år bakåt. Ni får här en unik upplevelse då ni får se denna utan tvekan största, torraste öken i världen. Ni följer vägen i riktning mot Argentina, och snart möts ni av The Lagunas Miscanti & Menigues vid foten av två enorma vulkaner. Dessa sjöar är kantade av salt och skapar en visuell upplevelse. Färden fortsätter till den lilla indianbyn Toconao, där invånarna producerar vackra skulpturer av vita vulkaniska stenar.
Boende: Hosteria San Pedro 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 5: San Pedro de Atacama
Dagen är fri att spendera på egen hand.
Ni som vill kan på plats boka en tillvalsutflykt med besök till gejsern El Tatio och Baños de Puritama.
Vi startar tidig morgon (04.00) och färden tar oss ca 125 km nordöst för att se de imponerande Tatio Geysers som ligger 4 321 m ö.h. Ångan från gejsern ser man bäst mellan 06.30-08.30. På väg tillbaka till San Pedro stannar vi vid Baños de Puritama där du kan njuta av ett varmt bad i en källvattenpool.
Boende: Hosteria San Pedro 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 6: San Pedro de Atacama – Lima
Transfer till flygplatsen för att flyga till Lima. Vid ankomsten blir ni uppmötta och får transfer till ert hotell.
Boende: Hotel Jose Antonio Lima 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Lima – Cusco – Yucay
I dag får ni transfer till Limas flygplats och flyger därefter till Cusco. Vid ankomsten åker ni till ert hotell som ligger vackert inbäddat i Urubambadalen, även kallad den Heliga dalen. Genom dalen flyter Urubambafloden som är en biflod till Amazonas. På vägen till hotellet besöker ni indianernas marknad i Pisac, en av de mest färgsprakande marknaderna i Peru. Här finns gott om tid att titta på det lokala hantverket och njuta av den vackra naturen.

Resan fortsätter sedan till Ollantaytambo där en av de viktigaste ruinerna från inkatiden finns bevarad. Denna terrassliknande stad visar tydliga spår av en förhistorisk stadsplanering. Strosa runt i de smala gränderna innan du kommer upp till Soltemplet på toppen av befästningen. Här står sex stora utsmyckade stenar vilka väger cirka 50 ton vardera!
Boende: Hotell Sonesta Posada del Inca Yucay 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Yucay – Machu Picchu – Cusco
Heldagstur till Machu Picchu.
På morgonen tar ni er till tågstationen i Yucay. Sedan går ni ombord på tåget som tar er på en naturskön resa genom den bördiga Urubambadalen till Aguas Calientes. Vid ankomsten tar ni en buss upp till Machu Picchu.

Machu Picchu, som även kallas Den förlorade staden, är ett av Sydamerikas mest besökta turistmål. Den vackert belägna staden tros ha grundats redan på 1400-talet och ligger inbäddad bland höga bergstoppar på en höjd av cirka 2 500 m ö.h. Husen, templen och palatsen var byggda av vita granitblock och cirka 100 trappor förenade dessa. På sluttningarna runt staden odlades bland annat majs och bönor. Staden återupptäcktes 1911 och har sedan dess förtrollat många besökare med sin charm och dolda historia. 1983 togs den med på UNESCOS:s världsarvslista. Det är en av världens mest imponerande arkeologiska platser, och ni går här en guidad tur bland de världsberömda ruinerna. Efteråt återvänder ni till Yucay med buss och tåg, och får sedan transfer till hotellet i Cusco.
Boende: Hotell Eco Inn 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 9: Cusco
Halvdags stadsrundtur med besök vid ruiner.
Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen blir det en halvdags stadsrundtur genom den historiska staden Cusco. Ni börjar med medelpunkten i inkariket, Plaza de Armas, stora torget där bland annat katedralen ligger. Sedan strosar ni nedför de gamla gatorna som kantas av restaurerade byggnader från kolonialtiden. Efter det beger ni er till Sacsayhuamán, en gammal försvarsfästning som ligger cirka tre km norr om Cusco. Här har ni en fin utsikt över staden. Ni besöker även Tambo Machay, Kenko och Puca Pucara, en liten fästningsruin.
Boende: Hotell Eco Inn 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Cusco – Puno
Busstransfer från Cusco till Puno
Idag åker ni buss från Cusco till Puno. På vägen besöker ni Andahuaylillas och ruinerna i Racchi.
Boende: Hotell Jose Antonio Puno 3+* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: Puno
Heldags utflykt på Titicacasjön med besök hos Urosindianerna och på ön Taquile.
Titicacasjön är världens högst belägna sjö med båttrafik och ligger cirka 3 8oo m ö.h. Ni tar båten ut på sjön för att besöka Uros och aymaraindianerna. De bor på cirka 40 flytande öar byggda av vass, och man har bevarat det traditionella levnadssättet. Här kan ni passa på att köpa fina konsthantverk. Därefter fortsätter ni till ön Taquile där det varken finns gator eller ström. Folket klär sig i färgsprakande traditionella kläder som de själva tillverkat, och de är berömda för sina fina stickade handarbeten.
Boende: Hotell Jose Antonio Puno 3+* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12: Puno – Lima
Transfer till flygplatsen och flyg till Lima. Vid ankomsten får ni transfer till hotellet. På eftermiddagen står en stadsrundtur i Lima på programmet. Ni besöker den koloniala innerstaden med regeringspalatset, rådhuset, ärkebiskopens palats och katedralen. Därefter beger ni er till det vackra klostret San Francisco. Detta följas av ett besök i de vackra kvarteren runt San Isidro och Miraflores, vilket tar er till Stilla havskusten där ni får njuta av den vackra havsutsikten.
Boende: Hotel Jose Antonio Lima 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 13: Lima
Ledig dag i Lima med möjlighet att boka egna rundturer eller sightseeing.
Boende: Hotel Jose Antonio Lima 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Lima – Iguassú
Transfer till flygplatsen för flyg till Iguassú. Vid ankomst får ni transfer till ert hotell för övernattning.
Boende: Recanto Park Hotel 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 15: Iguassú
Besök på den argentinska sidan av Iguassúfallen.
Ni får transfer till den argentinska nationalparken och vattenfallen. Ni gör ett kort besök vid besökscentret och tar sedan stigen som leder till de nedre vattenfallen, och därefter går ni till de övre fallen. Ni åker även med det ekologiska djungeltåget så att ni kan se vattenfallens mest imponerande utsiktspunkt: The Devil’s Throat.
Boende: Recanto Park Hotel 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 16 Iguassú – Buenos Aires
Idag besöker ni den brasilianska sidan av Iguassúfallen.
Ni lämnar hotellet på den brasilianska sidan och åker med buss genom Iguazús nationalpark mot de brasilianska vattenfallen. Ni följer stigarna som går längs vattenfallen och därefter gångbron som går ned mycket nära botten av Devil’s Throat. Här har ni en fantastisk utsikt! Efteråt tar ni hissen upp till vägen igen där bussen väntar på att ta er till hotellet. På eftermiddagen får ni transfer till flygplatsen för att flyga vidare till Buenos Aires. Vid ankomsten får ni transfer till hotellet.
Boende: Hotel De Las Americas 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 17: Buenos Aires
Halvdags stadsrundtur (4 timmar).
Efter frukosten besöker ni de viktigaste sevärdheterna på en rundtur i Buenos Aires. Ni åker till Plaza de Mayo med regeringsbyggnaden Casa Rosada (det rosa huset), Cabildo (stadshuset) och Metropolitankatedralen som är residens för ärkebiskopen i Buenos Aires. Turen fortsätter till San Telmodistriktet. Fram till 1888 var denna del av staden flodhamn, men i dag är San Telmo en av de mest moderna och attraktiva områdena man kan bo i Buenos Aires. Arbetarkvarteret La Boca är berömt för sina färgstarka hus. Kvarteret präglas av att det beboddes av italienska sjömän och hamnarbetare under 1800-talet. De rikas kvarter, Barrio Norte, i Buenos Aires kallas även Recoleta. På Recoletas kyrkogård vilar den berömda Evita Perón. Ni fortsätter längs världens bredaste aveny, Avenida 9 de Julio, och fortsätter till Plaza Lavalle där den federala domstolen och Teatro Colón ligger. Därefter fortsätter ni till Palermo med dess parker och trädgårdar, och återvänder därefter till hotellet.
Tillvalsaktivitet: du som vill uppleva den sensuella tangon kan boka en tillvalsutflykt med tangoshow inkl. middag på Viejo Almacen show house.
Boende: Hotel De Las Americas 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 18: Buenos Aires
Ledig dag som ni kan använda till egna aktiviteter.
Tillvalsaktivitet: heldagsutflykt till en farm (estancia) med folkloreshow och cauchos (cowboys) som visar upp sina färdigheter. En typisk barbecuelunch ingår.
Boende: Hotel De Las Americas 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 19: Buenos Aires – Colonia del Sacramento – Montevideo
Transfer från hotellet till hamnen för en timmes båtfärd till Colonia del Sacramento. Vid ankomst får ni transfer till hotellet. Följ sedan med på en stadsrundtur i Colonia del Sacramento som grundades av portugiserna på 1680-talet. Ni går här genom den pittoreska gamla stan som är med på UNESCOS:s världsarvslista. Ni besöker också bland annat Santa Rita, Matriz kyrkan och  Calle de los Suspiros (Street of Sighs) som ofta syns i historiska filmer. Man kan fortfarande känna det förflutna i stadens gator och stenmurar. Ni fortsätter till Montevideo med lokal buss utan guide, restiden är cirka två timmar. Vid ankomst till bussterminalen möter er guide upp med transfer till hotellet.
Boende: Hotel Crystal Palace 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 20: Montevideo
Under dagen åker ni på en tre timmars stadsrundtur för att se mer av Montevideo. Gamla stan är ett kulturellt intressant område med Constituion Sqare med katedralen och Colonial Town Hall, Solis teater och Independence Square. Mitt på torget står ett monument tillägnat nationens hjälte, Jose Gervasio Artigas, och hans mausoleum. Mitt emot torget ligger Goverment House, ett museum över presidenten. Utmed huvudgatan, 18 de Julio, ligger butiker, caféer och kontorsbyggnader. Den kolossala kongressbyggnaden är Uruguays stolthet. Den byggdes mellan 1908 och 1925 med lokal marmor med 52 färger och tolv olika träslag. Ni kör genom Prado och en av de äldsta parkerna i stan, där ni kan beskåda den berömda skulpturen La Diligencia. Ni gör ett kort stopp så ni får möjlighet att titta er omkring i parken. Vid Plaza Virgilio stannar ni och tittar på monumentet som tillägnats ”The Fallen Soldiers of the Navy”, och från denna plats har du en underbar vy över staden.
Boende: Hotel Crystal Palace 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 21: Montevideo – Rio de Janerio
Transfer till flygplatsen och flyg till Rio de Janeiro där ni får transfer till hotellet. Efter incheckning finns tid att strosa längs den underbara Copacabana.

Vår halvdagstur börjar i centrum som är hjärtat av Rio. Ni passerar alla kända skyskrapor som finns i affärskvarteren och beundrar operahuset och kyrkan Santo Antonio. Turen fortsätter mot Flamingo Park, och härifrån ser du Sockertoppen. Detta berömda berg når man med linbana, och det är en oförglömlig färd. Från toppen ser du Rio med omnejd, och utsikten är spektakulär.
Boende: Hotel Leme Othon 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 22: Rio de Janeiro
Spendera dagen på egen hand i Rio, eller köp till en intressant lokal utflykt.
Boende: Hotel Leme Othon 3* eller likvärdigt, standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 23: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Information och bokning

För mer information och bokning, skicka in en förfrågan via detta formulär, maila oss på info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST11

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Stora Sydamerikaturen, 3 veckor”