Resa till Indonesien Sumatra Bukittinggi Sianok Canyon
Resa till Indonesien Sumatra Samosir Island Lake TobaResa till Indonesien Sumatra MedanResa till Indonesien Sumatra Tangkahan ElefantbadResa till Indonesien Sumatra BrastagiResa till Indonesien Sumatra Brastagi Lumbini tempelResa till Indonesien Sumatra Bukittinggi ceremoni kvinnor

Tropiska äventyr på norra Sumatra & Weh Island/Cubadak Island, 14 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Reser du till Sumatra får du en perfekt kombination av natur och kultur. Här får du vandra genom den gröna täta djungeln med dess tropiska flora och fauna. Du får också beskåda mäktiga vattenfall och besöka varma källor. Du får dessutom många möjligheter att lära dig mer om den lokala befolkningens vardagsliv och olika kulturer när du besöker traditionella byar, städer och historiska sevärdheter. De sista dagarna kan du välja att resa till någon av paradisöarna Weh Island eller Cubadak Island med sina kritvita stränder och kristallklara vatten.

Artikelnr: RAV3 Kategorier: , Etiketter: , , ,

Tropiska äventyr på norra Sumatra + Weh Island/Cubadak Island

Detta ingår i resan till Sumatra

  • Flyg Skandinavien–Sumatra t/r.
  • Flyg i ekonomiklass mellan Medan–Banda Aceh alternativt Medan–Padang.
  • Alla flygskatter.
  • Snabbfärja Banda Aceh–Pulau Weh alternativt Padang–Cubadak Island.
  • Alla transfers.
  • Boende och måltider enligt dagsprogrammet.
  • Aktiviteter och inträden enligt dagsprogrammet.
  • Engelsktalande färdledare dag 1-9.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Medan
Vid ankomst till flygplatsen möts du av den lokala arrangörens guide som ordnar transfer till hotellet. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Le Polonia Hotel, Hermes Palace Hotel eller likvärdigt
Måltider: –

Dag 2: Stadstur i Medan och vidare till Tangkahan
Efter frukost får du en rundtur i Medan med besök vid Sultanpalatset, Stora moskén och Kinesiska templet. Efter det åker du vidare till Tangkahan för att på eftermiddagen checka in på hotellet.
Boende: Mega Inn
Måltider: frukost.

Dag 3: Djungeltur och flodsafari i Tangkahan
Efter frukost väntar en 2,5 timmars djungeltrekking för att utforska den tropiska regnskogens rika flora och fauna. Här finns chansen att se många olika djur som apor, reptiler och fåglar. Efter trekkingen är det dags för en härlig flodsafari då ni flyter ner för floden i stora gummiringar. Ni tar paus vid det vackra vattenfallet Buluh för en uppfriskande naturdusch, ett dopp i floden och picknicklunch på flodstranden. Ni fortsätter sedan flodturen, och är tillbaka i byn på eftermiddagen. Där får ni träffa lokalbefolkningen och ta del av deras vardagsliv innan ni promenerar tillbaka till hotellet.
Boende: Mega Inn
Måltider: frukost.

Dag 4: Tangkahan – Bukit Lawang
I dag fortsätter resan till Bukit Lawang med jeep. Under färden får du se mycket intressant då det blir pauser vid bland annat plantager, skolor, palmoljefabriker och vackra utsiktsplatser. Vid ankomst till Bukit Lawang checker du in på hotellet.
Boende: Bukit Lawang Cottages Rindu Alam Hotel eller Wisma Leuser Sibayak
Måltider: frukost.

Dag 5: Djungelvandring i Leuser nationalpark
Efter frukost promenerar du till djungeln för att starta vandringen i Leuser nationalpark. Där kan man bland annat se bladapor, gibbonapor och makaker liksom orangutanger i deras naturliga miljö. Vandringen tar cirka tre timmar. Efteråt återvänder du till hotellet för att på egen hand promenera runt i byn och njuta av naturen i Bukit Lawang.
Boende: Bukit Lawang Cottages
Måltider: frukost.

Dag 6: Bukit Lawang – Brastagi
I dag fortsätter resan till Brastagi. På vägen blir det stopp vid Sembahefloden och i Sibolangit. I Brastagi besöker du Lhumbhiniparken med dess replika av det praktfulla Shwedagontemplet, fruktmarknaden och Gundaling Hill. På eftermiddagen checkar du in på hotellet.
Boende: Grand Mutiara Hotel, Sinabung Hotel eller Sibayak Hotel
Måltider: frukost.

Dag 7: Brastagi – Tobasjön – Samosir Island
Nästa anhalt på resan är ön Samosir i Tobasjön. På vägen dit blir det flera stopp på intressanta platser. Du får bland annat besöka traditionella byar, det 120 meter höga vattenfallet Sipiso-piso och Simalungunkungarnas palats. I Parapat går färjan över till Samosir där du checkar in på hotellet.
Boende: Toledo Inn eller Tabo Cottages
Måltider: frukost.

Dag 8: Biltur på Samosir Island
I dag får du följa med på en innehållsrik biltur runt Samosir med besök i flera traditionella Batak Tobabyar. Där får du ta del av lokalbefolkningens vardag och besöka sevärdheter. Några av dem är Sialagankungarnas gamla mötesplats med dess stenmöbler och Sidabutarkungarnas gravkammare. Du får också titta på traditionella danser, besöka varma källor och titta på utsikten över den vackra Tobasjön. Återkomst till hotellet på eftermiddagen.
Boende: Toledo Inn eller Tabo Cottages
Måltider: frukost.

Efter dag 8 kan du välja att resa vidare till Weh Island (alternativ 1) eller Cubadak Island (alternativ 2) för avkoppling, sol och bad.

 

Alternativ 1: Weh Island

Dag 9: Samosir – Medan – Banda Aceh
Resan fortsätter med bil till Medan där du flyger till Banda Aceh. Bilturen tar cirka fem timmar och längs vägen blir det flera stopp vid olika plantager. Från flygplatsen i Banda Aceh får du transfer till hotellet.
Boende: Le Polonia Hotel, Hermes Palace Hotel eller likvärdigt
Måltider: frukost.

Dag 10: Banda Aceh – Weh Island
I dag reser du vidare med snabbfärja från Banda Aceh till den fridfulla ön Weh. I hamnen väntar en chaufför som tar dig till hotellet.
Boende: Freddie’s Santai Sumur Tiga
Måltider: frukost.

Dag 11−13: Egen tid på Weh Island
Under resans sista dagar får du njuta av sol och bad på den lugna stranden med djungeln som kuliss. Det kristallklara vattnet ger perfekta förutsättningar för snorkling och dykning kring korallreven med dess marina invånare.
Boende: Freddie’s Santai Sumur Tiga
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Efter frukost får du transfer till hamnen för att ta snabbfärjan tillbaka till Banda Aceh. Där hämtar en chaufför för vidare färd till flygplatsen i Banda Aceh
Måltider: frukost.

 

Alternativ 2: Cubadak Island

Dag 9: Samosir – Medan
Resan fortsätter med bil till Medan. Bilturen tar cirka fem timmar och längs vägen blir det flera stopp vid olika plantager. Framme i Medan checkar du in på hotellet.
Boende: Emerald Garden Hotel
Måltider: frukost.

Dag 10: Medan – Cubadak Island
Du får transfer till flygplatsen och för att flyga till Padang. På flygplatsen väntar en chaufför som tar dig till Corocoks hamn där du tar en färja till den fridfulla ön Cubadak. I hamnen blir du hämtad av en chaufför som tar dig till hotellet.
Boende: Cubadak Paradiso resort
Måltider: frukost

Dag 11–13: Paradisön Cubadak
Under resans sista dagar får du njuta av sol och bad på den lugna stranden med djungeln som kuliss. Det kristallklara vattnet ger perfekta förutsättningar för snorkling. Andra aktiviteter kan ordnas och bokas på plats. Eller varför inte åka på picknick till någon intilliggande ö? Möjlighet finns också att paddla kanot eller segla, eller bara vandra i skogen.
Boende: Cubadak Paradiso resort
Måltider: frukost, lunch, middag samt fri tillgång till Sumatras te och kaffe.

Dag 14: Hemresa
Efter frukost får du transfer till hamnen för att ta färjan till Painan. Där hämtar en chaufför för vidare färd till flygplatsen i Padang för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 20 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: RAV3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Tropiska äventyr på norra Sumatra & Weh Island/Cubadak Island, 14 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm