Resa till Bolivia La Paz stad
Resa till Peru Machu PicchuResa till PeruPeru Tåg till Machu PicchuTiticacasjön PeruBoliviaResa Gruppresa Brasilien SockertoppenResa till Brasilien Rio de Janeiro

Stora Sydamerikaresan, rundresa 21 dagar

Prisexempel: 74 000 kr

Denna 21-dagars rundresa i Sydamerika ger dig det bästa av denna spännande kontinents natur och kultur. Från Perus inkariken och den förlorade staden Machu Picchu tar vi oss via Titicacasjön till Bolivia och den massiva saltöknen Salar de Uyuni. Vi fortsätter till den stora Atacamaöknen i Chile med sitt säregna landskap, besöker Santiago de Chile och Buenos Aires innan vi beger oss till södra Argentina och Patagoniens spektakulära glaciärer. Vi flyger sedan upp till de bullrande och fascinerande Iguazúfallen mellan Argentina och Brasilien och avslutar resan i pulserande Rio de Janeiro.

Stora Sydamerikaresan

Upplev mångfacetterade Sydamerika i tryggt sällskap av en svensk färdledare och med trevliga skandinaviska medresenärer. Vill du kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi självklart ordna det.

Antal deltagare: minst 10, max 18.
Minst 10 deltagare krävs för att den svenska färdledaren ska kunna följa med.

Datum 2019

28 december – 17 januari 2020

Detta ingår i resan till Sydamerika

 • Flyg Skandinavien–Lima och Rio de Janeiro–Skandinavien.
 • Alla inrikesflyg under programmet.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 19 nätter på hotell/lodger.
 • Alla transfers och marktransporter som beskrivs nedan.
 • Måltider enligt programmet.
 • Svensktalande färdledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan (vid minst 10 deltagare).
 • Engelsktalande guider.

För detaljerad information om vad som ingår, se menyerna längst ner.

Detta ingår ej

 • Reseförsäkring.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Eventuella visumkostnader.
 • Lokala flygplatsskatter.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez internationella flygplats möts vi upp av en lokal representant. Vi får transfer till hotellet som ligger i det vackra distriktet Miraflores, ett trevligt och lättnavigerat område med många restauranger, barer och faciliteter.
Boende: Hotel José Antonio 4*
Måltider: frukost.

resa Peru Lima Upplevelse

Dag 2: Lima – Cuzco
I dag flyger vi till Cuzco vilket tar knappt 1,5 timme. Vackra Cuzco var det forna inkarikets huvudstad och ligger högt uppe i Anderna på över 3 000 m ö.h. Vid ankomsten får vi transfer till hotellet, och resten av dagen är fri. Tänk på att ta det lugnt då ni befinner er på hög höjd, och drick mycket vatten.
Boende: Hotel San Augustin El Dorado 4*
Måltider: frukost.

Dag 3: Cuzco stadsrundtur
Idag får vi en guidad stadsrundtur i Cuzco. Turen börjar vid stora torget, Plaza de Armas, där den vackra katedralen Santo Domingo ligger. Vi fortsätter till soltemplet vid Koricancha, vilket är ett av de bäst bevarade exemplen på inkas arkitektur. Vi tar oss sedan vidare till fästningen Sacsayhuaman som är byggd av perfekt formade stenblock som väger upp emot 125 ton. Från Sacsayhuaman har man också en fin utsikt över Cuzco som ligger i dalen nedanför. Spendera resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel San Augustin El Dorado 4*
Måltider: frukost.

Dag 4: Cuzco – Machu Picchu Pueblo
Idag besöker vi inkafolkets Heliga dal. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i quechuakulturens center. Landsbygden består till största delen av odlingsmark, och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. Efter ett tag får vi se den magnifika snötäckta bergskedjan Vilcanota med sina stora kantiga glaciärer tornar upp sig väl över 5 000 m ö.h.

Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac som vaktas av en imponerande inkafästning. Efter lunch och fortsätter vi till Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inkaterrasser. Det var här som ett historiskt slag tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi tar tåget från Ollantaytambo och lämnar den heliga dalen bakom oss. Vi följer Urubambafloden och kommer sedan in i ett område av skogsklädda dalar för att till slut nå Machupicchu Pueblo/Aguas Calientes. Högt ovanför oss, inbäddat i den tropiska lummiga bergsskogen, ligger ruinerna av Machu Picchu som återupptäcktes för över hundra år sedan.
Boende: Inti Inn 3*
Måltider: frukost, lunch.

Machu Picchu Peru

Dag 5: Machu Picchu – Cuzco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu som utsetts till världsarv av UNESCO. Ruinstaden ligger på sidan av en bergstopp 2 380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg gömd för omvärlden fram till 1911 då den återupptäcktes. Sedan dess har många försökt tolka syftet och placeringen av denna inkastad.

Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner du för en liten utmaning kan du klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utsikt över Machu Picchu. Vid återkomsten till Aguas Calientes tar vi tåget tillbaka till Cuzco dit vi kommer tidig kväll. Resten av kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand.
Boende: Hotel San Augustin El Dorado 4*
Måltider: frukost, lunch.

Urosöarna i Titicacasjön.

Dag 6: Cuzco – Titicacasjön
Vi fortsätter idag med buss till Puno som ligger vid Titicacasjöns strand. Sjön ligger 3 820 meter ö.h. och täcker en yta större än 8 000 km². På vägen dit färdas vi genom ett spektakulärt landskap, från den Heliga dalen upp i Vilcanotabergen till det höga La Rayapasset där man har en storslagen utsikt. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på hotellet. På eftermiddagen åker vi ut på Titicacasjön för att besöka de berömda flytande vassöarna som skapats av Urosfolket. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Efter besöket återvänder vi till hotellet i Puno. Kvällen är fri att på egen hand utforska Puno.
Boende: Sonesta Posadas del Inka 4*
Måltider: frukost.

Dag 7: Puno – La Paz
Dagen börjar tidigt då vi färdas längs Titicacasjöns södra strand på väg till Bolivia. Vi passerar förbi de stora istäckta bergen vid Cordillera Real innan vi kommer fram till La Paz som är världens högst belägna huvudstad. Stadens hus klänger på väggen av en brant, trång klyfta och den mäktiga snötäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig sex kilometer över staden.

På eftermiddagen går vi en guidad stadsrundtur i denna metropol. Under turen besöker vi basaren, indianska häxmarknaden, Murillotorget, katedralen, San Fransiscos kolonialkyrka, presidentpalatset och parlamentet. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi beger oss till den fantastiska Valle de la Luna i utkanten av La Paz. Här finns ett dramatiskt landskap med geologiska formationer av sand och lera som skulpterats av erosionen för många miljoner år sedan. Efter att ha beskådat det spektakulära landskapet återvänder vi till hotellet i La Paz. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Senorial Montero 3+*
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Bolivia La Paz stad

Dag 8: La Paz – Uyuni – Jirita
Idag flyger vi från La Paz till Uyuni och den spektakulära saltöknen. Här beger vi oss ut i ett av de märkligaste landskapen på vår rundresa i Sydamerika, de fantastiska saltslätterna runt Salar de Uyunisjön. Sjön är världens högsta belägna och största saltvattenssjö. På väg mot Jirita besöker vi saltgruvan vid Colchani samt Tunupavulkanen och dess flamingokoloni. Sen kväll kommer vi fram till vår lodge i Jirita.
Boende: Basil Eco-Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Jirita – Laguna Colorado
Efter en tidig frukost beger vi oss till Laguna Colorado, den röda sjön. Sjöns röda färg kommer från alger som lever i detta frätande vatten som är fyllt av kemikalier från de närliggande vulkanerna. Sjön är också hemvist för tre olika arter av flamingo. Under dagen besöker vi också Ollaguevulkanen, Arbol de Piedra (stenträdet) och många olika laguner. Vi äter middag och övernattar på en lokal lodge.
Boende: Basil Eco-Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10: San Pedro de Atacama
Vi går upp tidigt och beger oss till Sol de Mañanagejsern som sprutar kokande vatten 50 meter upp i luften. Vi kopplar av med ett bad i de varma källorna innan vi fortsätter vår resa. Vi färdas sedan genom Salvador Daliöknen som fått sitt namn efter sina klippformationer som liknar den kända konstnärens surrealistiska verk. Vi kommer så småningom fram till Laguna Verde, den gröna sjön, och åker sedan över gränsen in i Chile. Vi fortsätter till San Pedro de Atacama där vi checkar in på hotellet. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Hotel Pascual Andino 3+*
Måltider: frukost.

Bolivia

Dag 11: Tatiogejsrarna och Puritama
Idag beger vi oss till de spektakulära gejsrarna vid Tatio. Dessa gejsrar sprutar varmt vatten hela tio meter upp i luften. Efter en god frukost finns tillfälle att njuta av de varma källorna vid Puritama. Vi återvänder sedan till hotellet i San Pedro. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Pascual Andino 3+*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12: Puno – Santiago de Chile
Dagens färd tar oss längs kusten till Calama. Härifrån flyger vi över Atacamaöknen till Chiles moderna och livliga huvudstad Santiago de Chile där vi får transfer till hotellet. Efter incheckning beger vi oss ut på en guidad stadsrundtur i denna vackert belägna metropol. Dagar med klart väder kan man se Andernas snötäckta bergstoppar på avstånd. Turen tar oss med till San Franciscokyrkan som byggdes på 1500-talet. Vi besöker även regeringspalatset och Plaza de Armas. Vi fortsätter sedan till den 300 meter höga kullen San Cristóbal där Metropolitan Park, zooet och Casa de Cultura ligger. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Eurotel 4*
Måltider: frukost.

Dag 13: Santiago de Chile – Buenos Aires
Efter frukost får vi transfer till Santiagos internationella flygplats och flyger till Buenos Aires. Under resan kan man se landskapet förändras från höga istäckta bergstoppar i Anderna till stora öppna slätter i Argentina. Vid ankomsten får vi transfer till hotellet. Därefter följer en stadsrundtur i de centrala delarna av Buenos Aires där vi får se kongresshuset, katedralen och parlamentshuset runt Plaza de Mayo. Vi beger oss sedan ut till La Bocadistriktet innan vi återvänder till hotellet. På kvällen äter vi middag kombinerad med en riktig argentinsk specialitet – en tangoshow!
Boende: Hotel Kenton 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 14: Buenos Aires – El Calafate
Vi avnjuter frukost på hotellet innan vi får transfer till inrikesflygplatsen för att flyga söderut till Patagonien. Detta är ett avlägset och extremt landskap med stora öppna slätter på kanten till Sydatlanten. Vid ankomst får vi transfer till hotellet.
Boende: Imago Hotel 4*
Måltider: frukost.

Resa Chile Patagonien

Dag 15: Perito Moreno
Idag väntar en heldagsutflykt till den berömda och smått otroliga glaciären Perito Moreno. Denna magnifika glaciär ligger i Los Glaciares nationalpark som utsetts till världsarv av UNESCO. Det är ett mäktigt naturskådespel när stora isblock från glaciären lossnar och dånande rasar ner i den väldiga sjön Lago Argentino. Varför inte passa på att uppleva glaciären på ett annorlunda sätt? Som tillägg kan vi erbjuda en båttur på Lago Argentino eller 1,5 timmes vandring med stegjärn på glaciären. Detta bokas via oss vid bokningstillfället. Kontakta oss för aktuella priser.
Boende: Imago Hotel 4*
Måltider: frukost.

Dag 16: El Calafate – Iguazú
Idag lämnar vi de kalla stora slätterna i Patagonien och reser norrut till den varma subtropiska regnskogen i Argentina. Vi flyger via Buenos Aires upp till Puerto Iguazú där vi checkar in på vårt vackert belägna hotell i hjärtat av regnskogen som omger fallen. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: La Aldea de la Selva 4*
Måltider: –

Iguazúfallen, Brasilien.

Dag 17: Iguazúfallen
En heldags guidad tur av den argentinska sidan av Iguazúfallen står på programmet idag. Vattenfallen ligger i Iguazú nationalpark som utsetts till världsarv av UNESCO. Att se vattenmassorna från en av Sydamerikas största floder Paraguay River störta nedåt i en närmare 74 meter hög klyfta är en oförglömlig syn. Att fallen dessutom sträcker sig över 2,5 kilometer i bredd gör dem ännu mer imponerande. På grund av många små regnskogsbeklädda öar delas vattnet upp i 275 individuella fall. Genom att följa de lummiga stigarna på den argentinska sidan av fallen kommer vi riktigt nära några av dessa individuella fall och kan verkligen känna dess otroliga kraft. Denna spektakulära upplevelse är som störst vid La Garganta del Diablo (Djävulens gap) som är det största vattenfallet. Skogen som omger fallen är otroligt vacker och har en stor biologisk mångfald med många fågelarter och däggdjur. Sen eftermiddag/kväll återvänder vi till La Cantera.
Boende: La Aldea de la Selva 4*
Måltider: frukost.

Dag 18: Iguazúfallen – Rio de Janeiro
Idag reser vi vidare till nästa land då vi beger oss in i Brasilien för att besöka den brasilianska sidan av fallen. Under en halvdags tur kan vi njuta av underbara panoramavyer över detta naturunderverk. Man får dock räkna med att man kan bli lite fuktig då det stänker en hel del från La Garganta del Diablo. Vi fortsätter en bit uppför floden till Puerto Canoas där vi i lugnare omgivningar kan äta vår matsäck och koppla av lite innan vi beger oss till Foz de Iguaçu flygplats. Härifrån flyger vi till Rio de Janeiro. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell beläget i det legendariska stranddistriktet Copacabana.
Boende: Atlantis Copacabana Hotel 4*
Måltider: frukost.

Rio de Janeiro Brasilien

Dag 19: Rio de Janeiro
Idag beger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Rios mest berömda sevärdheter. Vi besöker bland annat Maracanãstadion, sambaarenan Sambodromo, Theatro Municipal, Museu de Belas Artes och katedralen. Vi åker även upp på den berömda Sockertoppen. Efter en grillunch fortsätter vi med tåg till det 710 meter höga Corcovadoberget och Rios mest berömda monument, den 38 meter höga Kristusstatyn.
Boende: Atlantis Copacabana Hotel 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 20: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Dag 21: Ankomst till Skandinavien

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 74 000 SEK.
Enkelrumstillägg: 12 800 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar, höjda flygskatter och andra faktorer utanför vår kontroll som påverkar det slutgiltiga priset.

Inkluderade turer och aktiviteter

 • Cuzco stadsrundtur
 • Inkas Heliga dal
 • Machu Picchu
 • Titicacasjön
 • La Paz stadsrundtur
 • Salar Uyuni tre dagars tur
 • Tatio Geysers – Puritama tur
 • Santiago stadsruntur
 • Buenos Aires stadsrundtur
 • Tangoshow i Buenos Aires
 • El Calafate Perito Moreno glaciärtur
 • Utflykt till Iguazú Fallen FD (argentinska sidan)
 • Utflykt till Iguazú Fallen HD (brasilianska sidan)
 • Rio de Janeiro stadsrundtur

Bra att ta med

 • Bra vandringsskor.
 • Sandaler att ha vid lodgen.
 • Bekväma kläder lämpade för både kallt och varmt klimat, inkl. badkläder och vind- och vattentät jacka.
 • Vattenflaskor.
 • Tabletter för vattenrening.
 • Kamera (vattensäkert fodral är användbart).
 • Extra kamerabatterier.
 • Pengar till egna utgifter. Dollar är lättväxlade, och bankomater finns i större städer.
 • Kopia av passet och resehandlingarna.
 • Kopia av din reseförsäkring.
 • Myggmedel.
 • Solkräm, solglasögon och solhatt.
 • Ficklampa med extra batterier.
 • Kikare.
 • En liten första hjälpen-låda.

 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAC4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Stora Sydamerikaresan, rundresa 21 dagar”