Titicacasjön Peru

Paket: Gruppresa i Sydamerika med svensk färdledare, 21 dagar

Prisexempel: 69 300 kr

Från Perus Inkariken och den förlorade staden Machu Picchu, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, tar vi oss via Titicacasjön till Bolivia och den massiva saltöknen Salar de Uyuni. Från Chiles stora Atacamaöknen med otroliga gejsrar tar vi oss till Argentinas sydligaste delar där vi får chansen att skåda stora valar i grundare vatten.

Från de bullrande och fascinerande Iguazúvattenfallen med en fallhöjd på 74 m tar vi oss till den pulserande storstaden Rio de Janeiro. Där vi besöker ”Sugarloaf” och Corcovadoberget med den berömda Kristusstatyn. Denna rundresa i Sydamerika ger dig det bästa av en annorlunda del av världen. Under 21 dagar skådar vi djur, besöker historiska monument, kopplar av på stranden, vandrar i regnskogen, förundras över naturen och bara njuter!

Gruppresa i Sydamerika med svensk färdledare, 21 dagar

Denna resa är en gruppresa med skandinaviska anslutna deltagare och svensk färdledare. Resan har fasta avresedatum. Det innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Antal deltagare: minst 10, max 18.

Avresedatum 2018

16 okt – 5 nov
28 dec – 17 jan 2019

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien – Lima och Rio de Janeiro – Skandinavien. Inklusive flygskatter.
 • Alla inrikesflyg under programmet.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 19 nätter på hotell/lodger.
 • Alla transfers och marktransporter som beskrivs nedan.
 • Alla måltider som beskrivs i programmet.
 • Svensktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
 • Engelsktalande guider.

För detaljerad information om vad som ingår, se menyerna längst ner.

Tillkommer

 • Reseförsäkring.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Ev visumkostnader samt lokala flygplatsskatter.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.

Dagsprogram

F=Frukost, L=Lunch, M=Middag

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Limas flygplats Jorge Chavez möts ni upp av en representant från Machete Tours. Ni får transfer till hotellet som ligger i det vackra distriktet Miraflores i Lima, en utmärkt plats att börja vår rundresa i Sydamerika på. Miraflores är ett trevligt och lättnavigerat område med många restauranger, barer och faciliteter.
Boende: hotell Britannia
Måltider: frukost.

Dag 2: Lima – Cuzco
I dag flyger vi till Cuzco vilket tar knappt 1,5 timme. Vackra Cusco var det forna inkarikets huvudstad och ligger högt uppe i Anderna, över 3 000 m ö.h. Vid ankomsten får vi transfer till hotellet, och resten av dagen är fri. (F)
Boende: hotell Amerindia
Måltider: frukost.

Dag 3: Cuzco stadsrundtur
Idag får vi en guidad stadsrundtur i Cuzco. Turen börjar vid stora torget, Plaza de Armas, där den vackra katedralen Santo Domingo ligger. Vi fortsätter till soltemplet vid Koricancha, vilket är ett av de bäst bevarade exemplen på inkaarkitektur. Vi tar oss sedan vidare till fästningen Sacsayhuaman som är byggd av perfekt formade stenblock som väger upp emot 125 ton. Från Sacsayhuaman har man också en fin utsikt över Cusco som ligger i dalen nedanför. Resten av dagen är fri.
Boende: hotell Amerindia
Måltider: frukost.

Dag 4: Cuzco – Machu Picchu
Idag besöker vi inkafolkets Heliga dal, The sacred valley. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechuakultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark, och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. Efter vägen kommer vi att få syn på den magnifika snötäckta bergskedjan Vilcanota  som dominerar detta landskap. Stora kantiga glaciärer tornar upp sig väl över 5 000 m ö.h.. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket, och vissa tror än i dag att de besitter en helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inkafästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inkaterrasser. Det var här som ett historiskt slag tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Från Ollantaytambo tar vi tåget och lämnar den heliga dalen bakom oss. Vi följer Urubamba-floden och kommer in i ett område av skogsklädda dalar. Här i en varmare och fuktigare omgivning anländer vi till Aguas Calientes. Högt ovanför oss, inbäddat i den tropiska lummiga bergsskogen, ligger ruinerna av Machu Picchu. En stor inkastad som upptäcktes av Hiram Bingham för över hundra år sedan.
Boende: hotell Inti Inn
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Machu Picchu – Cuzco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp på 2 380 meters höjd över havet. Platsen omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt tolka syftet och placeringen av denna stad. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner man för en liten utmaning kan klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utsikt över Machu Picchu. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer tillbaka till hotellet. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand.
Boende: hotell Amerindia
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Cuzco – Titicacasjön
I dag fortsätter vår rundresa till Puno som ligger vid sjön Titicacas stränder. Titicacasjön ligger på en höjd av 3 820 meter ö.h och täcker en yta större än 8 000 km². Sjön är världens höst belägna sjö med ett navigationssystem. Vi går ombord på vår buss och lämnar Cuzco bakom oss för att färdas genom ett spektakulärt landskap. När vi kommit ut ur den heliga dalen, tar vi oss upp i Vilcanotabergen till det höga passet vid La Raya. Här kan du passa på att beundra den storslagna utsikten. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på hotellet. På eftermiddagen går vi ombord på båtar för att bege oss till de berömda flytande öarna som är skapade av Urosfolket . Detta folk har helt adapterat sig till att bo på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Efter besöket återvänder vi till hotellet. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos livliga nattliv och utmärkta restauranger.
Boende: hotell Qelqatani
Måltider: frukost.

Dag 7: Stadsrundtur i Puno och La Paz
Dagen börjar tidigt för att färdas längst sjöns södra strand på väg mot Bolivia. Bolivia är ett ganska glesbefolkat land och mer än 60 % av dess invånare har ursprung från olika inhemska stammar. Vi passerar förbi de stora istäckta bergen vid Cordillera Real och kommer fram till La Paz, världens högst belägna huvudstad. Stadens hus klänger på väggen av en brant trång klyfta och den mäktiga snöbetäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig 6 km över staden. På eftermiddagen går vi en guidad stadsrundtur i denna metropol med besök på basaren, indianska häxmarknaden, Murillotorget, katedralen, San Fransiscos kolonialkyrka, presidentpalatset och parlamentet. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi beger oss till den fantastiska Moon Valley i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet innan vi återvänder till hotellet i La Paz.
Boende: hotell Senorial Montero
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Från La Paz – Uyuni och Jirita
I dag tar vi flyget från La Paz till Uyuni och den spektakulära saltöknen. Här beger vi oss ut i ett av de konstigaste landskapen på vår rundresa i Sydamerika, de fantastiska saltslätterna runt Salar de Uyuni sjön. Sjön är den högsta belägna och största saltvattenssjö i världen på ca 12 000 km² och 3 653 m ö.h. På väg mot staden Jirita besöker vi saltgruvan vid Colchani samt Tunupavulkanen och dess Flamingokoloni. Sen kväll kommer vi fram till vår Lodge i Jirita.
Boende: Salar de Uyuni på lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Jirita – Laguna Colorado
Vi äter frukost runt klockan 7 för att sedan bege oss till Laguna Colorado, den röda sjön. Sjöns röda färg kommer från alger som bor i detta frätande vatten, fyllt av kemikalier från de närliggande vulkanerna. Sjön är hemvist för tre olika flamingosorter, James, Chilean och Andiska flamingos. På vår fortsatta resa besöker vi Ollague-vulkanen och Arbol de Piedra (stenträdet) samt många olika laguner. Vi äter middag och övernattar på en lokal lodge.
Boende: Salar de Uyuni på lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10: San Pedro de Atacama
Vi går upp tidigt och beger oss till Sol de Mañana-gejsern. Denna gejser sprutar kokande vatten 50 meter upp i luften. Vi kopplar av med ett bad i de varma källorna innan vi fortsätter vår resa. Vi färdas genom Salvador Dali-öknen, som fått namn efter sina klippformationer innan vi kommer fram till Verde Lagunen – den gröna sjön. Nu lämnar vi Bolivia bakom oss och tar oss över gränsen till Chile. Vi fortsätter till San Pedro de Atacama där vi checkar in på hotellet. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Hostería Inn San Pedro
Måltider: frukost.

Dag 11: Tatio-gejsrarna och Puritama
I dag beger vi oss till de spektakulära gejsrarna vid Tatio som sprutar varmt vatten hela tio meter upp i luften. Efter en god frukost finns tillfälle att njuta av de varma källorna vid Puritama. Vi återvänder till San Pedro och vårt hotell. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Hostería Inn San Pedro
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12: Santiago de Chile stadsrundtur
Dagens resa tar oss längs kusten till staden Calama. Härifrån flyger vi över Atacama-öknen till Chiles moderna och livliga huvudstad Santiago de Chile. Där möts ni upp av en representant från Machete Tours som tar med er till hotellet. Efter incheckning beger vi oss ut på en guidad stadsrundtur i denna vackert belägna metropol. Dagar med klart väder kan man se Andernas snötäckta bergstoppar på avstånd. Turen tar oss med till San Francisco-kyrkan som byggdes på 1500-talet till minne av Pedro de Valdavia- Santiagos grundare. Vi besöker även regeringspalatset och Plaza de Armas. Vi fortsätter sedan till den 300 meter höga kullen San Cristóbal där Metropolitan Park, Zoo och Casa de Cultura ligger. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Eurotel Hotel
Måltider: frukost.

Dag 13: Buenos Aires stadsrundtur
Denna dag fortsätter vi till Argentina och Buenos Aires. Efter frukost får vi transfer till Santiagos internationella flygplats och flyger till Buenos Aires. Under resan kan man se landskapet förändras från höga istäckta bergstoppar i Anderna till stora öppna slätter i Argentina. Vid ankomsten får vi transfer till hotellet. Därefter följer en stadsrundtur i de centrala delarna av Buenos Aires där vi får se National Congress, katedralen och parlamentshuset runt Plaza de Mayo. Vi beger oss sedan ut till La Boca-distriktet innan vi återvänder till hotellet. På kvällen äter vi middag kombinerad med en riktig argentinsk speciallitet- en tangoshow!
Boende: Hotel Kenton Buenos Aires
Måltider: frukost, middag.

Dag 14: Buenos Aires – calafate
Vi avnjuter frukost på hotellet innan vi får transfer till inrikesflygplatsen för att flyga söderut till Patagonien. Detta är ett avlägset och extremt lanskap med stora öppna slätter på kanten till sydatlanten. Vid ankomst transfer till hotellet.
Boende: Hotel Imago
Måltider: frukost.

Dag 15: Perito Morenoglaciären
Dagen erbjuder en heldagsutflykt till den berömda och smått otroliga Perito Moreno-glaciären, som kan beundras på nära håll från olika broar och vandringsleder. På grund av sin bedårande skönhet, sitt glaciologiska intresse och närvaro av utrotningshotade vilddjur utsågs Perito Moreno-glaciären till ett världsarv år 1981. Varför inte passa på att uppleva glaciären på ett annorlunda sätt? Som tillägg på dagen kan vi erbjuda en båttur i Lago Argentino eller 1,5 timmes vandring med stegjärn på glaciären. Detta bokas via oss vid bokningstillfället. Kontakta oss för aktuella priser.
Boende: Hotel Imago
Måltider: frukost.

Dag 16: El calafate – Iguazú
Denna dag tar vår rundresa med oss från de kalla stora slätterna i Patagonien norrut till den varma subtropiska regnskogen i Argentina. Vi flyger via Buenos Aires upp till Puerto Iguazú där vi checkar in på vårt vackert belägna hotell i hjärtat av regnskogen som omger fallen. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: La Aldea de La Selva
Måltider: –

Dag 17: Iguazúfallen
En heldags guidad tur av den Argentinska sidan av fallen står på programmet idag! Att se vattenmassorna från en av Sydamerikas största floder Paraguay River störta nedåt i en närmare 74 m hög klyfta är en oförglömlig syn. Att fallen dessutom sträcker sig över 2 ½ km i bredd gör dem ännu mer imponerande. På grund av många små regnskogsbeklädda öar delas vattnet upp i 275 individuella fall. Genom att följa de lummiga stigarna på den argentinska sidan av fallen kommer vi riktigt nära några av dessa individuella fall och kan verkligen känna dess otroliga kraft. Denna spektakulära upplevelse är som störst vid La Garganta del Diablo, The Devils Throat – vilken är det största av alla fallen. Skogen som omger fallen är otroligt vacker och här kan man se många fåglar och övriga djur så som Toco Toucan och tvättbjörnsfamiljerna Coatis. Sen eftermiddag/kväll återvänder vi till La Cantera.
Boende: La Aldea de La Selva
Måltider: frukost.

Dag 18: Iguazúfallen – Rio de Janeiro
I dag reser vi vidare till nästa land då vi beger oss in i Brasilien för att besöka den brasilianska sidan av fallen. Under en halvdags tur kan vi njuta av underbara panorama vyer över detta underverk. Man får dock räkna med att man kan bli lite fuktig då det stänker en hel del från the Garganta de Diablo.Vi fortsätter en bit uppför floden till Puerto Canoas där vi i lugnare omgivningar kan äta vår matsäck och koppla av lite innan vi beger oss till Foz de Iguaçu Airport. Härifrån flyger vi till Rio de Janeiro. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell beläget i det legendariska stranddistriktet Copacabana.
Boende: Atlantis Copacabana Hotel
Måltider: frukost.

Dag 19: Stadsrundtur i Rio de Janeiro
I dag beger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Rios mest berömda sevärdheter så som Maracaná Stadium, the Sambodromo, the Municipal Theatre and Fine Arts Museum och katedralen. Vi åker även upp på det berömda “Sugarloaf mountain”. Efter en grillunch fortsätter vi med tåg till det 710 meter höga Corcovado berget och Rios mest berömda monument, den 38 meter höga Kristus statyn!
Boende: Atlantis Copacabana Hotel
Måltider: frukost, lunch.

Dag 20: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresan till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Dag 21: Ankomst till Skandinavien

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 69 300 SEK.
Enkelrumstillägg: 12 400 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar och höjda flygskatter som påverkar det slutgiltiga priset.

 

Inkluderade turer och aktiviteter

 • Cusco stadsrundtur
 • Inkas Heliga dal
 • Machu Picchu
 • Titicacasjön
 • La Paz stadsrundtur
 • Salar Uyuni tre dagars tur
 • Tatio Geysers – Puritama tur
 • Santiago stadsruntur
 • Buenos Aires stadsrundtur
 • Tangoshow i Buenos Aires
 • El Calafate Perito Moreno glaciärtur
 • Utflykt till Iguazú Fallen FD (argentinska sidan)
 • Utflykt till Iguazú Fallen HD (brasilianska sidan)
 • Rio de Janeiro stadsrundtur

Bra att ta med

 • Bra vandringsskor.
 • Sandaler för att ha vid lodgen.
 • Bekväma kläder lämpade för både kallt och varmt klimat.
 • Vind- och vattentät jacka.
 • Vattenflaskor.
 • Tabletter för vattenrening.
 • Kamera (vattensäkert fodral är användbart).
 • Extra kamerabatterier.
 • Pengar till egna utgifter
  Dollar är lättväxlade. Bankomater finns i större städer. Resecheckar är ett säkert sätt att ha med sig pengar på.
 • En fotokopia av ditt pass och resehandlingar.
 • En kopia av din reseförsäkring.
 • Myggmedel.
 • Solkräm, solglasögon och solhatt.
 • Ficklampa med extra batterier.
 • Baddräkt.
 • Kikare.
 • En liten första hjälpen-låda.

 

MAC4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Gruppresa i Sydamerika med svensk färdledare, 21 dagar”