Iguassu, Argentina
Casa Rosada, Buenos AiresSockertoppen i Rio.

Paket: Sydamerikaturen, 15 dagar

Prisexempel: 37 900 kr

Denna Sydamerikaresa tar dig till Peru, Bolivia, Argentina och Brasilien! Du får uppleva det bästa från dessa fantastiska länder, som Lima, Cusco, Machu Picchu, La Paz, Titicacasjön, Buenos Aires, Iguazu fallen och Rio de Janeiro. Resan har engelsktalande guider under hela vägen. Allt boende sker i 3* mellanklasshotell med möjlighet att uppgraderat till bättre standarder.

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det! Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Detta ingår:
– Flyg Skandinavien-Lima/Rio de Janeiro-Skandinavien t o r med KLM/Air France eller annat flygbolag. Inkl. flygskatter.
– Alla transporter/transfers/flyg inom själva rundresan
– 14 dagars/13 nätters rundresa.
– Allt boende och turer/inträden.
– Engelsktalande guidning

DAGSPRESENTATION

(-/-/-) inga måltider
(F/-/-) frukost
(F/L/-) frukost och lunch
(F/L/M) frukost, lunch och middag

Dag 1: Lima 
– (-/-/-)
– transfer flygplats/hotell

Avresa från Skandinavien, dagflyg med KLM eller Continental Airlines. Vid ankomsten skjutsas ni från Lima flygplats till hotellet.
Övernattning: Allpa Miraflores Hotel 3* eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 2: Lima 
– (F/-/-)
– fyra timmars stadsrundtur

Idag ska vi utforska staden på en sightseeingtur genom Lima. Plaza de Armes med vackra byggnader, regeringspalatset, stadshuset, ärkebiskopens palats och domkyrkan är några av de viktigaste sevärdheterna i staden. Efteråt ska vi besöka det vackra San Francisco klostret. Vi fortsätter genom de vackra kvarteren San Isidro och Miraflores och åker ut till kusten för att njuta av utsikten över Limas stränder och Stilla Havet.
Övernattning: Allpa Miraflores Hotel 3* eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 3: Lima – Cusco 
– (F/-/-)
– transfer mellan hotell och flygplats
– flyg Lima – Cusco – transfer mellan flygplats och hotell
– halvdags stadsrundtur inklusive besök vid ruiner

På eftermiddagen ska vi på en halvdags stadsrundtur i Cusco. Ni kommer att se det exakta centrum för Inkariket som är Plaza de Armas. Här är katedralen byggd på ruinerna av det gamla inkapalatset. Andra kyrkor ligger intill katedralen. Nästa sevärdhet är den gamla stan som har underbart restaurerade byggnader från kolonialtiden. Några av dem används idag som hotell. Vi fortsätter till Sacsayhuaman, en inkaruin som ligger ungefär 3 kilometer ovanför Cusco och här har man en fantastisk utsikt över staden. Nästa stopp blir i Tambo Machay som var inkafolkets badplats. Vi ska även titta på Kenko, ett enormt stenblock med nischer och öppningar som är utsmyckade på ett sällsamt sätt. Vi ska även besöka Puca Pucara som är en fästningsruin.
Övernattning: San Agustin Internacional Hotel 3* eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 4: Cusco 
– (F/-/-)

Heldagutflykt med besök på den indianska marknaden i Pisac och Ollantaytamboruinerna, inklusive lunch. Pisac ligger cirka 30 kilometer från Cusco i den heliga dalen vid Urubambaflodens strand. Urubamba löper ut i Amazonas. I Pisac finns den berömda indianska marknaden. Lunchen serveras i en typisk lokal restaurang i Urubambadalen. Under eftermiddagen fortsätter turen till Ollantaytambo där vi besöker resterna av en massiv inkafästning.
Övernattning: San Agustin Internacional Hotel 3* eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 5: Cusco – Machu Picchu – Cusco 
– (F/-/-)
– heldagsutflykt till Machu Picchu

Med buss åker vi till Ollantaytambos tågstation. Härifrån tar vi tåget genom den heliga dalen där vi passerar frodiga gröna marker och färggranna byar i kullarna vid Andernas fot. När vi anländer till Aguas Calientes åker vi i små bussar uppför det branta berget till ruinstaden Machu Picchu som även kallas för inkafolkets förlorade stad. Staden är vackert belägen och är en imponerande stenstad som är byggd med en teknik som är imponerande för sin tid, men även idag. Stenen är sammanfogad på ett perfekt sätt helt utan cement med utsökta detaljer och god smak som passar sig för ett av världens finaste palats. Det finns många teorier om Machu Picchu men en sak är säker: det är en av världens mest imponerande arkeologiska platser. Vi får en grundlig guidning i ruinerna. Efteråt återvänder vi till Ollantaytambo med tåget och får transport till hotellet i Cusco.
Övernattning: San Agustin Internacional Hotel 3* eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 6: Cusco
– (F/-/-)

Ledig dag. Er lokala guide kan ge er förslag på utflykter och aktiviteter i Cusco.
Övernattning: San Agustin Internacional Hotel 3* eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 7: Cusco – La Paz 
– (F/L/-)
– Flyg Cusco – La Paz
-Transfer till hotellet.

Spendera er dag i La Paz på egen hand. Staden har många välbevarade byggnader från kolonialtiden och längs de smala gatorna hålls fortfarande indianmarknader. Ni får sedan möjlighet att ta något att äta innan stadsturen fortsätter till Moon Valley, ett märkligt landskap format under årtusenden av vind och regn.
Övernattning: Osira Hotel 3* eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 8: La Paz – Titicacasjön – La Paz 
– (F/L/-)
– Heldagsutflykt till Tititcacasjön, inklusive lunch.

Idag skjutsas ni till Copacabana i Bolivia som nog är det viktigaste målet för pilgrimer i Latinamerika. Den berömda stranden i Rio de Janeiro är uppkallad efter detta ställe. Efter ett besök vid den berömda pilgrimskyrkan går åker ni båt över till Pilcocaina, den södra delen av Sun Island, där in får inta en typisk Andisk lunch som allas Aptapi och sedan besöka ruinerna av Inkapalatset. I legenden berättas att Solguden bodde på denna ö. Sedan följer en vandring till Inkafontänen, som ansågs vara ungdomens källa. Sedan åker ni tillbaks till Copacabana och med motorbåt över Tiquinasundet och därifrån med buss till La Paz som är den högst belägna stad i världen (3.600 m ö h).
Övernattning: Osira hotel 3* eller likvärdigt inkl .frukost.

Dag 9: La Paz – Buenos Aires 
– (F/-/-)
– transfer mellan hotell och flygplats
– flyg La Paz – Buenos Aires
– transfer mellan flygplats och hotell

Ni får transfer till flygplatsen till flyget till Buenos Aires. Vid ankomsten i Buenos Aires får ni transfer till hotellet.
Övernattning: Bristol Hotel 3* eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 10: Buenos Aires 
– (F/-/-)
– halvdags stadsrundtur (4 timmar)

Efter frukosten ska vi besöka de viktigaste sevärdheter på en rundtur i staden. Vi åker till Plaza de Mayo med Casa Rosada (det rosa huset) som är regeringsbyggnaden, Cabildo (stadshuset) och Metropolitan katedralen som är residens för ärkebiskopen i Buenos Aires. Turen fortsätter till San Telmo distriktet. Fram till 1888 var denna del av staden flodhamn men i dag är San Telmo ett av de mest moderna och attraktiva delarna man kan bo i Buenos Aires. Arbetarkvarteret La Boca är berömt för sina färgstarka hus av takplåt. Kvarteret präglas av att det beboddes av italienska sjömän och hamnarbetare under 1800-talet. De rikas kvarter, Barrio Norte, i Buenos Aires kallas även Recoleta. På Recoletas kyrkogård finns Eva Duartes grav. Hon blev berömd som Eva Perón. Vi fortsätter längs världens bredaste aveny, Avenida 9 de Julio, och fortsätter till Plaza Lavalle där den federala domstolen och Teatro Colón ligger. Därefter fortsätter vi till Palermo med dess parker och trädgårdar. Efteråt återvänder vi till hotellet.
Övernattning: Bristol Hotel 3* eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 11: Buenos Aires – Iguazú 
– (F/-/-)
– transfer från hotellet till flygplatsen
– flyg Buenos Aires – Iguazú
– transfer till hotellet på den brasilianska sidan
– besök vid den brasilianska sidan av fallen

Transfer till inrikesflygplatsen till flyget till Iguazú. Vid ankomsten i Iguazú möts ni av personal och får transport till den brasilianska sidan och åker genom Iguazús nationalpark mot de brasilianska vattenfallen. Vi följer stigarna som går längs vattenfallen och därefter gångbron som går ned mycket nära botten av Devil’s Throat. Här är det en fantastisk utsikt. Efteråt tar vi hissen upp till vägen igen där bussen väntar på att skjutsa er hem till hotellet. På eftermiddagen är ni lediga.
Övernattning: Orquideas Hotel, eller likvärdigt inkl .frukost.

Dag 12: Iguazú 
– (F/-/-)
– besök på den argentinska sidan av fallen

Vi lämnar hotellet och tar oss idag till den argentinska nationalparken och vattenfallen. Vi gör ett kort besök vid besökscentret och fortsätter sedan till stigen som leder till de nedre vattenfallen. Därefter följer vi stigen som leder till de övre vattenfallen. Vi åker med det ekologiska djungeltåget så vi kan se vattenfallens mest imponerande utsiktspunkt: The Devil’s Throat (Djävulens gap).
Övernattning: Orquideas Hotel, eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 13: Iguazú – Rio de Janeiro 
– (F/-/-)
– transfer mellan hotell och flygplats
– flyg Iguazú – Rio de Janeiro
– transfer mellan flygplats och hotell
– halvdags stadsrundtur och Sugarloaf

Dagen börjar med transfer till flygplatsen i Iguazú och flyg till Rio de Janeiro. Framme i Rio får ni transfer till ert hotell och efter incheckningen har ni tid att ta en promenad längs Copacabanastranden.
På eftermiddagen ska vi på en halvdags stadsrundtur med ett besök till Sugarloaf.
Vid börjar rundturen downtown i affärsdistrikten. Här blandas det koloniala med moderna skyskrapor. Vi passerar kyrkorna Santo Antonio från 1600-talet & Candelaria från 1800-talets slut. Opera huset Teatro Municipal, de brasilianska bankernas högkvarter samt den moderna katedralen. Därnäst tar vi oss vidare till Santa Teresa distriktet som är ett gammalt rikemanskvarter. Med sina smala vindlande gränder lockar konstnärer & turister från hela värden hit på ett besök. Här kan man också se Rios enda fungerade spårvagn.
Turen går sedan vidare till Flamingo Parken innan man kommer till dagens höjdpunkt – Sugarloaf! Vi färdas upp på det berömda Sugarloafberget (440 m ö h) med linbana. Från berget har man en fantastisk utsikt över Rio de Janeiro. Corcovadoberget med Kristusstatyn, Guanabaraviken och Niteroibron. Här kan man också få chansen att uppleva en oförglömlig solnedgång.
Där näst återvänder vi till hotellet för övernattning.
Övernattning:  Atlantico Business Hotel eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 14: Rio de Janeiro 
– (F/-/-)

Den här dagen disponerar ni själva. Följande tillvalsutflykter kan bokas hos vårt lokala kontor:

Tillvalsutflykt:
Halvdagsutflykt till Corcovado berget & stränder.
Idag kan ni njuta av en halvdags strandtur med ett besök till den berömda Kristus statyn på Corcovado berget!
Vi tar oss från hotellet till Cosme Velho stationen. Där stiger vi på tåget som går genom Tijucaskogen upp till Corcovadoberget. Turen tar cirka 20 minuter och ger en fantastisk möjlighet att titta närmare på skogens frodiga tropiska vegetation samt njuta av vyerna över stränderna och staden.
Vi stiger av på toppen av Corcovado och fortsätter uppför trappan som leder till den högsta utsiktspunkten där den enorma Kristusstaty står. Häruppe är det en fantastisk utsikt över landskapet som breder ut sig längre ner. Efteråt tar vi tåget ned igen och passerar några av Rios stränder på väg tillbaka till hotellet.

Tillvalsutflykt:
Heldagsutflykt till Petropolis.
En vacker åktur upp i bergskedjan Serra dos Orgaos genom den atlantiska skogen med frodig vegetation. Vi åker över berg och genom dalar upp till 850 meters höjd. Vi besöker sommarpalatset och katedralen och vi åker genom den charmerande staden och ser dess sevärdheter: kristallpalatset, Santos Dumonts hus, gamla patricierhus och charmerande torg. (Turen kan även bokas med lunch).

Tillvalsutflykt:
Heldagskryssning till tropiska öar, inklusive lunch.
Färden går söderut längs the Green Coast till den pittoreska fiskeby Itacuruca. Här går vi ombord på en fullt utrustad tvåmastad skonert för att göra en kryssning på Sepetibavikens lugna gröna vatten. I viken finns det många tropiska öar. Vi stannar vid en av öarna för ett uppfriskande dopp och fortsätter sen till en annan ö där vi äter en överdådig buffélunch i tropisk stil. Efteråt finns det tid att bada och koppla av på stränderna. Drycker ingår ej.

Tillvalsutflykt:
Rio by Night – Show på kvällen
Vi ska besöka en folklore- och karnevalshow med duktiga dansare, underhållare, sambaorkester och i en underbar uppvisning av brasiliansk folklore och karneval.

Övernattning:  Atlantico Business Hotel eller likvärdigt inkl. frukost.

Dag 15: Rio de Janeiro – Skandinavien
– (F/-/-)
– transfer mellan hotell och flygplats

Ni får transfer till flygplatsen där ni tar flyget hem till Skandinavien.

 

Detaljerad dagspresentation på engelska, hittar ni här!
Resan har engelsktalande guidning hela vägen.

Allt boende sker i 3* mellanklasshotell med möjlighet att uppgraderat till bättre standarder.

Intern kod: EST12

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Sydamerikaturen, 15 dagar”