Iguassu, Argentina
Machu Picchu, PeruCasa Rosada, Buenos AiresSockertoppen i Rio.

Paket: Sydamerikaturen, 15 dagar

Prisexempel: 37 900 kr

Denna resa till Sydamerika tar dig till Peru, Bolivia, Argentina och Brasilien. I Peru utforskar du Lima, den gamla inkastaden Cusco och Machu Picchu. I Bolivia besöker du La Paz och Titicacasjön innan du reser vidare till Argentina. Där väntar tangons huvudstad Buenos Aires och de mäktiga Iguazúfallen, som du också besöker på den brasilianska sidan. Resan avslutas i sambans Rio de Janeiro. Resan har engelsktalande guider. Boendet är 3* mellanklasshotell med möjlighet att uppgradera till bättre standard.

Sydamerikaturen, 15 dagar

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår

  • Flyg SkandinavienLima och Rio de JaneiroSkandinavien.
  • Alla inrikesflyg inom programmet.
  • Alla flygskatter.
  • All transfer.
  • Boende 14 nätter på hotell 3*.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Guidade utflykter inkl. inträden.
  • Engelsktalande guidning.

Dag 1: Lima 
Avresa från Skandinavien och ankomst till Limas flygplats där ni får transfer till hotellet.
Boende: Allpa Miraflores Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 2: Lima 
Idag väntar en sightseeingtur i Lima. Plaza Mayor som omges av vackra byggnader, regeringspalatset, stadshuset, ärkebiskopens palats och domkyrkan är några av de viktigaste sevärdheterna i staden. Ni besöker också det vackra San Franciscoklostret och fortsätter genom de vackra kvarteren San Isidro och Miraflores. Därefter åker ni ut till kusten för att njuta av utsikten över Limas stränder och Stilla havet.
Boende: Allpa Miraflores Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 3: Lima – Cusco 
– transfer mellan hotell och flygplats
– flyg Lima – Cusco – transfer mellan flygplats och hotell
– halvdags stadsrundtur inklusive besök vid ruiner

Ni flyger idag vidare till det forna inkarikets huvudstad Cusco. På eftermiddagen utforskar ni staden med en stadsrundtur. Ni kommer att se det stora torget Plaza de Armas och katedralen som är byggd ovanpå ruinerna av ett gammalt inkapalats. Intill katedralen ligger flera andra kyrkor. Nästa sevärdhet är gamla stan som har vackert  restaurerade byggnader från kolonialtiden. Några av dem används idag som hotell. Ni fortsätter sedan vidare till Sacsayhuaman, en inkaruin som ligger ungefär tre kilometer ovanför Cusco. Härifrån har man en fantastisk utsikt över staden. Nästa stopp blir i Tambo Machay som var inkafolkets badplats. Ni kommer också att titta på Kenko, ett enormt stenblock med nischer och öppningar som är utsmyckade på ett sällsamt sätt. Slutligen besöker ni fästningsruinen Puca Pucara.
Boende:San Agustin Internacional Hotel 3*eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Cusco 
Heldagutflykt med besök på den indianska marknaden i Pisac och Ollantaytambos ruiner, inklusive lunch. Pisac ligger cirka 30 kilometer från Cusco, vid Urubambaflodens strand i den Heliga dalen. I Pisac finns den berömda indianska marknaden. Lunchen serveras i en typisk lokal restaurang i Urubambadalen. Under eftermiddagen fortsätter turen till Ollantaytambo där ni besöker resterna av en massiv inkafästning.
Boende: San Agustin Internacional Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 5: Dagstur till Machu Picchu 
Idag väntar en av resans absoluta höjdpunkter, Machu Picchu. Ni åker buss till Ollantaytambos tågstation för att ta tåget till Aguas Calientes. Tåget går genom den Heliga dalen, och längs vägen passerar ni frodiga, gröna marker och färggranna byar på kullarna vid Andernas fot. Från Aguas Calientes åker ni i små bussar uppför det branta berget till ruinstaden Machu Picchu, även kallat inkafolkets förlorade stad. Staden är vackert belägen omgiven av Andernas gröna berg. Det är en imponerande stenstad byggd med en teknik som är imponerande för sin tid, och den imponerar även idag. Stenen är sammanfogad på ett perfekt sätt helt utan cement med utsökta detaljer. Det finns många teorier om varför Machu Picchu övergavs. En sak är dock säker: det är en av världens mest imponerande arkeologiska platser. Efter den guidade turen tar ni tåget tillbaka till Ollantaytambo och får transfer  till hotellet i Cusco.
Boende:San Agustin Internacional Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Cusco
Ledig dag. Er lokala guide kan ge er förslag på utflykter och aktiviteter i Cusco.
Boende: San Agustin Internacional Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Cusco – La Paz 
Flyg från Cusco till La Paz som är världens högst belägna huvudstad (cirka 3 600 m ö.h.). Spendera er dag i La Paz på egen hand. Staden har många välbevarade byggnader från kolonialtiden och längs de smala gatorna hålls fortfarande indianmarknader.
Boende: Osira Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Titicacasjön heldagsutflykt
Idag besöker ni Copacabana i Bolivia som nog är det viktigaste målet för pilgrimer i Latinamerika. Den berömda stranden i Rio de Janeiro är uppkallad efter denna plats. Efter ett besök vid den berömda pilgrimskyrkan åker ni båt över till Pilcocaina, den södra delen av Sun Island. Där äter ni en typisk andnisk lunch och besöker sedan ruinerna av inkapalatset. I legenden berättas att solguden bodde på denna ö. Sedan följer en vandring till inkafontänen som ansågs vara ungdomens källa. Ni tar sedan båten tillbaka till Copacabana, åker motorbåt över Tiquinasundet och därifrån buss till La Paz.
Boende: Osira hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9: La Paz – Buenos Aires 
Ni får transfer till flygplatsen och flyger vidare till Argentinas huvudstad Buenos Aires. Vid ankomsten får ni transfer till hotellet.
Boende: Bristol Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Buenos Aires 
Efter frukosten väntar en halvdags stadsrundtur till de viktigaste sevärdheterna. Ni åker först till Plaza de Mayo. Här ligger regeringsbyggnaden Casa Rosada (det rosa huset), stadshuset och Metropolitankatedralen som är residens för ärkebiskopen i Buenos Aires. Turen fortsätter sedan till San Telmodistriktet. Fram till 1888 var denna del av staden flodhamn. Idag är San Telmo en av Buenos Aires mest moderna och attraktiva delar att bo i. Arbetarkvarteret La Boca är berömt för sina färgstarka hus av takplåt. Kvarteret präglas av att det beboddes av italienska sjömän och hamnarbetare under 1800-talet. De rikas kvarter, Barrio Norte, i Buenos Aires kallas även Recoleta. På Recoletas kyrkogård vilar Eva Duarte, mer känd som Evita Perón. Ni fortsätter längs världens bredaste aveny, Avenida 9 de Julio, och fortsätter till Plaza Lavalle där den federala domstolen och Teatro Colón ligger. Därefter fortsätter ni till Palermo med dess parker och trädgårdar, och återväder sedan till hotellet.
Boende: Bristol Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 11: Buenos Aires – Iguazú 
Transfer till inrikesflygplatsen och flyg till Iguazú. Ni möts upp av en guide och åker genom Iguazús nationalpark för att komma till den brasilianska sidan av de mäktiga Iguazúfallen. Här följer ni stigarna som går längs vattenfallen och tar er ner till utkikspunkten nära botten av Devil’s Throat, de högsta av Iguazús många vattenfall. Här har man en fantastisk utsikt över de kraftfulla vattenmassornas kaskader. Efter besöket tar ni hissen upp till vägen och får transfer med buss till hotellet. Eftermiddagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Orquideas Hotel, eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 12: Iguazú 
Ni besöker idag den argentinska sidan av Iguazúfallen. Ni stannar till vid besökscentret och fortsätter sedan längs stigarna till de nedre och sedan övre vattenfallen. Ni åker också med det ekologiska djungeltåget så att ni kan se det imponerande Devil’s Throat. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Orquideas Hotel, eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 13: Iguazú – Rio de Janeiro 
Transfer till flygplatsen i Iguazú och flyg till Rio de Janeiro. Framme i Rio får ni transfer till ert hotell, och efter incheckningen finns tid att ta en promenad längs den berömda Copacabana. På eftermiddagen får ni en halvdags stadsrundtur inklusive ett besök till den berömda Sockertoppen.

Rundturen börjar i affärsdistrikten där det koloniala blandas med moderna skyskrapor. Ni passerar kyrkorna Santo Antonio från 1600-talet och Candelaria från 1800-talets slut. Ni ser också operahuset Teatro Municipal, de brasilianska bankernas högkvarter och den moderna katedralen. Ni fortsätter sedan till Santa Teresadistriktet som är ett gammalt rikemanskvarter. Här finns smala vindlande gränder, och man kan också se Rios enda fungerade spårvagn. Turen går vidare till Flamingoparken, och sedan väntar dagens höjdpunkt – Sockertoppen! Ni tar linbanan upp till det berömda berget (440 m ö.h.) och får se en fantastisk utsikt över Rio, Corcovadoberget med Kristusstatyn, Guanabaraviken och Niteroibron. Här finns också chansen att uppleva en oförglömlig solnedgång. Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende: Atlantico Business Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Rio de Janeiro 
Spendera dagen på egen hand. Följande tillvalsutflykter kan bokas på plats:

Halvdagsutflykt till Corcovadoberget och stränder
En halvdags strandtur med besök till den berömda Kristusstatyn på Corcovadoberget. Ni tar tåget genom Tijucaskogen upp till toppen av Corcovadoberget. Färden tar cirka 20 minuter och ger en fantastisk möjlighet att titta närmare på skogens frodiga, tropiska vegetation och beskåda vyerna över stränderna och staden. Väl uppe på toppen tar ni trappan upp till den högsta utsiktspunkten där den enorma Kristusstatyn står. Här har man en fantastisk utsikt över landskapet som breder ut sig där nere. Ni tar tåget ned igen och passerar några av Rios stränder på väg tillbaka till hotellet.

Heldagsutflykt till Petropolis
En vacker åktur upp i bergskedjan Serra dos Orgaos genom den atlantiska skogen med frodig vegetation. Ni åker över berg och genom dalar upp till 850 meters höjd. Ni besöker sommarpalatset och katedralen och åker genom den charmerande staden. Bland sevärdheterna ni får se finns kristallpalatset, Santos Dumonts hus, gamla patricierhus och charmerande torg. Turen kan även bokas med lunch.

Heldagskryssning till tropiska öar, inklusive lunch
Färden går söderut längs den gröna kusten till den pittoreska fiskebyn Itacuruca. Här går ni ombord på en fullt utrustad tvåmastad skonare för en kryssning på Sepetibavikens lugna gröna vatten. I viken finns det många tropiska öar. Ni stannar vid en av öarna för ett uppfriskande dopp, och fortsätter sedan till en annan ö där ni äter en överdådig buffélunch i tropisk stil. Efteråt finns det tid att bada och koppla av på stränderna. Drycker ingår ej.

Rio by Night – kvällsshow
Ni besöker en folklore- och karnevalsshow där dansare, underhållare och en sambaorkester ger en  underbar uppvisning av brasiliansk folklore och karneval.

Boende: Atlantico Business Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 15: Rio de Janeiro – Skandinavien
Transfer till flygplatsen och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Allt boende sker i 3* mellanklasshotell med möjlighet att uppgradera till bättre standarder.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST12

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Sydamerikaturen, 15 dagar”