Resa till Sydkorea Busan Haedong Younggungsa
Resa till Sydkorea Seoul stadResa till Sydkorea GyeonjuResa till Sydkorea Jeju Dol HareubangResa till Sydkorea Jeju Sunrise Peak

Genuina Sydkorea, rundresa 11 dagar

Prisexempel: 35 900 kr

Sydkorea är ett spännande resmål med sin blandning av traditionell kultur, supermoderna städer och fantastisk natur. Denna rundresa tar er med till den aldrig sovande huvudstaden Seoul, hamnstaden Busan som också är landets näst största stad, Gyeongjus många historiska sevärdheter och vulkanön Jejus storslagna natur. Längs vägen får ni också dyka ner i den koreanska matkulturen på marknader och restauranger. Resan sker i liten grupp och med professionella engelsktalande guider. Datum: 20–31 oktober 2019.

Artikelnr: Phoenix1 , ,

Genuina Sydkorea

Rundresan sker i en mindre grupp på 10–15 deltagare för en mer personlig upplevelse.

Datum

20–31 oktober 2019

Flygtider

20–21 oktober Arlanda–Helsingfors
Helsingfors–Incheon
14.35–16.35
17.30–08.20 (+1)
Finnair
31 oktober Incheon–Helsingfors
Helsingfors–Arlanda
11.05–14.05
16.05–18.05
Finnair

Vill du flyga från en annan ort än Arlanda kan vi även boka anslutningsflyg från andra flygplatser i Skandinavien.

Detta ingår i resan till Sydkorea

  • Flyg Arlanda–Incheon t/r i ekonomiklass.
  • Inrikesflyg Busan–Jeju och Jeju–Seoul i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • KTX tåg Seoul–Busan i 2 klass.
  • Boende 10 nätter på hotell 4* i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Måltider enligt programmet, exkl. drycker.
  • All transfer i luftkonditionerat fordon.
  • Inträdesavgifter under de guidade turerna.
  • 2 flaskor vatten á 0,5 liter per person och dag.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

21 okt: Ankomst till Incheon – Seoul
Ankomst till Incheon International Airport där er guide möter er och ordnar transfer till hotellet i Seoul. På eftermiddagen besöker ni den myllrande marknaden Myeongdong och äter sedan middag på en lokal restaurang.
Boende: Center Mark Hotel 4* (standardrum)
Måltider: middag.

22 okt: Suwon
Dagens utflykt går till Suwon cirka tre mil söder om Seoul. Där besöker ni först fästningen Hwaseong, en av landets största militära byggnader. Fästningen byggdes under Joseondynastin och finns idag på UNESCO:s världsarvslista. Ni besöker också en by där man återger hur livet såg ut under denna dynasti. Ni äter sedan lunch på lokal restaurang.

På eftermiddagen besöker ni Innovationsmuseet som öppnade 2014 på Samsungs 45-årsjubileum. Här kan man följa den globala teknologiska utvecklingen från Thomas Edison och framåt. Det finns även en utställning om Samsungs historia. Ni återvänder under eftermiddagen till Seoul och äter middag på en restaurang i stadsdelen Gangnam.
Boende: Center Mark Hotel 4* (standardrum)
Måltider: frukost, middag.

23 okt: Seoul
Idag utforskar ni Sydkoreas huvudstad under en guidad heldagstur. Ni besöker först det kungliga palatset Gyeongbokgung som byggdes på 1300-talet. Palatset förstördes under den japanska invasionen på 1500-talet och byggdes upp igen under 1800-talet. Gyeongbokgung är ett av fem palats från Chosondynastin och inkluderar även det nationella folkmuseet som visar historiska artefakter från vardagslivet i Korea. Ni besöker sedan Jogyesatemplet som är ett av stadens viktigaste tempel och buddistordern Jogyejongs hjärta.

Till lunch avnjuter ni Sydkoreas nationalrätt bibimbap som består av ris, kött, stekta grönsaker, stekt ägg och chili. Under eftermiddagen promenerar ni genom Bukchon Hanok Village. I området finns över 900 traditionella hus från Joseondynastin, och här får man en unik inblick i landets kulturhistoria. Ni avslutar dagens rundtur med att strosa längs Insadong Street som har många antikaffärer och konstgallerier. Ni äter sedan middag på en lokal restaurang.
Boende: Center Mark Hotel 4* (standardrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

24 okt: Seoul – Busan
Efter frukost får ni transfer till tågstationen för att ta tåget till Busan. Restiden är drygt två timmar. Väl framme checkar ni in på hotellet och tar sedan en promenad vid den kända Haeundaestranden. Stranden är ett av de mest populära resmålen för koreaner under sommaren. Ni fortsätter sedan promenaden till den närbelägna matgatan där det serveras många olika lokala specialiteter. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Crown Harbour Hotel 4* (deluxe cityrum)
Måltider: frukost, middag.

25 okt: Busan
På morgonen besöker ni Jagalchi fiskmarknad som är en av Asiens största. Ni besöker även en internationell marknad som säljer allt möjligt. Ni fortsätter sedan till den färggranna stadsdelen Gamcheon Cultural Village som ligger vackert på bergets sluttning. Husen liknas ofta vid legobitar, och hela området har en kreativ atmosfär. Överallt finns gatukonst i olika former som skapats av invånarna.

Dagens lunch består av skaldjur som ni äter på marknaden. Därefter besöker ni FN:s kyrkogård och minnesplats för de 37 895 FN-soldater av 17 nationaliteter som dog under Koreakriget 1950–1953. Kyrkogården är unik på så sätt att det sedan 1960 är FN som sköter den. Efter detta åker ni till ett av templen Beomeosa eller Haedong Yonggungsa. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Crown Harbour Hotel 4* (deluxe cityrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

26 okt: Busan – Gyeongju
På morgonen fortsätter åker ni vidare norrut till Gyeongju. Där besöker ni först templet Bulkugsa som är med på UNESCO:s världsarvslista. De fina målningarna och arkitekturen gör detta tempel till en av det forna kungadömet Sillas skatter. Ni fortsätter sedan till Sekoguram-grottan, även det ett UNESCO världsarv. Grottan skapades av flera hundra vita granitstenar på 700-talet och innehåller en stor buddhastaty som blickar ut över havet. Helgedomen anses vara ett mästerverk av buddistisk konst.

Ni äter lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen tar ni en promenad genom Tumuliparken. Här ligger 23 kungliga gräsbevuxna gravar utspridda där härskare över Sillas kungadöme och deras familjer begravdes. Vid arkeologiska utgrävningar har man hittat många skatter som numera visas på Gyeongjus Nationalmuseum. Ni kommer att titta på en av gravarna som kallas Heavenly Horse.

Ni fortsätter sedan till Cheomseongdae. Detta observatorietorn från år 634 är det äldsta observatoriet i öst. Här studerade astronomer stjärnorna och förutspådde solens och månens förmörkelser. Innan ni avslutar dagens rundtur i Gyeongju tar ni en promenad till Anapji Pond som ligger i en 600-talsträdgård. Ni promenerar också längs den konstgjorda sjön Bomun innan ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Kolon Hotel 4* (superiorrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

27 okt: Gyeongju – Jeju
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att flyga till ön Jeju. Denna vulkanö är ett naturens underverk, och kulturen skiljer sig från övriga Sydkorea. Ni checkar in på hotellet och har sedan egen tid fram till lunchen på en lokal restaurang. På eftermiddagen tar ni en promenad längs Jeju-Shis strand, en charmig stad som ligger vid kusten på norra Jeju. Middag äter ni på en lokal restaurang.
Boende: Best Western Jeju Hotel 4* (standardrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

28 okt: Jeju
Ni spenderar hela dagen med att utforska Jeju. Ni börjar vid vattenfallet Jeongbang som är det enda i Asien som faller direkt ner i havet. Ni tar er dit via en lång trappa omgärdad av tropiska träd. Ni fortsätter sedan till byn Seongup där man lever på gammalt, traditionellt vis.

Ni äter lunch på en lokal restaurang och åker sedan till Sungsan Peak. Denna halvö skapades efter ett vulkanutbrott för 100 000 år sedan, och dess krater mäter 600 meter i diameter. Ni avslutar utflykten med att njuta av den fantastiska utsikten från kratern. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Best Western Jeju Hotel 4* (standardrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

29 okt: Jeju
Idag väntar en vandring längs kusten till ett ovanligt vulkanlandskap med perfekt hexagonformade basalter. Det är ett fascinerande geologiskt fenomen att beskåda. Efter vandringen äter ni lunch på en lokal restaurang.

På eftermiddagen åker ni till Andok Valley, känd som öns vackraste plats. Här tar ni en kortare promenad genom landskapet som omringas av klippor och frodig grönska. Ni kommer därefter att besöka en av öns fyra teplantage inkl. provsmakning. Ni äter middag på en lokal restaurang och återvänder sedan till hotellet.
Boende: Best Western Jeju Hotel 4* (standardrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

30 okt: Jeju – Seoul
Transfer till flygplatsen via Mysterious Road. Vägen kallas så för den optiska illusionen av att vägen går uppför när den i själva verket går nedför. Ni stannar till vid Yongduam-klippan som har formen av ett drakhuvud och fortsätter sedan till flygplatsen för att flyga till Seoul. Ni ankommer till Gimpo Airport och åker därifrån till en lokal restaurang för lunch. Efter incheckning på hotellet har ni resten av dagen fri.
Boende: Center Mark Hotel 4* (standardrum)
Måltider: frukost, lunch.

31 okt: Hemresa
Frukost på hotellet och transfer till Incheon International Airport för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 35 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 5 000 SEK.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skatter, skiftande valutakurser och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer Phoenix1. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: Phoenix1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Genuina Sydkorea, rundresa 11 dagar”