Resa till Tanzania safari Ngorongorokratern zebra
Resa Safari Serengeti gepardResa till Tanzania safari lejonResa till Tanzania safari VårtsvinResa till Tanzania Serengeti safari tält campResa till Tanzania Serengeti safari Matawi camp tält

Program: Tanzania deluxe safari, 5 dagar

Prisexempel: 22 900 kr

Tanzania Deluxe safari är en 5-dagars safari som utgår från Arusha i Tanzania. Safarin passar dig som vill åka på en 4-stjärnig safari i de populära nationalparkerna Tarangire, Serengeti och Ngorongoro. Boendet sker i 4-stjärniga lodger inkl. helpension. Om ni är minst fyra personer i sällskapet får ni en privat safari i egen Land Cruiser. Det finns också möjlighet att mot tillägg boka till en ballongsafari då du får se den vidsträckta savannen och djuren från ovan.

 

Artikelnr: TNZ9 Kategori: Etikett:

Tanzania deluxe safari, 5 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Boende i 4* lodger inkl. helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Arusha – Tarangire National Park
Efter frukost i Arusha möts ni upp av safarins representant. Ni åker direkt till Tarangire nationalpark där ni spenderar resten av dagen med game drive. Ni äter också picknicklunch i parken. Sen eftermiddag åker ni till Maramboi Tented Lodge 4* för middag och övernattning.

Elefantunge, Tangire

Dag 2: Serengeti nationalpark
Efter frukost checkar ni ut och åker mot Serengeti nationalpark. På vägen åker ni till Ngorongorokraterns naturskyddsområde för en halvdags game drive. Ni äter picknicklunch på vägen. Senare på eftermiddagen åker ni till Matawi Camp 4* där ni äter middag och övernattar.

På safari i Serengeti kan man se leoparder vila sig på en trädgren.

Dag 3: Serengeti
Efter frukost åker ni ut på game drive i Serengeti med medhavd picknicklunch. Du som vill har möjlighet att göra en luftballongsafari över Serengeti (mot tillägg). Middag och övernattning på Matawi Camp 4*.

Zebror, Ngorongoro

Dag 4: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter tidig frukost åker ni till Ngorongorokratern för en halvdags game drive med picknicklunch. Sedan åker ni vidare till Ngorongoro Farm House 4* för middag och övernattning.

Dag 5: Ngorongoro – Kilimanjaro / Arusha
Efter frukost åker ni vidare till Kilimanjaro internationella flygplats eller Arusha flygplats. Ska ni fortsätta till Zanzibar finns också möjligheten att mot tillägg flyga från Serengeti i stället för Arusha.

Denna safari ingår i följande program: Tanzania och Zanzibar Deluxe.

Pris

Prisexempel per person: 22 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Kartor

Översiktskarta över Tanzanias nationalparker.

Detaljerad karta över Tanzanias nationalparker.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Program: Tanzania deluxe safari, 5 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm