Resa till Tanzania Serengeti Elefanter
Resa till Tanzania Serengeti safari lejonResa till Tanzania safari Serengeti zebrorResa till Tanzania safari giraffResa till Tanzania safari Ngorongorokratern grå krontrana

Program: Tanzania Deluxe Safari, 6 dagar

Prisexempel: 18 300 kr

Tanzania Deluxe safari är en 6-dagars safari som utgår från Arusha i Tanzania. Safarin passar dig som vill åka på en 4-stjärnig safari i de populära nationalparkerna Tarangire, Serengeti och Ngorongoro. Boendet sker i 4-stjärniga lodger inkl. helpension.

Artikelnr: TNZ10

Tanzania Deluxe Safari, 6 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i safarin

 • Boende i 4* lodger inkl. helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Försäkring med Flying Doctors**.

* I priset ingår alltid privat safari. Sällskap om 2–3 personer kan i den mån det går att ordna dela safarifordon med ett annat sällskap, om ni tillsammans blir max sju personer. Vid delad safari sänks priset med 2 000 kr/person. Om delad safari kan ordnas meddelas detta senast 3–4 veckor före avresan. Reser du ensam delar du alltid safari med ett annat sällskap.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Solnedgång i Tarangire

Dag 1: Arusha – Tarangire
Efter frukost i Arusha möts ni upp av safarins representant. Ni åker direkt till Tarangire nationalpark där ni spenderar resten av dagen för game drive. Picknick-lunch i parken. Sen eftermiddag åker ni mot Maramboi Tented Lodge 4* för middag och övernattning.

Dag 2: Tarangire – Serengeti
Efter frukost åker ni mot Serengeti nationalpark. På vägen har ni möjlighet att besöka en lokal masaiby (inträde ingår ej och betalas lokalt till masaibyn). Game drive på väg till lodgen. Därefter middag och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Dag 3: Serengeti 
Tidig morgon åker ni ut på game drive i Serengeti. Ni återvänder till lodgen för frukost och åker sedan ut på game drive resten av dagen med medhavd picknicklunch. Möjlighet finns att ta en ballongfärd över Serengeti (extra kostnad). Middag och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Dag 4: Serengeti 
Efter frukost åker ni på en halvdags game drive i Serengeti. Ni återvänder till lodgen för lunch och åker på eftermiddagen ut på game drive igen. Middag och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Grå krontranor i Ngorongorokratern.

Dag 5: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter tidig frukost åker ni till Ngorongorokratern för en halvdags game drive. Ni äter picknicklunch i kratern. Därefter åker ni vidare till Acacia Farm Lodge 4+*  för middag och övernattning.

Dag 6: Lake Manyara – Kilimanjaro/Arusha
Efter frukost åker vi vidare till Kilimanjaro flygplats eller Arusha för vidare önskade aktiviteter.

Pris

Prisexempel per person: 18 300 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Kartor

Här hittar du en översiktskarta över Tanzanias nationalparker

Här finns en lite mer detaljerad karta

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ10

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania Deluxe Safari, 6 dagar”