Resa till Tanzania Serengeti Elefanter
Resa till Tanzania Serengeti safari lejonResa till Tanzania safari Serengeti zebrorResa till Tanzania safari Ngorongorokratern grå krontranaResa till Tanzania Serengeti safari tält campResa till Tanzania Serengeti safari Matawi camp tält

Program: Tanzania deluxe safari, 6 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

Tanzania Deluxe safari är en 6-dagars safari som utgår från Arusha i Tanzania. Safarin passar dig som vill åka på en 4-stjärnig safari i de populära nationalparkerna Tarangire, Serengeti och Ngorongorokratern. Boendet sker i 4-stjärniga lodger inkl. helpension.

Artikelnr: TNZ10

Tanzania deluxe safari, 6 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Boende i 4* lodger inkl. helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Försäkring med Flying Doctors**.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Arusha – Tarangire nationalpark
Efter frukost i Arusha träffar ni er guide. Ni åker sedan direkt till Tarangire nationalpark där ni spenderar resten av dagen med game drive och picknicklunch. Under sen eftermiddag åker ni vidare till Maramboi Tented Lodge 4* för middag och övernattning.

Solnedgång i Tarangire

Dag 2: Tarangire – Serengeti nationalpark
Efter frukost åker ni till er lodge i Serengeti nationalpark med game drive på vägen dit. På vägen har ni också möjlighet att besöka en lokal masaiby (inträde betalas till masaibyn). Ni äter middag och övernattar på Matawi Camp 4*.

Dag 3: Serengeti 
Tidig morgon åker ni ut på game drive i Serengeti. Ni återvänder till lodgen för frukost och åker sedan ut på game drive resten av dagen med medhavd picknicklunch. Möjlighet finns att ta en ballongfärd över Serengeti för en oförglömlig upplevelse av nationalparken från ovan (extra kostnad). Middag och övernattning på Matawi Camp 4*.

Dag 4: Serengeti 
Efter frukost åker ni på en halvdags game drive i Serengeti. Ni återvänder till lodgen för lunch och åker på eftermiddagen ut på game drive igen. Middag och övernattning på Matawi Camp 4*.

Grå krontranor i Ngorongorokratern.

Dag 5: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter en tidig frukost åker ni till Ngorongorokratern för en halvdags game drive. Ni äter picknicklunch i kratern och åker därefter vidare till Ngorongoro Farm House 4* för middag och övernattning.

Dag 6: Ngorongoro – Kilimanjaro/Arusha
Efter frukost åker ni till Kilimanjaro flygplats eller Arushas flygplats. Ska ni fortsätta till Zanzibar finns också möjligheten att mot tillägg flyga dit från Serengeti i stället för Arusha.

Pris

Prisexempel per person: 26 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Kartor

Översiktskarta över Tanzanias nationalparker

Detaljerad karta över Tanzanias nationalparker

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ10

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania deluxe safari, 6 dagar”