Resa till Tanzania safari Ngorongorokratern krontrana
Resa till Tanzania Serengeti safari lejonResa till Tanzania safari Serengeti zebrorResa till Tanzania safari Lake Manyara babianerResa till Tanzania Serengeti safari tält campResa till Tanzania Serengeti safari Matawi camp tält

Program: Tanzania deluxe safari, 7 dagar

Prisexempel: 33 300 kr

Tanzania Deluxe safari är en 7 dagars safari som utgår från Arusha i Tanzania. Safarin passar dig som vill åka på en 4-stjärnig safari i de populära nationalparkerna Tarangire, Serengeti och Ngorongoro. Boendet sker i 4-stjärniga lodger inkl. helpension. Om ni är minst fyra personer i sällskapet får ni en privat safari i egen Land Cruiser.

Artikelnr: TNZ11 Kategori: Etikett:

Tanzania deluxe safari, 7 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin i Tanzania

 • Boende 6 nätter på 4-stjärniga lodger inkl. helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Arusha – Tarangire nationalpark
Er guide möter upp er i Arusha. Ni åker direkt till Tarangire nationalpark där ni spenderar resten av dagen med game drive och djurskådning. Ni äter picknicklunch i parken. Sen eftermiddag åker ni till Maramboi Tented Lodge 4* för middag och övernattning.

Fin fågel i Tarangire

Dag 2: Tarangire – Serengeti nationalpark
Efter frukost fortsätter ni till Serengeti med game drive på vägen till lodgen. Ni har också möjlighet att besöka en lokal masaiby (inträde ingår ej och betalas lokalt till masaibyn). Middag och övernattning på Matawi Camp 4*.

Möt de mäktiga lejonen under safari i Tanzanias national parker.

Dag 3: Serengeti
Tidig morgon åker ni ut på game drive i Serengeti. Ni återvänder till lodgen för frukost och åker sedan ut på game drive resten av dagen, med medhavd picknicklunch. Möjlighet finns att ta en ballongutfärd över Serengeti och se parken från ovan (mot tilläggskostnad). Middag och övernattning på Matawi Camp 4*.

Dag 4: Serengeti
Efter frukost åker ni på en halvdags game drive i Serengeti. Därefter äter ni lunch i campen och fortsätter sedan med en eftermiddags game drive. Middag och övernattning på Matawi Camp 4*.

Hungrig elefant i Ngorongoro

Dag 5: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter tidig frukost åker ni till Ngorongorokratern för en halvdags game drive och picknicklunch i kratern. Sedan åker ni vidare till Ngorongoro Farm House 4* för middag och övernattning.

Lake Manyara Giraff

Dag 6: Ngorongoro – Lake Manyara
Efter frukost åker ni vidare till Lake Manyara nationalpark för en heldags game drive med medhavd picknicklunch. Middag och övernattning på Ngorongoro Farm House 4*.

Dag 7: Lake Manyara – Kilimanjaro/Arusha
Efter frukost åker ni vidare till Kilimanjaros internationella flygplats eller Arushas flygplats. Ska ni fortsätta till Zanzibar finns också möjligheten att mot tillägg flyga dit från Serengeti i stället för Arusha.

Denna safari ingår i följande program: Tanzania & Zanzibar Deluxe.

Pris

Prisexempel per person: 33 300 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Kartor

Översiktskarta över Tanzanias nationalparker.
Detaljerad karta över Tanzanias nationalparker.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ11

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Program: Tanzania deluxe safari, 7 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm