Resa till Tanzania safari Ngorongorokratern krontrana
Resa till Tanzania Serengeti safari lejonResa till Tanzania safari Serengeti zebrorResa till Tanzania safari Lake Manyara babianerResa till Tanzania Safari Ngorongorokratern vårtsvinResa till Tanzania Serengeti soluppgång

Program: Tanzania Deluxe safari, 7 dagar

Prisexempel: 21 300 kr

Tanzania Deluxe safari är en 7 dagars safari som utgår från Arusha i Tanzania. Safarin passar dig som vill åka på en 4-stjärnig safari i de populära nationalparkerna Tarangire, Serengeti och Ngorongoro. Boendet sker i 4-stjärniga lodger inkl. helpension. Om ni är minst fyra personer i sällskapet får ni en egen safari i egen Land Cruiser.

Artikelnr: TNZ11

Tanzania Deluxe safari 7 dagar

Detta ingår i safarin

 • Boende 6 nätter på 4-stjärniga lodger inkl. helpension.
 • Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Flying doctors-försäkring**.

* I priset ingår alltid privat safari. Sällskap om 2–3 personer kan i den mån det går att ordna dela safarifordon med ett annat sällskap, om ni tillsammans blir max sju personer. Vid delad safari sänks priset med 2 000 kr/person. Om delad safari kan ordnas meddelas detta senast 3–4 veckor före avresan. Reser du ensam delar du alltid safari med ett annat sällskap.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Fin fågel i Tarangire

Dag 1: Arusha – Tarangire nationalpark
Er guide möter upp er i Arusha. Ni åker direkt till Tarangire nationalpark där ni spenderar resten av dagen med game drive och djurskådning. Ni äter picknicklunch i parken. Sen eftermiddag åker ni till Maramboi Tented Lodge 4* för middag och övernattning.

Dag 2: Tarangire – Serengeti nationalpark
Efter frukost fortsätter ni till Serengeti med game drive på vägen till lodgen. Ni har också möjlighet att besöka en lokal masaiby (inträde ingår ej och betalas lokalt till masaibyn). Middag och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Möt de mäktiga lejonen under safari i Tanzanias national parker.

Dag 3: Serengeti
Tidig morgon åker ni ut på game drive i Serengeti. Ni återvänder till lodgen för frukost och åker sedan ut på game drive resten av dagen, med medhavd picknicklunch. Möjlighet finns att ta en ballongutfärd över Serengeti och se parken från ovan (mot tilläggskostnad). Middag och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Dag 4: Serengeti
Efter frukost åker ni på en halvdags game drive i Serengeti. Därefter äter ni lunch i campen och fortsätter sedan med en eftermiddags game drive. Middag och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Hungrig elefant i Ngorongoro

Dag 5: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter tidig frukost åker ni till Ngorongorokratern för en halvdags game drive och picknicklunch i kratern. Sedan åker ni vidare till Acacia Farm Lodge 4+*  för middag och övernattning.

Lake Manyara Giraff

Dag 6: Ngorongoro – Lake Manyara
Efter frukost åker ni vidare till Lake Manyara nationalpark för en heldags game drive med medhavd picknicklunch. Middag och övernattning på Acacia Farm Lodge 4+*.

Dag 7: Lake Manyara – Kilimanjaro/Arusha
Efter frukost åker ni vidare till Kilimanjaro flygplats eller Arusha för vidare önskade aktiviteter.

Denna safari ingår i följande program: Tanzania & Zanzibar Deluxe.

Pris

Prisexempel per person: 21 300 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Kartor

Här hittar du en översiktskarta över Tanzanias nationalparker.
Här finns en mer detaljerad karta över Tanzanias nationalparker. 

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ11

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania Deluxe safari, 7 dagar”