Program: Tanzania Deluxe safari, 7 dagar

Prisexempel: 21 300 kr

Tanzania Deluxe safari är en 7 dagars safari som utgår från Arusha i Tanzania. Safarin passar dig som vill åka på en 4-stjärnig safari i de populära nationalparkerna Tarangire, Serengeti och Ngorongoro. Boendet sker i 4-stjärniga lodger inkl. helpension. Om ni är minst fyra personer i sällskapet får ni en egen safari i egen Land Cruiser.

Artikelnr: TNZ11

Tanzania Deluxe safari 7 dagar

Detta ingår i safarin

 • Boende 6 nätter på 4-stjärniga lodger inkl. helpension.
 • Delad safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Flying doctors-försäkring**.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Arusha – Tarangire nationalpark
Efter frukost i Arusha möts ni upp av safarins representant. Ni åker direkt till Tarangire nationalpark där ni spenderar resten av dagen med game drive och djurskådning. Ni äter picknicklunch i parken. Sen eftermiddag åker ni mot Maramboi Tented Lodge för middag och övernattning.

Dag 2: Tarangire – Serengeti nationalpark
Efter frukost åker ni mot Serengeti. På vägen har ni möjlighet att besöka en lokal masaiby (inträde ingår ej och betalas lokalt till masaibyn). Game drive på väg till lodgen. Därefter middag och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Dag 3: Serengeti
Tidig morgon åker ni ut på game drive i Serengeti. Ni återvänder till lodgen för frukost och åker sedan ut på game drive resten av dagen, med medhavd picknicklunch. Möjlighet finns att ta en ballongutfärd över Serengeti och se parken från ovan (mot tilläggskostnad). Middag och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Dag 4: Serengeti
Efter frukost åker ni på en halvdags game drive i Serengeti. Därefter äter ni lunch i campen och fortsätter sedan med en eftermiddags game drive. Middag och övernattning på Serengeti Sopa Lodge.

Dag 5: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter tidig frukost åker ni till Ngorongorokratern för en halvdags game drive och picknicklunch i kratern. Sedan åker ni vidare till Acacia Farm Lodge 4+*  för middag och övernattning.

Dag 6: Ngorongoro – Lake Manyara
Efter frukost åker ni vidare till Lake Manyara nationalpark för en heldags game drive med medhavd picknicklunch. Middag och övernattning på Acacia Farm Lodge 4+*

Dag 7: Lake Manyara – Kilimanjaro/Arusha
Efter frukost åker ni vidare till Kilimanjaro flygplats eller Arusha för vidare önskade aktiviteter.

Denna safari ingår i följande program: Tanzania & Zanzibar Deluxe.

Pris

Prisexempel per person: 21 300 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Varför safari med Kenzan Tours?

På plats i Tanzania och i Kenya har vi en lokal organisation, Kenzan Wildlife Safaris, som tar väl hand om er. Våra lokala guider har lång erfarenhet, utbildning och god lokalkännedom. Självklart talar de engelska och finns där för att göra er vistelse minnesvärd. Så snart ni landat blir ni upphämtade på flygplatsen och er guide kör er till ert första boende. Väl på plats får ni andas in den afrikanska känslan, ta det pole-pole (lugnt på swahili) och acklimatisera er innan det är dags för safari. Behöver ni någon hjälp under resans gång finns alltid möjlighet att kontakta den lokala organisation eller oss i Sverige.

Boendena i nationalparkerna är handplockade, och vi kan garantera att de drivs i harmoni med naturen, djuren och människorna på plats. Men även att de anställda är lokala, vilket gör att inkomsterna stannar och gör gott i landet. Vi driver i egen regi en tältcamp med eco-policy som flyttas två gånger om året för att kunna erbjuda närhet till djurlivet. Detta innebär kortare restider och större chans att se fler djur för er när ni ska ut på safari. Ni bor därför inte bara bekvämt, utan får även en upplevelse utöver det vanliga!

När ni reser med oss ingår alla kostnader för både safari och dricks. Vi har inga bränslerestriktioner under safari och det är ni i samspel med våra chaufförer som bestämmer när, var och hur ni ska åka. Vår personal är mycket tillmötesgående och svarar på de flesta frågor med frasen: Hakuna matata – Det är inga problem! Våra fordon är i gott skick och vi utför kontroller på dem regelbundet för att garantera er säkerhet.

Vi är verkligen experter på det vi säljer, och kan hjälpa till att finna en resa som passar just era önskemål! Alla våra afrikasäljare reser till östra Afrika en gång om året för att själva kunna uppleva det vi säljer till er.

Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

Östra Afrika Flex

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Kenya, Tanzania och Zanzibar. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex!

Kartor

Här hittar du en översiktskarta över Tanzanias nationalparker.
Här finns en mer detaljerad karta över Tanzanias nationalparker. 

 

Artikelnr: TNZ11

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania Deluxe safari, 7 dagar”