Tanzania safari resa
TanzaniaLuftballonger över Serengeti.

Program: Tanzania lodge- och tältsafari (Tarangire / Lake Manyara / Serengeti / Ngorongoro), 7 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Denna 7-dagars safari går till norra Tanzanias bästa nationalparker. Ni åker först till Tarangire och Lake Manyara innan ni fortsätter till Ngorongorokratern och resans höjdpunkt, två heldagars safari i Serengeti. Ni bor både på lodge och i vår egen tältcamp i Serengeti. Helpension ingår. Safarin passar dig som vill åka på safari i flera olika parker och bo både på en lodge och i en tältcamp i Serengeti där djuren kommer alldeles inpå knuten.

Artikelnr: TNZ18

Tanzania lodge- och tältsafari, 7 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår

 • Boende 7 nätter på Arusha Planet Lodge 3* alt. Airport Planet Lodge 3*, Hhando Coffee Lodge 3* och Kenzan Mobile Luxury Camp 4*. Halv- eller helpension.
 • Delad safari* i 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Försäkring med Flying Doctors**.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liter vatten per person och dag.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro Airport – Arusha Planet Lodge eller Airport Planet Lodge
Vid ankomst till Kilimanjaros flygplats får du ett varmt välkomnande av er guide och tillika chaufför som tar er till Arusha Planet Lodge 3* eller Airport Planet Lodge 3* för middag och övernattning.
Måltider: halvpension.

Tarangire

Dag 2: Planet Lodge –  Tarangire nationalpark
Efter frukost lämnar ni hotellet i Arusha och åker med packade lunchlådor till Tarangire nationalpark för en dags djurskådning. Tarangire erbjuder vidsträckta panoramavyer över ett öppet savannlandskap med gräs och akacior. Där lever stora elefanthjordar, ofta med 200 individer, och andra djur som tofsörad oryx, mindre kudu, lejon, geparder och leoparder. På eftermiddagen fortsätter ni till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 3: Hhando Coffee Lodge – Lake Manyara nationalpark
Efter frukost åker ni till Lake Manyara nationalpark med packade lunchlådor för en dags djurskådning. Sen eftermiddag återvänder ni till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Lake Manyara

Dag 4: Hhando Coffee Lodge – Ngorongorokratern – Serengeti nationalpark
Efter tidig frukost lämnar ni lodgen och åker till Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är
300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Ni äter picknicklunch i kratern. På eftermiddagen lämnar ni Ngorongorokratern och fortsätter till Kenzan Luxury Mobile Camp 4* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 5: Serengeti
I dag väntar en spännande safari i den berömda Serengeti, Tanzanias största nationalpark. Parken är lika stor som Nordirland och är världens största skyddsområde för vilda djur. Serengeti är fantastiskt vacker och har ett mycket stort vetenskapligt värde. I parken lever cirka fyra miljoner djur av olika arter som elefanter, bufflar och stora kattdjur som lejon, leoparder och geparder för att nämna några få. Här kommer ni att få njuta av en safari med game drive som ger er fantastiska möjligheter till djurskådning. Ni äter picknick-lunch i parken och återvänder under sen eftermiddag till Kenzan Luxury Mobile Camp 4* för middag och övernattning. Vill du se Serengeti från ovan finns möjlighet att mot tillägg ta en ballongfärd över Serengetis vidsträckta savann.
Måltider: helpension.

Kenzan Luxury Mobile Camp, Tanzania            Kenzan Luxury Tented Camp Ndutu Serengeti

Dag 6: Serengeti
Ännu en dag av spännande djurskådning i Serengeti med picknicklunch. Under sen eftermiddag återvänder ni till Kenzan Luxury Mobile Camp 4* för middag och övernattning. Möjlighet finns att mot tillägg ta en ballongfärd över Serengeti.
Måltider: helpension.

Dag 7: Serengeti – Hhando Coffee Lodge
Efter frukost väntar en dags djurskådning i Serengeti med medhavd picknicklunch. Om ni vill kan ni också stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats (inträden betalas på plats). Därefter fortsätter ni till Hhando Coffee Lodge 3* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 8: Hhando Coffee Lodge – Flygplatsen
Efter frukost lämnar ni lodgen och åker med packade lunchlådor till Arusha Airport eller Kilimanjaro International Airport för att fortsätta resan eller flyga hem.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 25 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum. Möjlighet finns att lägga till extra dagar i Serengeti, pris per person 2 100 SEK/natt.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Detta är också en del i vårt miljötänk. Vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats, samtidigt som vi fokuserar på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti. Läs mer om Kenzan Luxury Mobile Camp här.

Hhando Coffee Lodge ligger intill Ngorongoros naturskyddsområde och är både ett lodgeboende och ett kaffeplantage. Hhando Coffee Lodge drivs som en stiftelse och all vinst kommer lokalbefolkningen tillgodo. Närheten till Ngorongoro gör att de vilda djuren ibland rör sig in på lodgens mark. Därför är det inte omöjligt att man ser elefanter och andra djur från lodgen. Alla rum har terrass med en vacker utsikt över kaffeplantagen som omger lodgen.

Varför safari med Kenzan Torus?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ18

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania lodge- och tältsafari (Tarangire / Lake Manyara / Serengeti / Ngorongoro), 7 dagar”