Program: Tanzania lodge- och tältsafari (Tarangire / Lake Manyara / Serengeti / Ngorongorokratern), 7 dagar

Prisexempel: 22 900 kr

Denna 7-dagars safari går till norra Tanzanias bästa nationalparker för djurskådning. Ni åker först till Tarangire och Lake Manyara innan ni fortsätter till resans höjdpunkt, två heldagars safari i Serengeti. Ni åker också till Ngorongorokratern där the Big Five finns. Ni bor både på lodge och i vår egen tältcamp i Serengeti, helpension ingår. Safarin passar dig som vill åka på safari i flera olika parker och bo både på en lodge och i en tältcamp i Serengeti där djuren kommer inpå knuten.

Artikelnr: TNZ18

Tanzania lodge- och tältsafari, 7 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår

 • Boende 7 nätter på Gold Crest Hotel, Hhando Coffee Lodge och Kenzan Tented Camp. Halv- eller helpension.
 • Delad safari* i 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Försäkring med Flying Doctors**.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liter vatten per person och dag.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro International Airport – Gold Crest Hotel i Arusha
Vid ankomst till Kilimanjaros flygplats får du ett varmt välkomnande av er guide och tillika chaufför som tar er till Gold Crest Hotel i Arusha för middag och övernattning.
Måltider: halvpension.

Dag 2: Gold Crest Hotel –  Tarangire nationalpark
Efter frukost lämnar ni hotellet i Arusha och åker med packade lunchlådor till Tarangire nationalpark för en dags djurskådning. Tarangire erbjuder vidsträckta panoramavyer över ett öppet savannlandskap med gräs och akacior. Där lever stora elefanthjordar, ofta med 200 individer, och andra djur som tofsörad oryx, mindre kudu, lejon, geparder och leoparder. På eftermiddagen fortsätter ni till Hhando Coffee Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 3: Hhando Coffee Lodge – Lake Manyara nationalpark
Efter frukost åker ni till Lake Manyara nationalpark med packade lunchlådor för en dags djurskådning. Sen eftermiddag återvänder ni till Hhando Coffee Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 4: Hhando Coffee Lodge – Serengeti nationalpark
Efter frukost lämnar ni lodgen och åker till Serengeti. Ni äter picknicklunch på vägen dit. Om ni vill kan ni också stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats. När ni har passerat gaten in till Serengeti nationalpark kan ni börja att skåda efter djur på vägen till tältcampen. Sen eftermiddag åker ni till Kenzan Tented Camp 3+* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 5: Serengeti
I dag väntar en spännande safari i den berömda Serengeti, Tanzanias största nationalpark.  Parken är lika stor som Nordirland och är världens största skyddsområde för vilda djur. Serengeti är fantastiskt vacker och har ett mycket stort vetenskapligt värde. I parken lever cirka fyra miljoner djur av olika arter som elefanter, bufflar och stora kattdjur som lejon, leoparder och geparder för att nämna några få. Här kommer ni att få njuta av en safari med game drive som ger er fantastiska möjligheter till djurskådning. Ni äter picknick-lunch i parken och återvänder under sen eftermiddag till Kenzan Tented Camp för middag och övernattning. Vill du se Serengeti från ovan finns möjlighet att mot tillägg ta en ballongfärd över Serengeti.
Måltider: helpension.

Dag 6: Serengeti
Ännu en dag av spännande djurskådning i Serengeti med picknicklunch. Under sen eftermiddag återvänder ni till Kenzan Tented Camp för middag och övernattning. Möjlighet finns att mot tillägg ta en ballongfärd över Serengeti.
Måltider: helpension.

Dag 7: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter frukost åker ni ner i Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Ni äter picknicklunch i kratern. Sen eftermiddag lämnar ni kratern och fortsätter till Hhando Coffee Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 8: Hhando Coffee Lodge – Flygplatsen
Efter frukost lämnar ni lodgen och åker med packade lunchlådor till Arusha Airport eller Kilimanjaro International Airport för att fortsätta resan eller flyga hem.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 22 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum. Möjlighet finns att lägga till extra dagar i Serengeti, pris per person 2 100 SEK/natt.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Om vår safari

Om ni är minst fyra personer i sällskapet får ni en privat safari i egen landcruiser. Är ni färre än fyra personer i sällskapet erbjuder vi privat safari mot pristillägg.

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Vi fokuserar på så sätt på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti nationalpark. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti. Läs mer om Kenzan Tented Camp här.

Hhando Coffee Lodge ligger intill Ngorongoros naturskyddsområde och är både ett lodgeboende och ett kaffeplantage. Hhando Cofffe Lodge drivs som en stiftelse och all vinst kommer lokalbefolkningen tillgodo. Närheten till Ngorongoro gör att de vilda djuren ibland rör sig in på lodgens mark. Därför är det inte omöjligt att man ser elefanter och andra djur från lodgen. Alla rum har terrass med en vacker utsikt över kaffeplantagen som omger lodgen.

Varför safari med Kenzan Tours?

På plats i Tanzania och i Kenya har vi en lokal organisation, Kenzan Wildlife Safaris, som tar väl hand om er. Våra lokala guider har lång erfarenhet, utbildning och god lokalkännedom. Självklart talar de engelska och finns där för att göra er vistelse minnesvärd. Så snart ni landat blir ni upphämtade på flygplatsen och er guide kör er till ert första boende. Väl på plats får ni andas in den afrikanska känslan, ta det pole-pole (lugnt på swahili) och acklimatisera er innan det är dags för safari. Behöver ni någon hjälp under resans gång finns alltid möjlighet att kontakta den lokala organisation eller oss i Sverige.

Boendena i nationalparkerna är handplockade, och vi kan garantera att de drivs i harmoni med naturen, djuren och människorna på plats. Men även att de anställda är lokala, vilket gör att inkomsterna stannar och gör gott i landet. Vi driver i egen regi en tältcamp med eco-policy som flyttas två gånger om året för att kunna erbjuda närhet till djurlivet. Detta innebär kortare restider och större chans att se fler djur för er när ni ska ut på safari. Ni bor därför inte bara bekvämt, utan får även en upplevelse utöver det vanliga!

När ni reser med oss ingår alla kostnader för både safari och dricks. Vi har inga bränslerestriktioner under safari och det är ni i samspel med våra chaufförer som bestämmer när, var och hur ni ska åka. Vår personal är mycket tillmötesgående och svarar på de flesta frågor med frasen: Hakuna matata – Det är inga problem! Våra fordon är i gott skick och vi utför kontroller på dem regelbundet för att garantera er säkerhet.

Vi är verkligen experter på det vi säljer, och kan hjälpa till att finna en resa som passar just era önskemål! Alla våra Afrika-säljare reser till östra Afrika en gång om året för att kunna uppleva det vi säljer till er.

Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

 

Artikelnr: TNZ18

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Tanzania lodge- och tältsafari (Tarangire / Lake Manyara / Serengeti / Ngorongorokratern), 7 dagar”