Resa till Tanzania safari
resa till Tanzania safari elefanterResa till Tanzania Serengeti safari lejonresa till tanzania safari noshörningarResa till Tanzania safari giraffResa till Tanzania serengeti Kenzan Tented Camp safariResa till Tanzania Serengeti Luftballonger

Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 7 dagar (Tarangire / Lake Manyara / Serengeti / Ngorongoro)

Prisexempel: 29 800 kr

Denna 7-dagars safari går till norra Tanzanias bästa nationalparker. Ni åker först till Tarangire och Lake Manyara innan ni fortsätter till Ngorongorokratern och resans höjdpunkt, två heldagars safari i Serengeti. Ni bor både på lodge och i vår egen tältcamp i Serengeti. Helpension ingår. Safarin passar dig som vill åka på safari i flera olika parker och bo både på en lodge och i en tältcamp i Serengeti där djuren kommer alldeles inpå knuten.

Artikelnr: TNZ18 Kategori: Etikett:

Tanzania lodge- och tältsafari, 7 dagar

Safariprogrammet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna safari kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i safarin

 • Boende på Arusha Planet Lodge alt. Airport Planet Lodge, Bougainvillea Safari Lodge och Kenzan Tented Mobile Camp. Halv- eller helpension.
 • Privat safari* i 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liter vatten per person och dag.

*Offererat pris bygger på att ni delar safari med andra. Vi försöker så långt som möjligt fylla våra safarifordon (med upp till 7 personer). Det är bra för miljön och mer ekonomiskt. När flera sällskap delar safari ger vi en rabatt om 2000kr/person. Är ni 4 personer eller fler i ett sällskap, så får ni en privat safari till offererat pris. Är ni 2-3 personer – och vi inte lyckas fylla fordonet med fler resenärer – så får ni en privat safari till offererat pris. Om ni vill få en bekräftad privat safari för 2 – 3 personer, tillkommer en avgift om 1 000 kronor per person.

Detta ingår ej

 • Flyg till/från Kilimanjaro flygplats.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro Airport – Arusha Planet Lodge eller Airport Planet Lodge
Vid ankomst till Kilimanjaros flygplats får du ett varmt välkomnande av er guide och tillika chaufför som tar er till Arusha Planet Lodge  eller Airport Planet Lodge för middag och övernattning.
Måltider: halvpension.

Tarangire

Dag 2: Planet Lodge –  Tarangire nationalpark
Efter frukost lämnar ni hotellet i Arusha och åker med packade lunchlådor till Tarangire nationalpark för en dags djurskådning. Tarangire erbjuder vidsträckta panoramavyer över ett öppet savannlandskap med gräs och akacior. Där lever stora elefanthjordar, ofta med 200 individer, och andra djur som tofsörad oryx, mindre kudu, lejon, geparder och leoparder. På eftermiddagen fortsätter ni till Bougainvillea Safari Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 3: Lake Manyara nationalpark
Efter frukost åker ni till Lake Manyara nationalpark med packade lunchlådor för en dags djurskådning. Sen eftermiddag återvänder ni till Bougainvillea Safari Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Lake Manyara

Dag 4: Karatu – Ngorongorokratern – Serengeti nationalpark
Efter tidig frukost lämnar ni lodgen och åker till Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att du kan röra dig mitt bland dem. Ni äter picknicklunch i kratern. På eftermiddagen lämnar ni Ngorongorokratern och fortsätter till Kenzan Tented Mobile Camp för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 5: Serengeti
I dag väntar en spännande safari i den berömda Serengeti, Tanzanias största nationalpark. Parken är lika stor som Nordirland och är världens största skyddsområde för vilda djur. Serengeti är fantastiskt vacker och har ett mycket stort vetenskapligt värde. I parken lever cirka fyra miljoner djur av olika arter som elefanter, bufflar och stora kattdjur som lejon, leoparder och geparder för att nämna några få. Här kommer ni att få njuta av en safari med game drive som ger er fantastiska möjligheter till djurskådning. Ni äter picknick-lunch i parken och återvänder under sen eftermiddag till Kenzan Tented Mobile Camp för middag och övernattning. Vill du se Serengeti från ovan finns möjlighet att mot tillägg ta en ballongfärd över Serengetis vidsträckta savann.
Måltider: helpension.

Kenzan Luxury Mobile Camp, Tanzania            Kenzan Luxury Tented Camp Ndutu Serengeti

Dag 6: Serengeti
Ännu en dag av spännande djurskådning i Serengeti med picknicklunch. Under sen eftermiddag återvänder ni till Kenzan Tented Mobile Camp för middag och övernattning. Möjlighet finns att mot tillägg ta en ballongfärd över Serengeti.
Måltider: helpension.

Dag 7: Serengeti – Karatu
Efter frukost väntar en dags djurskådning i Serengeti med medhavd picknicklunch. Om ni vill kan ni också stanna till vid en masaiby och/eller vid Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats (inträden betalas på plats). Därefter fortsätter ni tillBougainvillea Safari Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 8: Karatu – Flygplatsen
Efter frukost lämnar ni lodgen och åker med packade lunchlådor till Kilimanjaros internationella flygplats eller Arushas flygplats. Ska ni fortsätta till Zanzibar finns också möjligheten att mot tillägg flyga dit från Serengeti i stället för Arusha.
Måltider: halvpension.

Pris

Prisexempel per person: 29 800 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum och privat safari. Möjlighet finns att lägga till extra dagar i Serengeti, pris per person 2 500 SEK/natt.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om vår safari

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Detta är också en del i vårt miljötänk. Vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats, samtidigt som vi fokuserar på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti under olika säsonger. Läs mer om Kenzan Luxury Mobile Camp här.

Om Bougainvillea Safari Lodge

Bougainvillea Safari Lodge är ett trevligt och familjärt hotell som ligger i Karatu, endast ca 15 minuters bilresa från Ngorongorokratern och porten in till Serengeti. Söderut från hotellet ligger Lake Manyara. Läget gör att det är strategiskt bra när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen ger dig alltid ett varmt välkomnande. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker omgivning. Hotellet har en pool, bar och en restaurang som serverar okomplicerad men god vällagad mat av lokala råvaror.

 

Varför safari med Kenzan Torus?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZ18

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Program: Tanzania lodge- och tältsafari, 7 dagar (Tarangire / Lake Manyara / Serengeti / Ngorongoro)”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm