Resa till Tanzania Serengeti safari lejon
Resa till Tanzania safari Serengeti gnuerResa till Tanzania Ngorongorokratern safari flodhäst hippoResa till Tanzania safari Ngorongorokratern grå krontranaResa till Zanzibar Langi Langi BungalowsResa till Zanzibar solnedgång

Paket: Tanzania safari & Zanzibar, 13 dagar

Prisexempel: 40 500 kr

Följ med på safari till två av Tanzanias bästa nationalparker och kombinera med sol och bad på vackra Zanzibar. Du får uppleva en fantastisk 4-dagars safari i Serengeti och Ngorongorokratern med chansen att se the Big 5 och andra vilda djur på riktigt nära håll. Under safarin bor du dels på lodgen Bougainvillea Safari Lodge vid Ngorongoro och dels i vår bekväma tältcamp som ligger mitt ute i Serengeti med djuren inpå knuten. Efter safarin väntar avkoppling med sol och bad på Zanzibars vackra, vita stränder. Vill du se mer av ön finns utflykter att boka till. Extra prisvärd resa med månadsvisa avgångar under normal- och högsäsong.

Artikelnr: TNZZNZ8 Kategorier: , Etiketter: ,

Tanzania safari & Zanzibar – specialerbjudande

I resans grundprogram ingår totalt 12 nätter på plats med en 4-dagars safari och åtta nätter på Zanzibar. Efter safarin finns möjlighet att lägga till en halv- eller heldagsaktivitet innan ni flyger vidare till Zanzibar. Vistelsen på Zanzibar blir då sju nätter i stället för åtta. Aktiviteterna bokas tillsammans med resan. Längden på safarin kan inte ändras i detta program. Däremot har ni möjlighet att lägga till antalet nätter på Zanzibar. Ni kan även uppgradera rumskategorin eller boendestandarden på Zanzibar, mot pristillägg.

Detta ingår i resan till Tanzania

 • Flyg Skandinavien–Kilimanjaro och Zanzibar–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Arusha–Zanzibar i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende på Hhando Coffee Lodge, Bougainvillea Safari Lodge och Tanzania Bush Camp. Dubbelrum inkl. halv- eller helpension.
 • Boende på Langi Langi Bungalows i garden room inkl. frukost.
 • Fyra dagars safari i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonen har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Två flaskor vatten á 0,5 liter per person och dag.

Detta ingår ej

 • Visum.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro flygplats – Karatu
Vid ankomst till Kilimanjaros internationella flygplats får ni ett varmt välkomnande av er guide som kör er till er lodge Hhando Coffee Lodge. Ni äter middag på lodgen.
Måltider: halvpension.

Dag 2: Karatu – Lake Manyara – Serengeti
Efter frukosten åker ni direkt till Lake Manyara nationalpark där ni spenderar resten av dagen med game drive för att skåda de vilda djuren. Ni äter picknicklunch i parken och under eftermiddagen tar ni er vidare till Tanzania Bush Camp i Serengeti för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 3: Djurskådning i Serengeti
I dag väntar en fantastisk heldags game drive i Serengeti. Här får ni chansen att beskåda savannens vilda djur på riktigt nära håll. Lejon, elefanter, giraffer, zebror och gnuer är bara några exempel på djur som kan dyka upp längs vägen. Under sen eftermiddag återvänder ni till Tanzania Bush Camp. Ni äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Möjlighet finns också att mot tillägg ta en luftballongsfärd över Serengeti för att se djuren från ovan.
Måltider: helpension.

Dag 4: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter frukost lämnar ni Tanzania Bush Camp och åker till Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Den ovala kratern är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och precis som i Serengeti kommer man djuren riktigt nära här. Ni äter picknicklunch i kratern och fortsätter er game drive fram till sen eftermiddag då ni åker tillbaka till Bougainvillea Safari Lodge för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 5: Karatu– Arusha flygplats – Zanzibar
Efter frukost åker ni till Arushas flygplats för att flyga till Zanzibar. Ni äter medhavd picknicklunch på vägen. Vid ankomst får ni transfer till Langi Langi Bungalows som ligger i byn Nungwi på Zanzibars nordspets. Du som vill kan uppgradera till högre boendestandard. Se fler hotell på Zanzibar här.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6–12: Zanzibar
Njut av en avkopplande semester vid Zanzibars kritvita stränder. Vill du se mer av ön finns olika aktiviteter och utflykter att boka, till exempel snorkling, utflykt till kryddplantage, rundtur i Stonetown och besök i Jozani nationalpark.
Boende: Langi Langi Bungalows, del i garden bungalow inkl. frukost.
Måltider: frukost.

Dag 13: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg hem.
Måltider: frukost.

Tilläggsaktiviteter efter safarin

Halvdagsturer 3–4 timmar (pris per person):

Aktivitet Pris
Kaffetur inkl. lunch 55 USD
Kaffetur med cykel inkl. provsmakning 60 USD
Kanottur på Dulutisjön 50 USD
Lektion i krukmakeri + besök i Tenguru by 55 USD
Cykeltur till en marknad, lunch och besök på ett barnhem 60 USD
Vandring vid Dulutisjön och lunch 55 USD
Cykeltur till minnesplats för polska krigsflyktingar och besök i en by 50 USD

 

Heldagsturer 6–8 timmar (pris per person):

Aktivitet Pris
Kaffetur, lunch och besök vid vattenfall 60 USD
Kaffetur, lunch och besök på en marknad 60 USD
Kaffetur, lunch och minnesplatsen för de första missionärerna 60 USD
Kaffefarm, lunch och vandring vid Dulutisjön 65 USD
Kaffefarm, lunch och kanottur på Dulutisjön 75 USD
Kaffetur, besök på trädplanteringsprojekt, promenad i Tengeru
och lunch
75 USD
Vandring i Mount Merus skogar inkl. picknicklunch 75 USD
Mount Merus underbara blommor, cykeltur inkl. picknicklunch 110 USD
Cykeltur till masaiby inkl. picknicklunch 115 USD
Cykeltur till Songota vattenfall med picknicklunch 85 USD
Kaffetur, lunch och cykeltur med besök vid minnesplats för polska krigsflyktingar 100 USD
Kaffetur, lunch och besök vid minnesplats för polska krigsflyktingar 65 USD
Kurs i matlagning med provsmakning 65 USD
Besök på barnhem utanför Tengeru Gratis

 

Pris

Pris per person i dubbelrum: från 40 500 SEK.
Enkelrumstillägg: 7 500 SEK.

 

Med reservation för prisförändringar som beror på skatter, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Om vår safari

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Detta är också en del i vårt miljötänk. Vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats, samtidigt som vi fokuserar på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti under olika säsonger. Läs mer om Tanzania Bush Camp här.

Bougainvillea Safari Lodge är ett trevligt och familjärt hotell som ligger i Karatu, endast ca 15 minuters bilresa från Ngorongorokratern och porten in till Serengeti. Söderut från hotellet ligger Lake Manyara. Läget gör att det är strategiskt bra när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen ger dig alltid ett varmt välkomnande. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker omgivning. Hotellet har en pool, bar och en restaurang som serverar okomplicerad men god vällagad mat av lokala råvaror.

Om du vill uppgradera är Marera Valley Lodge ett fint alternativt. Den nybyggda lodgen ligger lantligt strax utanför Karatu och har rymliga stugor med egen terrass. Det finns också pool, matsal, bar och lounge. Kontakta oss för pris.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZZNZ8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Paket: Tanzania safari & Zanzibar, 13 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm