Resa till Tanzania Serengeti safari lejon
Resa till Tanzania safari Serengeti gnuerResa till Tanzania Ngorongorokratern safari flodhäst hippoResa till Tanzania safari Ngorongorokratern grå krontranaResa till Zanzibar Langi Langi BungalowsResa till Zanzibar solnedgång

Aktuellt: Tanzania safari & Zanzibar, 12 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Följ med på safari till två av Tanzanias bästa nationalparker och kombinera med sol och bad på vackra Zanzibar. Du får uppleva en fantastisk 4-dagars safari i Serengeti och Ngorongorokratern med chansen att se the Big 5 och andra vilda djur på riktigt nära håll. Under safarin bor du dels på 3-stjärniga lodgen Eileen’s Trees Inn vid Ngorongoro och dels i vår 4-stjärniga tältcamp som ligger mitt ute i Serengeti med djuren inpå knuten. Efter safarin väntar avkoppling med sol och bad på Zanzibars vackra, vita stränder. Vill du se mer av ön finns utflykter att boka till. Extra prisvärd resa med månadsvisa avgångar under normal- och högsäsong.

Artikelnr: TNZZNZ8 Kategorier: , Taggar: ,

Tanzania safari & Zanzibar – specialerbjudande

I resans grundprogram ingår totalt 11 nätter på plats med en 4-dagars safari och sju nätter på Zanzibar. Efter safarin finns möjlighet att lägga till en halv- eller heldagsaktivitet innan ni flyger vidare till Zanzibar. Vistelsen på Zanzibar blir då sex nätter i stället för sju. Aktiviteterna bokas tillsammans med resan. Längden på safarin kan inte ändras i detta program. Däremot har ni möjlighet att lägga till antalet nätter på Zanzibar. Ni kan även uppgradera rumskategorin eller boendestandarden på Zanzibar, mot pristillägg.

Flygtider (exempel med Qatar airways från Stockholm)

Arlanda–Doha
Doha–Kilimanjaro
21.45–05.55
08.00–14.10
Qatar Airways
Arusha–Zanzibar 12.45–14.25 Auric Air
Zanzibar–Doha
Doha–Arlanda
17.15–23.50
01.40–06.10
Qatar Airways

Flyg

Avresa från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo är möjligt, med Ethiopian airlines eller Qatar airways utifrån tillgänglighet. Pristillägg kan förekomma vid begränsad tillgång till lägsta flygpris.

Priset är baserat på minst 5 resenärer per avgång. Vid färre antal resenärer blir priset högre. Detta meddelas senast en månad före avresa.

Detta ingår i resan till Tanzania

 • Flyg Skandinavien–Kilimanjaro och Zanzibar–Skandinavien med Qatar Airways eller Ethiopian airlines i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Arusha–Zanzibar med Auric Air i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende på Eileen’s Trees Inn 3+* och Kenzan Luxury Mobile Camp 4*. Delat dubbelrum inkl. halv- eller helpension.
 • Boende på Langi Langi Bungalows 3–3+* i delad garden bungalow inkl. frukost.
 • Fyra dagars delad safari i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonen har plats för 2–7 personer.
 • Alla parkavgifter.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Två flaskor vatten á 0,5 liter per person och dag.

Detta ingår ej

 • Visum.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Försäkringar.

Dagsprogram

Dag 1: Kilimanjaro flygplats – Eileen’s Trees Inn
Vid ankomst till Kilimanjaros internationella flygplats får ni ett varmt välkomnande av er guide som kör er till er lodge Eileen’s Trees Inn 3+*. Ni äter middag på lodgen.
Måltider: halvpension.

Dag 2: Eileen’s Trees Inn – Lake Manyara – Serengeti
Efter frukosten åker ni direkt till Lake Manyara nationalpark där ni spenderar resten av dagen med game drive för att skåda de vilda djuren. Ni äter picknicklunch i parken och under eftermiddagen tar ni er vidare till Kenzan Luxury Mobile Camp 4* i Serengeti för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 3: Djurskådning i Serengeti
I dag väntar en fantastisk heldags game drive i Serengeti. Här får ni chansen att beskåda savannens vilda djur på riktigt nära håll. Lejon, elefanter, giraffer, zebror och gnuer är bara några exempel på djur som kan dyka upp längs vägen. Under sen eftermiddag återvänder ni till Kenzan Luxury Mobile Camp. Ni äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Möjlighet finns också att mot tillägg ta en luftballongsfärd över Serengeti för att se djuren från ovan.
Måltider: helpension.

Dag 4: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter frukost lämnar ni Kenzan Luxury Mobile Camp och åker till Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Den ovala kratern är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och precis som i Serengeti kommer man djuren riktigt nära här. Ni äter picknicklunch i kratern och fortsätter er game drive fram till sen eftermiddag då ni åker tillbaka till Eileen’s Trees Inn för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

Dag 5: Eileen’s Trees Inn – Arusha flygplats – Zanzibar
Efter frukost åker ni till Arushas flygplats för att flyga till Zanzibar. Ni äter medhavd picknicklunch på vägen. Vid ankomst får ni transfer till Langi Langi Bungalows 3–3+* som ligger i byn Nungwi på Zanzibars nordspets. Du som vill kan uppgradera till högre boendestandard. Se fler hotell på Zanzibar här.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6–11: Zanzibar
Njut av en avkopplande semester vid Zanzibars kritvita stränder. Vill du se mer av ön finns olika aktiviteter och utflykter att boka, till exempel snorkling, utflykt till kryddplantage, rundtur i Stonetown och besök i Jozani nationalpark.
Boende: Langi Langi Bungalows 3–3+*, del i garden bungalow inkl. frukost.
Måltider: frukost.

Dag 12: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg hem.
Måltider: frukost.

Tilläggsaktiviteter efter safarin

Halvdagsturer 3–4 timmar (pris per person):

Aktivitet Pris
Kaffetur inkl. lunch 55 USD
Kaffetur med cykel inkl. provsmakning 60 USD
Kanottur på Dulutisjön 50 USD
Lektion i krukmakeri + besök i Tenguru by 55 USD
Cykeltur till en marknad, lunch och besök på ett barnhem 60 USD
Vandring vid Dulutisjön och lunch 55 USD
Cykeltur till minnesplats för polska krigsflyktingar och besök i en by 50 USD

 

Heldagsturer 6–8 timmar (pris per person):

Aktivitet Pris
Kaffetur, lunch och besök vid vattenfall 60 USD
Kaffetur, lunch och besök på en marknad 60 USD
Kaffetur, lunch och minnesplatsen för de första missionärerna 60 USD
Kaffefarm, lunch och vandring vid Dulutisjön 65 USD
Kaffefarm, lunch och kanottur på Dulutisjön 75 USD
Kaffetur, besök på trädplanteringsprojekt, promenad i Tengeru
och lunch
75 USD
Vandring i Mount Merus skogar inkl. picknicklunch 75 USD
Mount Merus underbara blommor, cykeltur inkl. picknicklunch 110 USD
Cykeltur till masaiby inkl. picknicklunch 115 USD
Cykeltur till Songota vattenfall med picknicklunch 85 USD
Kaffetur, lunch och cykeltur med besök vid minnesplats för polska krigsflyktingar 100 USD
Kaffetur, lunch och besök vid minnesplats för polska krigsflyktingar 65 USD
Kurs i matlagning med provsmakning 65 USD
Besök på barnhem utanför Tengeru Gratis

 

Pris

Pris per person i dubbelrum: från 29 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 500 SEK.

Priset är baserat på minimum 5 resenärer per avgång och kan variera utifrån säsong och aktuella flygpriser. Vid färre antal resenärer blir priset högre. Detta meddelas senast en månad före avresa.

Med reservation för prisförändringar som beror på skatter, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Om vår safari

Våra safariupplägg är inriktade på game drives och djurskådning. Det innebär att vår safari utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. På så sätt slösas ingen tid på onödiga transporter från området ni bor i till de områden som är bäst för djurskådning. Detta är också en del i vårt miljötänk. Vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats, samtidigt som vi fokuserar på att visa upp det fantastiska djurlivet utan att förlora värdefull safaritid på transporter.

En annan fördel med detta safariprogram är att ni få uppleva en varierad safari då ni bor både på lodger och i vår egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti under olika säsonger. Läs mer om Kenzan Luxury Mobile Camp här.

Eileen’s Trees Inn 3+* är ett trevligt och familjärt hotell som ligger i Karatu, nära Ngorongorokratern och porten in till Serengeti. Till Lake Manyara tar det cirka 40 minuter med bil och till Tarangire cirka 1,5 timmar. Läget gör det till ett strategiskt bra boende när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen ger dig alltid ett varmt välkomnande. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker, tropisk trädgård. Hotellet har pool, bar, lounge och en restaurang som serverar vällagad mat av lokala råvaror. I stället för en souvenirshop bjuder de in kvinnor ur lokalbefolkningen som kommer och visar upp och säljer sina hantverk. Du som vill kan uppgradera till Marera Valley Lodge 4*. Den nybyggda lodgen ligger lantligt strax utanför Karatu och har rymliga stugor med egen terrass. Det finns också pool, matsal, bar och lounge.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZZNZ8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Aktuellt: Tanzania safari & Zanzibar, 12 dagar”