Paket: Tanzania och Zanzibar Explorer, 15 dagar

Prisexempel: 35 600 kr

Följ med på vår kombinationsresa till Tanzania och Zanzibar! Ni börjar med en långsafari i Tanzanias välkända nationalparker Tarangire/Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro-kratern. Ni bor bekvämt på lodger och vår egen mobila tältcamp med eco-policy. Efter safarin fortsätter ni till underbara Zanzibar för sol, bad och fler upplevelser som tillsammans ger minnen för livet.

Artikelnr: TNZZNZ5 , ,

Tanzania och Zanzibar Explorer, 15 dagar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår i vår resa till Tanzania och Zanzibar

 • Flyg Skandinavien–Kilimanjaro och Zanzibar–Skandinavien med t.ex. Ethiopian Airlines, KLM, Kenya Airways, Qatar Airways eller Turkish Airlines.
  Möjligt att flyga från de flesta flygplatserna i Skandinavien.
 • Flyg Kilimanjaro–Zanzibar.
 • Alla flygskatter.
 • 1 natt i Arusha på hotell Planet Lodge 3*.
 • 7 dagars safari som inkluderar
  • boende i lodger och tältcamp, mellanklass
  • helpension exkl. dryck
  • transfers
  • parkavgifter
  • safari i jeep, eventuellt med andra passagerare
  • engelskspråkig guide
  • game drives med djurskådning enligt program.
 • 7 nätters boende på Langi Langi Bungalow i Nungwi på norra Zanzibar. Standard bungalow med garden view.
  Möjlighet att välja andra rumskategorier eller annat boende på Zanzibar mot prisförändringar. Se länk nedan med andra boendealternativ.
 • Flygtransfer.

Viktigt att veta

Visum till Tanzania och Zanzibar ordnar ni på flygplatsen vid ankomst. Kostnaden är 50 USD per person.
Flygplatsskatt vid avresa från Zanzibar tillkommer med 25 USD per person.
För vaccinationer, rådfråga närmaste infektionsklinik.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg till Kilimanjaro flygplats.
Övernattning i Arusha på hotell Planet Lodge 3*.

Dag  2–8: Safari
7-dagars långsafari enligt programbeskrivning: Tanzania lodge- och tältsafari, 7 dagar.

Dag 8–14: Zanzibar
Flyg till Zanzibar och transfer från flygplatsen till Langi Langi Bungalows. Boende i standard bungalow inkl. frukost.

Dag 15: Zanzibar–Skandinavien
Transfer till Zanzibars flygplats och flyg till Skandinavien.

Möjligt finns att välja annat boende eller lägga till/minska antalet nätter på Zanzibar. Läs mer om våra boendealternativ på Zanzibar.

 

Pris

Prisexempel per person: 35 600 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Varför safari med Kenzan Tours?

På plats i Tanzania och i Kenya har vi en lokal organisation, Kenzan Wildlife Safaris, som tar väl hand om er. Våra lokala guider har lång erfarenhet, utbildning och god lokalkännedom. Självklart talar de engelska och finns där för att göra er vistelse minnesvärd. Så snart ni landat blir ni upphämtade på flygplatsen och er guide kör er till ert första boende. Väl på plats får ni andas in den afrikanska känslan, ta det pole-pole (lugnt på swahili) och acklimatisera er innan det är dags för safari. Behöver ni någon hjälp under resans gång finns alltid möjlighet att kontakta den lokala organisation eller oss i Sverige.

Boendena i nationalparkerna är handplockade, och vi kan garantera att de drivs i harmoni med naturen, djuren och människorna på plats. Men även att de anställda är lokala, vilket gör att inkomsterna stannar och gör gott i landet. Vi driver i egen regi en tältcamp med eco-policy som flyttas två gånger om året för att kunna erbjuda närhet till djurlivet. Detta innebär kortare restider och större chans att se fler djur för er när ni ska ut på safari. Ni bor därför inte bara bekvämt, utan får även en upplevelse utöver det vanliga!

När ni reser med oss ingår alla kostnader för både safari och dricks. Vi har inga bränslerestriktioner under safari och det är ni i samspel med våra chaufförer som bestämmer när, var och hur ni ska åka. Vår personal är mycket tillmötesgående och svarar på de flesta frågor med frasen: Hakuna matata – Det är inga problem! Våra fordon är i gott skick och vi utför kontroller på dem regelbundet för att garantera er säkerhet.

Vi är verkligen experter på det vi säljer, och kan hjälpa till att finna en resa som passar just era önskemål! Alla våra Afrika-säljare reser till östra Afrika en gång om året för att kunna uppleva det vi säljer till er.

Vi deltar i samarbete med Add Truly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

Östra Afrika Flex

Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Kenya, Tanzania och Zanzibar. Hitta den perfekta kombinationsresan i vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex!

 

 

Artikelnr: TNZZNZ5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Tanzania och Zanzibar Explorer, 15 dagar”